Året som gått

Året börjar lida mot sitt slut och det börjar därför bli på tiden att summera året som har gått. Det största som har hänt Sverige är tveklöst att denna blogg startades som gett bloggvärlden en helt ny dimension, men utöver det kommer jag lista lite olika händelser som har inträffat någon eller många av oss utan att nämna några namn. Det handlar alltså om saker som hänt oss bakom bloggen: Don Juan, Grodan, Matty, PTPE och Tompa C.

2009 har varit framgångsrikt på många håll och kanter:
- En av oss har startat en egen firma.
- Samtidigt som en annan av oss blivit fullärd inom sitt yrke.
- Två av oss har valt den akademiska vägen och kommit in på högskolan.
- Samtliga har lagt på sig en hel del muskler och en av oss har skaffat sig en Cristiano Ronaldo-kropp medan en annan av oss har numera en kropp som Atlas från gladiatorerna.
- Den senare vann således vikttävlingen efter att varit först med att gå upp fem kilo.
- En av oss har blivit skribent på SvenskaFans.
- Nu kan även alla utom en av oss vara stolta över sitt körkort.
- Olika kompisgäng har slutit sig samman och bildat ett riktigt vasst gäng bestående av oss fem, Ampe och även Danne + Danne.



Utekvällarna har varit kaosartade och höjdpunkterna har bland annat varit följande:
- Folksam har utnyttjats till fullo genom deras lokaler, taxirabatter och företräde i diverse köer.
- Under sommaren har folk undrat i Grodans trapphus vad fan det är frågan om efter att det bland annat har hållits minst en förfest följt av en efterfest till 6-7 på morgonen varje vecka och två av oss har bland annat haft sexuella aktiviteter i detta trapphus samt dess faciliteter.
- Nya raggningsrepliker har tillämpats så som att t.ex ge komplimanger för udda kroppsdelar, visa sin GPS-telefon eller bara slagit till med en annan ovanlig kommentar.
- Två av oss har varit med om en fyrkant som övriga av oss är mycket skeptiska till om det verkligen var en sådan.
- Resan till Rhodos som tre av oss åkte på var ganska galen och inte alla som stod pall för trycket. Personen i fråga fick således solförbud av sin flickvän och efter två dagar på hotellrummet så var bortförklaringen ”magsjuka”.
- En av de bättre utgångarna var när det numera legendariska ordkriget mellan Stockholm vs Norrland ägde rum och bloggens kanske roligaste inlägg skrevs.
- Övriga kvällar får man inte heller glömma som har lett till många minnesluckor, stökiga kvällar på Stureplan och obskyra efterfester. Eller bara sköna FIFA-kvällar, schysst bastuhäng och trevliga kvällar i Folksams lokaler.



Inom kärlekslivet har följande skett:
- En av oss ligger riktigt nära ett äktenskap för all framtid.
- Medan resten av oss har under året blivit singlar.
- De flesta av oss har således blivit kära minst tusen gånger under året.

Året har även haft motgångar:

- En av oss har blivit portad för alla framtid på klassiska Soft kök och bar.
- En av oss var under året nära på att bli pappa.

I fotbollens värld så går 2009 inte att överträffa för några av oss medan för andra har året varit piss:
- Två av oss har varit med om en osannolik dubbel och sett antagonisterna lida.
- En av oss fick således chansen att vara med på en magisk Guldfest.
- Samtidigt fick en annan av oss se sitt lag förlora dubbeln.
- Och övriga två fick se sitt lag åka ur Allsvenskan.
- Barca har tagit hem ALLT och kan klassas som världens bästa lag genom tiderna. Detta har således medfört till att minst två av oss befinner sig fortfarande i extas.
- Tottenham har blivit ett lag att räkna med, vilket glädjer en annan av oss.



Kan detta år överträffas? Förmodligen inte. Vad är planerat till nästa år?
- Undertecknad åker på en chock när jag tvingas byta +25 värme mot -20 kyla.
- Men ser dock fram emot en flytt tillbaka till storstan efter ett par år boendes i en förort till Uppsala.
- London i januari för de flesta medan Grodan och Don Juan håller ställningarna på hemmaplan.
- Följt av ölprovning och grov dimma när grabbarna kommer hem.
- Fotbollsresa till Tyskland i vår.
- Grekö i sommar?
- PTPE ska hoppa fallskärm.
- Don Juan hemma nyår 2010/2011?


/Don Juan

Hyllas de som hyllas bör del 4

Mina damer och herrar; Ricky Gervais. Mannen bakom "The Office" och "Extras" är nu aktuell som skådespelare, regissör och producent med filmen "The invention of lying" vilket givetvis är en strålande film.




/grodan

Winter

Tillbaka från charter-svennebanan-placet-numero-uno. Efter en natt med tusentals spanjorer på en gatufest utan varken grisar, tjurar eller tomater och en natt i "hålet" på Kasbah vid Playa del Ingles var jag helt färdig. Skönt med en dag på stranden idag för återhämtning.

Frågan är om Bruno har återhämtat sig? Högt oklart...

Pluspoäng till mig som klarade mig undan från att bli huggen med kniv.

Större plus till Bruno som hann med sitt flyg trots bortamatch.

Nya äventyr väntar under morgondagen. Herregud, nyår är fortfarande kvar....


Kasbahn

***

Lite färg har man hunnit få. Klart godkänt. Annars kan jag alltid skylla på att jag har liknande gener som Iniesta?

***

Slog både Bruno och kusin Kviborg på poker. Vann 48 euro. Känns dock som om de smet undan där.

***

Riktigt soft.





/Don Juan

Del 1 av 5

Uppladdningen inför nyår har börjat. 11 öl, 2 flaskor mousserande. Spriten kvar nu.

/Grodan

Kan vara galet

Taskigt väder på GC nu?

Här i norr är det fint vinterväder och gul snö.


/Grodan

Episkt

Gårdagen var det. Nio Tropical under de tre serierna vi skulle spela var målet. Det blev sju-åtta på lite mer än en timme. Medveten taktik signerad fantv-Kviborg, som vann ganska så stort efter att ha dragit ner tempot ganska så kraftigt. Andraplatsen tog undertecknad och jag var aldrig riktigt hotad av Bruno som fick strafftequilan för jumboplatsen. Anmärkningsvärt var att alla fick över 100 på samtliga serier och undvek således en tequila.

Fantv-Kviborg
körde på känsla, ganska feminint och lyckades nästan alltid få klotet i mitten. När han dock missade mitten så ramlade käglorna ner ändå. Övriga deltagare kände konstant frustration över vederbörandes tur. Ganska psykande.

När det var dags att förflytta sig till nästkommande moment slog det till ordentligt vilket medförde att spanjorernas bild över svenskar i allmänhet och oss i synnerhet sjönk avsevärt. Nästa tävling var det klassiska airhockeyn där jag trots ett brutalt övertag åkte på en uddamålsförlust mot kusinen och det blev en ny andraplats.

I futbolín åkte Bruno på två nya överkörningar och den stora finalen mellan kusinerna blev inte heller den vad jag väntat mig. Denna gång blev jag ordenligt utklassad, trots stundtals spelövertag. Bruno hade redan fått två strafftequila så innan finalen beslutade vi att nästa tequila enbart stod mellan oss med samma efternamn och tillslut var det alltså jag som fick dricka upp den.

Den stora revanchen kom i den kanske mest ärofyllda grenen, nämligen boxningen. Tre slag där totalpoängen var det relevanta i hur hårt man slog på säcken. Total kross från min sida efter att ha slagit samtliga tre slag hårdast. Noterbart var att jag blev belönad med kvällens första gosedjur (fick tre totalt). Strafftequila till fantv-kveburgo.

