Vad som komma skall

Ballar av stål. Återigen riktigt roligt. Nu missade jag klippet som vann, så min favorit fick bli det sista bidraget av kaninkokerskan. Så jävla underbart när hon går fram till en kille som sitter med sin flickvän och fikar och börjar TOKRAGGA. Snubben nappar, men hans flickvän blev däremot inte så glad och stack därifrån. Sedan försökte hon artikulera dit honom och avslutar klippet med ett gråtandes samtal.



Veckan har börjat bra med lite jobb och syrran på besök. Som Grodan skrev så börjar det bli vår! Denna vecka har vi en hel del att se fram emot, inte minst den allsvenska premiären.

Att se fram emot i veckan:
- Fotboll i veckan!
- Allsvensk premiär
- Helg
- AIK-Halmstad på söndag
- Kryssning på söndag

Kryssningen på söndag kan bli riktigt galen. Det blir enbart jag och PTPE som kommer att vara där och presentera Festkommitén och givetvis är det vi som håller i taktpinnen! Det blir PTPE sista framträdande på scenen fram till den mytomspunna resan till Rhodos. Kameran kommer att vara i högsta hugg och jag kan garantera en och annan skandal!



glada

Jag bjuder på denna bild från helgen.
Tre lyckopiller så blir man så glad.

/Don Juan

Vår?

Fint väder för andra dagen i rad. Landet vi bor i är tyvärr fortfarande Sverige men det är inte utan att man hoppas på lite skön värme och lediga konstgräsplaner!

Låt bilen stå på tomgång, flyg överallt och släck inga lampor! Nu ska vi fan få varmare klimat här!

/grodan

Wrong treats

Har i tidigare inlägg varit inne och berört shoegazing, denna sjukt sköna musikstil, och måste här återkomma med ett klassiskt och sjukt bra exempel på hur det kan se ut och låta.

Swervedriver - Wrong Treats


Notera de intensiva gitarrerna (2st), det frånvarande liret (blundar eller kollar ner nästan hela tiden) och den enorma ljudbild som smeker hörselgångarna på ett sätt som är obeskrivligt!



Idag inleddes kneget på det numera klassiska Fryshusets Gym, och det gjorde ingen besviken! Mycket gammalt folk kvar, och som vanligt inte en enda psykiskt frisk jävel där! Oslagbart!
Bara att konstatera att det inte finns något skönare gym än Frysen och det är lika mäktigt varje gång man kliver in i de stekiga lokalerna.

Dagens höjdpunkt: otvivelaktigt när tre anabola-killar sitter o snackar om helgens hot och slagsmål, öppet i gymets reception.



/grodan

Stop and stare

Skön dag igår! Biljarden vart lite av en blamage måste jag säga. Det gick bra till en början tillsammans med Grodan. Sedan bytte jag partner och det var verkligen ett nerköp i PTPE. Vi dominerade varje match, men när det enbart var att sänka åttan slog det totalslint hos PTPE, vilket bäddade för öppet mål för våra bittra fiender. Det var en fröjd att se på när Grodan spelade. Han är nog ensam i världen om att använda sig av "spjuttekniken". Killen har spelat lite för mycket diablo vilket man klart och tydligt kunde se när han ryckte iväg varje stöt.

Spjutet



Festen vart galen och urartade som vanligt. Dessvärre av lite olika anledningar får jag inte lägga upp vissa bilder. Tänk er en snygg kille med skjortan uppknäppt, en fet blingbling, enorma lökar, en dimmig blick och en sofiero i handen! Veckans drink var en succé! Får även av mig en 4 av 5 möjliga. Drinken påverkade dock mitt för kvällens usla pokerspelande och tillslut satt man nästan helt avklädd. Oturligt nog för damerna som satt med var det mitt under earth hour. Vi avslutade festen med matchen innan vi begav oss till Royal Garden som floppade totalt!

Tunga grabbar




På vägen hem idag poppade låten "stop and stare" upp i mp3n. Får mig att tänka tillbaka på den underbara Prag-resan jag och två lumpenpolare gjorde. Vi hade festat på riktigt hårt och på torsdagen skulle vi ta det lite lugnare. Efter ett par öl fann vi beer-factory där man satte sig vid ett bord och hade sin egen ölkran. Sedan hade de en storbildsskärm för att se hur många liter respektive bord hade druckit. Bäddat för dyngfylla! Efter en total svensk dominans fortsatte vi sedan vårt äventyr och vart givetvis inskyfflade på horgatan. Vi tvekade inte en sekund och gick givetvis in på ett av de många ställena. Där inne bjöds det på en hel del godheter där tjejerna turades om på stången. Vi körde även på med en härlig lapdance med "stop and stare" som en av låtarna. Hon som bjöd på den fina showen var en 24-årig ukrainska. Riktigt porrig tjej.

/Don Juan!

Bra lördag!

Måsta tacka alla för uppvaktningen och alla fina presenter som jag fick igår. Det kunde knappast bli mycket bättre...
En present som vi fick inviga direkt igår var barsetet som jag fick av grabbarna, vi började blanda veckans drink direkt och den var mycket lyckad efter alla sågningar som var innan prövningen... Drinken får en klar 4 av 5 möjliga där citronen tar över mycket av smaken, därför gick det väldigt lätt att komma in i dimman.

Det blev en väldigt lyckad dag, där vi började med lite biljard och öl. Jag och grodan knäckte Don juan och ptpe i biljard med 5-2 i matcher, Dom är nog mycket "nere" idag :P
Sen blev de mat vid kinamuren där vi öste på bbq sås för det är ju gott, men med stor förvåning när vi började äta så slog det lågor i munnen, det var HUR starkt som helst så Don juan hämta ny mat medans vi andra kämpade på, det var ju trots allt gott fast en aning starkt... Blev dessutom lite dessert och någon öl till. (ölen smakade gammal strumpa tyvär där, ej att föredra)
När vi sedan hade mätta magar så for vi hem till mig och fortsatte med förfesten, där körde vi på ännu hårdare och vi hade jävligt kul! Blev sedan Portugal-Sverige på tv men matchen var ingen höjdare.

Det blev planerat att vi skulle åka med pendeln som gick vid 12 tiden, men det blev minst sagt stressigt... Jag och ptpe sprang allt vad vi orkade och hann precis med. Det var två st till som hann med där det slutade med blodspill under "löpningen". Grodan färdades med en person på ryggen där han i sista kurvan vurpar, han glömde bort att rullgrus kan vara lite farligt att springa på om man är inne i dimman, speciellt när man bär på någon :P haha!
Dock så var det vi fyra som hann med medans resten av folket fick vänta en halvtimme på nästa tåg (klantigt)


Kvällen slutade på Royal Garden och där körde vi på till stängning, men av vår besvikelse så följde inte krogen dom gamla tiderna så dom stängde en timme tidigare än vanligt eftersom det blev sommartid under natten. Sjukt dåligt!

Trängas med alla jävlar för att få ut sin jacka... Nej, Royal Garden åker på minuspoäng för det där...

Men jag tycker att min födelsedag blev riktigt lyckad med ALLA ni som var med igår. Tack!

/Matty


Ingen vanlig dag!

Nu gäller det att tagga till! Idag är ingen vanlig dag. Idag är det Mattys födelsedag!! Dagen inleds på söder med biljardspelande och några kannor öl. Vi fortsätter sedan till Huddinge för att tillaga en god middag och givetvis även utspisa den tillsammans. Vi fortsätter sedan till Matty där förfesten och fotboll väntar! Veckans drink, öl och skumpa står på tapeten. Känns som att det kommer att bli en härlig kväll med en riktig dimma!

Jag kan redan nu på förhand säga att Grodan har som vanligt planer på att stjäla showen och kommer att bjuda på en och annan överraskning under kvällen! Spännande minst sagt.

Rapporter och bilder kommer under morgondagen. Ska även dela med mig av en anekdot från dagen då vi köpte presenter till födelsedagsbarnen.

Ta det för FAN inte lugnt ikväll! Nu kör vi!




Att jobba som servitör är stressigt. Jag älskar stress. Jag jobbar bäst när jag är under press. Jobbet är även fartfyllt och det händer saker konstant. Du får aldrig en lugn stund, men arbetsdagen tar slut innan du ens hinner fråga dig hur lång tid det är kvar av den. Den farliga aspekten är dock att medan du jobbar så stängs alla dina känslor av. När du väl slutat passet, går ut från arbetsplatsen och hinner sansa dig lite så märker man att man både är kissnödig, hungrig och har lite skavanker lite överallt. Att alla känslor stängs av kan ha förödande konsekvenser. Tänkt dig att du blir kär, en sån där kärlek som dyker upp direkt (Grodan vet vad jag snackar om), när du jobbar, men eftersom att du inte känner något så märker du inte heller av det. När du sedan går hem för dagen så får du den där känslan att du är kär, men vet inte i vem.

/Don FUCKING Juan

Stor dag!

Stort grattis till Matty som fyller 21 idag! Tydligen är det någon annan som fyller år idag, mer om det sen när jag fått reda på vem det är!

Kan bli mycket skön dag idag, som dock kommer innehålla en ytterst speciell uppgift för mig. Håller tummarna för den så hoppas vi på det bästa där! Vad det rör sig om får man veta om man antingen mailar mig eller väntar lite till!

Tills vidare bjuder vi på lite skön sentimentalitet i form av:

Glasvegas - Please come back home



/grodinho

Våga sverige!

Torra jävla svenskar. Kollade precis på Laul Calling som hade bjudit in Rami Shaaban till studion. De ställde lite frågor till Rami angående landslaget och direkt när skämtfrågorna dök upp så vart det allvarligt. På frågan "Vem är snålast i truppen?" så började Bajens jätteinvestering genast att försvara landslaget och hans svar var något i stil med detta: "neej men asså, man kan ju inte säga att någon är snål. jag tror typ liksom att alla skulle kunna betala när vi går ut och det gör de också. vi turas ju liksom om." Riktigt torrt Rami!

Sedan visade de klippet på en reporter som frågade Henke om han låg efter i träningen i och med att han fått en hel veckas extra semester. Dryg-henkes svar på det var att han givetvis varit på gymmet under den veckan. Hur kul är det på en skala?

Fan grabbar! Våga skämta lite. Skönt att den här bloggen finns iaf. För vi levererar alltid garv och vågar driva med folk!

Det är alltså landskamp imorgon. Viktiga poäng står på spel. Därför kommer Sverige troligtvis att starta med innebandy-Larsson, 58 och Elmander (som för övrigt inte gjort mål sedan i december) på topp. Det väntas alltså att bli ett målkalas nere i Portugal! Vad hände med ballarna av stål? Våga sätt in Elm, Goitom etc! Inte fan vill vi att medelåldern i truppen skall vara 43. Usch!



/Don Juan

INGEN GLÖD?!

Kom igen nu grabbar vill se lite glöd!

Don Juan - käka dunderhonung och bli frisk GENAST!
Matty - ta ledigt varje torsdag fram till sommaren och kör feta babarace
PTPE - Se ovan! Dessutom klent bloggande på sistone!

För i helvete nu kör vi så det ryker, lördag e grov dimma, viker man sig där får man ingen julklapp!
Det är som Idas sommarvisa! Våren kommer inte av sig själv, vi får fan se till att hetta upp det här lite nu, annars kommer vi inte köra konstgräs förrän augusti!
Vi har uppnått mycket i våra år men vi har fortfarande mycket kvar att bevisa och tiden är kommen nu!

*****************

Eftersom att det (återigen) drar ihop sig för fotbollssäsongen tänkte jag passa på att gå igenom oss i Festkommitén som spelare lite grann, och göra jämförelser med kända spelare.

PTPE: (David Villa) - Anfallare
PTPE är anfallaren som alltid hittar en position och är lätt att spela bollen till. Tekniskt skicklig men som lika gärna använder list som dribblingar för att komma förbi försvarare. Saknar lite i huvudspelet men har ett bra avslut. Klart minus på uthålligheten

+Spelintelligens
+Målgörare
+Närkamper

-Spänst
-Uthållighet

Don Juan: (Dirk Kuyt) - Anfall/mittfält
Don Juan är en spelare som alltid är i rörelse, spelar för laget och kämpar alltid 100%. Snabb och hyfsat teknisk passar han bra ute på kanterna där han kan göra sin motståndare. Kan dock blanda enastående insatser med rena träben och har inte riktigt tyngden för spel i luftrummet.

+Spelintelligens
+Rörelse
+Passningsspel

-Temporära träben
-Saknar tyngd

Grodan: (John Terry) - Försvarare
Grodan är som den klassiska engelska försvararen, spelar med en enorm vilja och drar sig inte för närkamper. Spelar mycket på sin längd och spänst som hjälper honom i luftrummet.Oerhört säker i brytningsspelet och i att läsa spelet, bra i uppspelsfasen. Saknar tekniska kvalitéer och har för dåliga avslut för att göra sig märkbar i offensiva positioner

+Enorm glöd
+Spel i luftrum
+Brytningssäker

-Teknik
-Avslut

Matty: (Christiano Ronaldo) - Okänd position
Tyvärr har undertecknad aldrig sett Matty in action på en fotbollsplan, men han har lite christiano ronaldo-kropp så liknelsen är ju given.


/Grodan

You're the man!

Nu är det tekniskt sett fredag och för min egen del kommer det jobbas hela kvällen. Inte särskilt spännande. Jag hoppas att ni tar förnuftet till fånga och kör på galet. Bara att ladda med veckans manliga drink som utan tvivel kommer att förgylla eran kväll! Festkommitén kommer alla att vila(gud förbjude) inför den stora dagen på lördagen. Det är två födelsedagar som skall firas, inte minst en av våra egna. Matty fyller alltså år (och även carrolajna slajna(?)) och det ryktas redan nu om en hejdundrandes fest. Mer om den stora dagen kommer senare under helgen då huddinge-bor inte är kända för att fatta snabba beslut.


Det ryktas...

...att någon i festkommitén fick nobben av Lugna Gatan och valde att tacka nej till Junior.
...att några högt uppsatta i festkommitén kommer att göra en hejdundrande entré på den stora dagen.
...att Grodan har skrämt upp kommande thailand-resenären RSB om att det är inbördeskrig i Thailand.
...att vederbörande borde kanske informera sig lite mer om vad som händer i omvärlden?


Skraj

Så skraj är RSB. Mannen, myten, legenden.





10 dagar! Helt otroligt. Snart är världens längsta försäsong äntligen över! Om endast 10 dagar tar AIK emot Halmstad hemma på Råsunda. Det var 11 år sedan AIK senast tog SM-guld och det är på tiden att vi hamnar i toppen av tabellen igen. Några som dock måste samarbeta för att nå framgångar är våra antagonister dif och hif.

www.hifdif.se

Ska bli en minst sagt en intressant säsong där ingen av Stockholmslagen förväntar sig att något stort ska ske. Större inför släpper jag när det börjar bli dags!

/Don Juan

Torsdag

Denna dag kallas torsdag. Snart är torsdagen slut.

Fram till sommaren kommer Festkommitén finnas representerad på Fryshusets gym och steka rätt så hårt några dagar i veckan. Och när jag säger steka så menar jag jobba. För övrigt väldigt kul att se att hela festkommitén nu kör hårt med träning och skickar samtidigt en varm tanke till Don Juan som pga sjukdom ej kunnat träna de senaste dagarna. Dock kan vi glädjas åt att det ändå inte spelar nån roll för hans potential hos tjejerna som är fortsatt högt!

Eftersom att alla vi i Festkommitén har jättesmå snoppar gillar vi att se män som är lite mer välutrustade, detta var något vi började med ganska tidigt i tonåren och vi hade tur för då kom denna underbara film ut till allmänheten!
Mina damer o herrar!

Mr Schlangemann:



/Grodan

Dementi

Med anledning av nedanstående inlägg där det lyfts fram att jag var tokkär i en lärare måste jag såklart kliva in och dementera direkt!
Vad som däremot stämmer är att det kördes en lång smör-kampanj mot läraren som väckte stor uppmärksamhet i vår klass, och som faktiskt var jävligt lyckad!
Stort ramaskri i slutet av sista terminen då Gunilla, läraren, under en naturvandring lägger sin arm över min axel. Där hade man kanske hellre gjort på annat sätt men sånt ska man ju vara med om också, och man är ju inte den som är den direkt.

****************************

Fotbollskanalen.se lanserar en blogg som ska beröra Damfotboll. Sågningarna låter INTE vänta på sig. Här är ett utdrag av kommentarerna.

Du skriver en massa skit

(anonym)

  • inte bra blogg ;(

    (anonym)


  • Gillar inte bloggen alls ... . .

    XxXx


  • Asså Fotbollskanalen anställde just ett skämt som bloggare, "Malin"

    Göran


  • Vilken dålig blogg

    (anonym)


  • Ett gäng härliga sågningar och tyvärr får man väl säga att av det lilla man sett är det väl ingen höjdarblogg heller... synd.

    Det här med "interaktiv media", att man ska sitta och kommentera och tycka till om nyheter, är det allra senaste i mediabranschen, och jag fattar inte hur folk kan tycka att det är så jävla intressant? Expressens reklam skäms inte när de lyfter fram kommentatorfunktionen som "det bästa med vår hemsida".
    Om det bästa med deras hemsida är att man kan såga den över internet, hur bra är då sidan egentligen?
    Det enda det leder till är att den här jävla internet-hetsartrenden växer sig starkare och starkare för varje dag. Läser man kommentarerna på vissa sidor så inser man ju hur jävla efterblivna folk är, och det är ju snarare tragiskt än "det bästa med deras hemsidor".

    Annat är det på denna blogg, där alla kommentarer är noga uttänkta och extremt välformulerade!

    Fortsätt så!

    Och vet ni vad? Ibland är det bara extrem knas, som denna helg.



    /grodan

    Gubbängen i mitt hjärta

    Skön dag igår. Fick äntligen komma ut och lufta mig lite efter några dagars sängliggandes. Det vart lite hangaround i Farsta Centrum. Kul att få träffa grabbarna. Jag och Grodan avrundade kvällen hos honom i Gubbängen. En hel del minnen dök upp som sagt, inte minst vad som egentligen hände mellan Grodan och vår lärare Gunilla. Jag hävdar att Grodan var tokkär och att det reste sig ett par gånger i de nedre regionerna på lektionerna. Överlåter den riktiga rapporten till honom själv.

    Ja Gubbängen kommer man sakna nu när Grodan försöker samla lite vuxenpoäng och ska därmed flytta. Bäst om jag låter den nya adressen vara osagd. Gubbängen har varit som ett andra hem för mig. Innan vi tog studenten när det var dags att lämna tillbaka böckerna så hade Grodan lite problem att hitta sina. Han letade ihjäl sig efter sin naturbok och antog tillslut att den var borta och att det inte var någon idé att leta vidare. Lika bra att punga upp cashen tänkte han. Inte så konstigt att han hade så stora problem med att hitta sina saker, killen gick ur gymnasiet utan att ens ha haft ett eget skåp i tre år, måste vara något slags av rekord? Vilket fall som helst så gick han fram till mig och RSB och frågade om vi hade hans bok i något av våra skåp. "Aaah men den ligger på handfatet till vänster i ditt nedre badrum", svarade jag. Gubbängen ja, det stället kommer man sakna.



    /Don Juan


    snart helg!

    Nu är det snart helg och de verkar som det kan bli väldigt galet! Jag fyller 21 år på lördag och då ser vi fram emot fest och utgång på någon knasig krog... Vilken krog det blir är ännu inte bestämmt.

    Förra helgen blev det dåligt med utgång, var ute med företaget på torsdagen och det blev verkligen knas och ett skapligt drag på kvällen. Men resten av helgen så var många sjuka och allt blev inställt så denna helg ska vi ta igen precis allt och gå ut riktigt hårt och sen öka! Hoppas på riktigt mycket folk så häng med oss ut på lördag så lovar jag att ni kommer få en underbar och rolig kväll som ni aldrig ska glömma.

    Det ryktas om att det kan bli lite bowling på dagen så då får man försöka utklassa resten av ligan :)

    ps. På jobbet så brukar alla driva med varandra och då kom det upp idag ett litet skämt att basen var BLANDFÄRS, (hälften nöt och hälften svin) så klockren!


    hej hopp!
    /Matty

    03.30

    Ibland måste man inse när det är dags att ge upp, som nu till exempel. I min värld är det otillåtet att tillbringa mer än en timme i sängen i vaket tillstånd, sexuella aktiviteter undantaget. Därför kändes det rätt kört nu när man legat o försökt slagga i två timmar med det enda resultatet att man fått mörkerseende som en uggla. Dags att ge upp.

