Raketforskeri

Känns som om jag gjorde ett riktigt genidrag idag och sparade in uppemot tusen svenska kronor. Ni tänker genast plattan (Sergels Torg). Men jag säger youtube. Fixade genom youtube en produktnyckel till officepaketet som är ganska så användbar när man studerar.

Hur många öl blir det? Någon matematiker som känner sig manad att hjälpa mig?

***

Ganska så kraftiga påståenden Kåmark och Hussfelt kommer med. Personligen anser jag det löjligt att påstå att Messi och Zlatko skulle ha någon form av konflikt sinsemellan. Leo är inte riktigt den typen. Dessutom så har Zlatko inte tagit bort något utrymme på planen för Messis konstnummer. I media har han visserligen det, men då måste man ha i åtanke på hur mycket svenska medier kryddar på. Det känns nästan som en blandning av Habañero och Dorset Naga (bland världens starkaste kryddor för den opåläste).

Jag säger som Raffe: "Ta inte i så att ni bajsar".



Var väl på tiden att jag bjöd er på den här. En av mina absoluta favoritlåtar.

/Donnie J

Det gäller att ladda!

Lägger ribban högt, två vansinnigt bra IPA att sitta o smutta på, otroligt bra grejer.

1. Blir knas
2. Blir ett stort fyrverkeri
3. kaos

Finns ett gäng mobiler, vissa har kamera. Ibland är det bra, ibland är det dåligt!


IPA=Indian Pale Ale



Frågor på det?

maila

/Grodan


Årets tävling avjord!

Direkt när man vaknade - upp på den nyinköpta vågen. 700 gram över vinstvikten vilket betyder vinst med marginal! Nu väntar en bättre måltid på någon skön restaurang och en rätt så skön ausgang på det!
Känns givetvis riktigt skönt och jag måste även säga att segern känns mycket rättvis även om Matty också tränat bra.

Tävlingen inleddes, om jasg inte minns helt fel, i början av september, efter ömsesidigt intitiativ av Grodan och Matty. Målet var som tidigare sagt att gå upp 5 kg så snabbt som möjligt.
Då, för två månader sedan, såg jag framför mig en tuff väg och jag räknade verkligen inte med seger på grund av ett antal faktorer. Inledningsvis fick båda tävlanden naturligtvis väldigt goda resultat som sedan avstannade efter cirka en månad. Matty blev sjuk en vecka och jag såg min chans att avgöra, men en vecka senare låg även jag sjuk, vilket höll sig lite mer än 2 veckor. Det var en tuff tid för mig då jag verkligen kände mig i fysisk toppform innan, med träning 7 dagar i veckan. Men jag försökte hålla ut så gott det gick, och väntade bara på att jag skulle kunna återhämta mig igen. Så i början av förra veckan var jag igång igen med träningen och känner mig redan nu i samma goda form som innan.

Jag vill dock, mitt i segerruset, passa på att gratulera Matty till sina framsteg under dessa månader. Det har varit en mycket jämn kamp och jag är säker på att om han ställts emot någon annan än den gudomliga Grodan hade han tagit hem denna kamp.



I övrigt drömde jag om den finaste lilla katten som heter Vide, och hon hade någon form av pyjamas på sig. jag fattade inte riktigt varför men hon var söt ändå. Men jag har jävligt svårt för folk som sätter på en massa jävla kläder på djurhelvetena. Till skillnad från oss människor är de inte evolutionärt efterblivna och har således insett att päls=värme och behöver därför inga kläder. Blir vansinnig.


/Grodan


Campeones!

Alltid stort att vinna ett möte mot Real. Dagens seger var inget undantag, fast ändå med lite bitter eftersmak. Jag ville att Barca skulle ut och visa världen hur bra de är, igen. Hur man visar att ekonomisk doping inte lönar sig, igen. Hur man gör miljardermannen osynlig en hel match, igen.

Man lyckades delvis. Real var bra, men segern tycker jag ändå var rättvis. Utvisningen förstörde hela andra halvlek som kunde nog blivit ganska så intressant, men framförallt mer öppen.

Annars då? Förutsättningarna fanns. Tv4 hade struntat i att visa 17-mötet och kört på med ett långt försnack. Dessvärre var det alldeles för mycket fokus på Barcelona i allmänhet och Zlatko i synnerhet. Zlatan-hysterin har gått på tok för långt.

Det är inte många i Tv4-teamet som kommer undan med ett bra betyg. Har riktigt svårt för Kåmark (och då syftar jag inte på allt skit han gjort mot AIK) och måste passa på att återge en av hans magiska kommentarer från kvällen:

"Finns nog många korpenspelare hemma i Sverige som skulle drömma om att få spela i El Clásico"


Sicken raketforskare. Annars tar Anna Brolin priset för Sveriges sämsta tv-personlighet. Hennes kuriosa innan matchen var fullkomligt skrattretande och för att inte tala om hennes reportage eller när hon försökte vinka till Dani Alves som värmde upp. Hur många spelare i Spanien har hon INTE försökt få i säng? Inte många som klarar sig där. Har i övrigt inte förstått mig på grejen med att skicka ner en ganska så oattraktiv kvinna med risig spanska för att smöra för alla spelare och ställa tusen frågor om Zlatan.

Ett plus bör även ges till snubben på Tv4 som skrev "Real Madrid" under Chygrynskiy.

/Don Juan

Feliz Navidad

Hade svårt att sova under natten. Låg och rulla runt hela natten lång. Nervös. Förväntansfull. Den pirriga känslan spred sig runt hela kroppen. Var precis den känslan man alltid hade som barn dagen innan julafton. Alla tankar gjorde mig konfunderad.

  • Kunde det verkligen vara julafton?
  • Hade jag verkligen fått tillbaka julkänslan?
  • Låg Pep Guardiolas taktiktavla under granen med Zlatans och Messis namn på?

Frågorna var många, men svaren var få. En sak var dock säkert, kvällens match kommer att bli GALEN!

Snart är det dags. Måste börja tagga till. Helvete vilken magont jag har. Detta kan sluta hur som helst. Får Barca in ett mål tidigt kommer laget från huvudstaden få det svårt.




Visca el Barça!

/Don Juan


Straffdrama

Fotbollskväll hos undertecknad. Råtrött efter gårdagen inledde jag med att sova mig igenom större delen utav matchen mellan Manchster United och West Bromwich från 1978. En riktigt underhållande match som innehöll många mål och bjöd på bra spel och ett högt tempo, men man märker dock hur pass mycket fotbollen har utvecklats genom åren.

Sedan -samtidigt som jag spelade FM och följde Robin Söderling- var det dags att kolla på fyra riktiga matcher i rad och inte så pjåkiga möten. För att vara vän av ordningen listar jag de i kronologisk ordning.

Manchester City - Hull 1-1
Ett ganska så oväntat resultat kan tyckas, men om man kollar Citys senaste form och hur matchbilden såg ut var det rättvist. Ganska så tråkig tillställning som kom igång i slutet när Hull fick straff och ordnade kvitteringen. Straffen var något tveksam, 50/50 situation. Annars kan man konstatera att Citys sista tredjedel är värdelös och rätt så fantasilös. Robinho har bra mycket kvar att lära sig om han vill tillhöra världstoppen, skulle han dock gå till Barca så skulle han få ut mer av sitt register. Även intressant att följa Tevez som har fått en spelfördelande roll och jag tyckte han behärskade rollen.

