En i mängden

Vad är lycka egentligen? Lycka kan givetvis definieras på flera olika sätt. När jag funderar över vad det innebär tänker jag främst på två saker - gemenskap och glädjerus (öl). Båda dessa delar kan vara ganska kortvariga, i synnerhet det sistnämnda, men vad varar egentligen för evigt i en värld som denna? Nada.

Imorgon ska jag skriva sista tentan innan sommaruppehållet och jag har på grund av en mängd olika anledningar inte pluggat ett smack. Kort och gott blir det svårt att sätta dit ett godkänt. En omtenta kan man ta, ingen panik. När jag sedan får höra att jag är långt ifrån ensam om att resonera på samma sätt uppstår ovanstående gemenskap. Som när man var yngre, inte ville man vara den som under en fest ensam skrek: "WOOoooOOOh knulla alla brudar!".

Nu är vi alltså ett stort gäng med tankarna på det som komma skall efter tentan - grillning och öl. Som även senare genererar i en omtenta, om man inte nu mot all förmodan skulle ordbajsa till sig ett G (har ju gått förut) och mer öl i augusti. Glädjerus. Lycka.

...tänk att det ska krävas en gudomlig cirkel för att få ihop allt.

***

Nu när jag äntligen skriver igen måste jag passa på att basunera ut något bisarrt. Surrade för någon vecka sedan med min löpinstruktör och frågade om hans löpvanor. Han berättade att han gillar att springa lite längre distanser (maraton tänkte jag). Visade sig att han brukar springa ofattbara 100 km-lopp som tar 8,5 timmar att springa. Grattis.

...om det är intagningskrav för att bli Friskis-instruktör får Grodan det svårt.

***

Söndagen den 1 augusti börjar jag jobba 11.45. Någon gång under kvällen/natten mellan lördag och söndag landar jag på Stockholm Arlanda efter en veckas krök i Turkland. Satan vad grisigt.

/Don Juan


Basta ya!

Det har gått alldeles för långt nu när folk t.o.m börjar skriva "tröck". Snart skickar jag in en motion till riksdagen för att ändra läroplanen. Folk använder numera verb i alla olika tänkbara konstellationer. Inte okej.

***

Har nu beslutat mig för att köpa ett riktigt åkkort till nästa termin. No more reducerat pris. Under måndagens färd hem från skolan stormades pendeltåget av tio kontrollanter. Rutinerat hann jag skicka iväg ett sms, men chockades sekunden senare när jag märkte att kontrollanterna inte var där för att göra sitt jobb utan de stod enbart och surrade.

Har märkt att jag blivit lite paranoid och håller ständigt utkik vid varje station jag åker. Ser de jävlarna överallt. Till och med under en dröm dök de upp. Kommer dock givetvis köra på sommarlovskortet som är en gåva från ovan.

***

Carrick på väg bort från United. Vad hände med honom egentligen? Kungen förra säsongen.

Ikväll håller vi ett öga på Mallis-Pungaruppmycketpengarutanattvinnatitlar. 22.00 på Tv4 sport. När Real gör 1-0 brukar jag alltid stänga av TV:n. Ikväll har jag en känsla av att jag inte bör göra det. 2-2.

/Don Juan

RSS 2.0