Duress

SÅDÄRJA nu är det helg igen.

Det finns ett band, Swervedriver, som gör jävligt bra musik och dessutom är jävligt slitna, nästan mer slitna än skribenterna på den här bloggen, vilket säger det mesta.

I en intervju fick Adam Franklin frågan om vad många av texterna handlade om, journalisten tyckte nämligen att de var väldigt djupsinniga och metaforiska och jämförde Franklin, som skrev texterna, med Bob Dylan.
Som svar fick han "Really it's mostly just about cars and drugs, and the rest of it we just make up"
Väldigt TYSKT sagt!

En av de sista intervjuerna som gjordes med bandet hittar i HÄR, och det är ett MÅSTE att lyssna igenom (den är på engelska så alla fjortisar som läser här ex. däckligan göre sig icke besvär)!
Ruskigt skön intervju som inleds med lite slösnack kring deras musik osv osv, det vanliga jävla gnetet, så kommer intervjuaren med en rätt inlindad diss om hur deras första platta var av sviktande kvalitet, varpå Adam Franklin börjar garva och lacka lite... Sen går det bara utför! Hur underbart som helst!


Som sagt, ett MÅSTE att höra intervjun!

Swervedriver seglade upp i början på 90talet som en del av den shoegazer-trend som stormade över storbritannien under denna tid. Radiohead, Blur, My bloody valentine och Ride var band som tillsammans med Swervedriver tog över den brittiska popscenen under början av 90talet.
Oasis säger sig även vara starkt influerade och hjälpta av denna boom.
Namnet shoegazer kommer ifrån att de flesta banden stod och glodde ner mot dojorna när de uppträdde, om det berodde på att de var publikblyga eller drogade 24/7 låter vi vara osagt men det finns teorier för och emot båda alternativ.
Genren karaktäriseras av en enkel, stark rytmik och kraftiga, släpande gitarrer. Som ni förstår är det riktigt skön musik!

Shoegazer    Swervedriver
Ett gäng stekande shoegazers                                                  Swervedriver

Nu det jag vill komma till:

SWERVEDRIVER - DURESS

Ruskig låt att lyssna på när man vaknar upp Dagen Efter! Förvisso handlar låten snarare om tjack-avtändning men föreställ er en PTPE-bakfylla så ligger ni ju på samma nivå och det är ju inte kul det heller!

"And when the dawn begins to creep
Sunlight finds you in a heap
And how you wish that you could sleep
Forget the lies that you've been told
You think you're settin' free your soul
But you're really gettin' old"

/Grodan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0