Sporting Gijon - Villarreal 1-0
Även i denna match hade straffarna betydelse och den där usla regeln att man ska ge rött kort + straff vid frilägeskapningar. Straffarna var fullt korrekta och Diego Lopez räddade båda med två bra räddningar. Dessvärre var han chanslös på returen på första straffen. Eguren gjorde bort sig totalt med sin fula armbåge, vilket var anledningen till andra straffen. Matchen då? Ganska så tråkig, men med ett par fina lägen åt båda hållen. Villarreal som på senare tid fått igång spelet har mycket kvar att jobba på, framförallt på bortaplan där de ännu inte vunnit. De är inte ens i närheten av de spel vi är vana att se de gula ubåtarna lira.

Valencia-Mallorca 1-1
Precis som i City-matchen så lyckades inte Valencia heller bevara sin ledning och fick en straff emot sig i slutskedet som gänget från Mallis utnyttjade till fullo. Straffen var korrekt, men Brunos agerande var pinsam. Valencia dominerade fullständigt och hade bud på fler mål, men stolpar, offsider och diverse annat stod ivägen.

Sevilla-Malaga 2-2
Luque som satt på bänken vart utvisad redan efter 10min. Undra vad han sa till domaren? Mer gnälligt skulle det bli, dock inga fler utvisningar. Sevillaspelarna var frustrerande matchen igenom eftersom att de inte lyckades förvalta de 10 000 lägen de hade i matchen. För Malaga funkade allt och efter första halvleken ledde man med hela 0-2. Sedan kom upphämtningen och Malaga hade ingenting att säga till om.

Två förlorade poäng för storlagen. Valencia och Sevilla hade en bra chans att få häng på både Barcelona och Real Madrid i och med att någon av lagen eller båda kommer att tappa poäng i morgon. Nu blir det sova och ladda för den stora dagen. Zlatan och Messi tränar nu tillsammans med resten av truppen. Ska be till de högre makterna innan jag går och lägger mig.

/Don Juan

Bienvenidos

Äntligen fredag! Efter mycket slit i veckan blir det bastu, öl och FIFA. Helgen toppas med El Clásico på söndag!


Zlatko hälsar Real välkomna till Camp Nou.

***

Snackas mycket om Raúls vara eller icke vara. Nu gör man liknelser mellan hans senaste insatser på planen och med en domares: "Han springer runt hela planen, men rör aldrig bollen".

***

Årets rubrik i media går onekligen till Metro som i gårdagens upplaga slog till med: "Näsan i sidled på Daniel Andersson".

***

Dagens samhällsproblem: föräldrar och den nya unga generationen.
Vart är samhället på väg egentligen? Hur i helvete kommer det sig att föräldrar inte tar sitt ansvar? Aftonbladet skriver idag om en en pojke på 12(!!!!) år och en annan på 13(!) år i Borås som gjort flertal våldtäktsförsök på olika unga kvinnor den senaste veckan. Pojkarna är nu gripna och misstänkts även för misshandel. Hur kunde det gå så fel? Hur kan man som förälder misslyckas så pass grovt?

/Don Juan

Techno-torsdag

Vad gör man en skapligt tråkig torsdag, dan före doppare-dan? (Btw så har jag alltid funderat på vad just doppare-dan egentligen betyder och vart det kommer ifrån...)
Min dag innebar i allafall smått magnifika 10 timmars stenhårt jobb i form av paketinslagning, vilket stavas: HUR TRÅKIGT SOM HELST!!
Men eftersom man är den man är hittas förstås lösningar till att göra dagen bättre. Musik, som förekommer en hel del i den här bloggen är något som även jag känner kan lösa upp de flesta knutar.
Så alltså drogs det på för fulla muggar med låtar som fick en att må bättre. I och med att fredagen är i antågande förekom då självklart en del techno.
För att njuta en mer krävs ju en annan specialitet som många människor ofta glömmer, nämligen skratt. Min käre arbetskamrat visade upp ett nyfunnet inslag av en viss karaktär på tuben som ni ska få chansen att ta del av härunder. Vlockflöjt... Helt underbar!



Gårdagen förde med sig en tung match på Zinken mot Bajen Fans. Bajen är ju Bajen och skulle det första som hände stoltsera med uppställning på respektive blålinje för nationalsång... Trodde vi, istället drar dem självklart på deras grönvita sång och tillsammans med sin ofantliga klack för att vara division 3 sjöngs det för fulla halsar. Kunde inte låta bli att hånle en aning... 
Alla trodde stenhårt på att Bajen skulle sopa oss av banan men istället blev det tvärtom. Vi, Västerhaninge, tar ledningen med ett hyfsat defensivt lir och en snabb kontring signerad mig och mina vapendragare i 2:a kedjan: Proillan och Pihlen.
Ett litet bokstavspussel med mig i mitten, Tompa, och grabbarna P på varsin kant så får ni en viss följd på våra första bokstäver som borde vara ganska igenkännande... Ännu ett tecken på att han borde kommit och kikat! Svikare!
Matchen slutade dock med stryk (6-2).

Måste även meddela att mitt under pågående eldstrid på Stureplan förra veckan mellan vissa ur gänget, träffar jag utanför Spy Bar på mitt exex (hur man nu skriver, ser helt fel ut). Lite stelt sådär men en kram hitådit bjöds det på för att snabbt springa ikapp bråkstakarna igen.
Men så igår, för att vara lite vänlig drar man iväg ett sms om att "det var kul att se dig", "hur leker livet nu?" osv. Dröjer inte länge innan man får ett argt svar tillbaka om att man ska hålla sig borta, nu har jag ny pojkvän, du har förstört tillräckligt etc, etc.
Och här försöker man vara lite trevlig, vicken arg värld man lever i...

Gotland på lördag! Största frågetecknet är väl om det överhuvudtaget lever nån därborta på vintern? Ska man hoppas på en folktom pub eller en kal parkbänk?

// TOMPA <3

P. K

Det är skillnad på folk och folk. Kom och tänka på det igår när jag läste ett stycke i en bok som tog upp Anna Lindh samtidigt som jag rös vid tanken över det som inträffade den 11 september 2003. Samtidigt som man ryser när man tänker på sådana tragiska incidenter som inträffar en person med mycket makt eller som är allmänt känd blundar man för allt annat som sker. Då syftar jag främst på det som händer oss "vanliga" civilister.

Ta Michael Jackson som exempel. Hans död har fått onekligen för stora proportioner i media. Snubben har gjort några ruggigt bra låtar och hans musikvideor är ruggigt imponerande, men att så mycket folk går ut och säger att han påverkat deras liv så pass mycket anser jag är fullständigt galet. Läste i klick i somras om någon individ som tappat greppet totalt och skickat in ett brev om hur han skulle gå tillväga eftersom att han enligt egen utsago inte kunde leva med att "kungen av pop" plötsligt var död. Där har det gått för långt enligt min mening.

Om vi hypotetiskt säger att min stora förebild när jag var liten skulle säga tack och godnatt så skulle det givetvis vara tråkigt och jag skulle ägna en och annan tanke, men inte fan blir man helt förstörd av det hela. Då måste jag även tillägga att jag är en ganska så empatisk person och att min dåvarande enorma idol utövar något som jag håller riktigt kärt, nämligen fotboll och den kärleken jag har till sporten går inte att beskriva.

Gissa vem som var min stora idol?





/Don Juan

Historiska foton

Här kommer jag presentera en bild som på många sätt är väldigt talande. Bilden är från nyår 08/09.