Tillslut fick även Bruno känna på segerns sötma efter vinsten i basketen. Pinsamt spel av mig och ny tequila till mig. Sista grenen innan vi mer eller mindre blev utslängda från stället var att slå ankor som jag vann i överlägsen stil och även kusinen fick sin andra tequila.

Vad som hände sen är ganska så oklart, men mer bira blev det. Dessvärre kunde dock inte alla stå pall för trycket och kvällen rundades av.

Sitter fortfarande och funderar över hur i hela friden jag lyckades ta mig hem. Har fortfarandfe årets bakfylla efter en komplett kväll.

Bilder kommer upp en annan dag när jag fått tag på de.

/Don Juan

Resor med stil del 3

Del 3. Las Palmas årsskiftet 07/08 – Don Juan, Grodan och PTPE
Helt klart en av våra bättre resor. Resan började något tvivelaktig efter att jag varit tvungen att ge lite olika spanska nummer till PTPEs flickvän. Redan efter första utekvällen ringdes det frenetiskt från hennes sida medan vi var ute och slira på Las Palmas gator. Min farsa var mindre road när han tvingas gå upp mitt i natten för att kolla vem fan det var som ringde.

PTPE och Grodan var ganska så lyriska över den billiga spriten, vilken renderade i ganska så kraftiga förkrök. Deras lycka eskalerade till ren eufori på en av stadens bargator när de insåg att ölen kostade 1,5 euro och en shot tequila 2 euro. Grodan myntade då vid detta skede uttrycket ”pero una más” som kom att bli ett ganska så komiskt uttryck vid en annan resa. Efter alla beställningar fick bartendern svettigt att hålla koll på hur mycket vi beställt och drog tillslut en flipp. Jag tror vi kom undan med ett par gratiskonsumeringar.

Ganska så kraftigt tillfriskade var det dags att förföra spanjorskorna, trots att PTPE var ganska så sugen på den manliga bartendern, men han avfärdade PTPEs ”me gusta polla” (jag gillar kuk) ganska så direkt. PTPE var då ganska så konfunderad över vad öborna egentligen gillade så han var givetvis tvungen att fråga. Han gick då efter ett riktigt fräscht brudgäng och la armen runt ena tjejen och sa ”te gusta giri?” (gillar du giri? Som då är ett ganska så nedvärderande uttryck för turist). Sedan var det dags för Grodans show. Vid dansgolvet drog han på med hela sitt språkregister och lyckades fånga 5-6 tjejers intresse, men nöjde sig inte med det. Han lämnade mig och PTPE där och drog sedan vidare till nästa brudgäng.

Nyår var kaosartat. Jag brukar inte skryta om hur mycket jag dricker under en kväll, men denna dag slogs alla rekord. När gatufesten med hundratals spanjorer och fyra svenskar började vid två på natten var vi redan då riktigt på lyset trots att det återstod många, många timmar till slutet. Väl där så gick Grodan runt och pratade franska med alla spanjorer tills en tjej som kunde franska sa att Grodan enbart repeterade två meningar om och om igen. PTPE försökte marknadsföra Hammarby fotboll för alla spanjorer och framförde de som om de vore världsbäst.

Vi var hemma sen vid tio på morgonen och låg och sov till middagen. Grodan och jag tryckte i oss lite käk medan PTPE låste in sig i badrummet. Efter lite mer än en timme undrar min farsa vad han håller hus. Då visar det sig att PTPE dragit en grov däck i badrummet.

Kommer inte lägga upp någon låt, utan drar till med ett uttryck vi använde flitigt under denna resa:
”Oi mate, are you having a fucking laugh o what?”


Nyår 07-08

/Don Juan

23

Någon som sett en enda minut av julkalendern?

Någon som sett Wenger glad sedan 90talet?

Någon som börjar ladda knas?



2009 kommer ju tveklöst bli året då svensk fotboll dog, efter ett par sista starka andetag i EM- och VM-slutspelen. Vad vi har att se fram emot fotbollsmässigt med svenska ögon de närmsta åren är väl några halvtalangers "framfart" i danmark, holland och tyska andradivisionen.
Bättre då på andra plan.


Belle and Sebastian - Seymour Stein



/Grodan

Slut som artist

Helt färdig. Är så jävla bakfull. Ingen aning om när eller hur jag kom hem. Måste varit taxi, men har fått ett skavsår på hälen. Kanske gick hem.

Något som är ganska så anmärkningsvärt är hur ordningsam jag är även på fyllan. Lyckades ta med mig hem min cardigan på något jävla vänster.

Jag tror vi sänkte åtta Tropical på lite mer än en timme och sen fortsatte det. Vart även två strafftequila för min egen del.

Återkommer kanske ikväll med en sumering utav gårdagen.

/Donnie J

Nedräkning

2. Cafu
Högerbacken som lade grunden för den moderna ytterbacken med outtröttligt löpande på kanten. Helt överlägsen på sin position när det begav sig, och det är egentligen först de senaste 2 åren brasilien kunnat ersätta sin guldklimp i landslaget. <3


/Grodan

Nedräkning

3. Roberto Carlos
Vänsterbacken som var mer än en vänsterback. Kanske den första riktiga frisparksspecialisten? Vansinniga lår och ett imponerande CV. En av världens bästa vänsterbackar i nästan ett decennium.



/Grodan

Fyllebowling 2009

Skrev i ett inlägg innan jag åkte att jag skulle garva om ni INTE fick någon snö på julafton. Det ni fått uthärda nu gör det hela vansinnigt komiskt.

***

Las Palmas
är nog världens bästa stad. Varmt året runt. Taxi för 30kr när man ska hem på natten. Lovely.

***

Ikväll är det alltså dags för Fyllebowling 2009. Så här såg min inbjudan ut, lite kaxigt skriven av "Kvibbe numero dos".

"Mina herrar, en tradition (som ingen av er tagit del av) går av stapeln på Gran Canaria, Las Palmas i köpcentrumet El Muelle. Den har utspelats 5-6 gånger och jag är med liten marginal regerande mästare. Fyllebowling är så enkelt som det låter. Man spelar 3 serier och räknar ihop totalen, man dricker minst 3 iskalla Tropical för 1.5 Euro/styck varje serie, totalt 9 kalla alltså.

I år möter ni mig, kungen av sporten, någon gång mellan den 22 och 27 december 2009. Vi syns där, glöm inte bowlingskjorta! Obligatoriskt!!

/ Big Lebowski"






***

Igår delades FIFA World Payer ut där varje nation plus dess lagkapten får tre röster. Finns en hel del intressanta röstningar. Drogba röstade tex på Samuel Eto'o som världens bäste.


/Don Juan

Nedräkning

5. Carles Puyol
Visar att det går att spela på den absoluta toppen utan att vara vansinnigt teknisk eller snabb, så länge man har ett jävlar anamma och ett klubbhjärta som inte direkt går av för hackor. En ledare med enorm mental styrka och enormt ful frisyr.



4. Patrick Vieira
Under sina guldår var Vieira i Arsenal en man för en världselva genom tiderna i mina ögon. Bollvinnare av rang och glöd som en varm glödande sak. En trygghet att ha framför sig för varje backlinje, och en jävla bulldoozer att möta om man är en tanig liten jävel som motståndare. Pluspoäng för att vara med i guldtruppen '98 och '00. Minuspoäng för att han gick till juventus. Vilken dum jävel, som PTPE hade sagt

 

/Grodan


Pero una mas?

Las Palmas - Celta Vigo var en ren besvikelse. Las Palmas saknar spelidé, självförtroende och en anfallsstruktur. Med det kommer man inte så långt, visserligen grisade de till sig en pinne i slutminuterna när nästan alla gått hem.

Zaragoza som har ett riktigt skönt FM-lag borde fundera lite vad de sysslar med, inte är det fotboll iaf. 6-0 mot real och 6-1 mot Barca för ett tag sedan.

