skandalfel

Grova brister i kommunikationen nu, har sökt ett antal chefsjobb men inget mail har kommit tillbaka? Kanske bättre att ringa i fortsättningen, lätt hänt att mail försvinner ute i nätet!

Ja jävlar vad man saknar Barcelona... Vad gjorde vi där egentligen? vaknade ca 11-12 på dagen, käkade frukost, drog ut på stan o kollade, sen hem igen för mat o förkrök, därefter utgång till 5-6 på morgonen. Och FETA dansgolv, 500kvm dansgolv som standard, en jävla skillnad mot "de större" i sthlm eller göteborg... Fyfan varför åkte man ens hem... Bra väder har de ju där med, rackarna.
Det är fan grejen, sticka o knega i nåt varmare land. Här i sverige är man rökt hur man än gör, man kan jobba (tråkigt) eller råna banker (riskabelt) för att få ihop lite deg så man kan kliva ut på helgerna, bara för att upptäcka att alla ställen har minimala dansgolv och stänger tre, förutom svartklubbarna där man får dras med pundare och kulturfjantar i stället.
Ställ det mot att dra till t.ex. Barcelona, fixa ett jobb, vilket som helst går bra eftersom man ändå e på ett så stekigt ställe, och när du går ut på helgerna är ditt enda problem vilket av de 3 feta dansgolven på klubben du ska köra på.

Fast det är klart, man romantiserar ju... Alla vet ju också vilket PACK spanjorer kan vara ;)

I Göteborg nu, där man lever i harmoni i naturen och följdaktligen blir väckt 07.00 varje jävla morgon av att solhelvetet lyser in på en rakt i fejan så man får en totalchock som förstör hela förmiddagen. Det kan låta hycklande att gnälla på det svenska vädret för att sedan också gnälla när solen väl kommer fram, men all sak har väl för fan sin tid? Och solen ska INTE glo mig i fejan kl 07.00, så det är hög tid för göteborgarna att fixa gardiner.

I berlin hade dom stålgardiner för nästan alla fönster på nedre plan. Då känner man av att läget var annorlunda för 20 år sen. Å andra sidan var det jävligt mörkt på morgonen, Gollum skulle trivas.

Onsdagar är Lill-Lördag och då förstår ni säkert att tisdagar är Lill-Fredagar! Och fredagar är en bra dag för utgång. Vad gäller då för Lill-Fredagar? Grodan guidar.

Lill-Fredagar
Denna dag är väldigt speciell att gå ut på. I sverige (och resten av världen också för den delen) är det inte så vanligt att man går ut den här dagen. Detta betyder att de som faktiskt går ut en dag som denna troligtvis är riktiga alkisar eller bara jävligt snöiga. Givetvis betyder detta att DU som går ut måste höja dig några snäpp (däckligan kan ge upp, för långt efter redan).
Det räcker inte med att man måste vara lite extra dyng på tisdagar, det måste även vara lite mer klassisk betoning på kvällen, för att rädda sig från pundarstämpeln. En lite finare middag ute, eller kanske en bjudning hemma, åtföljt av drinkar och lite finare spriter blir en bra laddning. Öl går bra om det är mörk öl av lite finare karaktär, cider och alkoläsk är dock borta som ni kanske förstår.

En bra tisdagsdrink som förenar dyngpotential med klassisk elegans är Vodka Martini:

3 delar vodka
1 del vermouth
Blanda med is.
Sila upp i cocktailglas (utan is) och garnera med en eller två oliver på petare.

James Bond är en lirare som tycker om denna drink, och han vill ha den skakad med is. Helt efterblivet tycker jag eftersom att vermouth är en druvdryck som grumlar sig när man skakar den, och ser därefter helt förjävlig ut. Så när ni blandar drinken, rör bara om med en sked eller liknande.



Till förkröket kan man ha ost och kex och kanske en apertif såsom Calvados eller varför inte en Cointreau? Servera Cointreauen i ett whiskyglas med en isbit i, och se hur vätskan grumlar sig svagt medan isbiten smälter. Underbart.
Nyckeln till tisdagsutgångar är Klassisk, Elegant Dyngfylla


/MVH grodan


Kommentarer
Postat av: Katharina

är det veckans drink?! :)

2009-03-17 @ 15:24:49
Postat av: Grodan

Tyvärr är det endast PTPE som är tillräckligt alkoholiserad för att kunna lägga upp veckans drink, detta är alltså mer "dagens drink".



Som en fotnot kan jag passa på att säga att "Veckans Drink" brukar vara av mer komplicerad karaktär med mer fruktighet och sötma, och som ni kan se i tidigare poster är veckans drink även en så kallad Longdrink. Så det ska ni hålla utkik efter!



PS. jag väntar också på veckans drink

2009-03-17 @ 16:36:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0