    För att sammanfatta gårdagen lite grann så blev det en rätt bra dag där man fick en del grejer uppstyrda, och som en liten bonus åkte även syrran på en blåsning. Bara rakt av sådär, en skön kapning rakt över fotknölarna, sweet.
    På kvällen träffades det med Don Juan och PTPE och efter lite trixande kunde vi få tag på en boll som inte är helt olik de Mitre-bollar som kördes i Premier League under 90-talet. Ser således bra ut inför eventuell sommar.
    PTPE gjorde en PTPE och var tvungen att kila iväg hem för "maten var klar nu" som det brukar heta ;). Blev en jävligt soft kväll med Don Juan där många minnen avhandlades och nytt skvaller uppdagades.

    **************************

    Alltid intressant det här, med människor som tror sig vara förmer än andra. Ödmjukhet är väl inget ord som kännetecknar Festkommiténs medlemmar men man måste väl ändå säga att vi har rätt bra självdistans och har jävligt kul både på vår egen och andras bekostnad.
    Andra människor väljer att inte ha kul alls och skojas det på egen bekostnad så är man dum i huvet och omogen.
    Själv vet jag inte vilken inställning som är bäst, men jag vet vilken som ger en mest utav livet och det är inte det sistnämnda. Huruvida det gör en omogen eller ej... tja det lämnar vi åt historikerna att berätta!

    Och när vi ändå är inne på ett ämne som varken rör fotboll eller fylla måste vi givetvis se till att belysa detta område lite mer. Tro det eller ej, men det rör sig mer i våra skallar än fotboll, sex och fylla. Självklart kommer jag dock inte skriva mer om dessa områden ur personlig synvinkel, utan låter en vacker kvinna sjunga lite för oss.
    Kvinnan kallar sig för Sade, och är en modern kulturskatt. Som Michael Bolton, fast bra och kvinna.

    Sade - By your side


    En intressant vinkel: Sade uttalas som "Jade", engelskt ord för sliten. Så känner man sig ju ibland.


    /Grodan

    Ge oss sommar!

    Jag minns det som igår. Det var nästan exakt ett år sedan. Jag var i Uppsala och vi hade utbildningskontroll i lumpen. Vi var fortfarande rätt färska och tyckte att skiten sög. Vi låg i vårt tält-20 och hade försovit oss. Det var inte en nådig utskällning vi åkte på, men den fick man ta. Nu var det dags för vårt vaktpass. Klockan var runt 22.00 och vi skulle stå ute i åtta(!) timmar. Det var snöstorm och minusgrader ute och inte ens med vart enda jävla plagg som Försvarsmakten hade att erbjuda så var det omöjligt att skapa någon värme. Dessa åtta timmar var bland de värsta timmarna under min tjänstgöring, men vi gjorde en pakt den dagen. Vi skulle aldrig mer frysa när värnplikten väl tog slut.

    En annan som fick ta del av en snöig stund var min käre gruppchefskollega i andra grupp, Sjöggan som vi kallade honom. Vi kom tillbaka till Garnisonen från vår muckfest runt 03-04 när stället hade stängt. Vissa av oss var på lite bushumör och vi valde den fullaste personen som offer. Han låg i princip medvetslös i sin säng som vi tog och bar ut. Vi placerade sängen och honom kanske hundra meter från vår kasern(huset vi bodde i) och la kanske tio filtar över honom så att han inte skulle dö. Kan tillägga att det var december månad. När jag vaknar ser jag att det har snöat under natten och jag och min polare Johan grips lite av panik. Vi trodde direkt att vi hade dödat honom, men så var inte fallet. Fem minuter senare klampar en genomfrusen grabb in, med snö i hela håret. Han kunde knappt prata och hajade ingenting om vad som hänt.




    Snö är något jag börjat avsky de senaste åren. Jag har svårt att förstå vad folk tycker som är så jävla bra med den. Julafton får givetvis ett frikort, då mysfaktorn och julstämningen höjs en aning, men annars ska den bara bort.

    Det finns dock vissa stunder då det kan vara lite kul med snö. Tre(?) år sedan var jag, Grodan och RSB och skulle kika på material till vårt projektarbete som skulle bli ett fotbollsspel. Värt att tillägga är att Grodan fick VG medan vi övriga kammade hem MVG. Hehe men det är en annan historia. Vi befann oss uppe på ett höghus någonstans i Nacka eller Sickla och där fanns den en hel del halvtaskig snö, men med tanke på dess isiga konsistens så gick det att få iväg en hel del härliga projektiler. Vi skapade kaos nere på gatan då vi i en timme ägnade oss åt prickskytte!

    /Don juan

    FC

    Då var man igång med det seriösa livet då. Taskig timing att få eget boende när man jobbar i snitt 2 dagar i månaden. Det är ju inte direkt svårt att hålla sig för skratt när lönespecifikationen kommer, om man säger så...
    Nåväl inte fan ska man gnälla, har hört om barn i afrika som svälter och andra saker som känns lite längre ner på depplistan i övrigt.

    Fint väder idag och det lite varmasre vädret hoppas jag öppnar för utefotboll nästa vecka. Idag ska det i alla fall satsas på att köpa in en ny boll med PTPE och Don Juan. Tyvärr måste jag meddela att vår senaste boll, en glänsande Adidas Roteiro ('06) gick sönder igår kväll efter ett stenhård skott i stolpen av undertecknad, ett värdigt avslut för en boll som varit med om så mycket i sina dagar!

    Audio Bullys - Way too long



    /grodan

    Ibland

    Ibland mår man bara som en rutten kråka. Inläggen funkar inte, passningarna går fel, avsluten går på långsidan.
    Bruden är otrogen, morsan adopterar bort dig, polarna försöker sälja dig på blocket.

    Såna dagar är det bra att veta att Fotboll och Fylla levererar veckans drink, en skön flykt i vardagen.

    Bloggen som räddar liv!

    /Grodan

    Veckans drink!

    Nu var det dags att ta fram veckans drink efter en liten paus på en vecka.
    Kommitén har även fått in lite klagomål på att drinkarna är lite för omanliga, så vi tar till oss kritiken och ser om vi kan förbättra oss på den punkten!
    Hur som helst, veckans drink heter XYZ



    2 cl Pressad citron
    2 cl Ljus rom
    2cl Cointreau
    Krossad is
    En limeskiva

    Skaka alla ingredienserna med is tills de är riktigt frostiga, sedan silar du ner det i ett kylt cocktailglas och garnerar med en limeskiva.

    Hoppas att den här drinken blir bra, nu när vi har tagit en lite mer "manlig" variant på drinken



    På lördag kör vi på med den här drinken bland annat, så nu är det bara ladda inför helgen!

    /P.T.P.E

    Fram med dicken!

    Vad är det för fel på det här landet? Det är för fan snart april och det snöar på som bara helskotta, igen! Avgå! Dessvärre så kommer säsongsdebuten bli förskjuten, igen! Dags att skaffa tak och värmeslingor på Gubbängens konstgräs? Jag förstår inte riktigt vad som hände med den utlovade globala uppvärmningen? Vad hände egentligen med medelhavsklimaten vi skulle få? Kanske är dags att förstöra jorden ännu mer , så att man slipper frysa arselt av sig 10 av 12 månader om året?



    Igår såg jag på Barcelona - Malaga. Numera räcker det inte med att ha handen innanför kallingarna hela matchen, nu är det fram med dicken och langa en fet wank i 90 minuter som gäller. Barcelona bjuder på äkta FOTBOLLS-PORR! Att säga att man inte hamnar i extas när man kollar på Barca är som att förneka förintelsen. Los azulgrana bjuder inte bara på snyggt spel och snygga mål. Allt de gör med och utan bollen är snyggt. Till och med Eto'o ser snygg ut dessa dagar.

    Vad gör Barcelona till världens bästa fotbollslag för tillfället?
    - De är det enda laget i världen där samtliga anfallare jobbar hem.
    - De är det enda laget i världen som spelar en riktigt 4-3-3 och inte en dold 4-5-1.
    - De tar tillbaka bollen på mindre än fem sekunder.
    - De spelar på så sjukt små ytor och ändå lyckas de göra mål och se möjligheterna.
    - De har Dani Alves.





    Det ryktas om att PTPE har mer att ge och att vi övriga är sugna på en riktig rapport!

    /Don Juan 

    Snart helg!

    Snart är det helg och givetvis ser vi fram lite extra mot denna helg då den innehåller en av bloggens skribenters födelsedag, nämligen "Matty the non-fatty", eller Matty som han också kallas!

    *************************

    VECKANS ORD:  "Juggernaut"
    Juggernaut är ett engelskt ord, hämtad från hinduns "jagganatha", vilket är en annan benämning på den hinduiska guden Krishna.
    Vid en hinduisk högtid för att fira Krishna befann sig ett gäng blekfeta britter, som fick se en riktig katastrof. En ceremoniell kärra med statyer av Krishna, "Jagganatha", tappades nerför en sluttande väg, och i sin väg rev den tunga kärran ner allt i sin väg. Jagganathan, på engelska Juggernauter, blev ett uttryck för en ostoppbar förstörande kraft.

    Betydelsen av Juggernaut är alltså : Ostoppbar, förstörande kraft.


    Juggernaut-kärran

    Vanliga frågor:

    Kan man vara en juggernaut?
    Ja, självklart, bara du uppfyller kriterierna

    Kan du ge något exempel på vad som skulle kunna "be a juggernaut"?
    Till exempel har vi tsunamin i asien för några år sedan som skulle kunna beskrivas "juggernautish". Hulken är ett annat exempel.

    ***********************

    Veckans lista : Hårdaste jobb-listan!

    Denna vecka rankar jag Festkommitén efter hur hårda jobb vi har. Självklart en spännande uppgift och intressant resultat!

    1. Matty - Snickare
    Motivering: Fysiskt jobb med tidig uppgång, få möjligheter att sitta och slappa bortsett från de vanliga hantverkar-fikorna.

    2. PTPE - Målare (ej konstnär men nästan)
    Motivering: Fysiskt jobb med tidig uppgång, få möjligheter att sitta och slappa bortsett från de vanliga hantverkar-fikorna. Kommer ändå efter Matty med tanke på att PTPE får gå hemma månader i sträck för att det inte finns jobb.

    3. Don Juan - Servitör
    Motivering: Ett jobb med mycket rörelse, precis som de flesta restaurangjobb tuffa tider och få möjligheter att koppla av. Hamnar neråt på listan pga få arbetstillfällen. Dock pluspoäng för att jobba på en av de mer fackligt kritiserade arbetsplatserna i Sverige.

    4. Grodan - Maskinoperatör
    Ett jobb med fysiska krav som dock sjunker på listan pga stora möjligheter att se på film och surfa på arbetstid samt var tredje vecka ledig vid heltidsanställning. Även här minuspoäng för få arbetstillfällen. Pluspoäng för gym och idrottshall i anslutning till jobb.


    ***********************

    Gratis godis i helgen?

    /grodan

    Fiesta Loco!

    Inflyttningsfesten i min systers lägenhet blev som väntat en riktig dyngfylla!
    Den innehöll det mesta och självklart blev det lite skönt stripp blandat med blottande av vissa delar! Precis som det ska vara på en skön lördagkväll!

    Fick även ett underbart sextips som jag tänkte dela med mig av!

    När du är inne på förspelet och det är lite smek, så ska man föra in sitt lillaste finger i tjejen. Inte mer än det!
    Så sedan när det är dags för själva penetreringsögonblicket blir upplevelsen mycket större!
    Genialt skulle jag säga, vafan har man inte kommit på det för?

    Nästa helg blir det galet och ryktet går att det kommer att bli en heldag, vilket naturligtvis kommer att resultera i en skön dimma senare på kvällen!



    /P.T.P.E

    Hemmakväll

    Som rubriken lyder blev det alltså en hemmakväll för mig denna lördag. Kanske kan behöva ladda lite inför nästa helg som enligt planeringen kommer bli totalt dyng, intressant.

    På tapeten denna kväll stod förstås premiären av Robinson 2009, detta klassiska program man satt bänkad till som liten grabb! Självklart var förväntningarna höga, och spänd av förväntan satt jag och glodde på idioterna som sökt till skiten!

    Givetvis var det vissa drömscenarion som hann utspela sig i hjärnan innan det drog igång, något jag själv skulle uppskatta mer är:

    -Hårdare matregler (för att öka den mentala pressen och glädjen i att se folk bli mer o mer utmärglade)
    -Fler snygga tjejer
    -Mer "Flugornas herre"-stil, med härskartekniker, mobbning, psykisk misshandel.

    När skiten väl drog igång blev det en rejäl kalldusch, intromusiken lät som tysk pubertalmongo-rock och de fina sandstränderna hade bytts ut mot ett jävla gyttjebad. En stor jävla skandal men efter ytterligare några minuter upptäcker man ju också att det inte finns en enda snygg tjej!
    Enda höjdpunkten var nog när en orm dök upp när gänget lekte i vattnet. Grabbarna skulle förstås leka hårda och försökte skratta bort det, men tyvärr såg man direkt hur vattnet blev några grader varmare.
    Man vet att det är ekonomisk kris när en så stor produktion kan floppa så här hårt...

    Inte utan att man längtar tillbaka till mellanstadiet, Robban och Emma.



    /grodan

    Galet

    Saker som har hänt:
    -Att PTPE har skrivit ett inlägg.
    -Att Grodan vart nekad att köpa en fotboll idag på Stadium av den enkla anledningen: "Slut på kontot!". Det räckte alltså inte med att bara visa upp Folksamkortet. Skumt.
    -Att Grodan har bytt plats på Scholes och Van der Sar i elvan. Numera huserar Scholes i målet efter dagens jätteräddning.




    Saker som komma skall:

    -Att jag kanske blir frisk snart?
    -Säsongspremiär på Gubbängens konstgräs nästa vecka?
    -Matty och C fyller år på lördag och det ryktas om att HELA dagen kommer att bli minst sagt spårad!

    /Don Juan

    Tajt som en...

    Som ni alla vet så har jag legat efter på bloggen och har därför inte hunnit lägga upp veckans drink den här veckan! Vilket naturligtvis kommer tillbaka nästa vecka, men grodan har ju lagt ut två drinkar på bloggen som kan provas! Rekommenderar Jake's Carribean starkt, otroligt god drink och även ett eget påkommet recept av grodan.



    /P.T.P.E

    Dags igen!

    Nu är jag då tillbaka efter lite drygt en veckas hårt arbete. Har helt enkelt inte haft tid att vara inne och skriva på bloggen tyvärr men jag tycker att grabbarna har styrt upp det mycket bra!
    Eftersom mitt liv har varit relativt ointressant den senaste veckan vill jag bara lägga in lite intressant vad som har hänt:

    -Liverpool och Barcelona fick oerhört svåra lottningar i CL
    -Ante Covic har gått till Elfsborg (Ante som var Hammarbys givna målvakt mellan 2002-2006)
    -Undertecknad har gått ner 2,5 kilo
    -Illusions blev tyvärr ingen succé, endast 2 av 5 möjliga
    -Tingaling blev ingen hit i Ryssland



    -Marie Serneholt är fortfarande snyggast i landet och är tyvärr fortfarande tillsammans med Måsse Z men snart är hon min!





    Ikväll blir det dock en skön dimma igen, nu när syrrans lägenhet är pimpad så blir det en inflyttningsfest!
    Första biran inleds om ungefär 2 timmar så nu är det bara ladda!
    IN I DIMMAN!
    Puss

    /P.T.P.E

    Speedat

    Alvedon borde klassificeras som doping. Vaknade strax innan nio idag och mådde piss! Jag försökte dock intala mig själv att jag mådde bra och tycktes faktist höra mitt befäl från lumpen skrika i mitt huvud: "sluta tyck synd om dig själv". Tog en alvedon och begav mig sedan till jobbet. Allting bara klarna och jag kunde genast arbeta i 120. Kanske värt att testa till nästa utgång och se om man får samma speedade effekt?

    Jag har börjat dricka te. Hur gay är inte det egentligen? Hallonte. Fan inte ens gott. Ska tydligen vara bra för halsen.

    Det blir vila hela helgen för att orka med nästa vecka som är fylld med träning, fyllor och skandaler. Härlig kombination inte sant?



    Idag lottades CL-kvartsfinalerna och jag är något besviken. Manchester United fick en fribiljett till finalen och Barca får det tufft. Skandal!

    Manchester United - Porto (90% - 10%)
    Engelsmännen är klara favoriter och ingenting kommer att stoppa de från att vinna.

    Villareal - Arsenal (50% - 50%)
    Experterna säger Arsenal, men jag tror givetvis på mina landsmän. Kommer bli riktigt tajta matcher mellan två rätt så formsvaga lag. Det som talar för Arsenal, förutom spelartruppen, är att CL är det enda som kan rädda deras bedrövliga säsong i ligan. Villareal skal man aldrig räkna bort och de är revanchsugna efter den snöpliga semifinal-förlusten 2006.

    Chelsea - Liverpool (40% - 60%)
    Härligt att de möts igen! Kan sluta precis hur som helst. Liverpool är knappa favoriter och visst går de vidare. Benitez har sin CL-fetich. Riktigt härliga on intensiva matcher väntas.

    Barcelona - Bayern Munchen (70% - 30%)
    Barca är nöjda med lottningen, de slapp engelskt motstånd. Jag är inte så nöjd. Jag tror Bayern kan bli oerhört farliga och har sett de som en stor outsider sen turneringen startade. Barcelona bör klara av att gå segrande ur denna strid, man har ju trots allt bästa laget i världen på pappret och har en fantastisk säsong bakom sig!

    United - Villareal och Liverpool-Barca i semifinal.


    Jag måste passa på att TOTALSÅGA en kille på aftonbladet vars namn är Daniel Söderbäck för att ha skrivit en minst sagt USEL artikel och plockat ihop ett enormt tråkigt bildspel. 24 personer har kommenterat den artikeln och 90% av dessa har plockat fram sågen.

    Här har ni ett par härliga citat: "Det sämsta bildspel som någonsin presenterats... ", "Hemsk journalistik." och "Daniel, du är skyldig mig tre minuter av mitt liv. " 

    Nedan följer länken till den usla skiten:
    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportchansen/article4689396.ab

    Wow



    Grattis Gaga! Jag tänkte även ta tillfället i akt och lägga till Hayden Panettiere, Eva Longoria och Jessica Alba till vårat entourage.

    Snygg 1Snygg 2Snygg 3


    /Don Juan

    Idag

    Idag, den 20e mars, fyller ingen mindre än Lady GaGa år! Givetvis kommer detta firas och vi hoppas att fler därute hyllar denna sköna brud ikväll, kanske genom att lyssna på "just dance" och skaka lite rumpa?

    Fyfan vad het hon är.


     

    23 years and running!

    Om festkommitén fick bestämma skulle hon ingå i vårt entourage som även har plats för Kate Ryan, Kate Beckinsale och Eva Mendez. Ett gäng söta tjejer med lite driv!
    Tills vidare nöjer vi oss med denna video och lite fantasier på det.




    Kör hårt ikväll!

    /Festkommitén


    PGDM

    Torsdag idag, Lill-Söndag alltså... Kunde blivit utgång idag men avstod till förmån för träning och sunt leverne (man måste ju prova sånt ibland). Blir istället Ålborg - Man C på tv och tidig läggning. Inte utan att man börjar känna sig gammal.

    Inför helgen-summering:

    Fredag:
    Utgång i GBG. Kvällen kommer inledas i hemmet med ostsmakning och ett gäng hyfsat svåra ostron följt av ännu lite svårare viner där vi blandar vitt och rött från tre franska distrikt nämligen Bordeaux, Savoie och naturligtvis Champagne.
    Efter detta en omgång discobowling för att lätta upp kroppen och sen bär det av ut mot natten som förhoppningsvis bjuder på lite dimma och lite röj. Nog sagt, resten hittar ni i morgondagens fredagsbilaga.

    Lördag:
    Svår lördag att kliva ut på. Det som måste vägas in är följande:

    -PTPE och Don Juan otillgängliga?
    -Jobb på söndag?
    -Ekonomi?
    -Suttit på ett svettigt tåg i 5 timmar?
    -Ace uteslutet?

    Som ni ser en del svåra punkter och inget man skojar bort på en scen. Alternativet till utgång är en rätt stökig 50årsfest hos min kära faster där det visserligen vankas sprit och annan alkohol men där ramarna är lite tajtare.
    Fortsättning följer...