Flera intressanta noteringar kan göras utifrån denna bild.
PTPE ligger i defensiv position och satsar på långskott. Matty är i offensiv planhalva men har målvakt i position.
Det syns tydligt att PTPE (kanske när Matty tittat bort) dragit till sig skålen med nötter.
Don Juan och Grodan diskuterar gemensamt det taktiska upplägget av spelet inför den stundande turneringen, lägg gärna märke till hur Don Juan uppenbarligen lyssnar mycket noga till Grodan vilket kan tyda på att Grodan är ett större taktiskt geni.
Vidare noterar vi att Matty och PTPE dricker öl rakt ur burkarna, medan Don Juan och Grodan har vett nog att använda riktiga ölglas.
Ytterligare en intressant iaktagelse är klädvalet. Vi ser tydligt hur Grodan och Matty valt att på ett avslappnat sätt ta av sig kavajerna medan PTPE och Don Juan har kvar kavajerna. Detta kan definitivt tyda i riktningen att Matty och Grodan är rutinerade och vet att en kavaj kan begränsa rörlighet och snabbhet vid framförallt offensiva kantbyten.
Som sista iaktagelse kan ett tränat öga se att Don Juan och Grodan båda håller sina ölglas över sina respektive genitalier. Detta kan leda till två slutsatser, båda lika intressanta.
Scenario #1 är att båda två har erektion, upphetsade av den manliga stämning som råder kring hockeyspelet.
Scenario #2 är att deras balls är "on fire" dvs de är väldigt sexuellt laddade. Denna tolkning styrks av att både Don Juan och Grodan sítter med benen tydligt isär som för att visa sin brunstighet.


/Grodan

Konstaterande

En (1) dag kvar sedan är det helg igen, bara att konstatera; fan vad fort tiden går. Snart står man där, fullärd och ska ut i arbetslivet, får ett jobb och blir så nöjd med sin lön så man glömmer bort sitt jobb. Men för att de ska ske får man göra en kraftansträngning.

Ska iväg till plugget nu med snygg-Robin. Planerna är att sammanställa en utav böckerna, vilket verkar hyfsat orimligt i och med att min laptop ska med. Kan bli ett rätt intensivt porrsurfande på skolans nätverk!



Vi har fått in en del klagomål på att vi inte alltid berör vårt bloggtema. Ganska paradoxalt må ni tycka, men sanningen är att vi aldrig har gått ut och sagt att vi enbart ska skriva om fotboll och fylla. Vi skriver om våra passioner som är fotboll, fylla, musik, ordbajseri och samhällshat. Vi är INTE som alla andra äckelbloggar som enbart snackar om vad de har på sig och hur många lattes de ska slurpa i sig idag. Vi är ett gäng VIDRIGA alkisar som älskar att skriva om mänsklighetens fullständiga brist på sunt förnuft.

/Donnie J

Imponerande

"Det är först när vi håller på att drunkna i smörjan vi inser att information inte har något värde i sig. Ökad information och kunskap leder inte nödvändigtvis till ökad visdom." skriver den danske filosofen Tor Nørretranders.

Peter Eriksson håller med och hävdar således att eftersom en stor del av alla människor som någonsin levt på jorden lever just nu så borde accelerationen av visdom vara påtaglig. Så är inte fallet, fortsätter han. Eftersom att det höga tempot - som alltfler upplever- i omvärlden försvårar möjligheterna att på djupet utveckla ny kunskap.

Han summerar ihop allt med ett citat av S. K. Chakraborty som talar om kunskapens moment 22: "Problemet är att kunskap och jakten på yttre framgång tränger undan den visdom vi behöver för att använda kunskapen för mänsklighetens bästa. I kunskapssamhället behöver vi visdom för att skapa balans - inte mer kunskap."

Man måste se till att ha allt detta i åtanke och framförallt se till att lugna sig lite ibland, analysera läget och se vad som händer för att inte öka på stressen och överflödet av fakta.
"Du ser, men du iakttar inte."

I övrigt kan man konstatera att hans bok är riktigt bra kurslitteratur, där de första två kapitlerna är fullständigt klockrena.

/Don Juan



Another given thursday

För dagens musikgenomgång lämnar jag ordet vidare till Mike Skinner från UK.

I aint no preaching fucker and I aint no do-goody-goody either
This is about when shit goes pear-shaped
And if you aren't or ever have been at rock bottom then good luck to you in the big wide world
But remember that one day shit might just start crumbling
Your bird might fuck off or you might loose your job
It's when that happens that what I'm talking about will feel much more important to you
So if you aint feeling it, just be thankfull that things are cool in your world


The Streets - Stay Positive


And that concludes todays session


/Le Frog

Fullständigt vansinnig

Blev fullständigt vansinnig även denna dag då jag stod och väntade i kön vilket vanligtvis inte är min grej, och ännu mindre min grej när kön innehåller idioter och jag har bråttom någonstans.
Ibland är jag fullständigt övertygad om att det kommer komma ut en film där de filmat mig och jag får reda på att alla jävla stollar som beter sig som korkade idioter bara gjorde det som skådespel för att kunna filma mina reaktioner. Men sen inser jag att befolkningen verkligen är efterbliven och då är det på något sätt inte lika roligt längre.

En annan grej som är otroligt irriterande är när de maler köttfärsen så jävla grovt så att det ser ut som daggmaskar med hudcancer. Hur jävla svårt kan det vara att dra fram en ordentlig köttkvarn och kasta ner liken i? Och se för fan till att snygga till kojävlarna lite, ibland sitter man ju och tuggar i en kvart innan man inser att man köpt ett kilo brosk för 70kr/kilot.



Musik är väl, förutom fotboll (standard) och fylla (lägre standard där nuförtiden), ett av huvudämnena på denna blogg, och då kan man ju givetvis fråga sig - vem är den bästa trummisen genom tiderna?
Då vill jag mena att det är som att fråga vilken den bästa fotbollsspelaren är, eller vilken den godaste ölen är. Med detta menar jag att dels beror det på omgivningen, vad som krävs av trummisen sett till musikgenre och bandets sound, och dels beror det även på var mans och kvinnas individuella smak.

Sett till dessa aspekter anser jag det vara dött lopp mellan John Bonham (Led Zeppelin) och Jez Hindmarsh (Swervedriver). De representerar på något sätt två olika stilar inom rocktrummorna vilket gör jämförelsen än mer intressant. Generellt skulle jag dock säga att Jez har sina främsta kvalitéer i de riktiga upptempolåtarna där han får utrymme för sitt livliga cymbalspel, medan John har en ypperlig förmåga att nyansera de lite lugnare låtarna med en näst intill avvaktande metodik i sättet han bygger upp låtarna.

För att knyta ihop dagens musikaliska genomgång tar vi en låt som är en i mängden av de som kan klassas som stilmässiga bryggor mellan Grodans och Don Juans musiksmak. Rätta mig om jag har fel, Don Juan, men dagens bidrag är väl något du kommer sitta och runka till du med?

Hard Fi - I Shall Overcome



/Grodan

Ordkedjan del 1

Don Juan skrev tidigare om Twilight - new moon. Ändrar man lite bland orden kan man där få fram Moonlight.
Moonlight sonata är en av Beethovens mer kända verk, och det är inte för inte. Enligt mig är det det bästa stycke klassisk musik som frambringats, och många känslor går att tolka in i tonerna. Sitt namn till trots följer Moonlight sonata, vars egentliga namn är Pianosonat 14 i C#, inte den traditionella sonatens mönster utan markeras tydligt i början vilket ger verket en tydlig känsla från början, varefter den i slutet når klimax och ebbar ut strax därefter.

L. van Beethoven - Moonlight sonata



/Grodan

VåldZamt

Aftonbladet är mästarna på att sätta rubriker. Finns det någon tanke bakom dem?