Barcelona har gjort något riktigt extraordinärt. Sex titlar på samma år är vansinnigt. Messi har det dock fortsatt tungt hemma i Argentina. Efter att ha gjort det avgörande målet mot sina landsmän ökar kritiken. Han anklagas för att spela sjukt bra i klubblaget och helt fantasilöst när han representerar sitt land. Kanske inte så konstigt, då har han ingen Xavi. Ingen Iniesta. Men man tycker väl att en spelare av sådan kaliber bör prestera oavsett förutsättningar.

Summa summarum. Ge FIFA player of the year till Xavi.



"Hor-Messi"


***

Riktigt skönt chill med Ullis, Kvibbe numero dos och sin polare. Mindre skönt chill idag. Nya tag imorgon.

Spikat:
22 dec - Fyllebowling
24 dec - Spaggefest
25 dec - Röja i Playa del Ingles
28 dec - Party med ullis och flygvärdinnorna
30 dec - Supa ner mig för att jag missar Grodans födelsedag :(
31 dec - Nyår

Hum....undra när jag ska öppna studieböckerna. Tror inte det va.

/Don Juan

Nedräkning

6. Xavi Hernandez
Spelsinne, teknik, ödmjukhet. barca. say no more

/Grodan

Eskalera lite

Lugn tillställning igår i Las Palmas "gamla stan". Idag blir det intensivare i svenskt manér. Skön lunch med lite folk från släkten för att sedan sätta sig på bästa platsen i Estadio de Gran Canaria och förhoppningvis se Las Palmas ta tre pinnar mot anrika Celta Vigo.

Kvällen fortsätter sedan med middag hos mig eftersom att Ullis är på besök. Sedan drar vi ner och möter upp fantv-Kviborg tillika min "svenske kusin". Las Palmas uteliv är inget direkt att hänge i julgranen, men det blir vad man gör det till!

Saludos!

/Don Juan

Nedräkning

7. David Beckham
Odiskutabelt. En riktig liten hora som man hatar men som ändå betytt otroligt mycket för ens fotbollsuppfostran. Inte snabb, inte stark, inte snabb. Men en högerfot av guld och ett spelsinne av diamant. Kanske mest minnesvärd för sin nedsparkning i VM 98 vilket var en riktig klassiker, det bästa han gjorde under karriären.


/Grodan

Fekke

Trodde på en riggad lottning när de satte in "El Buitre" tillika Real-legendar för att plocka bollar, men misstankarna försvann direkt när Barca fick det i dagsläget sämsta laget. Spanien känns som den stora vinnaren medan italienarna och engelsmännen får det svårt.

Sett till dagsläget tycker jag att samtliga gruppettor borde ta sig vidare. Möjligtvis att Bayern tar Fiorentina. Och kanske att Lyon slår Real och att Porto chockar Arsenal. Många verkar tro på CSKA som tar sig an Sevilla pga den ryska vintern och att andalusierna är ett ganska så tamt bortalag. Klarar Jesus Navas att åka till Ryssland? Jag ser dock Sevilla som en riktigt utmanare till titeln och det bara ska gå vidare. Tänk på att ryssarna har sin försäsong då.

Annars är det ganska så intressant att det alltid blir "sentimentala" möten. Det är egentligen inte värsta grejen och går alltid att hitta, men kul när det händer stora profiler. José tillbaka på Stamford Bridge, Beckham återvänder till Manchster och Benzema mot sin gamla klubb.

Efter en skön stund på stranden blir det att ladda för spanjackfekke. Får se till att supa mig ordentligt full om jag ska orka med att se på alla Xavi-frisyrer och folks totala brist på klädsmak.



/Don Juan

Resor med stil del 2

Bra väder nu. Innan jag drar ner till stranden måste jag dock göra två saker. Dels se Champions League-lottningen. Barca-Stuttgart vore rätt smakligt medan Real får möta Porto eventuellt Bayern och tvingas återigen lämna turneringen tidigt. Kan fan bli ett par tunga möten eftersom att Lyon, Inter, Bayern och Porto är grupptvåor.

Andra saken jag måste göra är att släppa del två av sju.

Förutsättningarna är som sagt enkla:
- Det skall ha varit en oförglömlig resa 
- Den ska på ett eller annat vis satt sin prägel på hur vi är idag 
- Minst två personer bakom denna blogg skall ha varit med på resan 
- En låt som genomsyrar vårt humör på hela resan kommer att läggas upp i varje inlägg

Grekland september 07 - Don Juan och Grodan

Efter en hård sommar med mycket jobb och mycket krök bestämde vi oss för att dra på en resa av lite lugnare karaktär. Dagarna började med att vi köpte en liter mjölk (riktigt fet) var, varsin croissant och drog sedan ner till stranden för att mumsa i oss vår frukost. De första dagarna lyckades vi med att göra årets tabbe då vi ansåg att vi med sydeuropeiskt blod inte skulle behöva ha så mycket solkräm på oss i september. Grodans motivering var visserligen att hans kärlek (Sofia) låg några meter bort. Detta resulterade givetvis i ganska mycket chill under ett parasoll som vi lyckats norpa åt oss.

Vi hade storsatsat inför resan och köpt med oss ett snorklingset som vi flitigt använde. En dag när vi var ute på en simtur skildes vi åt något för att kolla runt lite. Plötsligt ser jag en enorm fisk, som såg riktigt farlig ut, och i ren överlevnadsinstinkt(?) försöker jag så fort som möjligt ta mig därifrån. Det komiska var att jag inte kom så långt, utan låg enbart och sprattla som en tok i vattnet. Samtidigt så tänkte Grodan, som var en bit bort, säga något till mig så han fick då se hela sekvensen.

Kvällarna kunde bli ganska så intensiva ändå. Smashing pumpkins, jordnötter och Mythos. Middag, Mythos, groggar och röj. Fucking awesome. Ibland blev det för mycket som bilden nedan illustrerar.


Dynga?




/Don Juan

Nedräkning

8. Marc Overmars
Den lilla holländaren som kutade omkring på arsenals mittfält var en av de större behållningarna när man såg premier league i slutet av 90talet. Det fanns någon slags mystik över honom och Bergkamp, arsenals dutch-duo. Svårt att här peka ut vad det var som gjorde Overmars så minnesvärd. Kan det ha varit hans otroligt överskattade egenskaper på fifa 98: RTWC?



Peter Bjorn and John - Young Folks



/Grodan

Nedräkning

Snart jul och för att minska plågan har vi en julkalender där vi listar fotbollsspelare som betytt mycket för oss när vi vuxit upp. Således inga platinis, peles eller maradonas eftersom vi inte var födda när gubbjävlarna började.

Eftersom vi är lite sent ute (vi borde börjat den 13e), tar vi nummer 11, 10 och nio i ett svep idag!




11. Romario
Inget snack om saken egentligen. När man började spela fotboll var romario den odiskutabla idolen även om Ronaldo (Nazario) började segla upp lite smått.
En gentleman på och utanför plan



10. Zizou
En gammal gubbe, trodde man först. Tillsammans med bl.a. kennedy en av alla fotbollsspelare som alltid haft mer hår på pungen än vad de haft på skallen. Trots det ett modernt geni som även länge innehöll rekordet för största transfern. Vansinnigt klassisk spelare. Pluspoäng för avrundningen på karriären.



9. Ronaldo Luis Nazario de Lima
Odiskutabelt. En symbol för den moderna fotbollens karusell, ett livsdrama från början till slut. En av vår tids största spelare och en av vår tids mest missförstådda person, om man får tro honom själv. Efter VM 1998 är han odödlig vilket han verkar passa på att utmana rätt bra själv.