    ***************************

    I övrigt kan vi konstatera att PTPE inte skrivit ett inlägg sedan torsdag och detta väcker såklart en del frågor. Den officiella förklaringen är att han jobbat mycket (avlönad slav 07.00-16.00 och oavlönad slav 16.00-22.00) men vi som hängt med i svängarna ett tag vet att det kan finnas andra orsaker. Möjligheten finns ju faktiskt att han ligger nedbrottad i en lägenhet i gubbängen och blir slagen med galgar. Inget man blandar sig in i när livet står på spel, men klart fan man undrar var grabben håller hus?

    ***************************
    JUST NU: kollar reklamen för canal+ fotbollssatsning, där Nora Strandberg är med. Nora är en före detta boxare som jobbat som fotbollsjournalist för expressen, tv4 och nuförtiden alltså på canal+. Sjukt snygg tjej som kan sin fotboll, när hon fokuserar blicken känner man bara att det är en jävla kvinna det där!
    Så jävla het.

    Tyvärr hittade jag inga bra bilder av henne på google och jag har inte heller ett enormt privat bildarkiv med henne så det blir inget runkmaterial, men nedan ser ni ju en annan snygging så det är bara att fläska på!

    Don't reveal the source

    Så jävla typiskt. Har äntligen kommit igång med träningen, snön håller på att försvinna vilket bäddar för löpning och vädret börjar bli riktigt fint. Då blir man sjuk! Ligger i sängen med fortsatt feber.

    Jag såg en riktigt bra film precis. Har börjat kolla på drama/thriller, som faktist har blivit min favorit genre. Det är sådana filmer som levererar något vettigt och har ett bra budskap. Filmen jag nyss såg titulerar sig "Nothing but the truth" från 2008. Slutet är så fantastiskt, helt genialiskt, men ändå så fruktansvärt frustrerande. Filmen handlar om en kvinna som publicerar värsta scoopet om en CIA-agent och vägrar sedan att ange sin källa vilket sätter henne i en minst sagt jobbig sits. Kate Beckinsale spelar huvudrollen, som tidigare är känd för filmen Pearl Harbor. Jag är imponerad av henne. Riktigt snygg tjej måste tilläggas. Hon är verkligen naturligt snygg.

    Snygg

    Från en film till en annan så tänkte jag passa på att rekommendera Angelina Jolies bio-aktuella film "Changeling". Även denna film går under kategorin drama. Förmodligen den bästa filmen jag har sett på väldigt länge. Otroligt bra film baserad på en verklig händelse. Jag kan garantera att du fäller en och annan tår. Ett mästerverk!


    Snart är det helg och det blir förmodligen, gud förbjude, en lugn sådan i och med att jag är sjuk och ska jobba hela helgen. Däremot ska övriga i festkommitén köra på och jag hoppas att få se rapporter från samtliga händelser!

    /Don Juan

    SOLIGT VÄDER

    Vet inte riktigt hur det ser ut i sthlm men här i GBG har det för i helvete varit stekande sol TVÅ dagar i rad!
    RIKTIGT fotbollsväder med andra ord! allsvensk premiär om cirka 2 veckor.

    Kan bara inte bli fel det här...

    Innan ni drar ut och bollar, se till att öva lite, som de här grabbarna:



    Hårda bud i mellerud, som man brukar säga!
    Bakgrunden till detta klipp är lite speciellt. Australien ska möte Uzbekistan i en match och för att höja intresset för matchen (och fotboll i allmänhet) så har ett australiensiskt företag fått i uppdrag att promota matchen. Deras vinkling är att Australien kommer som enorma underdogs mot det överlägsna Uzbekistan. Detta klipp är alltså gjort av detta företag och går i Australiensisk tv som reklam.
    Ungefär som det ser ut när jag o Don Juan bollar lite.

    Njut av solen!

    /Grodan


    Rättvisa

    Skulle ta mig hem med bussen från gymmet efter ett intensivt ryggpass. Fick leta ordentligt efter en plats att sitta på och fann slutligen en plats vid barnvagnarna. Jag var helt slutkörd och riktigt irriterad över det faktum att jag möjligen håller på att bli sjuk. En station senare kliver det på en kille, 22+- och en tjej, 16+ och givetvis sätter de sig framför mig. Redan efter fem minuters färdväg har jag fått ta emot tre sparkar på smalbenet utan någon som helst ursäkt OCH fått beskåda fem minuters intensivt hånglande i första parkett. Sånt gör mig galen, när man dels inte är inne i dimman och dels sitter på en buss.

    För att toppa det hela så säger kille 22 med kaxig röst: "vafan stirrar du på?".
    Don Juan: Med tanke på att jag inte får något själv så blir jag så ofantligt exalterad utav att kolla på ert grovhångel. Eller så kanske du glömt det faktum att du befinner dig mitt framför mig?
    Tjej 16: asså du väljer ju själv om du ska kolla eller inte?
    Don Juan: Lilla gumman, så söt är du inte. Dessutom är det rätt så svårt att undgå.
    (30 sekunder senare har dessa två individer klivit av bussen. Minuter senare kommer en kvinna, 40+ fram och säger "bra jobbat". Rättvisan segrade ännu en gång.)

    Fotnot: Åldrarna är uppskattade efter egen bedömning.






    /Don Juan

    Ska de bli en tredagars?

    Idag är det tisdag och den här dagen har varit så rutten. Inget har gått som de ska men man kan ändå inte hänga läpp för allt utan nu ser jag fram emot torsdag som kommer bli en riktig dimma.
    Vi ska alltså ha en "taklagsskiva" med jobbet. Det betyder riktig dimma där man inte ens behöver öppna sin egna pengapung för att de ska bli knas.

    Schemat kommer ligga till ungefär som så att vi kommer jobba till kl 14.00 tiden där vi kommer ta en bastu och några kalla vid jobbet. Senare vid 17.00 tiden så kommer det en buss och hämtar oss och vi drar iväg mot Skeppsholmen där vi får avnjuta en smaskig drink innan den tre rätters middagen slår till. Efter vi käkat så öppnar baren och där kan man säga att de är lite av en all in! Platschefen slänger fram kortet och sen är det bara att köra på.
    Kanske vid 23.00 tiden så kommer vi runda av vid skeppsholmen och för dom som vill, (bla jag) så bär det in till stan där vi även kommer släcka törsten på nytt. Det kommer bli en helvild kväll och mycket knas. Kan även tänkas att de kan hända lite skandaler som kan vara roliga att höra, men om det inträffar så kommer ni få veta det...

    Så denna vecka kan bli en 3dagars dimmvecka? tors-lörd vem vet...

    Får se vilka som pallar med det, kan bli riktigt hårt :)



    Sen har jag även fått dagens läsarbrev där ni kan hjälpa till att svara under kategori kommentarer:

    Hejsan, jag är en kille på 15 år, varje gång min tjej suger av mig och jag kommer i hennes mun så kräks hon.

    Nu undrar jag, har hon ätstörningar?



    /Matty


    skandalfel

    Grova brister i kommunikationen nu, har sökt ett antal chefsjobb men inget mail har kommit tillbaka? Kanske bättre att ringa i fortsättningen, lätt hänt att mail försvinner ute i nätet!

    Ja jävlar vad man saknar Barcelona... Vad gjorde vi där egentligen? vaknade ca 11-12 på dagen, käkade frukost, drog ut på stan o kollade, sen hem igen för mat o förkrök, därefter utgång till 5-6 på morgonen. Och FETA dansgolv, 500kvm dansgolv som standard, en jävla skillnad mot "de större" i sthlm eller göteborg... Fyfan varför åkte man ens hem... Bra väder har de ju där med, rackarna.
    Det är fan grejen, sticka o knega i nåt varmare land. Här i sverige är man rökt hur man än gör, man kan jobba (tråkigt) eller råna banker (riskabelt) för att få ihop lite deg så man kan kliva ut på helgerna, bara för att upptäcka att alla ställen har minimala dansgolv och stänger tre, förutom svartklubbarna där man får dras med pundare och kulturfjantar i stället.
    Ställ det mot att dra till t.ex. Barcelona, fixa ett jobb, vilket som helst går bra eftersom man ändå e på ett så stekigt ställe, och när du går ut på helgerna är ditt enda problem vilket av de 3 feta dansgolven på klubben du ska köra på.

    Fast det är klart, man romantiserar ju... Alla vet ju också vilket PACK spanjorer kan vara ;)

    I Göteborg nu, där man lever i harmoni i naturen och följdaktligen blir väckt 07.00 varje jävla morgon av att solhelvetet lyser in på en rakt i fejan så man får en totalchock som förstör hela förmiddagen. Det kan låta hycklande att gnälla på det svenska vädret för att sedan också gnälla när solen väl kommer fram, men all sak har väl för fan sin tid? Och solen ska INTE glo mig i fejan kl 07.00, så det är hög tid för göteborgarna att fixa gardiner.

    I berlin hade dom stålgardiner för nästan alla fönster på nedre plan. Då känner man av att läget var annorlunda för 20 år sen. Å andra sidan var det jävligt mörkt på morgonen, Gollum skulle trivas.

    Onsdagar är Lill-Lördag och då förstår ni säkert att tisdagar är Lill-Fredagar! Och fredagar är en bra dag för utgång. Vad gäller då för Lill-Fredagar? Grodan guidar.

    Lill-Fredagar
    Denna dag är väldigt speciell att gå ut på. I sverige (och resten av världen också för den delen) är det inte så vanligt att man går ut den här dagen. Detta betyder att de som faktiskt går ut en dag som denna troligtvis är riktiga alkisar eller bara jävligt snöiga. Givetvis betyder detta att DU som går ut måste höja dig några snäpp (däckligan kan ge upp, för långt efter redan).
    Det räcker inte med att man måste vara lite extra dyng på tisdagar, det måste även vara lite mer klassisk betoning på kvällen, för att rädda sig från pundarstämpeln. En lite finare middag ute, eller kanske en bjudning hemma, åtföljt av drinkar och lite finare spriter blir en bra laddning. Öl går bra om det är mörk öl av lite finare karaktär, cider och alkoläsk är dock borta som ni kanske förstår.

    En bra tisdagsdrink som förenar dyngpotential med klassisk elegans är Vodka Martini:

    3 delar vodka
    1 del vermouth
    Blanda med is.
    Sila upp i cocktailglas (utan is) och garnera med en eller två oliver på petare.

    James Bond är en lirare som tycker om denna drink, och han vill ha den skakad med is. Helt efterblivet tycker jag eftersom att vermouth är en druvdryck som grumlar sig när man skakar den, och ser därefter helt förjävlig ut. Så när ni blandar drinken, rör bara om med en sked eller liknande.



    Till förkröket kan man ha ost och kex och kanske en apertif såsom Calvados eller varför inte en Cointreau? Servera Cointreauen i ett whiskyglas med en isbit i, och se hur vätskan grumlar sig svagt medan isbiten smälter. Underbart.
    Nyckeln till tisdagsutgångar är Klassisk, Elegant Dyngfylla


    /MVH grodan


    Målbild

    Jag har tagit för vana att göra något radikalt varje vecka och det skulle inte bli något undantag denna vecka heller. Igår beslutade jag mig äntligen för vilket gym som skulle få privilegiet att få ha mig som kund. Jag valde efter många om och men F&S Danderyd, där läget var den främsta aspekten till valet. Det känns oerhört skönt att komma igång igen sedan jag lämnade Försvarsmaktens portar.

    F&S Danderyd är inget höjdarställe, men klart dugligt. Stället är rätt litet och har därför inte alltför många maskiner. Det som behövs finns och är i gott skick. Människorna? Haha ja vad ska man säga, många gubbar och nybörjare så man kommer att kunna glänsa en hel del där. Det är alltså inte som kära Fryshuset där alla vägde minst 150kg och det låg lite kanyler här och var. Knapra anabola var ett skall krav för att få gymma där.


    Fryshuset
    Rhodos 09 säger jag bara.



    Låg och tänkte på Barcelona-resan igår innan jag skulle sova. Drog fram laptopen och kollade på bilderna. Riktigt sköna festbilder och jag kan fortfarande inte sluta garva åt Grodan som kollar ner i marken eller blundar på vart enda bild! Helt dyng! Mitt ex Madde åkte med på resan och hon hade med sig sin Johan som vi av någon konstig anledning började benämna som Pontus när vi talade om honom. Vi diskuterade även om vem som skulle vara den som skulle göra bort sig och kalla honom för Pontus i hans närvaro och jag ser hur Grodan tänker "fan det kommer vara jag". Givetvis var så också fallet.

    Grodan: Men hörru Pontus.
    (efter ett tag då Johan har fattat att det är han det är riktat åt)
    Johan: Va? Jag heter inte Pontus.
    Grodan: öö jo?
    Johan: Nej.
    Grodan: Men du heter ju det i mellannamn.
    Johan: Nej?
    Grodan: men Jonis har sagt det!

    Blame it all on me!

    Dyngfylla

    Barca



    Ordlista:
    Radikalt: Grundligt, genomgripande.
    Privilegiet: Förmånen.
    Anabola: Schyssta grejer man kan dra i sig för att bli lika sexig som killen ovan.

    /Don Juan

    Lägesrapport!

    Igår var en underbar kväll! Vilken höjdare, men det återkommer jag till lite senare i inlägget. Först måste vi kolla läget inför de lite mer allvarligare evenemangen som komma skall.

    Det börjar närma sig Rhodos och nedan följer således en lägesrapport! Rhodos kommer att äga rum mellan den 7-14 juni och som ni förstår kommer dimman vara kolossal! Det kommer successivt komma ut mer info och några större inlägg om Rhodos när det börjar närma sig! Vi tror på en galen vistelse på den grekiska ön och jag kan redan nu avslöja att vi bor på ett riktigt schtekar hotell med all inclusive dvs bäddat för enorma dimmor!

    Så här är läget på redaktionen (med början på den färskaste):

    Grodan: Kommer INTE att följa med till Rhodos, vilket är ett ENORMT avbräck. Har varit något ur form på senaste tiden med många vistelser i världens skithåla. Rykten gör gällande att det handlar om en fiskrensar karriär? Men det är något jag kan dementera direkt. Eller? Det är en stor förlust att inte få avnjuta denne mans heta kropp! Även trist sportmässigt med tanke på att vi förlorar en av våra tyngsta pjäser. Det är inte en ren slump att han kallas för Klippan i sitt nuvarande korpenlag. Att han inte följer med kan iof vara positivt, då han kommer att kunna träna en hel del hemma på sina inlägg som är allt annat än magnifika.

    PTPE: Har visat hög form på sista tiden och kört på riktigt bra! Det råder dock stora tveksamheter på om grabben klarar av flerdagarsfylla. Han bangade i helgen i sista sekund för att istället gå på en middag hos sin flickväns mormor. Ja ni hör ju själva hur det låter. Det som talar för PTPE är att inga släktingar, vad vi vet, kommer att befinna sig på ön, men eftersom att PTPE är full av överraskningar så vet man aldrig. För vad hände egentligen i Grekland för cirka tre år sedan? Den som lever får se. Positivt är även att PTPE har börjat träna och det ser mycket lovande ut!

    Matty: Visade hög klass på dansgolvet i helgen! Han dominerar de flesta danserna vilket märks när det blir fullt på dansgolvet så fort han kliver in och gör sin grej. Visade även prov på att klara av flerdagarsfylla. Är även Festkommiténs mest tränade grabb! Det bådar gott inför Rhodos! Kan han bara skaka av sig tröttheten så blir det KNAS!

    Don Juan: Finns inte så mycket att säga, jag levererar ALLTID! Kommer att vara den mest utvilad av oss tre och har visat hög form den senaste tiden. Kommer jag igång med träningen igen blir jag vass! Det enda som kan stoppa mig är det eländiga tillståndet: bakfull.



    Tillbaka till helgen. Lördagen var knas som Matty mycket snyggt återberrättade. Jag vill helst inte gå in på detaljer men det fanns en hel del suspekta människor på första stället vi drog till. Matty och jag fick även en lektion i mode när vi väl var på plats på Royal Garden.

    Detta är det som gäller:

    Alternativ 1: Röda jeans med valfri skjorta. Det är ingen tillfällighet att ett gäng grabbar går ut på krogen och samtliga fyra personer i sällskapet tar på sig ett par röda jeans. Stiligt.

    Alternativ 2: Vill du dock visa lite mer klass så har du på dig följande: Enfärgad skjorta, en fluga, en kofta (cardigan), valfria byxor som matchar och avslutningsvis det viktigaste, ett par snygga brillor. Tungt.

    Inne



    Min underbara söndagskväll var framför tv:n. Tv4 sport bjöd som vanligt på två stycken La Liga matcher och kvällens matcher var av högsta klass inte minst Atlético - Villareal. Villareal vart utklassade och jag kan inget annat än hålla med Atléticos tränare: "det går inte att skapa fler målchanser än vad vi gjorde". Diego Lopez i VIllareals mål var mäktig! Jag tyckte så synd om grabben när han släppte in de två sista målen. Diego Lopez storspelade i målet och var överlägset bäst på planen. Anmärkningsvärt är att man tydligen kan gå som mittfältare i Allsvenskan till mittback i en av världens bästa ligor och dessutom spela relativt bra. Förutom straffen Eguren orsakade så var han i stort sett felfri i en mycket ovan position.

    Andra matchen för kvällen var Almeria - Barcelona. Även den en underhållande match där Barca spelade rätt så bra och dominerade matchen igenom som de brukar. Båda målen var av högsta klass! Dani Alves, Messi och Iniesta gör något som i min värld är omöjligt när de vid två tillfällen passar sig igenom sju man på en sådan liten yta. Sedan kunde Bojan trycka dit båda målen. Kul för honom!

    Trist är att AIK åkte på en tung förlust mot pissiga SSK i hockeyns kvalserie till eliteserien. Tråkigt att domarna kan avgöra matcher....



    Ordlista:
    Kolossal: Enorm, mycket stor.
    Successivt: Stegvis.
    Avbräck: Förlust.
    Världens skithåla: Göteborg.
    Klippan: Alltid stabil. Tung att möta. Och då syftar jag inte enbart i sängen.


    Bjuder även på denna bild (riktigt skön kille som vandrade runt ensam inne på Royal Garden):

    Rolig grabb



    /Don Juan med facit i hand.

    Årets drink 2008

    Snabb genomgång av 2008 som år först, plus och minus.

    + Hade jobb
    + Fotbolls-EM
    + Barcelonaresan
    + Gran Canariaresan (visserligen mellan 07 oc 08 men eftersom det dracks mest under 08-delen räknas det)
    + Slapp träffa syrran så mycket

    - Tvungen att träffa syrran på julafton
    - Pengar som försvann, krog och kriser
    - Bodde kvar i Sverige
    - Manus-strejken i hollywood som gav oss filmer som "Indiana jones 5: den gamla gubben" och "Die hard 5: den äldre mannen"
    - Blev ännu mer emo*


    Som ni ser mina vänner, tar det ut varandra... OM det inte vore för jätteplusset som kommer här;

    Jake's Carribean, utsedd till årets drink 2008 av Festkommitén
    Utvecklad under ett flertal riktigt snuskiga dyngkvällar under sommaren 2008 blev "karibiern", som den även kallas, ett mästerverk både sett till smak och dyng-potential.
    Här har ni receptet:


    4cl vaniljvodka
    4cl passoa*
    4cl malibu*
    Några droppar grenadine


    Skaka i shaker* med is, sila upp i ett highballglas*, eller om ni är färska, ett större glas t.ex. ölglas.
    Fyll upp med sprite/7up och is.
    Garnera med en limeskiva, kan pressas i för ytterligare syrlighet.

    Denna drink görs bäst hemma, då Festkommitén upptäckte att man blir rånad på minst 200 bananer* om man vill ha denna härlighet på krogen. 12cl sprit (8 om man räknar om till 40%) gör denna drink till en riktigt lättdrucken däck-drink.

    *************************************

    Ordlista:
    Emo = Nedstämd, deprimerad
    Passoa = likör med smak av passionsfrukt
    Malibu = likör med smak av cocos
    Shaker = behållare avsedd att blanda spritdrycker i, finns i olika varianter
    Highballglas = Högt, smalt glas avsett för longdrinks
    Bananer = Slang för kronor (se SEK, svenska kronor)

    /Grodan


    Helgens aktiviteter

    Vaknade andra dagen i rad nu bakis som ett troll men tänkte ändå skriva lite kort om hur denna helg slutade med alla festligheter, blev ju trots allt en tvådagars för mig och Don Juan.