Avdelning "För det var just bilen man ville ha en rapport på.".

Något som jag stör mig så fruktansvärt på är hur de hela tiden ska stoltsera i varje artikel de skriver. "Precis som sportbladet kunde avslöja redan den xx november så kommer alltså...."

Vore intressant att se hur mycket Aftonbladet tjänar på varje Z de lägger in i varje sportrubrik.

Till ett lite mer allvarligare ämne. Vem i helvete tog beslutet att El Clásico ska spelas på en söndag?

Och varför är det ett jävla surr om New moon? Är det ens någon som sett den första Twilightfilmen? Rent filmmässigt är den första filmen medioker och personligen anser jag att den är ganska löjlig. Vill man se en kärleksfilm kan man lika gärna se "The notebook" och vill man ha action finns det miljoner andra mer lämpade filmer. Förkastligt.

/Don Juan med Z

Faller

Lördagen var en taktisk uppvisning i hur man faller med en hel backlinje på en fotbollsplan signerad Grodan och Don Juan. PTPE som legat hemma hela veckan och spelat FIFA åkte på spö mot Tompa med hela 5-0. Därefter var det min tur att försöka rå på Tompa. Tompa pressade på, men kom inte riktigt igenom min mästerliga Grekland-taktik från EM 2004. Kunde enkelt kontra till mig en straff som gav mig ledningen och spiken i kistan kom på en ny kontring. Grodan studerade min fallteknik noga och lyckades ta en pinne mot Tompa.

Det man kan konstatera är att man varken behöver ha ps3 eller FIFA hemma för att vinna. Fall.

***

Vad ska man säga. Min flipp var riktigt onödig får man väl tycka, men samtidigt befogad efter alla oprovocerade förolämpningar. Nog ordat om det. Bara att se fram emot den problemfria framtiden.

Får ta igen det nästa helg!

***

I övrigt kan man notera att PTPE aldrig skäms på fester. Bra eller anus? Skitkul enligt mig. Vilken kung du är!






Undra hur man känner sig som Atlético Madrid supporter dessa dagar när man ligger hela 21 poäng efter serieledande och tillika ärkerivalen Real Madrid?

Undra hur Pep känner sig nu när varken spelet eller att bärga hem poäng funkar?

/Don Juan

Topp och Bott!

What else you gonna do a saturday night?


kan ju tänka mig ett antal andra saker


STORT plus till Mr Ampe som visade stark glöd när andra är på rock bottom! Hyllas de som hyllas bör!


/Grodan

Plötsligt händer det

Planen var att sätta oss på någon pub och surra lite för att sedan visa tjejerna hur man dansar. Kvällen började således på Wollmars med lite olika folk och efter en mindre splittring mötte vi upp Matty och Grodan. Matty var redo att skaka lite rumpa medan Grodan valde att dissa oss för någon brud vilket kompenserades upp med att göra lite obscena gester och därmed förhoppningsvis reducera Grodans chanser.

Vi tågade vidare och hamnade på Ambassadeur där nudelveckan satt sina spår. Stället var inte särskilt välfyllt och budgetkillen i DJ-båset var så fruktansvärt inkompetent. So far allt lugnt och när klockan närmade sig tre valde vi att dra hemåt med tankarna på morgondagen tillika Ampes födelsedag.

Väl på nattbussen börjar jag surra med lite folk och hamnar givetvis på någon obskyr efterfest. Vaknade åtminstone hemma, vilket får anses som en bedrift från min sida.

Idag mår man som man förtjänar. Det som dock borde vara olagligt är det faktum att när man vaknar upp är det i princip kolsvart ute. Laddar nu med en skön alvedon och en stor portion Felix gulaschsoppa. Dags att börja tagga till och röra sig mot Haninge för Ampes födelsedagskalas. Ny tung kväll att vänta.

Stort grattis till Ampe som alltså fyller år idag!






I övrigt kan man konstatera att Barcas trupp inte alls är så bra som många tror. Nu har tre spelare smittas av svininfluensan och när skadorna börjar komma in på riktigt kan det bli tvärkört. Värva i vinter! All heder till Guardiola för följande uttalande:

"Vi har isolerat dem från resten av truppen och hoppas att de snart är tillbaka. Vi har försökt att minimera riskerna, men man kan inte kontrollera allt. Vi är skyddade mot vanlig influensa, men eftersom vi inte tillhör riskgruppen så får vi inte lov att vaccinera oss mot svininfluensan."

***

Något som däremot är rätt glädjande är att jag ligger topp-3 i klassen på bästa studieresultat, hittills.

/Don Juan

Mr A!

Födelsedag mitt ibland oss och det gillas! Blir ett firande på det om jag inte har HELT fel men som ni alla vet har jag aldrig fel så det kan bli både stök o bök ikväll! Helvete!

STORT GRATTIS TILL AMPE!



Ibland är man ju bara jävligt tragisk. Jag vaknade idag av att det plingade på dörren, kände mig för huvet o tänkte bara "oh shit". Det är ingen bra tanke när man vaknar dagen efter. Fem minuter senare ligger man kvar där i sängen, en brudjävel har tagit mina stolar och mitt matbord och har även mage att kräva flytthjälp. Vad i ... tänker man ju då. Bara bunta ihop o slå ihjäl om det inte vore för de påstådda familjebanden.

Kommer hem, ser sig omkring. Tomt. Vill köpa akvariefiskar som sällskap, har inget akvarium. Planerar att använda fruktskålen som akvarium. Ringer direkt till närmsta zoo och kollar om de har några billiga fiskar att köpa.

- Har du ett akvarie?
- öhh ja (Näsa +5cm)
- Hur många liter är det?
- öhh 15 (Näsa +10cm)
- Ja då blir det väldigt små fiskar. Sedan måste du ha filterpump för att syresätta vattnet, och gärna lite smågrus och en levande växt också.

Grodan i skallen, 1+1+1+1 = för mycket för min plånbok. Bara att inse, har fan inte råd att köpa fisk-kompisar. Yttersta tragiken.


/Grodan

Nu jävlar!

Nu är Grodan, "The Machine", på väg tillbaka med stormsteg efter nästan 2 veckor sjukdom.
Man vill inte stå i vägen för denna man nu, när han med en otrolig beslutsamhet drar igenom dagarna som en fullständig jävla bulldoozer, och jag är ledsen att behöva meddela att den första etappen i "The Machines" vandring är att piska en nygaddad Mattty på rumpan i vikttävlingen. Troligtvis sker detta i slutet av nästa vecka.

I övrigt undrar jag hur jävla svårt det kan vara att göra en snygg, varm och prisvärd vinterjacka? Otroligt intressant att varje år bevaka klädindustrins totala inkompetens gällande dessa aspekter.



En annan sak som också är otroligt intressant är ju när domare tar beslut som visar sig vara mindre bra/korrekta.
För mig personligen var det a stroke of luck att henry fick tillåtelse att spela handboll, även om jag givetvis samtidigt grämer mig å det grövsta över den naturliga konsekvensen av frankrikes avancemang, nämligen Ray Domenechs fortsatta uppdrag som fransk förbundskapten.



Sen undrar jag - vem FAN köper en ferrari med AUTOMATLÅDA? Typisk PTPE-grej.
http://www.jameslist.com/advert/61499/for-sale-ferrari-f430

/Grodan

Våldtäkt

Vad finns det mer att säga? Fyfan, trodde inte ens det var möjligt. Mitt förakt för de svenska domarna har växt ytterligare. Däremot känns det skönt att jag fått bekräftelse att min tes stämmer. Svenska domare är värdelösa och gör bort sig konstant.