/Festkommitén

Lill-lördag

Och för att fira det ska vi säga hej och sen hejdå! Till vem? Till vem ni vill.

Vad är priset? Det kan vi diskutera men det jag kan säga är att den bästa gåvan är att själv ge någonting.




Går till ungefär såhär när FK samlas


/Grodan

supporterlaget

Vilket skämt! Stå upp för en schysst supporterkultur - jättegulligt

"Om någon svär får de en tillsägelse, men det har bara hänt 2 gånger" - VAD I...?!

jag blir ju för i helvete förbannad!

fan i helvete!








/Grodan

Kaninen, blondinen och den andra

Resumén av den alltid bättre andra delen av förra veckan skjuts i ansiktet på dig enligt följande...

För att som alltid få helgen att störta snabbare mot en så är tankeverksamheten ganska så avslagen de första tre dagarna varje vecka. Så därav finns inget att delge från dessa enormt meningslösa 72 timmar varje vecka som förekommer alltför jävla ofta i den här alltför jobbinriktade och allför underliga världen.
Däremot blev slutet av veckan en aning Eskilstuna-inspirerad.
Bestämmelser med min gamla vapendragare Sterner hade gjorts framemot helgen men som grädde på pannkakan så hade jag och laget match borta mot just E-tuna just den torsdagen.
Matchen vanns enkelt med 9-1 men det är bilmarschen dit som tar priset som veckans händelse. För nämligen, då det saknas ett par hundra meter till deras lada, förlåt, ishall mitt ute på landsbygden pangar det till bakom oss i Ampes Renault och alla sneglar bakåt...

Mysigt nog då det redan är lagom varmt ute såhär mitt i vintern så har bakrutan försvunnit. 
Skojsigt med imploderad bilruta.
Bak ligger hockeyutrustningen.
Alltid trevligt med glas innanför suspen.

Sterner kommer och kikar lite på matchen och mer fastställs inför helgen...

*

Fredagkvällen inleds med sedvanlig kryddig fin pale ale och middag innan vidare pallras till Grodan för att sedan gå till Grodan och återigen tveka om Grodans kvalitéer, gå ifrån Grodan och of course därefter träffa på sessan som ska till just Grodan
Jävla Grodor!
För att bättra på kommer tröttheten farande, det äts en Tasty med samma konstiga dressing och avslutar allt med att försöka slagga i en 120-säng med två andra trötta gentlemän.

*

Lördagen däremot blev aningen mer lyckad. Letande av hemmafester förvandlades till besök på Limman med en skön Sterner nyligen influgen från bondgården längre inåt landet. Icke oväntat snackades en hel del om våra senaste bravader då vi var på krogen tillsammans. Då vi i vanlig dagordning jiddrade med de flesta pinglor som var sugna på mingel nere i Tuna.
Ena gången var jag kalsongmodell för Björn Borg som svaldes utan problem för den godtrogna tjejen i fråga som helt bestämt visste att som rik i Stockholm trots att man är singel bor i flottaste villa.
Och folk dissar mig när jag kallar allt utanför Estockholmo för Norrland?!
Andra gången höll vi för munnen för en stackars flicka och lekte "good cop, bad cop", playade lite med hennes scenario och spädde på med obsceniteter. Å så vidare å så vidare...
Och nog fan var det kul.

Men för att prata nutid så ville, som alltid, Sterner vara lite närmare lättraggat. Och därav bar det av till mitt extrema favoritställe som jag faktist unfortunately motvilligt på senare tid måste erkänna innehar en del charm trotsallt. Hirschen stod sig likt och tjejerna möts upp.
Eftersom Sterner inte riktigt visste vilka dessa flickor var hasplar han ur sig en ganska träffande beskrivning av de tre.
"Kaninen, blondinen och den andra" må vara smått taskig i vissa former men det är inte menat av någon att vara otrevligt för någon annan. Dock måste erkännas att den repliken fick oss att stiga lite i leendegraden.

Efterfest var ordet för natten, en platta påträffades och tv-spel lirades fram till halv åtta på morronen...

9 timmar senare var det hockeymatch igen.

// Tompa

Tjabbadabba

Då var det dags att tacka Sverige för mig. Destinationen är alltså Las Palmas de Gran Canaria.

Att se fram emot:

Grillning med min spanske kusin på fredag
Las Palmas - Celta Vigo på lördag
Lumpenpolare på besök under lördagen
Fyllebowling med min svenske kusin och det känns som jag är en riktigt het outsider till segern
Nyår

Sen givetvis stranden, massa Tropical och många trevliga stunder med farsan och släkten!

Hasta luego amigos!

/Don Juan

Det går alltid att komma runt

Jag tror att jag har utvecklat mitt smörande för lärarna ytterligare en dimension, dock får man inte ut så mycket av det på högskolan, tyvärr. Får jobba på det.

Att smöra - med rimliga proportioner och metoder givetvis - är en konst och något jag uppmuntrar alla att göra så länge man behärskar vissa manipulativa och språkliga delar. Allt handlar i grund och botten om övertygelse och att få den andra parten att tro på det du säger, även trots att du själv inte har någon aning om vad du snackar om. För att uppnå detta måste du vara bestämd, självsäker och uppträda med auktoritet.

Kan på rak arm nämna minst sex-sju betyg under min gymnasietid som jag snackade mig uppåt i, det är alltså empiriskt prövat. På min meritlista är jag mest nöjd med att ha snackat upp både PTPEs och Grodans företagsekonomibetyg från G till MVG och hur jag lyckades rädda ett G för Grodans vidkommande i psykologi trots att han enbart var med på kanske fyra(?) lektioner.

Vidare kan man konstatera att gymnasiet är ett skämt och att det går att glida på rätt grova räkmackor, allt sitter där uppe. Vi är mycket stolta över vår kära Grodan som gett hela skolverket en ordentlig funderare samtidigt som han utklassar alla MVG-barn på högskoleprovet och framförallt att han kommit in på en mycket bra utbildning på KI. Grattis babe!

***

Jag fortsätter mitt krig mot Aftonbladet. Lyckades få dit en ny bra sågning här. Förvånansvärt att mitt inlägg fortfarande finns kvar.





/Don Juan

Som socker

Då var milen avklarad. Jävlar vad tungt det var. Ganska frustrerande att halva distansen inte hade några lyktor längs vägen.

Tiden då? Jo den var inget att skämmas över med tanke på omständigheterna.

***

Tror jag är kär igen, på riktigt.



Zooey.

***

Helgens spanska matcher har varit rätt galna. Tror att domaren i matchen mellan Zaragoza-Athletic delade ut minst åtta varningar. Atlético-Villarreal var som väntat en uppvisning på uselt inget försvarsspel.

Pepe sa hej då till säsongen och även om man inte ska vara glad över när någon spelare skadar sig så är han om någon den som förtjänar det. Hade det inte varit skillnad på folk och folk hade den killen fortfarande suttit inne. Alla madridistas rycker nog bara på axlarna och väntar på att pappa Florentino ska öppna plånboken i januari. Chillerill alltså.

***

Ganska så intensiv dag imorgon. Föreläsning, för att sedan skriva klart ett PM och sedan bege mig och träna innan jag fixar lite grejer på stan och förbereder mig mentalt för det som komma skall: S-E-M-E-S-T-E-R!

/Don Juan

Snöig julafton

Enbart tre dagar kvar nu till välbehövlig semester. Helgen har hittills varit tung, men ändock är den inte slut och helgen kommer således nå klimax med att jag, ganska sliten, springer milen imorgon bara för skojs skull. Idag har jag varit igång sen klockan 10.30 med tunga lyft för den kommande flytten back to the city, men fick min belöning på kvällen i form av julmiddag, öl och julklappar.