    I fredags va vi hemma hos mig på flytande middag och hade de riktigt trevligt, lirade lite wii och testade på veckans drink som jag inte ger så bra betyg på. Första omgången blev aningen stark så de va väldigt svår klunkat men eftersom vi skulle komma in i dimman så blev det verkligen den rätta medicinen...
    Som Don Juan nämnde i tidigare inlägg så bjöds de på mycket skratt när resan in mot stan gick av, speciellt när vi tar en burgare på BK och jag drar ett härligt headshot på en rysk tant med hamburge pappret, hon blev helt galen och man kunde bara inte hålla sig för skratt.
    Det var sagt att vi skulle till 90s men eftersom det va så mycket folk och lång kö så fick vi ta Huset eftersom vi redan va i gamla stan. Där bjöds de på korvfest och en riktig varm, kvav känsla i luften. Ingen höjdare men man hade roligt ändå och vi stekte på som vanligt när vi äntligen va hela teamet ute.

    På lördagen var man inte alls pigg men jag hade lovat en gammal tjej kompis att komma på en maskerad i kungsan där hon hyrt lokal. Kollade lite med grabbarna och de slutade med att det blev bara jag och Don Juan som körde på en kväll till medans Grodan glömde sina tofflor i Göteborg så han for iväg dit, nu lär man inte se han på någon månad här framöver. PTPE skulle iväg på "svärmormor" middag och vara trevlig, han kanske tänker på arvet så bra jobbat ptpe.

    Däckligan hade tjejmiddag och skulle sedan iväg till Royal Garden,  jag och Don Juan va ju inte sämre än att vi tänkte dra dit efter en öl på "maskeraden" som låg mitt emot. Vilken maskerad säger jag bara! Vi kommer in, jag hälsar på den ända personen som jag kände, vi tar en öl och sätter oss vid ett bord och kollar in utsikten där vi gläds av många skratt.
    En pojke som verkligen stekte runt med en öl i handen på dansgolvet, gissade på att han va runt 13-14 år men när vi får svaret så blir vi helt chockade, grabben är 19 och vi dog av skratt. Efter att vi suttit ett tag så kommer de fram en hon/han till oss och frågar om snus, men som ni vet så snusar inte vi och ger personen i frågan ett nej bara och vi tittar på varandra. "va de en tjej eller kille? Jag tippar på kille" säger Don Juan. Men de gick inte att se va de var för kön så vi var tvugna att ställa frågan där vi fick svaret att de va en man utklädd till sjuksköterska, han måste ha tejpat upp härligheten i röven för de syndes inte ett spår av att han var man. Efter dom uppgifterna så vågade vi inte gå upp på dansgolvet utan vi chillade och begav oss sedan till Royal där vi träffade på "däckligan".
    På Royal va det väldigt tunt med folk på dansgolvet men jag skojar inte när jag säger att jag och Don Juan drog igång allt. Det flockades med folk och sedan var det ös hela kvällen. Dessvärre så drog jag hem strax efter tvåtiden medans Don Juan var kvar och röjde till stängning.

    Det blev alltså två härliga kvällar i dimman med riktigt många skratt.
    Nu har jag skrivit en hel del om helgens aktiviteter men har säkert glömt något men då litar jag på min vän Don Juan att han kanske styr upp ett inlägg under dagen med lite fler detaljer..

    pussohej
    /Matty


    Gårdagens festligheter

    Innan jag börjar med en resumé utav gårdagen så ska jag passa på att introducera den nya ordlistan som kommer att finnas med i botten utav alla inlägg. Syftet med denna ordlista är för att tillfredsställa alla våra läsare i och med att vissa målgrupper i allmänhet och deckligan i synnerhet inte riktigt förstår vad vi skriver. Givetvis tar vi hänsyn till de klagomål som kommer in och gör således allt för att uppfylla våra läsares behov. Sen vill vi på redaktionen ifrågasätta rekryteringen av dagens lärare. Något för dagens politiker att ta tag i, för uppenbarligen finns det inte kompetenta svenskalärare i alla distrikter?

    Igår var Festkommitén återigen fulltaliga. PTPE som varit väldigt svag med skrivandet den senaste tiden anländer hem till Matty där vi alla sitter samlade utan att ens ha läst dagens (läs gårdagens) inlägg. Skärpning på det! Direkt när han klampar in visar han vart skåpet skall stå: "dags att börja blanda drinken nu grabbar!". Vi var något överambitiösa och körde på med en rätt så fet laddning, vilket resulterade i en mäktig smak av vodka. Veckans drink Illusions hade vi det skedet floppat hårt! Det som räddar drinken är potentialen till att bli riktigt dyng! Nästa laddning körde vi lite mildare och mer apelsinjuice. 2/5 får den, möjligtvis en trea med tanke på dess häftiga färg!

    Intensiteten var som vanligt hög och förfesten bjöd på mycket! Lite Nintendo-wii turneringar av olika slag, guitar hero, livliga diskussioner och mycket annat! Vi begav oss sedan in mot civilisationen. Vägen till klubben bjöd även på lite festligheter och det var Matty som var den största aktören. Vi började med ett pit stop på Burger King där alla beställde en Hot Texas eller något i den stilen. I min värld tar man alltid bort gurkan (som senare visade sig vara en jalapeño) och det var självklart inget undantag denna gång heller. Riktigt smaskig burgare, vilket inte alla kunde hålla med om. Hot Texas gjorde själ för sitt namn i och med att somliga inte plockade bort jalapeñon. Detta utmynnade i att Matty drog en tokflipp och kastade sitt hamburgepapper som olyckligtvis träffade en rysk kärring. Hon vart vansinnig och det vart mycket munhuggande där hon gick förlorande ur striden.

    Hon såg ungefär ut så här (fast inte lika glad):
    ryska

    Det tänkta stället 90's var riktigt fullt så vi la inte ner så mycket möda i att stå och köa i onödan. I och med att vi redan befann oss på Gamla Stan valde vi ett ställe utifrån det. Det blev Huset, vilket givetvis är lite skämmigt, men till vårat försvar så var det faktist första gången där. Det var som befarat inte mycket att hänga i julgranen med tanke på att 90% utav gästerna var killar. Korvfest på dansgolvet i en ofantligt kvav lokal är ingen höjdare.



    Ordlistan:
    Synnerhet: Särskilt, speciellt.
    Fulltaliga: Samtliga.
    Civilisationen: Ordnat samhällsliv (Observera att Huddinge såväl som Vallentuna inte tillhör denna kategori).
    Pit stop: Används främst inom motorsporten. Ett kortare stop för att fylla på.
    Utmynnade: Resulterade i.
    Möda: Ansträngning.
    Befarat: Anade, fruktade, misstänkte.
    Ofantligt: Enorm.

    Är det några fler konstigheter, så tveka inte att fråga! Det finns nämligen inga dumma frågor, utan enbart dumma svar!

    /Don Juan

    Feskommitén fullständig!

    Ikväll: Första gången sedan november 08 som Festkommitén glider ut och härjar som en komplett enhet. Dimma. Superfest.
    90's ikväll, och då måste vi ju såklart ladda med lite goa klassiker. Finns många tunga beats från detta sköna årtionde och här är en av dom.

    Darude - Sandstorm



    OCH KOM IHÅG



    /Festkommitén

    Modern Musikhistoria

    VM 1998 spelades i frankrike,  och det var fan i mig tider det... Då har jag för mig att det var bra väder på sommrarna också? Någon med bättre statistik får dementera om jag har fel...
    Musik gjorde de under 90talet, och jävligt bra sådan också. Här är beviset:

    Blur - Song 2


    Kopplingen mellan vm 98 och Blur - Song 2? Den som svarar rätt får en öl ute.

    Ikväll kan PTPE bli historisk och DUBBLA antalet gånger han kör en helkväll. Väldigt intressant...


    Med detta sagt - IN I DIMMAN

    /grodan


    Nu kör vi!

    Äntligen helg!
    Känns riktigt gött me helg nu och ännu skönare är det att vi ska in i dimman ikväll och vi ska ha så jävla kul!
    Det blir flytande middag hemma i min lägenhet innan vi drar ut på krogen. PTPE har laddat upp me lite "zoo" och så ska vi testa veckans drink :)

    Jag har även hört att min kära vän Don Juan har rakat av sig håret och de ska bli spännande att se hur det blev, tror de blev riktigt bra faktiskt ;) Själv så har jag aldrig rakat av mig håret på huvet så man är ju lite nyfiken på hur de skulle bli... kan ske i framtiden.

    Hoppas på en riktig skön kväll och hoppas att PTPE har kollat med sin mamma om det är okej att han simmar in i dimman inatt :P

    Måste även lägga upp den här låten + videon, är den inte riktigt skön?






    /Matty


    Destination Dimman!

    Kvällen kommer att inledas hemma hos Matty med en mumsig Hoegaarden. Därefter kör vi igång på riktigt och drar i oss några zoo-shot i äkta PTPE-manér. PTPE har som vana att alltid svepa i sig några snabba direkt när han kommer på plats för att komma in i stämningen från start. Kan det vara anledningen till att han enbart gått hem en gång efter stängning i hela sin krog-karriär? 

    I detta skedde kommer vi att vara i rätt fas och kör på kvällen ut med veckans drink, Illusions. Planerna är sedan att vi i festkommitén med brud-följe ska sätta sin prägel på 90's.

    Hur blir din kväll?



    Kvällen har alltså en hel del att erbjuda! Fler livliga diskussioner kommer att gå av stapeln och vissa kommer att fortsättas. Det känns som om PTPE inte riktigt har gett oss en utförlig förklaring till sin kärlek till Tevez och Pepe. Våra drömelvor kommer så småningom att dyka upp här på bloggen med en motivation till varför jag valde Robben före Messi, hur Scholes kom in på Grodans elva eller PTPEs märkliga mittbackslås i Pepe och Terry.



    Idag börjar kvalserien! AIK tar emot Västerås och det bara måste bli seger i denna match om vi ska ha någon som helst chans att ta oss upp till Eliteserien där vi hör hemma.

    VI SKA TILLBAKA!

    /Don juan

    Bra natt

    Nyss: dundertabbe på kneget. Men vad ska man säga? Slipper ju träffa cheferna i alla fall!

    Något som känns viktigare än jobb är ju såklart fylla, och där e man ju tyvärr lite lost inför helgen, har bara ritat ett stort dimmoln mellan onsdag och söndag förmiddag så alla praktiska detaljer får ni andra gärna upplysa mig om.
    Exempel på praktisk detalj som behöver lösas är sprit/öl som måste inhandlas inom 15 timmar.
    Räknar med er andra grabbar att lösa det, jag måste styra upp försäsongen 2026... Nya telefonen (livsfarlig med mobilkamera) är avstängd känns det som!

    Oroväckande att PTPE inte lagt upp taxinotan här än, vågar man träffa killen ikväll utan att bli robbad på pensionen?
    Den som lever får se...

    Lördagen börjar kännas tung... Känns som att man gått upp några årsklasser på senaste när man även börjat få bakisångest dagen efter... Hur kontrar man bort det efter en tvådagars? Eller ännu värre en långhelg? Får bli en taktisk fråga för helgen.

    Kolla bara på mitt inlägg, jag börjar ju bli färsk... för ett år sen hade man ju styrt upp en långhelg med polsk öl och svartsprit, nuförtiden sitter man här som en gubbe och oroar sig för pengar och framtid. Skärpning på mig och in i dimman...

    /grodan

    Långhelg

    Igår beslutade vi grabbar (utom Matty) att påbörja helgen! Matty har till skillnad från oss en karriär att se fram emot, vilket vi kan glädjas åt! Planerna inför morgondagen är så gott som klara. Fredagen såväl som lördagen ser fullspäckad ut! Mer om det imorgon.

    Idag fick man en orange överraskning. Dagen som jag för övrigt tillägnade min söta lillasyster. Oftast är hon visserligen ett monster, men det är en helt annan femma. Man hör ett tokgarv från nedervåningen när hon kommit hem och tagit in posten. Hon öser ut retfulla kommentarer och man hajar direkt vad det handlar om. Den allmänna pensionen har äntligen anlänt. En av tio svenskar öppnar sitt oranga brev och jag kan avslöja att jag är en(1) utav de.

    I sedvanlig ordning var det dags att assistera min syster med läxorna. Idag stod fysik på schemat. Mitt geni till syster hade dessvärre inte all material för att kunna utföra uppgifterna, vilket hon förklarade med den enkla anledningen att: "fysik är totalt ointressant och jag var för trött för att ta anteckningar". Det där känner man igen. Det var inte direkt någon tillfällighet att jag och Grodan satt på omprovstiden för att rädda G i ämnet då man själv ledde och även vann utvisningsligan följt av Grodan och starcken. Givetvis charmade man till sig ett G i ämnet. För Grodan var det däremot tvärkört som ni kanske förstår.

    Vi avrundade kvällen med att laga ihop middag tillsammans och satte oss framför tv:n och kikade lite på Vänner.



    Gällande de nedre regionerna så kan jag avslöja att det är kliniskt rent och jag har ofantligt svårt att tänka mig att få en omvisitation utav något slag.



    Jag tänkte även ta tillfället i akt och bjuda på denna underbara och något deppiga låt (för övrigt så är bandets övriga låtar kassa):



    /Don Juan

    Skandal

    Då ska vi se... Baserat på hur man mådde imorse (ingen höjdare) och den bakisångest man har nu (massiv) kan man väl säga att det blev en rätt chill kväll igår, trots mycket som talade emot Festkommiténs ursprungliga planer!

    En skön middag som avnjöts med ett lite finare glas mjörre inledde kvällen hos PTPE. Muntra miner och sjävklart en jävla massa skvaller flöt iväg innan det var dags för en rakning av Don Juan, signerad Grodan.
    Rakningen gällde alltså huvudet, hur han sköter skogen i de mer tempererade områden får han avlägga rapport på själv. Just denna rakning mottogs ju med blandade reaktioner, som ni kan se i Don Juans tidigare inlägg. Vi kan dock konstatera att det är fullständig blamage-varning att tvärsåga en frilla sådär. Skärpning på den!

    Som vissa av er kanske vet spelades det ett par rätt intressanta matcher ute i europa igår, tyvärr har jag för dåliga minnen av gårdagen för att avge referat men vissa vann, vissa förlorade.

    Allt eftersom kvällen gick och alkoholen flödade blev vi såklart mer o mer dumma i huvet och nivån sjönk snabbare än titanic. Speciellt PTPE var farligt nära gränserna när han på frågan "ni måste säga en fotbollsspelare som ni måste ha sex med" först ivrigt undrade om man fick välja helt själv, och sen drog till med Carlos Tevez. Kanske inte fotbollsvärldens snyggaste.




    Ruskigt skönt dansgolv igår, mycket på grund av Lets dance-muppen som körde någon jävla vals över hela golvet och följaktligen fick sig en ordentlig avhyvling av Don Juan och Grodan.
    En annan grabb som faktiskt visste hur man dansar visade vägen direkt och stod stilla och KLAPPADE HÄNDERNA i takt med musiken från vår ankomst kl 00.30 till stängning. Inte helt oväntat var han även helt själv ute. Riktigt skön.

    Som sagt, man mår väl inte hundraprocentigt idag men det finns de som haft det värre... Ett ämne som kom upp under gårdagen var Legenden RSB. En riktigt skön snubbe som alltid bjuder på det oväntade i blandade former. Ungefär som en Leo Messi för socialt inkompatibla människor!
    Ett av guldkornen är såklart när Jag och min dåvarande flickvän låg och myste lite i en säng på en förfest, och RSB helt plötsligt glider in och försöker steka på. Han hade helt enkelt inte fattat läget och låg nu och trodde att det var en riktigt schysst trekant på G. Kan inte ens tänka mig besvikelsen som uppstår när han fattade läget och missade chansen...

    ... Vi övriga inblandade var väl inte riktigt lika besvikna.

    Nu blir det till att ladda för kneg och försöka smälta taxinotan som jag antar kommer läggas upp här på bloggen.
    Blir lättare att smälta då.


    En eloge till PTPE som bestämde sig för att köra på igår! Dock skandaltendenser när han 23.00 droppar "jag måste bara ringa o kolla med mamma o se vad hon tycker först".


    /grodan


    Fram med sågen.

    Märkliga människor det finns måste jag säga. Idag satt jag mittemot en snubbe på tuben som hade en bajenpin på jackan. När jag fortsätter att betrakta honom så ser jag ett gult plastarmband, suspekt tänker jag. Kan det vara ett "Älska AIK"-armband? Mannen får sedan ett samtal och svarar med en norrlands-dialekt. Vilken lirare...

    På bussen innan står en kvinna framför mig. Hon har på sig en rätt så schysst rock, problemet är att hon har ett zoo som förmodligen är större än Kolmården hemma hos sig, vilket syntes klart och tydligt på sin håriga rock. Kanske borde hon spara ihop till en roll som kostar 49,50 kr i runda slingor på H&M?

    Att iaktta människor är något jag finner väldigt intressant. Dessvärre så delar inte alla individer det intresset. Igår tog det sisådär 20(!) minuter för en viss person att upptäcka att jag hade klippt mig och då snackar vi om en rätt så radikal klippning. När personen i fråga väl upptäckte förändringen så får man ett: "fyfan!". Fan vad förbannad man blir.




    Grodan kommer senare ikväll med en övergripande resumé utav gårdagen. Lite smått och gott om PTPEs sköna uttalanden, lustiga människor man kan finna på dansgolvet och ett par riktigt sköna sågningar. Fram med sågen min käre vän!


    /Don Juan

    Ta det lugnt

    Eller kör på Hårt.

    Först lirades det boll, sen tränades det, sen badades det, sen bastades det. Sen blev det fotboll, sen blev det schysst käk och bra fotboll, nu sitter vi här lite halvt i dimman.

    A DAY IN THE LIFE OF A GEEZER

    /Festkommitén

    Veckans drink

    Nu var det dags igen för veckans drink. Den här gången har vi valt ut en lite mer okänd drink som vi faktiskt inte själva har testat, men med tanke på ingredienserna så hoppas vi på en succé den här veckan också!

    Drinken heter Illusions, baserat på att drinken byter färg under upphällningen.



    4 cl Vodka
    4 cl Malibu
    2 cl Midori (melonlikör)
    2 cl Curacao
    Is
    Nypressad apelsinjuice
    Melon

    Rör de fyra första ingredienserna över is tills blandningen är frostig
    Sila ner i ett kylt highballglas, stort cocktailglas eller vinglas och fyll på med mer is och apelsinjuice efter smak
    Garnera med en melonbit

    Som ni förstår när ni läser ingredienserna så känns det som en stark lättdrucken drink vilket gör att det kan bli en riktig dängfylla på fredag!

    /P.T.P.E

    tröttast!!!

    Idag va tredje dagen den här veckan som jag försov mig till jobbet, inte bra... Vad brukar man då få höra när man kommer eller när de ringer på mobilen... "va gör du knullungen? har du kramat kudden lr tjejen inatt igen, sånt får du ju göra på helgerna så du har tid att komma till jobbet på vardagarna." Alltid lika roligt att höra fast de får man ta i det här yrket, många skämt och pikar varje dag :)

    Så därför blir det här en vilodag, ingen träning plus att jag måste svika polarna ikväll :( sorry grabbar! Får ta igen allt i helgen för då hoppas jag på utgång igen och in i dimman... Även länge sen man festade me Grodan så jag ser fram emot det ;)
    så i helgen kör vi bara!

    btw, en liten rolig historia som jag måste dra lite snabbt...

    Det va en grabb som klättrade upp i ett stort och högt träd, men han kunde dessvärre inte hoppa ner lr klättra ner så frågan är... vad gör grabben?



    han blev så rädd så han sket ner sig.
    tack för mig / Matty

    Kukdag

    Skön dag idag tänker man.
    Lite fotboll, lite plask, lite fotboll och en grov dimma på det.
    Ringer PTPE och stämmer av inför dagen. Visar sig vara det värsta samtalet jag haft då det framkommer att dagens utgång är INSTÄLLD på grund av jobb (de som vet vad jobb betyder kan maila eller skriva en förklaring i kommentarerna).

    För att uttrycka det milt är detta den värsta katastrofen i vårat sällskaps historia.