Frågan man kan ställa sig är hur just Martin Hansson kan få döma en så pass viktig match som handlar om en VM-biljett, vilket för Irlands vidkommande är ganska så stort. Martin Hansson har redan tidigare under säsongen varit i mildare blåsväder ute i Europa. Även i Sverige gjorde han bort sig i år som dock inte uppmärksammats i media. Under den viktigaste matchen någonsin i svensk historia valde han helt felaktigt att inte blåsa frispark till AIK som ledde fram till den hörna IFK tog ledningen på.

Det är så ruttet att domarmisstag ska kunna avgöra vart guldet hamnar eller vem som ska få åka till VM. Finns en viss charm i det hela när det handlar om enstaka matcher i ett ligaspel, men detta är tragiskt.

Att det svenska domarteamet missar den ganska så hårfina offsiden må hända, men att man som domare står så totalt felplacerad och missar en hands i ett straffområde är fullkomligt galet. Det ska bara inte hända. I övrigt måste Hansson gå någon form av kurs som ger honom kunskap om hur man läser människors reaktioner, vilket enligt mig är ganska så betydelsefullt när man missar en direkt avgörande sekvens.

Är det bara jag eller har allting bara gått utför sedan Sverige valde att införskaffa de så kallade "proffs"domarna?

/Don Juan

Den moderna fotbollens offer

Carloz Tevez, utsedd två år till sydamerikas bästa spelare, en av de största argentinska talangerna de senaste åren och PTPEs stora kärlek. Och en perfekt symbol för den moderna fotbollens negativa påverkan i vår tid.

Tevez övergångshistorier är intressanta. Han ägs av ett riskkapitalbolag, inte av en klubb. När han 2006 lämnade de brasilianska mästarna Corinthians köptes han av investerare som i sin tur gav honom spel i West Ham. Tevez är nog sedan dess den  spelare i europa som det skrivits mest om i europa vad gäller kontraktsstrul. Det har varit fram och tillbaka med vad som gällt, vem han tillhört, när han tillhört vem, vem som ska ha pengar, vem som inte ska ha pengar. Och mitt i allt en kille som älskar att spela fotboll. Som inte ville operera bort sitt ökända ärr med motiveringen "jag kommer aldrig vinna någon skönhetstävling, jag ska bli bäst i världen på fotboll".

Hur det gått sedan 2006 vet de flesta. Efter att senast ha blivit mer eller mindre utfryst i Manchester United var det dags för Tevez att byta klubb. Valet föll på Manchester City.
"Han hade även anbud från bland annat Liverpool men sade att han ej ville gå till en rivalklubb till Manchester United."
Så för att undvika att gå till en rival till Man Utd gick alltså Tevez till... Man City. Cash is king.
Och den moderna fotbollens spelaroffer fick ytterligare en tydlig, tragisk touch.



Förutom den moderna fotbollen hatar varje sund människa även paraplyer. Fyfan vad jag blir vansinnig när det kommer en jävla kärring (innan någon börjar gnälla här måste vi ta i beaktande att >75% av användarna är kvinnor över 50) kommer och viftar med sitt jävla paraply som det vore någon jävla fäktningsturnering. Stålpiggarna är ju fullständigt livsfarliga och anses av Statens HälsoInstitut vara den främsta orsaken till blindhet i åldrar över 12 år.

Fucking jävla pissparaplyer.


/Grodan

Frågeställning

Facebook har börjat spåra ur totalt. Vad hände med funktionen som gjorde det möjligt att selektera nyhetsflödet på startsidan? Helt ofattbart hur de tillåter alla dessa spamapplikationer, men det är väl ännu en del i processen att få ut ännu mer pengar av ännu fler sponsorer och dylikt. Jävla svin.

Och apropå svin, så är det tämligen intressant att följa hur svininfluensa-hysterin fortskrider. Nu har högstadieklasser och lägre tagit vaccinet, tillsammans, som om det vore en stelkrampsspruta. Ingår det här i den nya läroplanen eller blir det det några dagars reducerad jullov? Om inte är det bara att gratulera alla lärare för ännu fler dagars ledighet.

Annars då? Match ikväll, kan bli intressant att se med tanke på den ganska så udda startelvan. Lite småbesviken att Rasmus petades, men annars ser det rätt spännande ut mot ett decimerat italienskt lag.




Har de senaste dagarna levererat riktiga kvalitetslåtsar och tänkte inte vara sämre idag. Ovanstående är en av The Smashing Pumpkins kanske bästa låtar om du frågar mig. Dessvärre valde de icke att spela den när de var på besök på Hovet 07(?).

Värt att notera är att jag skriver minst fem inlägg på varje inlägg någon annan skriver. Skärpning grabbar eller på FM-språk: "Jag vill se en rejäl uppryckning efter paus!".

/Don Juan

Vem var Adde H?

Fan vad förbannad man blir varje gång man slår upp inrikesnyheterna. Antingen står det något nytt skit om den totalt överskattade svininfluensan eller så handlar det om någon ny äckelpolitiker som utnyttjat någon ny stackars minderårig. Så mycket som vårt lands jävla politiker gör bort sig i olika sexhärvor, skattefiffel och diverse annat så kanske man borde granska samtliga personer och framförallt se över deras skyhöga löner. Det räcker med att idioter som Mona Sahlin använder skattepengar till sina privatjet etc eller GP som fortfarande tar pengar trots att han tjänar bra på annat håll.

Det är politikerna som är de riktiga svinen i samhället, inte den nya influensan.


Dagens låt. Where were you while we were getting high?

Sitter och skriver ett tal till skolan nu som jag börjar bli rätt så nöjd över. Jag får Adde H och Fidde C att se ut som fullkomliga idioter i komparation med mig.

Fan vad skönt. Snart är det helg igen! Bäst av allt är att helgen är fullspäckad! Ni ser, borde blivit journalist.

/DON JUAN

När vi fester, så festar vi

Stökigt var ordet. Gårdagens skratt går tveklöst till Grodans stolpmiss eller stolpträff, beroende på hur man ser det. På vägen hem från Hell's Kitchen, båda fulla av adrenalin och alkohol, går vi och snackar då Grodan kliver rakt in i en stolpe som renderade i ett kraftigt(?) blåmärke.

Under gårdagen passade vi på att vara så innovativa som möjligt. Vi sket i det vanliga tugget och klev in i olika brudgrupper med att ge komplimanger åt olika delar på deras kroppar som kanske inte får så många komplimanger i vanliga fall. Utdelningen var förvånansvärt bra och följande inledare funkade bäst:

"Ursäkta mig, jag måste bara säga att ni har otroligt snygga nackar."


Underbar söndagsmusik. Kanske en av hennes bästa låtar som är riktig mysig live.


Tidigare idag såg jag Spaniens u17-landslag ta bronset i VM och jag måste säga att jag är ruggigt imponerad av Isco som kan hålla i bollen riktigt bra. Borja har lite att jobba med framför mål och måste även se till att få bort rädslan. Överlag var det en ganska så underhållande match, hawaiifotboll typ där Spanien ändå dominerade totalt. Spanien är rätt magnifika när det kommer till fotboll. Spelar ingen roll hur gamla spelarna på planen är eller vilka spelare som matchas, de kör samma grej konstant.

***

Frankrikes ställ är riktigt snyggt. Helt klart ett av de snyggaste dräkterna. Spelarna ser skapligt biffiga ut i sina tighta tröjor.

I övrigt kan man konstatera att det fortfarande inte finns många vita spelare i deras landslag.