Ganska så imponerande att jag orkade ta mig upp i och med att jag kom hem 04.30 med ett enormt konstant tjut i huvudet. Men det är inget att oroa sig över, man ska snarare vara nöjd eftersom att tjut=röj. Och vilket jävla röj det var igår. Jag började med första ölen strax innan fem innan alla droppade in hos Grodans uppiffade lägenhet på Södermalm. Nästa destination var Grodan Sergel för att ge stället ett nytt försök. Betydligt mindre köer denna gång och eftersom att min gamla vän DJ Samvice stod för musiken var man bara tvungen att ta sig dit. Riktigt skön kväll spenderad på dansgolvet.

Nu blir det välförtjänt sömn för att ladda för morgondagens lopp.

Förresten. Fan vad jag kommer garva om ni inte får snö den 24 december.

/Don Juan

Dåligt betyg

Idag när jag kom hem från jobbet, hemmet fortfarande ostädat sedan gårdagen, upptäckte jag en oroande sak.

Det var fullt av dansk fadöl, norrlands guld, åbro och milleniumburkar. Klassisk alkisvarning när det är sådan typ av öl på G, och vansinnigt dåligt betyg till er grabbar som krökade på igår.

Vi tar med oss det till nästa gång.


/Grodan

Vidrigt

Inatt på jobbet var det en hund som var med och hälsade på. Hunden, som var en tik, var väldigt avvaktande mot mig, men inte mot övriga på jobbet. Givetvis tyckte jag detta var tråkigt eftersom jag gillar djur väldigt mycket, både som husdjur och mat. Det verkade som att hunden, som hette Sola, kände sig hotad av mig vilket var helt obefogat eftersom att jag tyckte att hon var en väldigt söt och snäll hund med en välbyggd kropp. Denna känsla verkade dock försvinna och vid tvåtiden kröp hon upp i soffan bredvid mig och ville bli klappad efter att jag ätit lunch. Det var mycket mysigt givetvis, och detta stärkte mig något oerhört i uppfattningen att jag passar väldigt bra ihop med djur.

Det fina med djur är att det inte finns en enda art som är elak. Människan är den enda kända arten som ger uttryck för någon form av ondska. Djur kan äta andra djur, men för att överleva. Det är naturligt, en del av livscykeln. Människan drivs av hat och utför därmed illgärningar som är så fullständigt korkade så man inte tror sina ögon ibland.
Många är de arter som genom historiens gång dött ut på grund av klimatförändringar, naturkatastrofer, konkurrens eller på något sätt raderats ut på grund av förutsättningar de inte själva rått över. Nu sitter vi dock i en situation där vi är på väg att totalt och oåterkallerligt förstöra en hel planet. Människan är otroligt stolt över sin förmåga att använda redskap och maskiner. Samtidigt är det våra maskiner och vår ibland väldigt ogenomtänkta uppfinningsrikedom som lett oss till en utveckling som milt uttryckt kan beskrivas som katastrofal.

Så, är människans evolutionens höjdpunkt? Det blir väldigt svårt att argumentera för det när man betänker att vi kan innebära slutet för en stor del av vår planets avancerade livsformer.



På tal om ogenomtänkt uppfinningsrikedom så är man ju jävligt dum i huvet när man kommer hem, ska dricka lite mjölk - och kommer på att man kan späda ut det med vatten. Fullständigt jävla idiotiskt givetvis och mjölken smakade som senare påtänkt förjävligt.


/Grodorna


Resor med stil - del 1

Kan inte sova. Förmodligen för nervös inför det som komma skall i helgen. Tänkte således ta tillfället i akt och lansera en ny miniserie.

Förutsättningarna är enkla:
- Det skall ha varit en oförglömlig resa 
- Den ska på ett eller annat vis satt sin prägel på hur vi är idag 
- Minst två personer bakom denna blogg skall ha varit med på resan 
- En låt som genomsyrar vårt humör på hela resan kommer att läggas upp i varje inlägg   

Spontan resa till Kalmar sommaren 07 - Don Juan och Grodan

Minns när vi var nere i Kalmar och började dagen med att slå långbollar på Fredrikskans för att sedan på kvällen sätta oss på deras ”schtekiga” uteservering. Där man kunde hitta delar av Kalmars firma som satt och drack rosévin. Sedan medan jag var på toa passade Grodan på att gå fram till vakten för att försöka få mig utslängd. Han drog upp en story över alla rackartyg jag gjort under kvällen, men det ledde bara till att vakten backade undan. Kul initiativ.   

Midsommardagen på Öland skrivs även den till historien. Ösregnet förstörde festandet avsevärt, men jag och Grodan gjorde det vi är bäst på. Driva med folk. Har ni sett Wedding Crashers så förstår ni vad vi menar, fast utan bröllop. När det var dags att rulla hemåt (till Kalmar där vi bodde) så fick vi göra en ganska så komplicerad plankning på bussen. När vi väl kom över bron till Kalmar uppstod det komiska. Tjejen, som legat däckat på ett säte blir väckt av några framför oss. Hon kliver av, kollar runt och inser plötsligt att hon befinner sig i Kalmar. Ångest. Det där känner man igen, när man vaknat upp på slutstationen och inte har en jävla aning om vart man befinner sig. Å andra sidan är det inte så långt som från Kalmar till Öland.   

Dagen det var dags att bege oss tillbaka till civilisationen vaknar vi upp av att någon öppnar dörren till vårt hotellrum och ganska högljutt tänkte önska oss en god morgon på engelska, men när hon fick syn på hur rummet såg ut så avtog rösten ganska så snabbt och vart bara ett: ”GOOOOOD moooorrrrrr”. Vi var vid det skedet en timme sen med utcheckningen och vårt rum såg ut som Hiroshima gjorde 1945 för att inte krydda på för mycket. Hennes ansiktsuttryck var ovärderligt och hon mumlade sedan att hon skulle hämta sopsäckar och stängde därefter dörren i en hastig fart.  



/Don Juan

Svettigt

Rykten gör gällande att det är 30 grader i solen i Las Palmas. Det betyder inte bara att det skiljer minst 25 grader från Stockholm utan att jag ser ut att få en varm vinter med en San Miguel i handen på stranden. Nej nu ska vi inte vara såna. Jul utan snö, kyla och massa mörker är ju också roligt.

***

Vad är grejen med alla svenska pisserier? Avskaffa!

***

Helgen har börjat. Fredagen i stort: Träning, fixa några ärenden på stan, hem till Grodan för middag, FIFA, öl och allmänt skitsnack för att sedan bege oss ut och göra vår grej. PTPE har tofflat två HELA helger i rad vilket kan bli svettigt för hans lever med tanke på omställningen.





/Donnie J

I kylen

Dagen började mycket bra vilket föranledde en hyfsad Cava som just nu står och kyler sig inför morgondagen då det blir en klunk eller två. Givetvis blir det en sipp öl också. Tidigare har vi pratat om det här med att markera nivån. Nu är det dags att sätta ned foten ordentligt.

Hard Fi - Little Angel



/Grodan

Kort uttalande

Det är väldigt många som skrivit till oss och frågat varför inte Grodan är ute och super nuförtiden. Situationen har nu nått bristningsgränsen varför vi här gör ett officiellt uttalande i ärendet.

Grodan har nu inte bara sig själv att ta hand om utan har även ansvar för ett flertal av sina andra personligheter vilket gör det väldigt svårt att syssla med sådant man gjorde när man var ung. Det händer dock att han super i sin ensamhet, föredragsvis framför en bättre naturdokumentär eller, när tillfälle bjuds, en apokalyptisk film.

Ytterligare en bidragande orsak är portningen från Soft Bar & Kök samt den sjunkande kvalitéen på Baba Sonic.


För ytterligare information, sätt in pengar på Grodans konto eller posta fråga + pengar i ett kuvert så publiceras svaret här.