    Okej tänker man ändå, det är en bra dag med fotboll, plask, mer fotboll och god mat. Chill... Chill...
    Ringer Don Juan och förklarar läget, upprörda känslor fram och tillbaka men situationen lugnas ner och vi kan konstatera att kvällen blir bra ändå, dock med bibehålld skandalstämpel.

    Nästa samtal slutar med att jag slår sönder mobilskärmen på min NYA mobil. Tur i oturen var att jag hade NYA datorn precis bredvid också och det hade blivit dyrare.
    Kort sagt ingen bra telefondag för mig hittils.

    **************************

    Men nu blickar vi framåt! Det måste ju finnas nån sorts balans av jävlighet så med tanke på hur jävlig morgonen har varit kommer resten av dan bli grym! Det är helg och allt kan hända, bra matcher och bra sällskap.

    **************************

    Sofieron står kvar på inköpslistan.

    /Grodan


    100 av 100 ikväll

    Igår var jag med M och åt middag. Chao Chao var dessvärre fullt så vi gled ner till stureplan och satte oss på East och utspisade lite kyckling, mycket trevligt. Alltid trevligt. Därefter så gick vi på bio, men dessvärre hann vi inte till män som hatar kvinnor utan vi fick istället nöja oss med the international. Rätt bra film faktist, med en riktigt bra story. Kontentan var vettig och det kändes som att filmen förmedla ett bra budskap.

    Idag är dagen då allt kan hända. Det är onsdag och det är Baba-dags!! PTPE debuterar och vi vet ju hur debuter inne på Baba kan gå till. Sillens debut var högartad. Felix som han heter följde med mig, Grodan och RSB till Baba efter några öl och lite jäger på Wollmars. Väl på plats så beställer Felix en drink som han rätt så snabbt spiller ut, typiskt Baba. Inget att skämmas för. Han och jag tar sedan ett steg in på dansgolvet varpå Felix böjer sig ner och försöker dra upp en brud som han trodde hade ramlat på golvet. Jag inser direkt vad som var på gång och börjar tok garva bakom honom. För Sillen tog det lite längre tid att inse att damen inte behövde hjälp upp och får sedan ut ett "oj". Killen har då insett att han försökte fiska upp en dvärg som inte alls var så glad på hans vänliga gest. Klassiskt.

    Nåja vi får väl se om PTPE klarar trycket och kan för första gången sedan 2006 klara av en hel utekväll! I sånnat fall väntar den klassiska 7-elven korven med en halv burk rostadlök på.

    Varning för stök ikväll!

    Om det var julafton igår, så är det min födelsedag idag! Det känns så underbart. Real Madrid har återigen åkt ur Champions League i ett tidigt stadie. Denna gång gjorde man det på ett lite annorlunda sätt, genom förnedring. Man var klara favoriter inför första mötet och spanjorerna trodde att man rätt så enkelt skulle gå vidare. Gerrard skadad, torres halvskadad och ett helt lag ur form. Istället förlorar man med totalt 0-5! Villareal gick dock vidare och räddade mina landsmäns ära något. Man vann en mycket svår bortamatch i Grekland och vart därmed första spanskalaget att slå Panathinaikos på deras hemmaplan. Llorente visar klass. Gillar verkligen den spelaren. Nu blir det tufft i ligan för Barca när real enbart har en sak att fokusera på, men det klarar vi!

    Ikväll har vi några spännande matcher att se fram emot. Ett Athlético som växt de senaste matcherna och jag tror på spanjorerna. Barca möter Lyon och bara måste gå vidare, endast seger som gäller för Guardiolas manskap. Matchen i Rom kan bli mycket spännande och jag tror inte det är helt omöjligt att italienarna vänder underläget. Man Utd lär inte förlora mot pissiga Inter om inte Zlatan gör något konststycke, men grabben lyckas aldrig så bra i CL. Tror på en relativt enkel seger för engelsmännen.

    /Don baba Juan

    Oroväckande tendenser

    Tänkte att jag skulle slippa skriva på den här stekarbloggen tills imorgon i alla fall, men ödet ledde mig på andra vägar...
    Detta kräver, till att börja med, en bra låt att softa in på.

    Mina Damer och Herrar;

    The Streets - Let's push things forward



    Original Pirate Material, The streets första skiva, är ju en evig klassiker. Vem fan satt inte och diggade till mike skinners britt-dialekt som fjortonåring, precis vid mp3-spelarnas genombrott.
    Bara en sån grej, släppa en av decenniets mest hyllade album mitt i den andra generationens mp3-boom, UNDER NAMNET Original Pirate Material.

    Iskallt.

    Något annat som är iskallt är ju det svenska vädret.
    Visst, jag låg inte direkt på playan och glassade pina colada i berlin, moln och jävligt väder har de ju i bratwurstens hemland med, men det är något med det svenska klimatet som får mig att vilja spy bara.
    Sen att det är så jävligt att man slängs mellan hopp och tvivel... För en vecka sedan var det sol och varmt, sen tittar man bort en sekund och efter det är man tillbaka i nåt sorts evigt vinterland som är kyligare än schweizisk utrikespolitik.

    ********************************

    Nåväl, nog med bitterhet kring det svenska icke-klimatet, och åter till anledningen att jag sitter här o klottrar ändå.
    Fick nämligen ett samtal av min gamla vapendragare tillika medskribent Don Juan som avslöjade vissa Oroväckande Tendenser.
    Det visade sig att PTPE, mannen som inte fullföljt en utekväll sedan 2006, insinuerat att vi istället för dyngfylla och popklubb skulle ägna onsdagskvällen åt en CHILLKVÄLL. En skandal såklart, endast förmildrat av den omständighet att... NEJ det finns ingen förmildrande omständighet! Skandal rakt av!
    Jag kan dock meddela att jag har fortsatt förtroende för PTPEs kapacitet och har förstått att Don Juan efter viss konversation förmått PTPE att ta tillbaka sitt förslag och köra på som planerat.

    ********************************

    Någon som har statistik på hur många % av PTPEs utekvällar som avslutas vid stängningsdags?
    10-20%?

    ********************************

    Svagt även av PTPE och Don Juan att inte skotta konstgräset så vi kunde lira där imorn.

    ********************************

    I övrigt inte mycket att rapportera från Berlin, rövhålens huvudstad. Tyskarna är fortfarande dumma i huvet och deras veteöl smakar fortfarande skit. Detta ledde till total alkoholbojkott från min sida efter första dagen och jag drack totalt EN öl.
    Några iaktaganden:

    Inga snygga tyskor
    Muren är borta (det mesta)
    Ingen pratar engelska
    De har fortfarande inte fattat att öl görs på MALT och HUMLE utan envisas med att trixa med vete
    Kalla kriget är slut


    Som ni fattar kan berlin dra åt helvete, det var en delvis läcker stad men ska man dit är det nog nattlivet som gäller i så fall. Kanske ett fall för festkommitén nästa sommar eller möjligtvis på väg till Barca. Tills dess säger vi godnatt och hoppas att britterna hinner bomba skiten ytterligare en gång innan det är dags.

    ***********************************

    Ni som följt mitt tips i förra inlägget och spanat in www.kalender.nu (det är en internet-kalender) fattar att idag är det Lill-Lördag och just denna Lill-Lördag är väldigt speciell. Vi har nämligen en kille (kanske 2) i sällskapet som ska torska Baba-oskulden.
    Den sexuella antydningen är inte ett coolt uttryck utan är en förvarning till alla inblandade om att det kan gå vilt till där ibland.
    Trots att vädret återigen bestämt sig för att knulla det svenska folket utan förvarning har Festkommitén visat prov på stor kreativitet och beslutsamhet och fixat möjlighet att både lira boll, träna och plaska omkring i pool. Hur detta gått till är inget vi kan avslöja här mer än att det rör sig om sofistikerade affärskontakter.
    Efter dessa barnsligheter kommer kvällen fortsätta som planerat med mer vuxen aktivitet såsom middagsbjudning (vi antar att PTPE, som verkar missa barnsligheterna, lagat middag till oss andra) och en intensiv Champions League-omgång. Det mest intressanta blir såklart vilken FOTBOLLSMATCH som viasat MOTOR (100% motorsport) sänder.
    Sedan väntar baba.


    Fulla pop-fjortisar på baba!

    Inte helt oväntat verkar Baba ha något sorts samarbete med Ace som också är ett skönt ställe med tyvärr lite mindre dräggighet. Ace saknar också närhet till ett bra korvställe. Grodan saknar närhet i allmänhet.

    *********************************

    På inköpslistan inför imorn:

    18 sofiero
    0.7 liter vodka + 1 påse turkisk peppar
    2 korvar med rostad lök (7-eleven Mariatorget kl 03.05)


    Mer dyngmusik är att vänta nu när det är helg igen!

    /GRODAN!

    Fyllon

    Tänker inte skriva mycket, e seg o jävlig som en rutten pundare så mer kommer imorn. Har precis uppdaterat mig om helgens händelser, o vad kan man säga?

    Senaste gången PTPE tog sig igenom en hel kväll? Statistik på det någon?



    Till PTPE: www.kalender.nu är en bra sida. Tips: 10 mars, inte 10e maj ;)


    tycker synd om er färskingar som ska upp o knega/plugga imorn. the best things in life are for free and life is yours. Kommer bli skön wanker-dag imorn med lite uppstyrd aktivitet...
    Ryktas att Matty tar ledigt från jobbet och siktar in sig på dimma, får se hur det blir med det.

    Vatos!?

    Blir för fan tokig!
    Efter att i två veckors tid längtat till returmötet i Liverpool mellan då Liverpool och Real Madrid, komma fram och ladda upp med lite skönt snacks och lite dricka.
    Sätter mig ner i soffan efter att ha slitit hela dagen och drar på tvn.

    Eftersom viasat är så jävla fula och flyttar dom sämsta matcherna till 6an som alla har och tar de bästa till sig själv så drar jag då på viasat fotboll, där visas då Chelsea-Juventus tyvärr!
    Okej tänker jag och byter till viasat motor!
    Det är nu jag blir förbannad när jag upptäcker att viasat inte sänder liverpoolmatchen där heller!
    Vilket innebär att jag har tillgång till tre av fyra matcher!
    Och vilken match missar jag tror ni?
    Nu får jag istället titta på Chelsea-Juve och hålla utkik efter plinget om det nu finns något!
    Jag menar vafan är det med det här jävla pisslandet!?

    Är så jävla besviken på den här jävla skitsnön som kommer tillbaka! Det här är absolut på min toppfemlista av mentala psykbryt!

    Den 10e maj är från och med nu med absoluta otursdag!

    /P.T.P.E

    Vilken kropp!

    Måste bara säga det att idag va man på företags hälsokoll och dom blev riktigt imponerade... "Du har verkligen en snygg och vältränad kropp" det fick man höra av sjukgymnasten som va en kvinna på typ 30 vårar... (hyffsat fräsch va hon också)
    Alla tester gick riktigt bra och man konstaterade att jag va frisk som en nötkärna :) Med det resultatet så ser vi fram emot sommaren och resan till Rhodos som kommer gå av stapeln i början av juni. Mer om det kommer senare...

    /Matty

    Julafton

    Igår slog bloggen rekord med otroliga 250 besökare och vi hoppas på fortsatt intresse. Det känns lite som julafton idag, man vaknar lite smått nervös inför kvällens CL-matcher, tittar ut det snöar och Grodan är på väg hem!


    Jag hade förhoppningar på vår, men det ville inte moder natur. Nu snöar det och morgondagens planerade årsdebut på Gubbängens fräscha konstgräs av senaste generationen blir dessvärre inställd!

    snöpligt
    Trist...


    Idag ska jag äta middag på Chao Chao med M som jag inte har träffat på ett tag. Hon betyder mycket för mig. För två år sedan var jag på anställningsintervju på Gröna Lund. Inför den gruppintervjun skulle man ta med sig något man förknippade med just Gröna Lund eller tivoli i allmänhet. I sann Don Juan anda tog jag med mig en bild på min första kärlek, Madeleine. Väl på plats, när det var min tur att visa och motivera vad jag hade tagit med mig, tog jag upp bilden på henne. Jag beskrev lite olika känslor man kunde få på Gröna Lund som tex det där pirret i magen man får när man åker berg- och dalbanan och dessa känslor kopplade jag ihop med kärlek och vad jag kände när jag är med henne. Några dagar senare var det dags för min första arbetsdag på Gröna Lund.


    Män som hatar kvinnor har gått i en vecka på bio nu. Måste gå och se den. Böckerna är ju fantastiska. Någon?

    Ikväll är det som sagt Champions League och matcherna kan sluta hur som helst känns det som. Här är mitt tips:

    Bayern M - Sporting
    Betydelselös match som tyskarna förmodligen vinner. De har med sig 5-0 från första mötet och det är inget Sporting kommer att kunna klara av i dagens match. Bayern går vidare.

    Panathinaikos - Villareal
    Grekerna fick med sig 1-1 från den lilla byn utanför Valencia. Att spela nere i Grekland är alltid svårt och spanjorerna kommer att få det tufft att vinna matchen. Villareal har ett namnkunnigt lag, men ingen imponerande form i ligan. Jag tror på 2-2 som Villareal går vidare på med fler gjorda bortamål. Kan bli en bra svängig match,

    Juventus - Chelsea
    Känns som en på förhand tråkig match iom att engelsmännen lär komma dit och försvara sin ledning samtidigt som italienarna inte är kända för anfallsrik fotboll. 1-1 och Chelsea går vidare.

    Liverpool - Real Madrid
    Kan sluta hur som helst. Real ser oerhört bra ut och Liverpool befinner sig i en stor formsvacka, dock fördel Liverpool då första mötet slutade 0-1 i engelsk favör. Real är inte rädda för det mäktiga trycket som de röda fansen kommer att leverera. Jag tippar ett kryss även i denna match och pisslaget från Madrid får åka hem återigen med en usel placering i CL.

    /Don Juan


    Måndags-dilemma

    Måndagar brukade vara rätt chill. Under mitt sista år på gymnasiet så hade vi samhälle som första ämne för dagen. Samhälle var efter idrott det roligaste ämnet, men trots det var ändå den lektionen en given sovmorgon. Efter första provet markerade man vad man gick för och ett MVG stod klart redan då. Vår lärare var en riktigt skön lirare. Alltid lika sliten. Det kändes som att han jämnt kom till jobbet bakis, när han väl kom dvs. Som andra ämne för dagen hade vi idrott och hälsa, att våran lärare dessutom var snygg gav ännu en anledning till att gå på lektionen. Dessvärre var närvaron i klassen alltid låg på idrotten, men det resulterade i att vi fick göra lite vad vi ville på lektionerna.

    Numera är måndagarna inte så mycket att hänga i julgranen. Det var soft att dra till plugget och garva över allt man gjort i helgen, men nu finns inte det alternativet. Istället försöker man vara lite innovativ och hitta på lite planer för att få fart på veckan. Just nu funderar jag på att raka av mig håret, men vet några som inte alls delar samma tanke som mig, så jag får helt enkelt överväga lite till.



    1 eller 2?


    Denna vecka blir rätt så intensiv och vi har en hel del att se fram emot:
    - Middag med Madde imorgon.
    - Fotboll med grabbarna på onsdag.
    - Följt av CL och en fet utgång till Baba!
    - Klippa mig eller raka av mig håret?
    - Helg

    Igår kollade jag på wipeout, men jag känner mig lite besviken efter att ha sett på premiär-avsnittet. Kommentatorerna höjde dock programmet.

    Jag tog även en titt på årets mål. Eduardo klackar in bollen på ett enastående sätt. Mästerligt!

    Det är nu enbart 26 dagar kvar till den riktiga allsvenska premiären, den mellan AIK-Halmstad. Jag hoppas att alla har köpt säsongskort, för det har jag! Några som inte önskar att premiären är så pass nära är Bajen. Hammarby förlorade med hela 6-0(!!!!) mot Gröndal häromdagen. Är Gröndal ens med i seriesystemet? Kanske går att hitta i div.5? Det är ingen ursäkt att nyckelspelarna inte deltog, resultatet är skamligt.

    /Don Juan

    King Diamond

    Som ni redan läst så slutade ju min kväll inte så bra ute på royal garden men jag tycker att fram tills dess levererades det på en mycket bra nivå!
    Tänker inte gå in djupare på vad som hände i lördagskväll eftersom ni redan vet det antagligen!
    Därför tänkte jag passa på att flika in på Don Juans spår att man måste granska vakterna ordentligt.

    Jag menar att utsätta oskyldiga människor för olaga hot och ta bort deras lagliga rättigheter bara för att man är vakt känns lite skumt. Tror tyvärr att i många fall har vakterna blivit just vakter för att få makt på något vis.
    Det är ju rätt klart att vakterna är rätt misslyckade individer tyvärr.

    Nog om detta, jag ger ändå helgens krök en klar 4a av 5 möjliga! Veckans drink blev en klar succé!

    Vill även poängtera att Amy Diamond är kung! (Hetare än Molly )



    /P.T.P.E

    Helgens dimma

    Det var precis som vi förutspått en minst sagt galen och oerhört händelserik kväll! Vi inledde lite lugnt hos PTPE och väl där presenterades Matty som ny skribent för bloggen, han blir vårt sista tillskott i truppen. Välkommen grabben!

    San Francisco-drinken vart lite utav en succé. En god och fruktig smak som slinker i bra. Precis som PTPE gick ut med häromdagen så kan man bli riktigt dyng om man inte tar det försiktigt, men eftersom vi gentlemen enbart lever en gång så sket vi i! In i dimman var det som gällde! Drinken får en fyra utav fem möjliga.

    Vi tog även en titt på våra flak t-shirtar designed by Don Juan och de godkändes av samtliga medlemmar i festkommittén. Det kommer att komma ett inlägg modell större på det senare när det börjar bli lite mer aktuellt. Sommaren känns fortfarande rätt avlägsen.

    Det var schlager på tv som deckligan med sällskap givetvis ville titta på, så det vara bara att gilla läget. PTPE fick mycket välförtjänt ett nytt smeknamn; Schlagerkungen. Jag kunde snabbt associera honom med han som var med i FCZ. PTPE visade sina schlagerkunskaper och brudarna vart riktigt imponerade. Han har ett par ess i ärmen den grabben! Besvikelsen var dock stor när kill-favoriten Amy Diamond INTE tog en plats i finalen....korrupt tävling med andra ord.

    Vi kom längre och längre in i dimman och medan PTPE och Matty visade motorsågen, vattenspridaren m.fl så lärde jag Patty att dansa lite gammal hederlig bugg. Sedan följde lite vanlig urartning och allt dokumenterades utav vår inhyrda fotograf: Mallanballan.

    Vi begav oss sedan till Royal Garden i kungsan och mycket riktigt dominerade vi dansgolvet. Det var bra drag hela kvällen och det kändes nästan som guldåren på Soft kök och bar. Gällande PTPE's polisanmälning så tror vi på redaktionen att det inte kommer att leda någon vart. Vi anser även att idiot-vakter som vederbörande borde granskas ordentligt och att vi inte har någon förståelse till hur somliga verkar få sin licens i en chipspåse. Vidare så är förseelser som dessa ingenting vi sysslar med utan det överlämnar vi till våra vänner i Huddinge som tydligen roar sig med att stå på bord. Kvällen avslutades med lite härlig dans, trots att PTPE och Matty hade dragit.

    Mjölkning Kör bara! Royal GardenVattenspridarenKvinnlikärlekDon Juan visar vägen.Grabbarna bara kör!Fylla utan fotbollLandningsbanaSchteker på!

    För omväxlingsskull gick även resultaten min väg och i och med att jag tippade rätt segrare i både Barca och Las Palmas matchen, samt även kirrade in ett X i Madrid-derbyt så kändes kvällen fullbordad. Här har ni länken till ännu en matchrapport från min sida, denna gång Las Palmas - Alavés: http://www.svenskafans.com/spanien/laspalmas/artikel.asp?id=284820

    /Don Juan

    kvällens händelser slutade inte riktigt som vi tänkte oss...