/Don Juan

Grodan gör comback på scenen

Det är de oväntade kvällarna som blir de bästa! Jag vet att vi har nolltolerans på fylleinlägg men ibland är sådana här inlägg befogade! Vi började kvällen hos Grodan med grovt mycket öl och en ganska så avtändande match i form av Spanien-Argentina. Sydamerikanerna imponerande inte särskilt mycket och det var en ganska så enkel seger för la Roja. Samtidigt så kördes det på ganska så hårt hos Grodan som efter en funderare beslutade sig för att ta en Whiskey och avsluta kvällen med att bli rätt så full efter kanske två månaders uppehåll. Glädjebesked.

Vi drog oss in mot stan och efter många om och men hamnade vi såklart på ett jävla pisställe. Efter ett par misslyckade raggningsförsök och ett par shotar och öl beslutade jag och Grodan för att dra vidare och därmed splittra på vår tillsynens homogena grupp. Undertecknad och Grodish hamnade på Hell's Kitchen där man kan säga att vi levererade rätt så grovt. Grodan körde på på eget håll medan jag vid sidan om fiskade på "förbjuden" mark och lyckades förföra en förlovad blondin. Vad som hände sedan förtäljer inte riktigt historien, men det ryktas om att visa tveksamheter råder till en fortsatt planerande för framtiden...


Dags att chilla lite med denna superlåt:




/Don Juan

Simple

Många skriver till oss och undrar hur fan man kan vara sjuk nu, och jag vet inte heller svaret. Men när man är sjuk så är det rätt vanligt att gå ned i vikt. De flesta tjockisar skulle behöva detta men för oss i FK och undertecknad i synnerhet är det av yttersta vikt att tillfredsställa kroppens behov av energi och näringsämnen. Vad passar då bättre än en riktigt skön FK-smoothie som är lätt att få i sig och dessutom steker på riktigt duktigt i magen. Recept: 1 Liter lättsockrad vaniljyoghurt 1 Liter Röd mjölk 500g frusna bär 2 Dl protein (chokladsmak) 1 Dl Gainer (mintchokladsmak) 0.5 Dl rapsolja mixa allt och vips så har man ett gäng stekiga smoothies att choppa ner mellan måltiderna. Kom ihåg gott folk för varje grad celcius man har i feber ökar ämnesomsättningen med 10%! /Grodan

When love takes over

Att vara tillbaka i jobbsvängen igen är helt underbart, men det hade kunnat börja lite mjukare. Skönt att lixom halva firman ligger utslagen i influensan. Har sprungit som en ekorre på speed varje dag. Ryktades om svinis, dock utan diagnos. För vidare info om Sveriges mest överskattade sjukdom nånsin, vänd er mot expert Don J. Herrn har genomlidit det förskräckliga och det ryktas om att vaccinet ska vara betydligt dödligare än själva sjukdomen...

Men som sagt så känns det som livet fått tibax ännu en gnutta mening. Visst sovmorron är det bästa som finns. Fast det är som med allt, får du för mycket av något tröttnar du snart på det. Tycker jag gäller det mesta...

Vilket leder oss till nästa ämne, kärlek.
Har en förmåga som många andra att vissna ganska fort på flickor du träffat fler än en gång, som du lärt dig en del om, som vill ha mer av dig än du vill av henne. Har väl inte upptäckt "the real love" antar jag. Om det ens finns något sådant fenomen?

Dock för att prata emot mig själv så är jag sedan i lördagskväll och våran "fenomenala" utekväll helt jävla såld. Asså jaa inte på själva krogrundan vilket var lite skämt-varning.
För att bortse från mina aggressioner till alla f**ing j**la köer så blev känslan slutgiltiga känslan av kvällen helt sjukt amazing. Visserligen undrade jag på vägen hem från tuben klockan halv 5 på morronen hur jag kunde vara så otroligt nykter, men det lämnar vi. 
Skälet till min oföränderliga uppfattning om den egentligen smått meningslösa kvällen är att jag stötte på en viss blondin. Och nej jag har inte kunnat sluta tänka på henne sen dess.
Shiet, jag vet inget om kärlek. Eller jo, kanske mer än man vill erkänna men ändå. Det där var typ ny känsla... Vad ska jag göra? Gosh! Helt galet, rådgivning någon?




Bästa på kvällen var ändå när en jävligt cool och otroligt intelligent grabb utan nån tillstymmelse till skäggväxt dyker upp och dansar ytterst nära i lite PT-style men utan charm och endast för att få igång någon form av fight.
Jag vänder mig om:

Idiot: Börja ni bli lite lacka på oss ellä?
Jag: (Garv) Hmm, borde vi bli de?
Idiot: Ehh jaa, de e väll upp ti er...


Jag råkade skratta en aning för mycket för att han ens skulle ta det som ett hån så jag föste undan puckot och fortsatte våldta PT på dansgolvet.

Titellåten hade varit mer passande, men har dessvärre tröttnat på den efter radions otroliga fantasi.



PS. Sorry boys för rese-bokningar och stuffs. Jag antog lite för mycket, men jag tycker vi löser det imorrn. Såg tillomed att det hunnit bli något billigare...

// Tompa

Kör bara kör

Dag 3 inleds nu. Nu är jag frisk igen och så här på efterhand känns det ändå rätt skönt att ha tagit sprutan. Dock känns det fortfarande som om en elefant har legat och dragit en rätt grov slagg på min arm. Jag förstår att ni kanske inte vill höra på allt jag basunerar ut, men detta vaccin är en samhällsfara och sätter dessutom stopp för mitt festande. Detta resulterar givetvis i att det blir mindre kul läsning för er.


Kan vara en av världens bästa låtar - alla kategorier.



Pellegrini får till efter El Clásico på sig att prestera. Om vi säger att han vinner alla matcher fram tills dess och förlorar lite snöpligt i den stora drabbningen mot Barca så lär han ryka. Då kan man fråga sig. Vad är grejen med att sparka ännu en tränare? Om inte Pellegrini kan få ordning på laget, vem kan då få det?

Förstår faktist inte varför man ska byta tränare när Real Madrid resultatmässigt ligger bra till i ligan så väl som i CL. Copa del Rey var visserligen en missberäkning, men om ett lag i Reals kaliber möter ett lag som Alcorcón så ska taktik inte spela någon roll. Alltså är det spelarna som borde ta på sig fiaskot. Ett tränarbyte leder bara till ännu en omställning för spelarna. Pellegrini har visserligen inte fått ordning på laget. Real saknar ett eget spel, men återigen vem i hela friden kan få ordning på ett helt nyinköpt lag? Dessutom vet alla att den som tränar Real Madrid inte är ensam om att få bestämma, vilket är anledningen till att den totalt överskattade Raúl - också kallad Baúl(kista) i spansk media - fortfarande är kvar på planen.

***

Martin Ingvarsson
gick ut igår i tidningen och sa att han funderar på att sluta med tanke på de incidenter som hände på Stadion förra söndagen. Hans argument var om supportrar kan gå och smälla till spelare så kan lika gärna en domare drabbas. Jag anser att hans resonemang är helt absurt och att han överdriver rätt grovt. Man ska givetvis inte sticka under stolen med att Djurgårnssupportrarna gick på tok för långt, men jag tror att han och övriga domare kan känna sig rätt säkra.

Oavsett så borde ingen hindra honom från att lämna sitt yrke. Han gör oss alla en tjänst genom att sluta.