/Grodan

Tomtejävel

Var och varannan dag vaknas det upp mitt i dagdrömmandet och insikten kommer farande: "Fan det är snart jul?!" Det, det är den första tanken. Den snabbt efterföljande är värre: "Shiiit vad jobbigt..."
Två veckor till doppardan, vilket i sig kanske kan få en annan innebörd såhär i juletider. Man kan ju alltid hoppas.
Men faktum kvarstår, den här snubben med röd mössa dyker tamefan alltid upp helt oförberett hur jävla förbered man än må vara.
Visst jag älskar julen för maten, för stämningen, för ledigheten och just för att det är en härlig tradition. Men det här med julklappar är ju bara något som framkallar hjärtinfarkt.
Kan vi inte bara hoppa över den biten?
När man väl står där vill man ändå bara tjacka massa kul till sig själv.

Tomten, i år önskar jag mig större muskler och fler ursnygga flickor.

Lättare kanske om man varit självaste Harry Potter. Sure, han är varken bitig eller någon duracellkanin i sänghalmen, men lixom vadå? Hallåå, lång stav och tilldragande ärr...

Kanske går jämnt ut med mina attribut i allafall.





Går mycket storfilmer på de los cinematos just nu, dock känns ingen tillräckligt het för att betraktas som riktigt bra. Stieg Larssons är rätt tung med upplösningen på infernot, men saknar tyngd och skärpa. Missar Sally till mycket i den tredje delen. Anders Ahlbom Rosendahl sticker dock ut ur mängden med grym rollprestation som den riktigt störde mentalskrynklarn dr. Teleborian.
Tipsar alla om att läsa böckerna i första hand, där snackar vi klass!

Även New Moon som innebär andra delen i Twilight - "tjejfilm när den är som vassast" - sagan har kikats. Dock har jag fortfarande inte kommit på om jag tycker den var bra eller inte. Kan inte säga att den var dålig, men kommer heller inte på någon motivering till varför den skulle varit värd att kolla på. Töntigast var att man skulle visa upp Jacob (Taylor Lautner) i bar överkropp varannan sekund. Killen är dessutom 92a?! Får man ens tugga anabola då? Men måste erkänna att, efter den synen, jag aldrig varit så sugen på att sätta fart med gymmandet igen...

*

Varför tar alla tjejer stenhårt på det här med "meant to be"?
Hmm, känns helt klart som filmernas värld. Undra varför man inte orkar kämpa för någon kärlek nuförtiden.
I och för sig så räcker det med lite gluttande på Tree Hill för att man ska hitta det där lilla suget igen. 
Ändock: Pingellivet är rätt perfekt.
  
*

Skönt att man kan, en helt meningslös vardag då allt gått snett, bli så lycklig över att lyssna lite la musica på hemvägen.

Lumparboysen var sig lika. Samma uppdelning i värnen, rollerna hittades fort och vi hade lika kul som vanligt.

Spring iväg till julhandeln nu för helvete!
Aaa eller så joinar ni helt enkelt mig den 23e.

// Tompa 

   


Bastardo

Finner det ganska så intressant att varje gång man kliver in i en brudbutik så blir man tillfrågad om man behöver hjälp med något. Tyder det på att brudbutikerna har anställda som är mer service minded eller kan det bero på att man ser helt jävla lost ut? Förmodligen så stöter de bara på oss, lite sådär oskyldigt, men även där ligger vi i lä.

Nu är alla köp gjorda, ganska så befriande att vara klar med denna hysteriska julhandel. Inte undra på att 50 % av alla köp folk gör under julen är impulsköp. Hur många sådana köp jag och Grodan gör är något att berätta för barnbarnen.

***

Inglorious Bastardos sågs igår, helvete vad bra.

***

Fick mitt andra inlägg raderat på en artikelkommentar på en av Aftonbladets artiklar. Surt för det var ganska så roligt.

***

Har kallat in en extra bevakningsstyrka som skall patrullera mitt hem tills jag lämnar landet i nästa vecka. För inte fan vill jag att Grodan ska komma hit med sin långa näsa och sno min FINöl. Utklassade han ganska så hårt, vilket medförde att även hon i kassan vart mäkta imponerad.

/Don Juan

vansinnigt flyt

Efter den sedvanliga julhandlingen med Don Juan väntade en två timmar marknadsundersökning om hur folk i vår ålder såg på det svenska försvaret. Deltagandet belönades visserligen med 400 spänn i presentkort, men det vred sig verkligen i magen när jag såg de andra deltagarna. Fullständiga jävla retards hela bunten och vetskapen om att jag skulle sitta och gnata med de där idioterna i två timmar fick mig fan att må fysiskt illa. När det var dags bad dock en fager kvinna att få prata med mig, vilket jag givetvis inte tackade nej till. Då visade det sig att de hade tagit in en för mycket, och erbjöd mig nu att få presentkorten och gå utan att vara med på undersökningen.
Var såklart tvungen att kolla efter nålstick i armen ifall det skulle vara ett horse-rus, men när så inte var fallet tog jag presentkorten och kutade ut och hjulade fram och tillbaka på wollar yxkullsgatan ett tag. Sedan tog jag bussen till slussen (standard), där trean stod och väntade på mig med perfekt timing. Slutligen stod även hissen och väntade på mig när jag klev in genom porten vilket fick bägaren att rinna över och gav mig en mental orgasm.

Kycklinggryta med kokosmjölk, röd chili och ris på det.

Bara 12 timmar till man kommer hem från jobbet.



För övrigt blev man överkörd på systemet av Don Juan som drog upp den feta studentplånboken och drog in ett gäng öl, bland annat Hog Heaven vilket gör att det troligtvis kommer ske ett nattligt inbrott i norra sverige i dagarna.


/Grodan

En tanke

De nominerade till FIFAs utmärkelse av årets bästa spelare 2009 är

Christiano Ronaldo
Kaka
Leo Messi
Xavi Hernandez
Andres Iniesta (<3)

Av dessa fem spelar fem stycker i spanska ligan. Tre i FC Barcelona, två i en annan spansk klubb.


En indikation på var världens fotbollscentrum ligger?


/Grodan

Olidlig spänning del 1

Vi har varit inne på det förut, men det tåls att upprepas.
 
Slötittar på en BBC-dokumentär om andra världskriget, no news direkt. Ett jävla skjutande fram och tillbaka och ett gäng folkslag som dör som flugor i koncentrationslägerna. Tragiskt, även fast man sett det cirka 500 gånger.
Lika tragiskt är det dock när avsnittet tar slut. Skildringen pausas i början av 1944, och för att hålla liv i spänningen tills nästa avsnitt drar berättaren till med "Will Hitlers plan to occupy the free world gain success? Find out in the next episode of World at war"

Sitter man och kollar krigsdokumentär om andra världskriget så måste man ju ändå vara våldsamt medveten om att tyskarna fick så jävla mycket pisk mot slutet så jesus påstådda offer för mänskligheten blir en droppe i havet. Hur fan kan man tro att folk sitter ivrigt och väntar en vecka på att få reda på om tyskland i detta nu dominerar världen?


I övrigt nås vi av rapporter om en riktigt stekig fredag som kommer bjuda på vinstmiddag för Grodan pga vinsten i årets mest prestigefyllda tävling "Vikttävlingen", och följas upp av fifa och utgång. Rykten gör även gällande att Matty och PTPE slagit vad om vem som vinner idol, men det är oklart om det är en fördel att gissa rätt eller om det bara är ett tecken på dålig kultursmak. Hur som helst  är det de stora brickorna som rullar även i denna tävling då vinnaren åtnjuter en gratis utekväll. Vi kan här passa på att hoppas, för vinnarens skull, att det blir en strikt elitistisk utgång utan inslag av subkvalikativa attendater vilket ökar möjligheterna för en lång, hård och röjig utgång.