    Tingelingtjingeling!
    Tänkte uppdatera lite från gårdagens nattbesök som inte sluta som vi tänkt oss...
    Vi började me en liten middag hemma hos P.T.P.E som övergick till mer av den flytande sorten där vi testade veckans drink som va San Francisco. Den va helt okej och det tror jag mina kollegor håller med om för in i dimman kom vi.
    Till sist va de dags att bege sig mot stan och in till Royal Garden där vi va kungarna på kungsan on the dancefloor! Det blev ytterligare ett par drinkar för mig och P.T.P.E medans Don Juan körde för oss alla tre på dansgolvet...
    Det fanns inga allternativ på att vi skulle dra hem förän det va stängning men så plötsligt händer detta... Vi dansade och hade de jävligt nice när plötsligt en vakt kommer och knackar P.T.P.E på axeln och tar ut han från krogen. Jag och Don Juan fattade inget men fortsatte att skaka röv en stund till, men till sist va jag tvungen att se vad som hade hänt med P.T.P.E. Då är de några nötter som pekat ut P.T.P.E och påstått att han förstört ett svindyrt bord fast att vi inte ens hade varit vid något jävla bord! Tydligen så tog vakterna under en lång tid P.T.P.Es leg och började jiddra om polisanmälan och skit.
    Till sist så fick han iaf tillbaka sitt leg och vi kunde dra hem och än en gång så hade vakterna försört kvällen, (antingen blir man busschafför eller så blir man vakt!)

    Men kvällen va inte slut för Don Juan, han röjde gärnet där inne medans jag och P.T.P.E fick dra till donken och sörja me en burgare.

    Kvällen va ändå väldigt bra fast att slutet kunde varit bättre eller vad säger du våran "olycksfågel" P.T.P.E? ;) 

    Fler uppdateringar från mina kollegor kommer säkert under dagen med kanske ett par bilder som grädde på moset. Vi vill även veta hur de gick för Don Juan den sista tiden på krogen....

    Hej hopp!
    /Matty


    Välkommen Matty!

    Sitter här inne på min tredje bärs och bara längtar efter mina pajaspolare som tar 40 minuter (!) på sig att köpa pizza!
    Jag menar vafan är problemet?
    Iallafall vill jag passa på att välkomna våran fjärde medlem här på bloggen! Grattis och puss och kram och allt annat skit!

    Nu är det dags att börja bege mig in i dimman, hoppas att jag hittar fram till Royal Garden idag!
    Nu jävlar blir det åka av!

    Uppdateringar om kvällens händelser kommer imorgon!

    /P.T.P.E

    Matty

    Nu är de dags för de tre musketörerna att bli fyra när jag har blivit värvad...
    Jag heter Mathias Jonsson och även jag har varit med om 20 jordsnurr, Jobbar som snickare och jag är väl den som jobbar mest av oss fyra medans dom andra ligger hemma och såsar :)
    Kommer väl stå för mer festskrivande än fotbollsskrivande eftersom jag ursprungligen kommer från en liten by som heter Julita och flyttade upp till sthlm men håller på IFK Göteborg, eftersom mina boys inte anser att det är något att skriva om :P (får väl ta de när vi ser vem som vinner sm-guld ;P) 

    Mina intressen är ju såklart att festa och ha de jävligt roligt i livet!
    Mer om mig får ni veta under tiden på denna blogg eftersom jag inte kan avslöja allt roligt från början ;)

    Hej hopp pillesnopp!
    / Matty


    Bakis special!

    När jag är bakis så brukar jag oftast dra på något lugnt och soft. I samband med detta rekapitulerar jag gårdagens händelser. I och med den softa musiken så slipper man ha den där ångesten man får dagen efter man har haft en redig fylla. Jag anser att man bör ta tillfället i akt när man är bakis och göra det bästa utav situationen, i vissa fall finns det givetvis inget hopp, men i de flesta utav fallen så finns det hopp och då bör man sluta tycka synd om sig själv och LÖSA PROBLEMET. Bara att gilla läget, som min fotbollstränare brukade säga.

    Här kommer två givna låtar att lyssna på.







    Ha en bra kväll! Glöm inte att kvällens dresscode är skjorta med lämpliga jeans och schyssta skor, samt att rocken skall vara på ute i kylan. Nej skoja bara, gå in och kolla vad Blondinbella tipsar om! Här ger vi inte ut några jävla modetips!

    Simma lugnt!

    /Don Juan

    In i dimman!

    Lördag idag. Det känns redan nu riktigt bra, vilket bådar gott inför kvällens bravader! Grodan klarade inte av kvällens press och åkte till Tyskland med familjen. Istället kommer jag, PTPE, Patty och Matty inleda kvällen med en mysig middag. Kvällen tar sedan fart på riktigt med veckans drink, San Francisco för er som inte minns. Vi får även sällskap av det sedvanliga brudgänget från Huddinge. Eftersom att många av dem inte har rutinen av att köra på två kvällar i rad så blir uppslutningen rätt dålig. Rätt färskt enligt oss i Festkommittén. Planerna är att dra till Royal Garden i Kungsan och det ryktas redan nu om en stökig kväll! Analys och bilder kommer givetvis upp under morgondagen.

    Kvällens drink!
    Skål!

    Ikväll har vi även fokus på tre viktiga spanska matcher. Framförallt Madrid-derbyt och Barca-Bilbao. Jag kan lite enkelt gå in och förutspå ett kryss i derbyt (2-2) och en seger för katalanerna med tre mål mot ett. En annan viktigt match är streck-matchen mellan Las Palmas och Alavés. Jag tror och hoppas på en seger med 2-0 för mitt kära Union Deportiva Las Palmas, det lär dock sluta med en förlust som vanligt. Införrapporten går att hitta här (givetvis signerad Don Juan): http://www.svenskafans.com/spanien/laspalmas/artikel.asp?id=284549

    Jag hoppas att ni alla får en härlig kväll! Känner ni att det blir för mycket och att ni inte klarar av pressen gör som RSB och kör festmetoden dvs varannan vatten! In i dimman!

    /Don Juan

    Dyngmusik #2

    Nu börjar det bli dags att röra sig utåt och när ni befinner er på någon sliskig nattklubb kan ni ju be om de här stekiga låtarna!

    Jonny L - Hurt you so. Gammal rejvklassiker. (rave på engelska)




    Alex Gaudino - Destination Calabria



    Varför är det alltid snygga tjejer i dance-videos?


    /Festkommitén

    Dyngmusik #1

    Första upplagan av Dyngmusik har nu anlänt. Inga beskrivningar behövs det är bara rakt igenom dyngmusik. Eftersom att klockan inte riktigt slagit Utgång än kommer det först läggas upp lite häftig förkröksmusik.
    Allt eftersom kvällen lider blir det kanske ett till inlägg, men det vet ju inte ni!

    The Raveonettes - Twilight

    '

    TTA - Neo Violence


    Drick gott!

    /Festkommitén - Grodan

    Duress

    SÅDÄRJA nu är det helg igen.

    Det finns ett band, Swervedriver, som gör jävligt bra musik och dessutom är jävligt slitna, nästan mer slitna än skribenterna på den här bloggen, vilket säger det mesta.

    I en intervju fick Adam Franklin frågan om vad många av texterna handlade om, journalisten tyckte nämligen att de var väldigt djupsinniga och metaforiska och jämförde Franklin, som skrev texterna, med Bob Dylan.
    Som svar fick han "Really it's mostly just about cars and drugs, and the rest of it we just make up"
    Väldigt TYSKT sagt!

    En av de sista intervjuerna som gjordes med bandet hittar i HÄR, och det är ett MÅSTE att lyssna igenom (den är på engelska så alla fjortisar som läser här ex. däckligan göre sig icke besvär)!
    Ruskigt skön intervju som inleds med lite slösnack kring deras musik osv osv, det vanliga jävla gnetet, så kommer intervjuaren med en rätt inlindad diss om hur deras första platta var av sviktande kvalitet, varpå Adam Franklin börjar garva och lacka lite... Sen går det bara utför! Hur underbart som helst!


    Som sagt, ett MÅSTE att höra intervjun!

    Swervedriver seglade upp i början på 90talet som en del av den shoegazer-trend som stormade över storbritannien under denna tid. Radiohead, Blur, My bloody valentine och Ride var band som tillsammans med Swervedriver tog över den brittiska popscenen under början av 90talet.
    Oasis säger sig även vara starkt influerade och hjälpta av denna boom.
    Namnet shoegazer kommer ifrån att de flesta banden stod och glodde ner mot dojorna när de uppträdde, om det berodde på att de var publikblyga eller drogade 24/7 låter vi vara osagt men det finns teorier för och emot båda alternativ.
    Genren karaktäriseras av en enkel, stark rytmik och kraftiga, släpande gitarrer. Som ni förstår är det riktigt skön musik!

    Shoegazer    Swervedriver
    Ett gäng stekande shoegazers                                                  Swervedriver

    Nu det jag vill komma till:

    SWERVEDRIVER - DURESS

    Ruskig låt att lyssna på när man vaknar upp Dagen Efter! Förvisso handlar låten snarare om tjack-avtändning men föreställ er en PTPE-bakfylla så ligger ni ju på samma nivå och det är ju inte kul det heller!

    "And when the dawn begins to creep
    Sunlight finds you in a heap
    And how you wish that you could sleep
    Forget the lies that you've been told
    You think you're settin' free your soul
    But you're really gettin' old"

    /Grodan


    Grodan, I'm falling in love with your favourite song...

    Denna blogg strålar just nu utav glädje och kommer att fortsätta i den andan ett bra tag framöver! Vi kan glädjas åt PTPE's uppskov och hur vi fortsätter att leverera meningsfulla och sköna inlägg! Idag var första dagen på jobbet och det kändes riktigt bra! Att inga glas krossades måste ses som en lyckad debut som servitör! Dock är jag enbart runner som det kallas då jag är under uppträning för en av världens ledande restaurang-kedjor. Imorgon blir nästa dag, så en utgång är utesluten, men det öppnar för en galen lördag!

    Att se fram emot i helgen:

    - Afterwork imorgon med Grodan innan han åker till Tyskland.
    - Middag på lördag, följt av förkrök med veckans drink och god öl.
    - Stökig lördagskväll!
    - Ny artikel på SvenskaFans signerad Don Juan.
    - Madrid-derby
    - Nytt tillskott till bloggen kommer förmodligen presenteras under helgen.
    - Galet söndagsinlägg med bilder och analys från helgen.
    - Bakis-låt-special på lördag.

    Med de smakproven lämnar jag er, men först tänkte jag kontra (trots att det är svårslaget) Grodans senaste låt med denna nya och fräscha hit:








    /Don juan

    Skandal

    Klockrent, läste igenom gamla mail jag skickat och kom in på såna jag skickat till lärare i gymnasiet. Känns väl inte direkt som att jag tog det på största allvar.

    ********************

    "Tjena manfred. Här har jag samlat alla labbrapporter jag inte lämnat in ännu, du kan sätta mvg på allt"

    *********************

    " till carin.ohman
    visa information 2005-05-16


    Här kommer lite skojiga grejer man kan få lite roligt utav!"

    *********************

    "till marianne.fors
    visa information 2006-10-18

    här är all skit jag samlat på mig"


    Sen sitter man här o undrar varför det gick åt helvete?

    /Grodan


    We could get so wasted if you would have come

    GRYMT skön dag idag, vänner! PTPE har tagit det viktiga beslutet att köra på fram till sommaren och med det i åtanke kan vi alltså vänta oss en hel del BRUTALA dimmor framöver våren! Kommer inte bli nådigt någonstans och de som räknat med återhållsamhet från den här trasiga ligan får tänka om helt!

    Eftersom detta är en dag i positiva tecken är det nu dags att ladda riktigt grovt inför kommande fyllor! därför kommer det läggas upp en hel del skön dyng-musik de närmsta dagarna från mitt håll så att det alltid finns material för er pundhuven att hitta lätt!

    Som inledning på detta tema har vi den grymmaste låten, perfekt att lira precis innan man glider från förkröket i syfte att maxa stämningen! Sjukt bra låt som man bjuder på här så njut!





    Kommande dynglåtar kommer ligga under egen kategori, vad den kommer heta får ni se sen!

    ****************************

    Snart dags att dra o träna med PTPE, var ett tag sen man träna tillsammans med den sköna liraren och det är ju inte utan att man ser fram emot hur det står till med motivationen nuförtiden! Ryktena säger ju att det kan bli en rätt grov beach-kropp till sommaren!

    Senast vi tränade tillsammans var det på legendariska Fryshusets Gym, alla som tränat där vet att det finns en del original man inte skojar bort där. Bland annat en i personalen som ser ut som en jävla akvariefisk i fejan, men det är väl sånt man får ta.
    Rätt skön stämning på det gymmet och 1200kr för ett årskort kommer man ju undan med, men det slår fan inte gymmet på Hisingen, göteborg, där man pröjsar 200spänn för att träna ett år. Oslagbart och då får man ta att vikterna inte är guldsmyckade!
    Precis som vilket annat stekargym i Biskopsgården blandas gymmet av anabola-juggar och 60åriga gamla brottare. Precis som det ska vara på ett gym.

    /grodan! fattar niiiiiiiii?

    Shemale?

    Trots att man har blivit brutalt uppdragen ur sin varma sköna säng efter endast två timmars sömn imorse känns humöret ändå på topp idag.
    Jag var tvungen att inleda dagen med ett blodprov, som för övrigt gick otroligt bra, för att sedan åka hem till min kära systers nyinköpta 2a och slipa resten av förmiddagen. Inte den mest lockande dagen kan man tro på förhand.
    Men hur som helst började besöket hos läkaren som följande:

    Jag går in och förklarar för damen att jag är där för att ta ett blodprov varpå hon svarar att det inte är några problem!
    Skönt tänker jag och så sätter hon igång att tömma mig på blod. När hon sedan fyllt upp två tuber av mitt dyrbara blod säger hon att det är dags för ett graviditetstest.
    Va? tänker ni... Och det var fan precis vad som upprepades i mitt huvud.
    Hon tittade på mig och sökte respons varpå jag tveksamt säger: Va?
    Ett graviditetstest svarar hon som om det inte är något konstigt alls med detta.
    Jaha säger jag och finner mig väl i vad läkaren säger liksom, de vet ju trots allt bäst.
    Sedan efter cirka 30 sekunder reagerar läkaren på att det är en snygg och skitsexig man framför henne och inte alls någon kvinna av någon form. Nä du kan ju inte vara gravid! säger hon

    Nä jag tänkte väl det säger jag och pustar ut.
    Hur som helst var det inte mycket mer än så men jag tyckte det kändes skumt i varje fall, jag menar är dagens läkare så inkompetenta att de inte ens vet vad för kön patienten i fråga har.



    Har för övrigt beslutat mig för att skjuta upp min medicinska behandling fram till sommaren med tanke på att det kommer att stå en hel del krökande på agendan den här våren.
    Det är framförallt därför det känns som jag har fått ett lyft igen.



    /P.T.P.E

    ”Hur många har inte bett sin fru dra åt helvete...”

    Don Juan ska ut i arbetslivet, och ute på en arbetsplats kan man inte se ut hur som helst. Don juan visar vägen:
     
    " Don Juan - fotbollochfylla.blogg.se säger:

    men vafan ska langa durren och köra en fet shave i fejan. har inte rakat mig sedan i lördags = illa"

    Det låter väl så när man kommit in i restaurangbranschen ;)

    Bajen har som sagt gått ut med rätt saftiga målsättningar inför de närmsta åren och detta kan tas på olika sätt.

    Ett sätt att se det på är att de lägger upp en liten all-in för att få med sig sponsorer och att höja intresset för Bajen AB som varumärke. Vad som tyder på detta är att Bajen inför säsongen inte ens har en trupp för topp-5 i nuläget. Vad som talar mot detta är de redan iscensatta planerna på den nya arenan och Sulans ande.

    Ett annat sätt att se det på är att det är en satsning(!) av Bajen som trots allt är ett bolag som styrs av affärsmän och som har koll på läget. Kommer satsingar så får man säga att det är rimliga mål och det är bara kul om det blir så. Vad som talar mot detta är att Bajen kommer ha fortsatt svårt att locka etablerade kvalitetsspelare och behålla dom, samt att det inte finns några pengar i Bajen.
    Vad som talar för detta är Sulans ande.

    ******************

    Precis som Don Juan säger är det snart dags att dra igång fotbollsliret på gubbängens konstgräs, förslagsvis 11/3-09. Detta är även dagen då det spekuleras om utgång.
    Inför denna händelse måste ett problem lösas nämligen LÖSA FOTBOLL. Vanligtvis brukar vi kunna köra en vända i villaområdena och hitta ett par schyssta fotbollar MEN eftersom att fotbollssäsongen inte riktigt kommit igång än är det inte rimligt att tro att vi ska hitta någon bra boll ännu.
    Därför föreslår jag att vi i sann Bajen-anda STORSATSAR och köper in en boll, för första gången på snart fem år!
    Undertecknad har redan spanat på ett par alternativ men ser gärna att fler förslag trillar in.
    Det hetaste alternativet hittils är att få tag på en Mitre-boll.

    Boll
    För er med svagt minne så var Mitre boll-leverantör till premier league under 90talet och med en sådan här boll skulle man kunna återuppväcka lite sköna minnen!
    Minns under vm ´98 hur man såg på matcherna, och sen gick ut på Lilla Ängen för att återskapa alla highlights. Otroligt utvecklande.

    *************************

    www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/orebrosk/article4543831.ab

    I ovanstående artikel levererar Kristoffer Näfvers (vilket bratnamn) agent ett skönt citat, som dock verkar reta upp vissa ur media-eliten.
    Själv kan jag bara garva, klockren liknelse!


    Råna en bank!

    /grodan


    Fram med ett paraply

    De flesta är säkert slitna efter gårdagen, det skulle jag också vara om jag hade följt den gamla gymnasie-rutinen och kört en kväll på Baba med början på klassiska Wollmars. Så vart inte fallet igår, jag fick istället se på ett bedrövligt Barcelona bli bortspelade av Mallis. Mallorquinerna gjorde 1-0 i slutet på första och där var det oerhört nervöst må jag erkänna. Målet var för övrigt snyggt. I andra halvlek fortsatte Mallorca att ånga på och Barca med Messi och Xavi på bänken och Henry, samt Eto'o på läktaren kändes virrigt. Caceres väljer sedan att göra en brutal tackling bakifrån och det bli givetvis straff. Dessutom åker han på en utvisning, som jag återkommer till. I detta skede, innan straffen skall slås, kändes finalplatsen helt avlägsen, men andremålvakten Pinto räddar den uselt slagna straffen genom en oerhört vacker benparad. Pinto räddar med nöd och näppe ett svagt Barca, inte Messi som tidningarna skriver. Visserligen gjorde argentinaren 1-1 med en kylig lobb, vilket även vart slutresultatet.

    Tillbaka till straffen. Solklar straff, inget snack om saken. Däremot har jag aldrig förstått mig på regelboken gällande frilägesutvisningar och liknande Att ge straff + rött kort är helt sanslöst. Det är för fan dubbel bestraffning! Det ska räcka med ett gult kort så länge som det inte handlar om ett knivhugg i ryggen eller någon liknande förseelse. Denna dubbla bestraffning kan förstöra stormatcher som CL-finaler precis som den gjorde för något år sedan nära Barcelona mötte Arsenal. Lehman åkte på en utvisning i början av matchen och Arsenal orkade inte skapa någonting efter det. Matchen var iof underhållande och oerhört spännande in i det sista, men Barcelona kunde lika gärna ha punkterat matchen direkt efter det skedet. Bort med dubbla bestraffningar, förstör sporten!

    Idag kan vi glädjas åt aftonbladets artikel om våra kära antagonister från kniv-söder. Bajens mål med säsongen har blivit offentlig och jag måste säga att de tagit  sig för mycket vatten över huvudet. Idag förtjänar varje bajare en klapp på axel och en "lugna sig lite". Knark-bajen har som målsättning att komma topp-4 i år och kvalificera sig till Europa, samt även vara med och slåss om cupen. You go girl!

    vatten över huvudet
    Bye bajen, bye bye!


    /Don juan

    ´09

    Jag kan inte direkt säga mig vara så jävla berest, men lite av den här världen har man väl sett och just sträckan Göteborg - Stockholm har ju avverkats kanske 10-15 gånger fram och tillbaka det senaste året.
    Kanske 20 resor om man räknar lågt, borträknat den första har alla varit med tåg.
    Hade blivit ganska många gratisresor om man varit lite smart och fixat Prio-kort, men smart är ju nånting som jag aldrig verkar bli så det är ju bara att garva och tugga i sig.

