Bra nivå

Ja helgen var det. Min helg kan man tekniskt sett säga att den sluta för några timmar sedan i och med att det var då jag återigen började känna mig nykter. Medan Grodan befann sig till sjöss och resterande FK-medlemmar ute i vischan så fick jag hålla ställningarna här hemma.

Fredagen bjöd på en överrasknings-nollning. Och nu är man officiellt med och styr i klassen vad gällande de festliga aktiviteterna. Det var en intensiv dag där fyllan började redan vid tre med femkamp och eskalerade i en jäddra fart, vilket resulterade i att alltför många från klassen gick hem. Färskt. Kvällen bjöd sedan på fotboll (europeiska supercupen) och därefter SU-fest. Mindre händelserikt i slutet, men nivån är satt inför kryssningen som går av stapeln på torsdag med klassen.

Sista pubkvällen med jobbet ägde rum igår. Tanken var att gå dit och "ta en öl", men man vet redan innan hur det slutar. Helt klart en trevlig kväll med kollegorna på jobbet som inte direkt spårade ur. Skönt med sådana kvällar för omväxlingsskull. Trots att jag höll mig lugn så dracks det en hel del öl, dimman vart kolossal och det går inte att skoja bort hur jobbig den långa dagen i skolan vart idag med enbart två timmars sömn.



Imorgon är det dags att sparka igång min höstsäsong. Korpenmatch väntar på kvällen och inleds med intervjuer under dagen, mer om det imorgon.

Nu blir det att titta klart första halvlek mellan Barcelona och Sporting för att sedan få i sig lite sömn. Glädjande är att småttingarna klarar sig bra och kanske kan ta det där lilla extra klivet i år? Minuset får återigen gå till tv4 som ligger före med ljudet.

/Don Juan

vit vecka

Kryssningen gick som sig bör. Nog talat om det.


Nu: ingen fylla förrän firandet av PTPEs födelsedag, som givetvis kommer tok-knasa på alla möjliga sätt.
Däremot en och annan whiskey framåt kvällarna.

Hälsopromotion.


Måndag idag vilket givetvis innebär att man vill döda en eller flera personer. Men dödandet av människor leder ibland till oönskade effekter såsom t.ex. rättsliga repressioner. Grodan tar därför här upp olika sätt att ta livet av människor med minimala straff. Tre sätt, rankade nedifrån upp. Läs och lär.

3. Fyllemisshandeln
Sparka ihjäl någon på fyllan, hävda minnesförlust. Helst ska den andra personen också vara full och slagsmålssugen så att uppsåt ej kan hävdas.
Straff utan straffrabatt: 2-6 år.

2. Överkörningen.
En given klassiker. Sätt dig i en bil, kör över första bästa. Krydda med alkohol och kom undan ännu billigare. Ett plus för den extra säkerheten bilen ger dig vid dödandet.
Straff utan straffrabatt: 6 månader-2 år.

1. Fotbollsmord
Nej, jag menar inte levande läktarkultur. Jag menar ihjälsparkning av spelare på fotbollsplan under match. Få det att se ut som en olycka och du är garanterat en fri man livet ut. lär av Pepe och Wiese.
Straff utan straffrabatt: Matchavstängning 0-15 matcher.


Tim Wiese har fattat grejen;