Under övriga nyheter kan Fotboll och Fylla AVSLÖJA orsaken till Hammarby Fotboll ABs ekonomiska kris. Orsaken till krisen står att finna i det populära fotbollsspelet "Football Manager", där spelaren ges möjlighet att styra ett lag på ett realistiskt sätt till framgång.
Rapporter har inkommit både från Don Juan och Grodan att Hammarby Fotboll i detta spel har en gravt överskattad spelartrupp såväl som en förvånansvärt bra ekonomisk position. Till exempel finns det i Hammarby spelare som på en 20-gradig skala har mer än 10 i någon teknisk attribut, vilket inte kan anses som något annat än upprörande.
Detta skulle kunna ses som en vanlig felbedömning, men ytterligare misstänksamheter väcktes när det visade sig att PTPE i dagarna skulle få ett gratis exemplar av spelet via kontakter i Hammarby Fotbolls organisation.
För att ytterligare stärka eventuell koppling mellan utvecklarna av spelet och Hammarby Fotboll kan man i spelet notera att Hammarby som ENDA allsvensk klubb har sin riktiga logga i spelet, samt är utskrivet "Hammarby Fotboll AB (ackronymiserat HFAB)" medan resterande allsvenska klubbar betitlas sina populärnamn Djurgården, Malmö FF, IFK Göteborg Osv.
Just utskrivningen av AB tyder starkt i riktningarna att själva bolaget haft tät kontakt med utvecklarna av spelet.

Summa sumarum kan vi helt tydligt se att Bajen mutat spelutvecklarna för att öka Bajens möjligheter i spelet. Mutor som istället kunde användas för att förbättra det riktiga Hammarby Fotboll. Stora summor pengar har alltså gått åt till att stärka sitt varumärke i ett spel istället för att satsas på det som verkligen betyder något.

Som en följd av detta avslöjande kräver Fotboll och Fylla att alla Bajenspelare ska spela gratis fram tills deras kontrakt går ut varefter de lämnar klubben som fri transfer med undantag av Andreas Dahl, Peter Gerrbrand och I will kill you Armas. Rami Shaaban ska under stockholmsderbyn agera måltavla för bengaler och mynt tills en ålder av 50 uppnåtts och han är redo för köttkvarnen och han betalat tillbaka den lön han fått hittills av Bajen.


/Grodan

Vääänta lite

Idag hade vi den i särklass mest patetiska föreläsningen. Vad hände med den röda tråden? Vår lärare är som när Robert Perlskog kommenterar fotbollsmatcher och börjar prata om tigrar som rymmer från Zoo mitt under en VM-match. Annars är han en ganska så intressant (och då menar jag speciell) lärare vars favorituttryck är "jag vet inte".

De tveklöst mest komiska tillfällena med mannen i fråga var på ett kvantitativt seminarium med dator när en polare frågade hur han skulle göra när något inte funkade och han svarade:

"Testa stänga av datorn....neeej vänta, glöm inte att spara innan".

Sen när det var min tur att ställa en fråga som var ganska grundläggande för att få bra betyg så fick jag följande svar:

"Ehm...lite svårt för mig att veta, måste liksom sitta och pilla med programmet själv."

***

Någon som har något bra förslag till helgens kommande sms-roulette?

***

Diskussionen om Zlatan har eskalerat en aning. Nu nobbar han de kommande landskamperna. Jag förstår synpunkten att han har ett tufft spelschema i Barca och vill lägga kraft på det, men att nobba landslaget när det behövs som mest nu i uppbyggnadsfasen anser jag är förkastlig.

Enligt mig är Zlatan i landslaget högt överskattad. Visst killen har gjort ett par magiska baljor och tar på sig minst två gubbar, men har han någonsin gjort någon hel bra match? Vad gjorde han mot Albanien? Så fruktansvärt nonchalant.

Kommer det bli som i hockeyn att de stora skiter i småmatcherna och kör på i de riktiga mästerskapen?

Jag säger skit i Zlatan.

/Don Juan

Snart så

Nio dagar kvar till friheten. Las Palmas stränder väntar om vädret är med mig. Annat att se fram emot är några grova fyllor med diverse kusiner, Las Palmas-Celta Vigo, nyår och mys med min spanska hetsiga släkt.

Annars då? Min julafton äger rum den 12 december. Har inte köpt en enda julklapp ännu. Ångest.

***

Körde en snabb inventering i min telefonlista och fann en hel del av intresse:

- Tessan trapphus
- Sex stycken olika konstellationer av Katharina
- Fem Emelies
- Sju Daniel
- Minst fem stycken ofullständiga namn (dimma?)
- Kalle-drägg
- Söt Sandra, Söt Hanna, Söt Issa osv

Summa summarum, har alla samma namn i Sverige? Jag måste dessutom se till att köra lite sms-roulette, kan bli rätt intressant. Får testa i helgen helt enkelt.

/Don Juan


Lyckat

När man har legat i snön i bra många timmar i väntan på att ryssen ska komma och man knappt känner att man är vid liv så tror man inte att det skall leda till något gott. Men sanningen är den att det är fan värt det. Igår, ett år efter muck, satt vi där och tänkte tillbaka på alla horribla ting vi utsatts för under vår värnplikt och så ska det förbli i många, många år framöver. Första helgen i december varje år är spikad för reunion!

Gårdagen var ofantligt trevlig som löjtnant Bergman skulle sagt. Middagen på Elektra var riktigt angenäm med skön catch up följt av några öl på Treat med massor utav minnen som samtalsämne. Sedan blev det bowling där Tompas fyra fullständigt utklassade min fyra.

Efter att Tompa och Skegge nästan förstört banorna med sina kastskott så begav vi oss till Limerick. Euforisk stämning. Jävlar vad vi sjöng med. Klimax nåddes sen med Oasis - Don't look back in anger.

Kvällens replik bjöd jag på när jag spanade efter tjejer. När jag fick syn på några (bakifrån) som skulle hänga in sina jackor så drog jag till med följande:

"Ojojoj kan det där vara något?"


Varpå Johan - inte lika glad som jag - markerar att det där är hans flickvän och hennes kompisar.

Dessvärre kunde inte alla komma trots ett halvårs framförhållning. Ullis som blivit flygvärdinna hade en flight till Las Palmas att åka med men representerades istället av hans syrra. Även Ölsen lyste med sin frånvaro men för hans vidkommande var det ingen som blev förvånad.





/Don Juan

Dags för lumpenreunion!

Schweiz, Chile och Honduras blev det alltså. Skaplig lottning, men lite lurig. Det bör bli avancemang. Svårigheterna dyker dock upp redan i åttondelen där Brasilien, Elfenbenskusten, Nordkorea eller Portugal står för motståndet. Personligen anser jag för tillfället att enbart Brasilien kan slå la Roja. Hamnar både Brasilien och Spanien gruppetta så möts det inte tills en eventuell final. Spanien har också fördelen av att spela sista matchen och kan lätt spela på resultat för att inte försöka korsa sig med Brasilien i åttondelen.

Nog om det, kommer med lite reflektioner om övriga grupper under morgondagen. Under förutsättningen att jag fortfarande är vid liv då. För dagen i ära kommer att bli minst sagt GALEN! 365 dagar har gått sedan vi muckade!

Planen:
1. Förkrök hos Jansson
2. Utspisning på elektra
3. Grov dimma
4. Bowling på odenplan
5. Hoegaarden och allsång på Limerick
6. Grov dimma
7. Någon klubb som tar emot nio aspackade mördarsoldater.
8. Den som lever får se.

Femte grupp! FRAMÅT AAAAAAAAAARSCH!

/Furir Don Juan

Idag...