    Problemet med att sitta på tåg i 5 timmar, vilket man oftast tvingas göra eftersom att x2000-biljetterna brukar kosta en del kosing om man säger så, är att det blir förbannat jävla tråkigt. Själv hatar jag all form av resande, vill bara ta mig fram så fort som möjligt och då funkar det inte att sitta som en ostbåge i 5 timmar och glo.
    Därför trodde jag ju att jag var så jävla smart som köpte en bärbar dator, så jag kunde sitta och spela fm, kolla film och kanske smygrunka till lite schysst fetisch-porr, men problemet är att batterierna dör efter 2 timmar och då sitter man där med ännu större ångest eftersom man börjat vänja sig vid att ha datorn att roa sig med.

    MEN NU jävlar! Sitter just nu o glassar på ett x2000-tåg med ELUTTAG och äntligen känner man att man är i ett civiliserat land även kommunikationsväg.

    Dessutom är det ett jävligt annorlunda klientel på x2000 än de vanliga godsvagnarna.
    Inga matsäckar eller matlådor, ingen nerjobbad pundare med elva väskor som använder SJ som flyttfirma och inga jävla gamlingar som inte fattar när de ska hålla käft.
    Tänk lite mer business, otrogna män och välbeställda pensionärer.
    Känns lite extra skönt då att glida in med WCT-tröja och Everestjacka och dra upp stekartempen några extra grader direkt, bara sådär liksom.


    Svenska transferfönstret stänger sista mars, och även fast man hoppas att Bajen drar upp något trumfkort såhär på sluttampen vet man ju att det aldrig kommer hända.

    Så vad har hänt då? Jo vi har tagit in en totalt okänd östeuropé och en ungefär lika okänd sydafrikan. Känns väl inte direkt som värvningar man skiter på sig av ute i landet, speciellt sett till vad vi tappat under 2008. En liten genomgång.

    - Eguren. Förutom att vara en otroligt skicklig mittfältsmotor var mannen även en hjälte, alla har väl sett hur han hyllar Bajen och folket kring i intervjuer, HJÄRTA stavas det, och är något som saknas hos många fotbollsspelare idag.
    Gick direkt in i startelvan i ett lag som slåss i toppen av en av världens tre bästa ligor,
     och gjorde det bra. Hans betydelse för Bajens spel - obeskrivligt.

    - Petter Andersson. Kanske inte blommat ut exakt som det förväntades när han kom till bajen men ingen kan säga annat än att han var en av allsvenskans bästa mittfältare innan han drog.
    Fick dra ett enormt tungt lass när Eguren drog och stod för flera klassiska soloräder som skulle få Messi att krokna. Besitter en enorm kreativitet som idag inte finns i Bajen, eller kanske till o med allsvenskan?

    - Paulinho. Den enda etablerade anfallaren vi hade och någon att lita på framåt. Kanske inte världens främste målsprutare men en förmåga att alltid hitta alternativ. Efter Paulinhokändes det inte direkt som att vi hade något framåt att bolla med, bara att bolla på.

    - Erkan Zengin. Bara bra att han drog, spelmässigt korkad och med ett ego större än Ronaldo (den nya). Otroligt låg lägstanivå och en avsaknad av högre nivåer. Enda gångerna han överhuvud taget tillförde något till Bajens spel var om han lyckades tappa bollen till någon av sina egna spelare på offensiv planhalva. En jävla pajas som antagligen kommer tvärdö i turkiet om han behåller sin jävla luder-attityd.

    - Sulan. Inte på något sätt en back som överhuvudtaget ska befinna sig i allsvenskan annat än på läktaren, OM det inte vore för att han har hjärta och vilja så det får anfallare att skita blod en vecka efter en match på Söderstadion. Även det faktum att han totalt vrålsänkte gnaget med sitt ENDA mål under 11 år i Bajen gör honom till en världsback.
    En legend har försvunnit, en hjälte och förebild. Någon man kan älska som supporter, och älska medsom torsk.

    Inför säsongen 2008 hade vi allsvenskans bästa mittfält, med elfsborg som enda konkurrent.
    Inför 2009 har vi ett dåligt mittfält, ett dåligt anfall, ett dåligt försvar och en målvakt som släpper in mål automatiskt om laget tappar boll på mittfältet.
    Ser bra ut det här.

    Journalisten Robert Laul tippade Bajen elva och även om jag inte vill ge tjockisen rätt så är han ju inte fel ute. Man kan ju inte tappa så extremt viktiga spelare som vi gjort och ta in helt oetablerade spelare.
    Lider med PTPE som inte ens kommer kunna supa ner sig till dimman innan han beskådar kommande säsongs fiasko. Kort och gott känns utsikterna inför säsongen ´09 lika mörka som Obafemi Martins.

    För att inte gräva ner sig i bitterhett och cynism måste jag passa på att meddela att vårenär här nu. Detta innebär att det kommer ske vissa säsongsenliga företeelser, såsom:

    - Fotboll och öldrickande på konstgräset i gubbängen (alkoholfri öl till PTPE, finns rätt goda)
    - Sola solarium så att man kan låtsas som att man faktiskt njuter av solen
    - Börja tokträna och få ätstörningar så att kroppen är någorlunda tight inför sommaren
    - Gå på studentskivor och försöka undvika att känna sig som en äcklig gubbe som smygit sig in
    - Sitta på söder och spana in alla schyssta vurpingar som glider förbi efter vinteridet (var fan håller de hus på vintern?)


    /Grodan


    Blickar framåt!

    Givetvis är det ett stort avbräck för oss alla att PTPE inte kommer att kunna utforska dimman med oss övriga! Vi lider med dig grabben och vi är här för dig! Som Grodan måste även jag gå in och markera att dessa månader kommer att flyga förbi som om ingenting har hänt! Visst är det mycket som står på agendan den närmsta tiden och självfallet kommer PTPE vara i händelsernas centrum alla gånger, så detta kommer inte vara något problem! Petitesser! Nu lämnade jag er säkert lite spända på vad som komma skall och tänker fortsätta i det stuket. Mycket står på tapeten och det kommer att komma ut i rätt tillfälle!

    Till skillnad från övriga i TREENIGHETEN så väljer jag en annan väg, en positiv sådan. "Det går bra nu!" är ett klassiskt citat som jag tycker målar upp en klar bild på hur det börjar kännas för mig nu! Nedan följer det som alltid får mig att dra fram ett leende:




    Idag är det som sagt lill-lördag, men den väljer jag att spendera hemma framför tv:n. 22.00 är det avspark i Mallorca där F. C. Barcelona kommer på besök. Det handlar alltså om spanska cupen och returmötet i semifinalen där första mötet slutade 2-0 i blåröd favör. Det ska inte vara några konstigheter här inte och en finalplats känns rätt klart i detta läge. Många spelare lär nog vila inför helgens viktiga ligamatch hemma mot Athletic Bilbao. Guardiola har idag gått ut med att han tror att laget tar hem ligan i år och att de kommer efter dagens match spela mycket aggressivare. Jag tror att Guardiola kommer att få ordning på Barcas spel och är hoppfull över de enormt viktiga matcherna framöver. Idag blir det seger med 1-2 och Bojan sätter båda baljorna då han lär få spela matchen från start! Matchens visas som vanligt på tv4-sport.

    På lördag smäller det och alla skålningar kommer att vara för PTPE för att visa vårat stöd! Mer om det senare.

    /Don Juan

    Where the night is

    Till att börja med vill jag välkomna PTPE till depressionen men vill passa på att säga att ett halvår går snabbare än vad man tror. Bara att passa på att lägga lite extra krut på träningen, perfekt tillfälle!
    Alltid tungt att inte ens ha möjlighet att leva som man vill men man får se det positiva i det! Dessutom kan man alltid göra som däckligan och spela lite full, och att beställa in alko-fria drinkar ser jävligt glassigt ut och är dessutom jävligt mycket billigare än en riktig fylla.

    Här är två andra killar som också haft vita perioder (men deras vita var tjack, ladd och meph). Bra musik gör de i alla fall och det väcker onekligen en del sköna minnen av långbollar på fredriksskans, utgång på Kalmars torg och en i övrigt jävligt sliten resa sommaren 07!



    Kort och gott ett par jävligt snöiga grabbar!


    Något som ser positivt ut är möjligheterna för denna bloggs härliga TREENIGHET att gå ut nästa onsdag, för första gången sedan höstsäsongen ´08!
    Andra saker som inte hänt sedan hösten ´08:

    - Att PTPE blivit lagom berusad vid utgång
    - Att Kennedy Bakircioglou spelat en hel match
    - Att Lars Lagerbäck har dragit på smilbanden
    - Att det varit molnfritt i göteborg
    - Att en allsvensk match spelats

    Som ni säkert förstår är detta en skandal och därför måste det laddas lite skönt inför onsdagen. Något alla kan njuta av är musik och därför kommer det under de närmsta dagarna komma upp lite skön partymusik på bloggen så att man hittar skiten även när man är i dimman!
    Någon som seglat upp på discoscenen under det senaste året är som bekant Lady GaGa, en skön partybrud som gör bra musik, ser jävligt fräsch ut och är på pudret mer än Al Pacino i Scarface.

    Snygg                           Snöig
    Lady GaGa                                                                         Al Pacino

    And that concludes todays session.
    Dags att packa grejerna nu, ikväll drar jag tillbaka till huvudstaden för vidare äventyr.

    /Grodan


    Onsdagsdepp

    Efter en tung försäsong med inte allt för övertygande resultat går jag in i min kanske deppigaste period i mitt unga liv!
    1-1 mot GAIS
    0-0 mot Houston Dynamo
    0-2 mot Chivas USA
    1-1 mot Norrköping
    1-0 mot Östersunds FK

    Det vill säga 1 seger av 5 möjliga matcher och det var mot det norrländska division 2 laget Östersund där målet kom i den 85e minuten av vår ratade estlänning Vladimir Voskoboinikov.
    Med en tunn offensiv där Charlie Davies är den enda som känns vass kan det bli en riktigt dålig säsong i år.
    I år kommer ingen Petter finnas för att dunka in segermålen och bära bajens offensiv själv.
    Sedan Petter gick vidare till det Holländska svensklaget FC Groningen har bajen bara mäktat med 3 vinster på de senaste 14 matcherna. Ett facit som inte imponerar.
    Dessutom har kungen av södermalm Suleyman Sleyman aka Sulan gått vidare till Syrianska. Gör väl egentligen ingenting rent sportsligt men det är absolut en profil man alltid kommer att sakna på söderstadion.



    Vad är det egentligen som talar för vårt kära södergäng i år då?
    Vi kommer att få tillbaka vår landslagsmålvakt Rami Shaaban som vaktar kassen på ett förhoppningsvis mer betryggande sätt än förra året. Backlinjen är upprustad med värvningarna av Igor Armas och Monday James.
    Mycket mer än så är det tyvärr inte, känns på förhand som säsongen 09 kan bli en medelsäsong precis som förra året om inte sämre.

    Nyckeln till framgång:
    Att våra spelare, Simon Helg, Carlos Gaete, Maic Sema, Freddy Söderberg och Sebastian Castro-Tello, tar det där viktiga klivet i deras utveckling där de börjar prestera i vår underbara liga.
    Att Lollo Chanko och Charlie Davies fortfarande håller samma höga nivå då dessa två herrar får betraktas som nyckelspelare i dagens trupp. Vi har ju trots allt en av Sveriges absolut bästa frisparksskyttar i Chanko på planen.

    Så med denna optimism i kroppen försöker jag skaka av mig deppen när jag är på väg till min läkare. Väl där kommer raset, raset som har fått mig att skriva om min depp. Normalt sett är jag en väldigt positiv person men idag är det svårt.



    Jag kommer gå in i en 4-6 månadersperiod där jag äter en medicin som kommer hålla mig ifrån allt som har med alkohol att göra. Kommer med andra ord att vara strikt förbjuden att förtära alkohol av alla former.
    Så nu är det så att jag går in nu i helgen och tar min troligtvis sista bläcka inom det närmsta halvåret.
    Jag räknar med att det blir en rejäl dimma på lördag som förhoppningsvis får mig att vara konstant bakis i ett halvårstid så att jag inte ens pallar se en bira innan dess.

    Puss och Kram

    /P.T.P.E


    Lill-lördag

    Hade det varit för två år sen hade man tagit ledigt från plugget efter lunch, dragit o köpt sofiero och sen hem till Gubbis för ett sliskigt förkrök!
    Efter några öl, ett par lakritsshots och den sedvanliga vändan på Wollmars är onsdagarna vigda åt Baba Sonic, denna legendariska popklubb.
    Baba Sonic är Red light district, arvikafestivalen och Söder i ett!
    Helt klart ett ställe man MÅSTE uppleva för att verkligen förstå... Förhoppningsvis blir det snart en vända där med detta sköna blogg-gäng.
    Står PTPE för drinkarna?
    Nappar någon på köttmarknaden?
    Ska RSB med?

    jadu... följ bloggjäveln så får ni veta hur det går, inte svårare än så!

    /grodan


    Vart är världen på väg?

    Var inne precis och tittade lite på den kungliga sajten www.fotbollskanalen.se och tittar till höger på sidan där man ser ett kvinnligt ansikte med kalles kaviar design!
    Ansiktet frågar om jag kunde samla fler prickar än henne! Klart som fan tänker jag och choppar in i tävlingen, väl där upptäcker jag att man inte alls tävlar mot "Amanda" utan resten av det här landets befolkning!
    Då börjar jag lacka lite men tänker att jag ska fan vinna ändå!



    Spelet går hur som helst ut på att man ska vara ute på olika sidor på internet och med hjälp av kalles kaviars speciella prickhämtare hämta så många prickar som möjligt!
    Fan vad tråkigt tänker jag och kikar in på topplistan, väl där upptäcker jag att det finns någon pajas vid namn Simon som har suttit och samlat på sig 204 miljoner(!) prickar från olika sidor. Jag menar stackars jävel!

    Vinnaren av tävlingen, troligtvis Simon, vinner tydligens två st resväskor med kalles kaviar logga på!

    Grattis Simon

    Vill för övrigt lägga till en gammal dänga som man helt har glömt bort men är sjukt underskattad!

    http://www.youtube.com/watch?v=5G8ra4AK6n8

    /P.T.P.E

    "Då tar vi två!"

    Då tänkte jag dra min anekdot från den kvällen, men för att allt ska bli rätt så tänkte jag korrigera min käre vän Grodan, det var den 29e februari. Skottår alltså. Och från en vän till en annan så var det alltså Johans tjugonde födelsedag. Kvällen började lite enkelt hos Grodan med lite bira som senare vart tequila. Några lumpenpolare kom över till oss och det vart en trevlig inledning på kvällen. Linus hade slagit på stort och laddat med en mohikan-frilla som inte riktigt gick hem hos tjejerna. Vi mötte senare upp födelsedagsbarnet med sällskap och gick in på dåvarande The Vibe som byter namn lika ofta som PTPE träffar sin flickvän.

    Vi schtekte självklart på med ett bord som Linus mycket snyggt kirrade. Servitrisen förklarade mycket artigt att man var tvungen att beställa ett helrör för att få slå sig ned vid de exklusiva borden. Linus slog till med "då tar vi två!". 15 minuter senare sitter Linus i en taxi på väg hem efter att ha blivit utslängd och fattar ingenting fören dagen därpå. 4000 kr rök på en timme och inte en susning om hur det gick till. Det var ett tecken på urartning och det skulle givetvis bli mer.


    Första insats kör hårt!

    Kvällen fortsatte i ett rasande tempo och vi vart alltmer runda om fötterna. Då var det självfallet dags för nästa man till rakning; vakten ville ta ett snack med vederbörande och Johan försökte göra allt för att bevisa att han inte var för full. Det slutade med att båda skickades ut efter att födelsedagsbarnet stött ihop med något och föll sedan ner på golvet.

    Av liknande anledningar kastades fler ut i vårt sällskap och tillslut gick man runt själv där inne, helt omedveten om vad som hänt med övriga. Det var dags att avrunda kvällen...

    /Don Juan

    Perfect

    Så sant som det är sagt, snart är helgen här och denna helg kommer jag alltså INTE vara i stan som gud glömde, utan i stan som gud borde glömt nämligen Berlin. Där bjuds det på öl av finare kvalitet samt diverse murar och efterblivna tyskar.

    För nästan exakt ett år sen, fredag den 28e februari, var det utgång av en lite mer avancerad karaktär. Nåt ställe "vid" stureplan - rosenhof - väktarbråk i slussen - skjuts till gullmars - efterfest i sandsborg - hem klockan 08.00 lördagen den 1a mars. Vaknar klockan fyra av att kvibbe ringer, och undrar därefter vad fan som gick snett? Ska ju för fan på konsert med Smashing Pumpkins om fyra timmar och jag mår som en stekt fiskpinne, och då har jag inte ens hämtat ut biljettjävlarna.

    Kan ju inte påstå att jag direkt hjulade in till stan för att hitta ett öppet ticnetställe efter en liter mjörre till frukost och en baksmälla som ännu inte riktigt satt sig.
    Anländer 18.00 till röda kvarn tillsammans med kvibbe och PTPE för att om möjligt tanka till sig lite inför konserten innan baksmällan kommer på allvar, men märker såklart att kroppen kanske inte riktigt har samma sug på ytterligare en helnatt som jag har. Ibland har man ju lite flyt och kan övertala kroppen till att köra på lite mer efter att man slurkat i sig några öl, men när däckligan ringer runt 12-snåret på kvällen och erbjuder en fest en bit utanför(!) huddinge känner man ju att det är dags att dra sig tillbaka och överlåta kvällen till våra yngre förmågor.
     Kort och gott, en riktigt dålig superfest-timing av Grodan.

    Vill även minnas att Kvibbe var lite småsliten efter tidigare bravader. PTPEs ursäkt minns jag inte direkt men eftersom han lade upp första drinktipset kommer han undan denna gång.

    Billy Corgan

    Billy Corgan är en skön lirare och han har några klassiska citat.
    I en radiointervju fick han några frågor om Smashing Pumpkins tidigare gitarrist som blivit sparkad eftersom att han knarkade för mycket, och till slut lessnade Billy som ville ha mer frågor om sig själv:

    "You wanna interview the prick, you call him, im not here to answer questions about anyone but myself!"

    Efter tre inledande låtar på hovet denna mytomspunna dag, 1a mars 2008, tog bandet en kort paus och Billy snackade lite om en massa skit, antagligen om hur mycket alla säkert saknat honom under bandets frånvaro eller nåt, och under tiden skriker alla på ståplats ut önskemål om låtar. Givetvis är detta inget Super-Billy tolererar utan han drar en total flipp!

    "Fuck off i'm forty years old and i play whatever I want!"

    Vilken kille... Han levererar inte bara sköna citat utan är faktiskt en bra musiker också. Här är beviset på det:



    I övrigt kan man konstatera att det är ett rätt svettigt derby i helgen mellan Real Madrid och Atletico Madrid i... Madrid.
    Kan, precis som i princip alla derbyn, gå hur som helst.
    Extra svettigt för Real dock, som i princip måste vinna den här matchen precis som alla andra kommande matcher denna säsong.
    Allt att vinna för Atletico som i helgen satte på sig kondomen och tog Barcelona bakifrån. Kan bli kladdigt för Real också.

    En annan kille som har det lite svettigt är Rayo-spelaren Carlos de la Vega som påstås vara inblandad i en affär med totalt 300 kilo kokain. Kan bli några år på kåken. Så jävla risigt pröjs får man väl inte som fotbollsspelare så att man måste börja kränga ladd direkt?

    Om ni vill sponsra mina kommande utekvällar, skriv en kommentar med erat namn och nummer så får ni kontonummer att sätta in pengar på! Alla som betalar in minst 200 kronor får ett hedersomnämnande i ett av mina inlägg!

    /Grodan


    Mot ljusare tider

    Det är nu tisdag, vilket innebär att det är en dag närmare helgen. Den bittra känslan man får när man vaknar upp en morgon och inser att det är måndag har nu släppt! Nu börjar man planera inför helgen, precis som min kollega P.T.P.E redan har börjat med!

    Jag tänkte vänta lite med de kommande planerna och köra på lite med aktuella händelser. Jag har precis sett Kim Källströms mål från helgen om och om igen nu ett x antal gånger och jag måste säga att jag är imponerad. För det första har jag ingen förståelse till varför hans ens väljer att ta emot bollen, nervositeten måste vara enorm när målisen kutar ut och närvaron av en back flåsandes i ryggen. Helt stillastående får han iväg en projektil i en sinnesjuk fart! Imponerande som sagt! Vad försvaret sysslade med sekunderna innan Kim fick bollen är också det helt oförståligt. Tre spelare på samma kille och Källström helt ren på sin kant, pinsamt.