/Don Juan

Hoppet är det sista som lämnar människan

Jag är nu inne på dag två i vaccineringsperioden. Gårdagsnatten var ren tortyr som resulterade i att jag mellan 04-07 räknade får, drog en flipp och bestämde mig sedan för att dra på föreläsning i brist på annat att göra. Nu verkar dock influensasymptomerna släppa något, så det ser ut som om jag överlever stormen trots allt...man kan alltid hoppas.





Såg precis filmen Adventureland som var lite så där töntigt underhållande. Känns som om många företag kan ta lärdom av deras personalorganisation, eller? Kanske inte är särskilt pragmatiska arbetsförhållande direkt men verkar helt klart vara en skön jargong.

/Don juanito

Kamp

Vad mycket bättre man mår när man är totalt omedveten om saker och ting i ens omgivning. Det är som det spanska otrohets ordspråket: "Ojos que no ven, corazón que no siente". Jag talar visserligen inte om otrohet, men det är samma princip.





Har nyligen tagit vaccinet mot svininfluensan. I och med att jag tillhör riskgruppen känns det som ett strategiskt genidrag mot överlevnad från min sida. Nu måste jag invänta och se om min vänsterarm klarar kampen mot att dö ut totalt, känns lite smått som den börjar bli oförmögen att röra sig, men vafan...jag har ju min högerarm kvar som kan utföra ett och annat. Den där andra sprutan de vill att vi klenare personer med kroniska sjukdomar ska ta, känns dock hyfsat avlägsen ut i dagsläget! Dessutom råder det total kaos redan nu när det i princip bara är riskgrupperna och alla myglare som får ta sprutan, hur kommer det att gå när alla är välkomna till vårdcentralerna?

/Don Juan

And it's...

Jag älskar att bryta trender. Trivs således bra i rollen som oförutsägbar och kanske till vis mån stundtals obegriplig och irrationell. Det är förmodligen de faktorer som får mig att spinna vidare här i livet och ger strävan att uppnå något högre. Ambitionen dör aldrig.

Ibland måste man dock lugna sig lite och kanske bryta sådana mönster också.







Vila i frid Robert Enke blott 32 år gammal.

***


Dags att ta den där jävla sprutan imorgon...om den finns förstås.

***

Pinsamma Real fortsätter göra huvudstaden besviken. Man har visserligen lyckats spräcka nollan mot Alcorcón, men det verkar inte bli så många fler mål och det innebär att ett av deras delmål resulterade i total fiasko. Personligen hade jag dock sett att de gått längre i cupen för att trötta ut spelarna.

/Don Juan

Vad är grejen?

Inte en helt oväntad laguttagning av den nya svenska förbundskaptenen, men visst fan blir man förbannad att även han ska dra till med den fega svenska mentaliteten. Jag har aldrig förstått mig på grejen med Holmén, vem är han liksom? Ännu en spelare som svikit sin klubb för pengar och gått till någon usel jävla klubb i Danmark. I en bänk behöver man spelare som kan förändra en matchbild och det kan inte Holmén. Peta honom och för guds skull in med Bajrami! Våga satsa ungt för i helvete!

Att Rosenberg fortfarande är kvar i landslaget är en gåta för mig. Som mittback i övriga landslag får man inte direkt skrämselhicka när den där killen beträder planen. Han är för fan bänkad i sin klubb och har aldrig gjort en bra match i landslaget vill jag minnas. Finns väl kanske inte så där jättemånga andra alternativ, men åtminstone Goitom och Prica måste väl ändå gå före?

Intressant att fotbollZgalan kretsar kring Zlatko som numera sviker sitt land. Däremot är jag inne på Lauls spår att han kommer tillbaka sen när EM-kvalet drar igång eller kanske t o m väntar till själva EM, om vi nu lyckas komma dit.

/Don Juan

Pero una mas

Helgen lider mot sitt slut och så gör även helgens fylla, kanske dock inte för PTPE som hällde i sig drinkarna som om det vore vatten efter ett maraton.

Tidigt under fredagen var det fart på FK med FIFA-kväll på agendan. Matty och PTPE låg hästlängder före oss övriga i drickandet, vilket straffades sig för deras del i det intensiva matchandet. 3 vs 3 och klar Don Juan-dominans. Nio raka segrar slutade sviten på, innan Ampe tog över, men vid det skedet hade PTPE redan däckat(?) på balkongen. Rätt lugn fredagskväll med tankarna på cupfinalen.

11.00 sattes klockan på och strax efter det begav sig undertecknad och Tompa ner till bastun med ett gäng öl för laddningen. Med en skön start på dagen drog vi sedan in till Solna för spelarbussmottagningen. Härlig stämning och en hel del bengaler. Matchen då? Ja det var inget snack om saken. IFK fullständigt KROSSADES. Frågan är varför Rehn valde att peta sin bästa spelare (Tobbe Hysén)? Märkligt beslut från göteborgsledningen och ännu märkligare var beslutet att låta Elmar Bjarnason vara kvar på planen efter paus som borde fått rött tre gånger om. Sämst på planen var ändå huvuddomaren Jonas Eriksson som aldrig var inne i matchen. Återigen beklagligt att sådana usla domare får en så pass viktig match.

Efter tumulten i Älvsjö så lyckades vi äntligen ta oss till Huddinge för nytt "förkrök". Matty agerade morsa åt PTPE så att han inte skulle dricka sig för full, men släppte det när PTPE lovade att bjuda på helrör på Royal Garden om vi inte skulle komma in på Grodan. Denna gång lirade vi en mot en i FIFA där PTPE mycket rättvist slutade som segrare i en ganska så jämn turnering.

Sedan var det dags för Grodan Sergel och andra försöket att ta sig in på det stället efter ett tidigare olyckligt försök. Trots schysst lokal så får helhetsintrycket ett stort IG. Hur de har strukturerat upp lokalen är fullständigt absurt, det faktum att kön till tjejtoan går snabbare än den till killarnas är bisarrt och värst av allt är den 30(!) minuters långa garderobskön. Plus får dock stället för att det finns riktigt schyssta birds. När det var dags att runda av kvällen och vi stått i 30 minuter för att få ut våra jackor så bevisade de anställda sin inkompetens. Jag ger henne min nummerlapp och efter att ha yrat runt ett par minuter kommer hon tillbaka och frågar vilket nummer jag har på brickan.

Jag: Ja det borde du veta, ni som har gjort brickorna.
Hon: Hur ser din jacka ut?
Jag: Svart som alla andras kanske?
Efter att förkastat Grodans otroligt misslyckade garderobsstruktur så förklarade jag för henne att hur perfekt den beskrivningen än skulle vara så skulle hon ändå inte kunna hitta min jacka eftersom att 95% av alla jackor är svarta.

När vi äntligen kom ut från Grodan med våra jackor på oss så gjorde vi ett snabbt pit-stop och köpte varsin kebab. En kebab som PTPE tyckte var väldigt knaprig och god, men den knapriga delen visade sig sedan vara pappret som han var noga med att sluka upp.

Överlag en lyckad helg.

Fotnot: Notera att i detta inlägg så står Grodan för nattklubben Grodan Sergel och inte FK's Grodan.

/Don Juan

Dagens visdomsord

Tiden läker inte alla sår, men visst fan slutar det blöda


Audio Bullys - This Road



/Grodan

Ödets ironi?

Hahah såg precis en liten artikel på aftonbladet som gjorde mig lite full i skratt. Ett nygift par upptäckte på bröllopsnatten att bruden i fråga på något mystiskt sätt var allergisk mot brudgummens sperma?!

Asså killen måste ju ta sig en djup funderare om varför ödet svikit honom. Jag menar, hur kul är det att köra med regnrock resten av livet?? 