Idag klockan 17 kommer jag segla in på Sumpans exeptionella grekiska rikedom iförd allt vad lumpens stadgar motsäger sig. Renrakad vad är det? Fältmössa utomhus? Kollektiv klädsel?
Jag går hemifrån utan bevakning på min kära "Ann-Kristine" och tänker inte ens bädda sängen. För något man lärde sig i Försvarsmakten var ändå det faktum att man aldrig igen skulle utsätta sig för det som försigick innanför deras taggtrådsbefattade stängsel.
Men trots allt agg man fortfarande hyser över den verksamhet och allt formellt skitsnack de grönklädda mupparna kör med varje dag så var det här nog bland det häftigaste man kunde göra.
Att folk innan inryck bara pratade om de bästa stunderna från deras år på stenåldern trodde man ju inte ett jävla jota på när man satt där i 10 minus och försökte hålla fingrarna igång efter 5 timmar i skjutställning mitt ute i ingenstans.
Fast återigen så måste ändå poängteras att detta förmodligen är det mest lärdomsinbringande man någonsin kommer att få uppleva. Det går liksom inte att sätta fingret på riktigt vad som gör det så himla minnesvärt. Och då ska ändå sägas att jag var nog den som var mest anti hela lumpen-konceptet från början till slut, tur att min sjukt positiva inställning till allt kommer till användning då och då. 
Det är något magiskt med hela långa, kämpiga, dödstråkiga och nedvärderande jävla skit värnplikten som gör den helt oförglömlig...

Idag ska det firas, 365 dagar senare, och ett helt skönt år utan dessa äckliga militärkläder. Idag ska vi återförenas hela femte grupp, gruppen som satte skräck hos alla plastgubbar som gång på gång blev nerskjutna ute i Marma.
Idag kommer vi gå hårt åt de saker vi tar oss för, det var också något man lärde sig på Uppsalas garnison, gör man något gör man det ordentligt.
Diverse ölhävning, tzatziki och bra tugg kommer försikomma med inslag av tävling för att återuppliva den gamla stridsandan. 

Idag är det även prick ett år sedan jag senast fick smaka på en viss oförglömlig gudinna, dags att göra något åt kärleken för en gångs skull? Grodan? Donnie?

Idag kommer jag vara än mer lycklig...

Arsch! 

// Militär-Tompa <3

Alla kan inte vara en vinnare

Snart är det dags och för oss som har ett landslag med i VM är detta t.o.m spännande.

Tänk om:


Spanien
Mexico
Chile
Frankrike

Brasilien
USA
Elfenbenskusten
Portugal

Tyskland
Sydkorea
Uruguay
Serbien

***

Det var alltså tenta idag och att just det momentet är över skall firas ordentligt med öl. Gäller att värma upp för morgondagen som kommer spåra.

/Don Juan


PANG

sista vändan; vänster Uish höger Uish Roundkick UUish sen sade det bara PANG och det var som att någon dragit ner ridån bara. Ingen knock. Värre. Oförklarligt.
Bara att bita i.

Checkar ut nu tjopp!


/Grodan


Ett år av frihet

På lördag har ett helt år gått sedan jag muckade från lumpen. Herregud vad fort tiden går. 362 dagar har alltså gått sedan vi satt på Elektra i sumpan innan vi drog till Pans och beställde in helrör. Stolta, glada, lättade. Vi svor att vi aldrig mer skulle frysa. Vi svor att om vi någonsin skulle in i skogen igen så skulle öl och mat tas med.

På lördag är det dags för reunion. Dags att samla gruppen, slå oss ner på Elektra och avnjuta en god grekis middag för att sedan bege oss till någon bowlinghall och därefter ta en stor Hoegaarden Limerick. Vart kvällen slutar är ingen som vet, men något som står klart redan nu är att det kommer att vara nio hungriga mördarsoldater ute och gör stan osäker.


Kan tänka mig att det kommer se ut något i den här stilen, som min vän Joan efter söndagens seger. Lite gnaget-mentalitet: "När vi kör, så kör vi".

***

Apropå tiden så är det ganska anmärkningsvärt när man kollar bilder på personer man gick i högstadiet med och ser hur pass mycket många av de har förändrats, till utseendet alltså. Har sett många som gått upp sig rätt kraftigt. Om det existerar en omvänd process, när sker den?

***

Jag och Grodan tenderar att bli kära med jämna mellanrum. Tror jag är lite kär igen, i den här söta kvinnan.





/Don Juan

Helt ärligt

Inatt drömde jag att det var sommar. Slutet av maj närmare bestämt, och jag fick verkligen en känsla av att NU JÄVLAR, nu är det fan inte förenat med livsfara att vista sig utomhus en längre tid!
Känslan försvann väldigt snabbt när jag vaknade, kollade ut genom fönstret, och verkligen SÅG hur jävla kallt det var ute. Och då menar jag inte på någon termometer, utan det där blågråa daskiga som uppstår när det är riktigt jävla kallt och fuktigt. Fyfan bara att hålla ut 6 månader till nu.

Börjar bli dags för ett bankrån och en längre vistelse utomlands på det.



Det vankas en gratis spikmatta, Folksam betalar, och det kommer bli knas. Tror jag kommer ligga på den ett antal timmar om dagen nu när man är mellan jobben. Gick sämre med sysselsättningen igår. Klantade mig och drog till gymmet på dagen vilket resulterade i en sanslös ryggsträckning på kvällens träningspass. Bara att inse att man inte är så ung längre, kroppen måste få vila.

I övrigt är det bara att konstatera att det är väldigt få saker som slår att gå fram till någon nybörjare på gymet och fråga hur mycket de har kvar. i 9 fall av 10 blir svaret "Jag är redan klar här" vilket alltid ger en blandad känsla av tillfredsställelse och dåligt samvete. Men jag menar för i helvete! Ha disciplin både för dig själv och inför andra, man får se det som att man lär dom en läxa.

Dock är man själv loser när man står och stretchar och det kommer en vig jävel och slår knut på sig själv medan man själv står där med en böjlighet som en trädstam. Läxa där med.

 



Under punkten "saker att se fram emot" kan vi skriva in en skön middag hos matty med en rejäl bit kött, kanske lite skön bakpotatis och en grekisk sallad på det. Att dricka till kan mycket väl bli en Torpedo eller två om man hinner knipa åt sig.


/Grodan

Sicken hylla

Slutseminarie. Säkert 15 grupper som skulle framföra sina kommunikationsplaner á 15 min per grupp plus opponering. Det blev en hel del sittande. Jävla osis att man inte tog med laptopen så kunde man lirat FM, men lätt att vara efterklok. Jag och fredde fick istället roa oss med att kolla på en utav lärarna som hade stora problem med att hålla ögonen öppna. Men jävlar vad fokuserad snubben blev sen när en smal tjej med stora bröst kliver fram och ska hålla sin presentation.

***

Snart är det dags att tacka Sverige för mig. Den 16 december beger jag mig till varmare breddgrader. Det är alltså Las Palmas som gäller för att se hur det står till med far min. Men oroa er inte, jag kommer fortfarande uppdatera bloggen med hur pass varmt och skönt det är där nere och hur många kalla cervezas jag druckit på stranden.

Problematiken ligger i att jag måste köpa julklappar till familjen innan den 12 december då jag ska fira jul, men jag är helt övertygad om att jag och Grodan drar en grov julhandel i nästa vecka och fixar några helt omotiverade klappar på bara några timmar.

***

Barcelona lottades mot Sevilla i la Copa del Rey. Två tunga men framförallt roliga möten väntar alltså. Frågan är om inte Sevilla tar det där.

Messi fick Ballon d'Or, men det var ingen direkt nyhet. Däremot helt otroligt att Helena Jonsson fick bragdguldet, suck. Kanske har något att göra med jämställdheten?

/Don Juan

RSS 2.0