    Till något som är mer imponerande är en sexårig kille som redan associeras med spelare som Zidane. Lillgrabben har fått stipendium från det franska fotbollsförbundet och både Chelsea och real har visat sitt intresse för grabben. Han har en strålande teknik och sägs även ha en perfekt blick för spelet, som Zidane alltså.

    Nedan följer en länk för att se grabben trolla lite med bollen:
    http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4511788.ab

    Idag skriver spansk media att de flesta har ändrat uppfattning och tror numera att real är favoriter till att ta hem ligasegern, detta visar en opinions undersökning där 50.000 har blivit tillfrågade. Jag tror fortfarande på Barca och det bör inte ta alltför lång tid innan de får ordning på sitt spel igen. Trots barcas usla spel på senare tid så har deras säsong varit strålande hittills, där chansen fortfarande finns för trippeln. Det lustiga är att Expekt (om jag inte minns fel) beslutade redan runt nyår att ge ut vinstpengarna för de som tippat på att los azulgrana vinner ligan. 

    Helgen sa vi. Mina vänner i de södra regionerna utav Stockholm fick den briljanta idén att ha en vit vecka den gångna helgen. I min värld så existerar inte vita helger. Almanackan står tom på både lördag och söndag, vilket öppnar för en stökig lördag! Veckans drink står på tapeten och ett besök på mitt nya favorit Systemet känns mycket lockande. Utbudet av öl är ett av de bättre i Stockholm på bolaget inne i NK-byggnaden. Det kommer komma ut mer info om helgens bravader när jag har fått fler ingångsvärden från min sunshine som oftast är den som numera styr upp saker och ting. Dessvärre är Grodan kvar i staden som gud glömde bort och kommer återigen lysa med sin frånvaro i helgen!

    Alla skandaler kommer givetvis upp under söndagen och jag tror nog att jag kan bjuda på en och annan bild.



    Stökigt sa vi?

    Hardy Nilsson floppar? Hata djurgårn!

    /Don Juan

    Veckans drink!

    Kära läsare eftersom det snart är helg igen och dags att kröka tänkte jag föreslå en skön drink som man kan bli riktigt dyng på om man ligger i!
    Namnet på den här sköna drinken är "San Francisco"



    4 cl Vodka
    2 cl Bananlikör
    2 dl Apelsinjuice
    Grenadin

    Blanda ingredienserna och skaka, servera i ett highball-glas med is

    Personligen är jag inte mycket för is för det blir så jävla kallt på läpparna men jag är en jävla mes när det gäller sånt!

    Så kör på i helgen nu, det kommer iallafall vi göra!

    /P.T.P.E


    Kvibbe byter namn

    Kvibbe kommer nu framöver skriva under namnet Don Juan och ber således våra kära läsare om ursäkt för eventuell förvirring. Anledningen är att redaktionen anser att namnet passar bättre in på hans personlighet och då denna blogg är seriös så vill vi delge rätt bild utav oss.

    Redaktionen har även fått in beundrarkommentarer som vill läsa mer om spaniens svar på Casanova därav var redaktionen tvungna att tillse så detta namnbytet genomfördes. Dock så är P.T.P.E självfallet kvar i toppen som bästa namnet.

    /Redaktionen

    Löparn

    Redaktionen gläds åt att alla medskribenter nu är presenterade och har debuterat med inlägg.

    Skönaste bloggnamnet går efter enhälligt domarbeslut till P.T.P.E.

    Motivering: "rätt svettigt namn för nån som bara springer 80 meter av 100"


    Eller hur var det nu? ;)

    Uppgång och fall

    Som sagt, det är måndag

    Kunde lika gärna slutat skriva här, ni fattar ju grejen ändå. Men bara för att krydda med lite extra bitterhet måste man ju skriva några rader ändå.

    Eller en bild räcker.

    Som vanligt då

    Så kan det se ut ibland, och anledningarna kan vara många. Gemensamt för alla tillfällen är att det är negativt. Roligare än så blev det inte idag heller!

    Inte heller när man kommer hem från träning och ser fram emot lite schysst pasta med köttfärssås. Drog ju ihop en hyfsad laddning av 1kg köttfärs igår så här behöver man ju inte snåla tänker man.
    Tyvärr har inget drastiskt hänt gällande min intelligens så jag är ju fortfarande helt dum i huvet och har glömt köpa mer pasta. Slutar ju med att jag kokar upp typ 8 pasta-strån som middag. Jävligt gött att man har lite Mjörre i kylen att ladda med då!


    Man hör väldigt lite om presidenters/klubbordförandens roller i klubbars framgångar eller misslyckanden. Ibland känns det som att det kan vara avgörande. Ibland känns det som att man bör titta lite längre upp i kedjan än tränare när det ska sparkas folk. Fast det kanske är lättare att skylla ifrån sig? Jävligt lätt är det i alla fall att ta åt sig äran när man vinner titlar.
    I Madrid (nån stad i spanien tror jag) finns två stora klubbar, Atletico Madrid och Getafe. Även en mindre klubb kallad Real Madrid huserar här. Jag har inga exakta siffror på hur många huvudtränare Atletico Madrid sparkat de senaste åren men det landar nog kring 15-20, Kvibbe har säkert bättre koll än mig? under samma tid hur många ordföranden tror ni Atletico haft? inte riktigt 15-20 va?
    I Real Madrid har man i alla fall konsekvent nog sett till att kicka även ordföranden som skött sitt jobb jävligt pinsamt. Och att behöva anställa nya tränare varje säsong är jävligt pinsamt. Man kan inte förvänta sig att vilken tränare som helst SKA duga, det finns alltid ett flertal aspekter att titta på när man anställer en tränare. Hur funkar personligheten med truppen, spelstil, språk ja det finns jävligt mycket mer än ett namn på ett papper som de flesta klubbdirektörer tror.

    Luis Felipe Scolari är en av världens mest meriterade tränare med bland annat vm-titel i bagaget. Killen fick lämna chelsea efter ett halvår. Rätt saftigt avgångsvederlag, 97 mille var det väl han fick? tror ni abramovitj pröjsar det från egen ficka eller är det 40000 londonbor som betalar av det varje gång de ska in på deras piss-arena?
    Har inte hört någon massiv kritik av den tränarvärvningen.
    Hur smart o meriterad Scolari än är så kommer han ju inte undan det faktum att han pratade sämre engelska än en nedrökt polack och det måste ha varit jävligt kul att höra hans skrikande instruktioner, kan inte tänka mig en mer distraherande omständighet än en skallig brasse som står och gormar på nåt sorts låtsasspråk under match. klart fan det floppar.
    Och att Chelsea anställer en tränare som är känd för sin kontrollerade spelstil när man säger sig vilja spela kreativ vacker fotboll... Var fan gick det snett?

    Känns som att Chelsea är det dumpade exet, när mourinho drog föll de in i nån sorts rebound-fas där man körde igenom Grant, Scolari och nu Hiddink på 2 år.
    Mourinho 1 - 0 Abramovitj

    Flöt iväg enormt mycket här... för att återknyta lite till inledningen om klubbdirektörer...
    Säga vad man vill om Lyon som klubb, jag tycker de är oförklarligt äckliga, så har de haft en otroligt framgångsrik period de senaste åren. 8 raka vinster i ligan och är nu på väg mot sin nionde.
    Ta en titt på den här sidan och se några spelare de fått in/fått fram på senare tid:

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Spelare_i_Olympique_Lyonnais

    Rätt hyffsat för ett lag som innan 2000 hade som bästa merit en andraplacering i franska Ligue 1, en liga som ses som den 5e bästa i europa.
    Bara grejen att få fram en spelare med namnet "Joseph-Désiré Job" är ju värt så jävla mycket, bästa namnet på arbetsmarknaden något?

    Jaha och vad fan vill jag nu säga med det här efter att ha snackat så mycket skit? jo här har ni:

    Jean
    Jean-Michel Aulas, OLs president. Mannen bakom framgången. Grym affärsman. Grym klubbledare. Helt skallig inom snar framtid

    CL så går det!

    Ända sedan Benayoun skarvade in segermålet för Liverpool borta på Bernabeu har jag levt i en enda stor orgasm!
    Allting känns så jävla enkelt just nu, solen börjar snart skina i vårt kära svedala. Allsvenskan drar snart igång och gnagets keeper har brutit benet. Jag menar kan det bli mycket bättre?
    Iallafall tänkte jag säga hur jag tror åttondelsfinalerna kommer att sluta och säga vilka lag som blir klara för kvarten:

    Porto-Atlético  : Efter den här matchen måste jag säga att det känns tungt för madridlaget med två mål i baken på hemmaplan. Men jag vågar ändå sticka ut hakan och säga att Atlético kommer att slå tillbaka Porto på Estadio do Dragão.

    Barcelona-Lyon : Den här matchen klarar Lyon bara inte av att stå emot mäktiga Barca.

    Roma-Arsenal : Jag räknar inte bort Roma, de har haft lite tungt att göra mål men att dunka in tre baljor mot Inter känns som en varningssignal mot the Gunners.

    Man Utd-Inter : Gigantmötet känns som den mest ovissa mathcen, men jag var inte imponerad av Inter i förra mötet så jag lägger mitt tips på United.

    Liverpool-Real Madrid : Efter Benayouns viktiga mål känns det som att det blir tufft för Real och jag tror inte heller att de kommer klara av att knäcka Liverpools försvarsspel.

    Juventus-Chelsea : I den här matchen är Chelsea för starka Juve. Även om det vore jävligt kul om Juventus kunde slå ut Londonlaget så kan jag bara inte tippa emot Chelsea.

    Panathinaikos-Villarreal : Även om jag tycker att Villarreal har det bättre laget på pappret så tror jag att grekerna kommer att fortsätta skrälla åtminstonde till kvarten. Tyvärr Eguren o co.

    Bayern München-Sporting : Sporting från portugal har ju mycket talang i truppen och jag tror faktiskt att de kommer att vända på steken och tvåla till tyskjävlarna på bortaplan. NOT! Att torska med 0-5 i ett CL-slutspel på hemmaplan är en blamage. Skäms och åk hem! 

    /P.T.P.E


    Monday james

    Känns ibland som att barcelona baserar mycket av sitt spel på det faktum att motståndarlagen är rädda för dom. Stå o bolla bak i laget (vilket öht är anledningen till deras massiva bollinehav) funkar inte när motståndarna pressar och stänger ytor, och halva laget samtidigt står helt stilla, och då blir det långa djupledslöpningar som atletico bjuder till med med sin höga backlinje och press.
    Fördel Atletico, uppenbarligen


    En grej som stör mig otroligt jävla mycket är att lördagens la liga-matcher på 4sport nu kommenteras av EN kommentator istället för TVÅ. Resultatet blir inte helt oväntat att den ensamma kommentatorn låter som en vardagsalkis på lokala sportpuben när han ska ha 90 minuters monologer om spelförloppet och spelarna. Ett jävla under att han ens lyckas hålla sig vaken själv, för tråkigare än så blir det fan inte. Nä jag har hellre ljudet avstängt än tvingas lyssna på det där jävla gnatet, blir så ensamt. Sån enorm skillnad mot två kommentatorer, där de båda kan snacka o fylla i varandra.

    "Skottlands Broder Daniel" aka Glasvegas sålde slut konserten i gbg på någon minut. här får vi veta varför:



    Och om ni undrar vilken dag det är, så spelar det ingen roll för alla dagar är likadana, ett jävla pissväder, blåser snålt och en jävla massa slask och snö precis som de andra 8 månaderna då solen bestämmer sig för att prioritera andra länder.
    Det börjar bli hög tid att flytta nu, man undrar ju mer och mer för varje dag varför ingen erbjuder en chefsjobb med betald villa och tjänstebil nånstans vid rivieran. Måste vara kommunikationsbrister någonstans.

    Snö var kul när man var liten, nyfiken och fortfarande dum i huvet och tyckte om att göra snögubbar och åka pulka, men glädjen försvann lite efter att man utfört sin femhundrade mulning någonstans i slutet av grundskolan och man insåg att den här vita sörjan skulle omge en halva året tills man till slut ruttnade bort i det här landet. För så jävla spännande är det inte längre att behöva klä på sig som Göran Kropp varje gång man ska vista sig utomhus, för att inte tala om alla inställda tunnelbanor, bussar, spårvagnar, ja allt som sköts av människor som av någon anledning alltid blir lika förvånade när det vita vattnet anländer varje vinter. Kanske dags att lära sig kalendern och börja planera lite inför halkan nästa år?

    /grodan

    P.T.P.E

    Nu tänkte även jag lägga in mitt första inlägg här på bloggen!
    Även jag är 20 år fyllda, lever gärna efter mottot "Ha inga motton utan kör bara".
    Jag är väl den som saknar mest talang när det gäller den litterära biten men får helt enkelt rädda upp det med lite sköna åsikter istället.
    Anses att se relativt bra ut med en något degig kropp men jag kämpar på med den inför sommaren nu, dock blir det lite svårt när det rinner ner alldeles för mycket öl i min mage.
    Arbetar som målare.

    Intressen:
    -Fotboll
    -Fylla

    Har inte mycket mer att tillägga mer än att Bajen är bäst!

    /P.T.P.E

    Ligan lever

    Det är nu fyra poängs skillnad mellan ettan Barcelona och tvåan real. Ändå så känns det fördel real med tanke på hur de spelat och att de troligtvis kommer att åka ur CL vilket Barca inte lär göra, då kan de fokusera 100% på ligan då real inte heller har cup-spel som Barca har.

    Det var ett annorlunda Barcelona jag fick se igår, inte till det bättre dock. Atlético skakade de blåröda från start. Simao var ett ständigt orosmoment för Barcelonas backlinje. Han gjorde en oerhört bra match och kom i stort sett igenom hela tiden. En riktig ojämn spelare den där Simao. Ibland kan han vara bland de bästa i världen på att göra sin grej, men nästan alltid känns han otrygg i det han gör och kommer aldrig igenom. Så var det inte igår, han fullständigt dominerade tillsammans med många andra spelare i sitt lag. Hemmalaget pressade Barcelona under nästan hela matchen och Forlán sprang tillsammans med "El kun" sönder ett darrigt Barcelona. Bollinnehavet var jämnt och det är nog en av få matcher i år där Barca inte vunnit bollinnehavet med mer än 20% marginal. Barca var dock taktiska nästan matchen igenom. De tog det lugnt, kanske t.o.m för lugnt därav Puyols flipp att det var för lite rörelse. Det kändes som om de lät Atlético föra matchen. Barca försökte med något nytt, snabba omställningar och djupledsbollar. Hemmaförsvaret hängde inte alls med när det kom långa svävande bollar förbi de.

    Xavi osynlig?

    0-1 var lite av en tillfällighet. Det skulle bli en vass kontring, men Henrys pass till Eto'o kändes som en dunder tabbe. Turligt nog gick den tillbaka till Henry som passade på att skjuta a lá Arsenal vilket ledde till att Barcelona tog ledningen för första gången på riktigt länge i en match. Tidigare har de bara släppt in onödiga bollar och fått vända matcherna. Jag har tidigare kritiserat Messi för att han inte gör något på matcherna. Hans kanske tredje bollkontakt i matchen efter en halvtimmes spel var magisk och man förstår varför alla lag vill ha en sådan grabb. På egen hand lurade han bort tre man och skaffade sig en friläge som han förvaltade väl och plötsligt stod det 0-2. Glädjen var kortvarig och 1-2 kom snabbt därefter efter ett drömmål av Diego Forlán! Ett magnifikt skott från långt håll som seglar över en alltid så passiv och dålig Valdes i målet. Forlán var underbar att se matchen igenom och gjorde senare 3-3 på ett tveksam straff.

    Kun Aguero gjorde även han två mål. Inget fel på de heller. 2-2 målet var en repris på Messis 0-2 mål och 4-3 satte han i slutminuterna. Han var lysande och borde fått en straff.

    Åter till Barcas djupledsbollar. Någon som utnyttjade de rejält av Gudjohnsen som skaffade sig två frilägen. Dock varje gång islänningen får sådana lägen så blir jag så nervös för nästan, nästan alltid lämnar det efter sig en dålig eftersmak. Första friläget gjorde självklart det och hans avslut var katastrofalt. På det andra höll han på orsaka mig hjärtstillestånd då han så när höll på sjabbla bort allt, men istället passande han bollen till Henry som kunde göra 3-2. Gudjohnsen är en mycket bra djupledslöpare men på tok för osäker i avsluten.

    Det var en mycket underhållande match där resultatet självfallet var uselt och Barcelonas spel lika så. Resultatet får väl ändå anses som rättvist, men det kunde lika gärna slutat med tre poäng för oss. Något som även får 5 av 5 möjliga är publiken. De hördes matchen igenom, trots underläge med 0-2. Riktigt härligt att se att läktarkulturen även lever i Spanien.

    Bänka Márquez!

    /Kvibbe

    Trender är till för att brytas!

    Jag har fått en ny favorit, Hoegaarden. Den skiljer sig från mängden och lämnar en mycket god eftersmak. En belgisk öl gjord på vete. Passande nog satt jag och drack den ett stenkast från Limerick. Liman är en pub belägen på Döbelnsgatan dit man går och man vill ha en trevlig stund med grabbarna och vara med på lite allsång. En riktigt  vi-känsla får man direkt när man kommer in och hör alla gästerna sjunga med till godheter som "Brown eyed girl" och diverse Oasis-låtar. I ett stort mäktigt glas serverar de just Hoegaarden på fat. Lite kuriosa är att Limerick nämns i boken "En av grabbarna".

    Kvällen vart inte särskilt långvarig och redan vid tre tiden kunde jag slå mig ned framför datorn och se vad fotbollens värld hade att erbjuda. Som vi numera har blivit vana med så vann Real Madrid återigen i ligan, suck. 10 raka nu va? Avståndet till Barca har nu krympt till fjuttiga fyra poäng, som dock har en match mindre spelad. Den spelas idag borta mot det andra pisslaget från huvudstaden, Atlético. Atlético som sedan någon månad tillbaka har rasat i tabellen och befinner sig i en djup kris. Självförtroendet är inte på topp efter enbart 2-2 och i princip överkörda hemma mot Porto i tisdags. Barcelona har det visserligen inte bättre som tappat fem poäng på två matcher i ligan och Real närmar sig med stormsteg(tänk filmen big foot). 1-1 borta mot Lyon var inte heller särskilt övertygande, men tillräckligt för att ha enorma chanser att fortfarande nå kvartsfinalen. Spelet Barca visat upp de senaste matcherna är pinsamt. Bättring idag, tack!

    Bättre vart det inte av att se att Las Palmas inkasserat ännu en förlust. Det är å andra sidan något man är van vid det här laget, men det börjar bli oroväckande att vi kanske tvingas åka ner igen när ambitionerna har varit att ligga på övre halvan. Vidare så är det inte heller bra för min nystartade "karriär" som inofficiell skribent på SvenskaFans. Ingen attraktiv klubb att läsa om. Dock slår mitt hjärta för de gulblå-laget som väl på plats på kanarieöarna är svårt att tycka illa om. Alla som någonsin besökt gamla Estadio Insular, som numera väntar på att rivas(?), vet vad jag menar. Stämningen som fanns där var magisk!

    Tre härliga pinnar vill jag se hämtas hem till Can Barca. Hata madrid!

    /Kvibbe

    Kvibbe

    Det här blir då min entré på scenen. Först och främst måste jag påpeka att det kommer att bli oerhört spännande att få visa världen vad vi går för och dela med oss av våra åsikter och erfarenheter!

    Jag kommer att skriva under pseudonymen Kvibbe och tänkte delge en presentation av mig själv, modell mindre. Jag är precis som Grodan 20 jordsnurr och även jag anses som en snygg och vältränad man i mina bästa år, därav smeknamnet "Don Juan" som jag ofta får höra. Nyligen muckat och har precis satt mig in i arbetslivet. Vid sidan om är jag även en inofficiell skribent för SvenskaFans där jag skriver om segunda division(eller liga adelante som det numera heter)-laget Las Palmas. En mycket glamorös uppgift måste jag säga.

    Intressen:
    -Fotboll
    -Fylla

    Precis som min vän Grodan tänker jag inte berätta så mycket mer än detta för tillfället. Jag är även benägen om att hålla med honom om att man inte ska bjuda på allt på en gång. Troligtvis så är det en av hans tidigare erfarenheter när det gäller damer, en mindre lyckad sådan.

    /Kvibbe

    RSS 2.0