Lite småintressant det här med konstiga former av otur. Jag brukar säga att de riktigt ovanliga bedrifterna av raka motsatsen till flax måste på något vis ha förtjänats av den drabbade.

Till exempel, grabben som strosade på söder och lyckades bli träffad av en istapp rätt i skallen. Men tjena lixom, vad är oddsen..? Den killen måste vunnit på triss dagen innan för att väga upp för fru Fortuna.

Vad vår kära spermakille här i fråga har gjort inför sitt bröllop är en obesvarad fråga, men av yttersta affektionsvärde. 
Som man säger: "En del straffar gud med desamma".

// Tompa 

VAD I...

Jag blir ju för i helvete fullständigt vansinnig! Senaste veckorna har det fan inte varit en jävel som tryckt ner hisshelvetet efter sig här i trapphuset och det gör mig utav bara kukhelvete tokig!

Så då skriver jag ut en fet jävla japp på jobbet med texten "FÖR I HELVETE TRYCK NER HISSJÄVELN!". Då är det någon jävla fittidiot som river ner den lappen inom 2 timmar! Jag blir så jävla sne så det finns inte FY FAN vad sur jag blir. HELVETE!

Får jag tag i nån jävel som inte trycker ner den där jävla kukhissen ska jag fan slänga ner idioten i hisschaktet o trycka hissen i fejan på svinet!

Jävla stollar man bor med. Lebensraum!


/Fullständigt jävla tokig Grodan

Varning för ras

Jag har sagt det länge. Jag varnade för Assyriska. 2-0! Otroligt! Två gamla Gnagare stod för målen. Kommer bli en riktigt rolig match på stadion på söndag kan jag tänka mig. Uselt för svenskt fotboll och för AIKs ekonomi, men fan vad kul det är.

Mindre kul är ryssjävlarna som snott hela 4 poäng från Barcelona....blir två otroligt tunga matcher mot Inter hemma och Kiev borta. Kiev är bra hemma, leder just nu med 1-0 hemma mot Inter.





Riktigt soft låt faktist.

/Donnie J


Tankar

Vi fick in en intressant kommentar i morse som jag tänkte svara på.

"Helt rätt skrivet, men vill ändå gratulera AIK till guldet, ni har gjort det bra iår.
Däremot vill jag önska er lycka till i framtiden då allt biter er i röven. ni inser att man inte kan ha ett helt lag bestående av utländska spelare, att det inte funkar att strunta i ungdomsverksamheten och ni får inte ta fler lån för att kunna betala ut spelarlönerna... Ett stort LYCKA TILL!!!"


Jag kan inte riktigt hålla med. Vilken linje man ska välja är rätt svårt att säga. Den nya skattelagen som kan komma att träda fram gör att skatten på signon-bonusar kommer att öka med hela 31%, vilket kan leda till komplikationer att värva utländska spelare. Däremot så är valet att satsa på enbart ungdomsverksamheten kanske inte heller den bästa, vilket IFK fått erfara i år. Ungdomarna kommer att bli sönderköpta vare sig man vill eller inte. Här gäller det även för svenska klubbar att bli bättre på att binda längre kontrakt. Sen måste jag även passa på att hylla IFKs ungdomssatsning.

Hurvida AIK skiter i sin ungdomsverksamhet är även det felaktigt. Vi har ett mycket bra samarbete med Väsby, som jag tror på. Ganska lovande spelare dock inte i klass med de i IFKs trupp. Däremot är vi sämst på att släppa fram talanger. Vi har sett lovande spelare som Pierre Bengtsson och Åhman-Persson lämna oss för att de fått för lite speltid. Sen har vi även en del lovande spelare på bänken.

AIK är i ett ganska prekärt läge ekonomiskt sätt. Det går inte att sticka under stolen med, men däremot tycker jag att framtiden ser ganska ljus ut spelarmässigt. AIK har en tydlig spelidé och ett spännande lag att bygga vidare på. Dessutom så är vår huvudtränare och sportchef oerhört noggranna och precisa i sina värvningar.

Angående hur svensk fotboll påverkas av att AIK inte satsar lika mycket på sin ungdomsverksamhet som IFK är mer invecklat än så. Vår liga är för dålig, vårt land har absurda skatter och vi har inget utpräglat topplag som FC Köpenhamn och Rosenborg. Vi kan helt enkelt inte behålla våra ungdomar. Dessutom de talanger vi väl släpper ut i Europa, hur bra och redo är de egentligen? Hur mycket skrivs det om alla Elm och alla andra? Aftonbladet var helt hajpade när Toivonen gjorde tre-fyra baljor i början av säsongen, vad hände sen?

Jag anser inte att AIKs väg är det bästa, men jag är trött på att höra om att IFK skulle ha vunnit med alla sina skador och spelarförluster. Jag är trött på att höra på alla rykten om "vänta tills obolo dra". Låt oss se vad som händer istället.

/Don Juan


Guldmys

En gammal räv fick helt enligt sagornas värld kruta hem den mest avgörande matchen svensk fotboll fått bjuda på nånsin. En överskattad glappkäft fick som utlovat mysa med bucklan både ner till avenyn och hem. En alldeles för kaxig blatte från förorten slapp mörka sin för tidiga tatuering.

Att jag och Don Juan hade det en helt jävla underbar söndag är väl ingen som ifrågasätter?

För vilket drag det var... Jävlar vad vår pub mitt i Stockholms kärna kokade från början till slut. Fråga inte ens om ljudvolymen vid målen. 
Men det började inget vidare. Fram och tillbaka från start, men utan tyngd från AIK:s sida gav Blåvitt chansen direkt. Defensiva hörnor är som känt inte våran starka sida... Snart stod det 1-0 till fel lag och nervositeten kom smygande. Ölglaset funkade utmärkt som terapi i ilskan mot lagets för stunden två sämsta spelare som inte kom nån vart på den offensiva högerkanten.
Mutumba slog 16 felpass och hade ett gäng bolltapp innan paus.
Flavio var för mjäkig, slog passningar i fel lägen och körde fast i mitten.

Men att Stahre skulle ha några problem att sporra grabbarna i paus var det ingen som oroade sig över.

"Ska vi ta guld boys?"

Andra halvlek sätter igång, köper nästa Leffe Blond (guldfärgad pilsner) och ser ett nytt lag på banan. Och gissa vilka som fixar första baljan?
Jo, självklart första halvlekens syndabockar.
Resten stod redan inskrivet i bibeln kapitel 3:8. Tjerna är fucking gud!

Det tog en stund att hajja men Gnaget var mästare 2LAX9. Snart såg man en intervju med en av hjältarna som var så hajpad att han sa "mannen" till tv4:s superpingla Nora Strandberg i slutet av varje mening.
 
Fansen hade intagit Ullevis sandåker. Utrustning skänktes. Hysén blev hånad. Tjerna blev guldmålad. Pavey spela galen i omklädningsrummet. Hooiveld lekte Ekwall. Nisse flumma runt.

Det är som det ska vara.
Nu tar vi dubbeln.



// Tompa


SM-GULD

Det går inte att beskriva med ord, man måste helt enkelt uppleva det. SM-Guld 2009! Magisk efterfest på Ambassadeur!



Jag och Sveriges bästa mittfältare.

/Don Juan

En förlust för svensk fotboll

Göteborg ligger i absolut framkant i svensk fotboll vad gäller egen talangutveckling och att släppa fram dom.
aiks förstaelva innehåller fler utländska spelare än snittet för premier league, en liga som kritiseras just på denna punkt.

En förlust för svensk fotboll.

Går i ide

/Grodan

RSS 2.0