/Grodan


Dyngfylla Gnesta

Tompa C och P.T.P.E förmedlar härmed att gårdagens galna kräftskiva ute på ett jävligt mysigt landställe i Gnesta håller måttet för vad enligt festkommitén anser vara dyngfest (dock i dagsläget utan bildmaterial). Dagen började med för min del en rysligt god grekisk finbärs (Mythos) till frukost, medan PT inväntade den planerade baksäte-ölhävningen på vägen ut. Det är ju som folk med koll på kartan vet ett par mil till Gnesta vilket innebär att man hinner med ett par bärs. Och då även med ett stopp för ytterligare påfyllnad av spritförrådet på systemet, där vi förövrigt provade på en liten parkbänks-sup fyra meter från ingången. Så för att sammanfatta hur taggade vi var på själva partyt kan sägas att det hans med ungefär en 6-7 bira innan vi ens hade kommit fram till stället kräftskivan skulle äga rum. Sedan med tanke på att klockan var halv tre när vi parkerade bilen och började packa ut prylarna så är det ganska bra jobbat... Ni kanske anar hur resten av kvällen skulle arta sig?
Vistelsen inleddes med en liten båttur (huset låg 50 meter från vattnet!) med den del av gänget som redan infunnit sig. Fortsätter med en del sollapande på gräsmattan innan det var dags att checka Gnaget. Vi vann som alltid med 1-0, vilket jag sa redan i bilen på nervägen, med ett rungande skott av Dulee i andra halvleken. Under matchen hann vi med att nästintill sänka en hel Mintuu och påbörja grillen. Jag och PT är ganska lama kräftätare, så det fick bli lite kött och potatissallad med inslag av lite champinjoner. Vi tiden för middagsdags har minnesluckorna börjat hagla in över en och ihågkommandet börjar försvinna av diverse händelser. Tydligen så hade vi glömt äta hälften av vårat käk och jag fick höra idag att jag mestadels hade försökt få folk att äta smått brända svampar. Snart är det ganska blankt och det resulterar i att jag tydligen testar på ett halvtaskigt försök till att spy, får ett glas vatten av en av brudarna på partyt och kallar henne helt sonika utan anledning för torrboll. Varför har jag ingen aning om. Lägger mig ner och vilar i gruset som jag inte har något minne kvar av alls. Nästa ihågkommande är att jag hittar en tallrik med ost och kex och får tydligen via det nya krafter och kvällen börjar om med inledning på nästa fylla. Snart är intriger igång med allt från gamla pojkvänner till nya pojkvänner och våldsamt folk och relationer till höger och vänster. Konversationerna höll i sig ganska länge som det ofta gör när folk på fyllan uppfattar vissa saker som allvarliga.
Plötsligt får någon igång musiken på riktigt genom byte av högtalare. Snart var dansen i full gång och jag som ofta idiotiskt nog ska testa gränserna på något korkat vis när alkohol är inblandad, får för mig att eftersom det är 75% brudar på stället och det ligger ett bad ett par meter utanför huset så innebär det självklart nakenbad. Vi börjar kasta kläderna och virar in oss i handukar, går ut men kommer på att vi behöver en ficklampa för att se något. Ficklampan är of course trasig så den idén gick åt skogen. Istället för att deppa över det återgås det till dansgolvet och snart börjar kvällen spåra totalt. Alla kläder åker av med mig och PT i centrum försöker oss som alltid på lite moonwalk och får helt enkelt ballongdansen att framstå som vardagsmat. Kåtheten börjar dyka upp och det dröjer inte så länge innan man inser att en fyrkant är på gång. Jag, PT och två lagom våta flickor återfinns snart i fullgång med komma på hur vi skulle få hela grejen att funka i två ihopsatta och fallfärdiga nittiosängar. 
Övriga deltagare av skivan tittade in titt som tätt med lite sura miner (har ingen förståelse om varför) men leken fortsatte och visst blev det ligga med olika former av halvtaffliga försök.
Så för att sammanfatta en oförglömlig kväll: dubbelfylla, striptease, intriger, fyrkant och detta utan att känna sig allt för bakis dagen efter. Helt enkelt en strålande fiesta loco!
Meddelas kan även göras att övriga medlemmar i FK har lite att leva upp till just nu... 

// Tompa C och P.T.P.E
     


vvv

blablabla håll käften jag var på kräftis med mr V och blev skitfull sen hamnade jag på nån jävla nattklubb där en snubbe som gymmar på frysen var vakt. blev ännu mer full och sen ville jag köpa svartöl men blev endast erbjuden oslaget tjack. funderade en sväng men sa sedan håll käften och nu ligger jag här o myser med min katt eller något. så håll käften håll käften era jävla idiotdrägg fan vad jag hatar 99% av alla människor fejsa det era jävla hordrägg blablabla seså lägg er nu ni förtjänar inte att vara uppe.

skulle faktiskt inte gråta en droppe om jättemånga dog om det inte vore folk jag brydde mig om. däremot skulle det logistiska problemet bekymra mig. hur fraktar man bort 1 miljard döda kroppar? fyfan ut i havet säger jag bara. och håll käften. jag älskar min katt.

/GrodAN

Inglourious Basterds

Visst låter det som ett lite klatschigt smeknamn till FK? Jag tycker det är klockrent...
Tyvärr så syftar inte titeln idag på vår ärade kommité utan på den extremt fule men skönt coole Quentin Tarantinos nya film som går på bio sedan en vecka tillbaka. Jag måste säga att jag blev ruskigt imponerad, trots att jag i ärlighetens namn inte har för vana att tycka om Tarantinska filmer. Men surfa in på SF direkt och beställ biljetter säger jag bara! Jag menar rullen innehöll sjukt tilldragande och ovanliga scener som sent kommer glömmas, även också en seg inledning måste erkännas men det har man snabbt glömt efter två och en halv timmes filmgodis.
En sjukt överspelande Brad Pitt är bara det en anledning att slanta upp för ett biobesök. Killen är och förblir en av filmhistoriens absolut coolaste skådespelare, här i huvudrollen som ödmjuk och flummig ledare för nazidödarna.
Eli Roth (regissören till Hostel-filmerna, vilka jag inte har för avsikt att nånsin se) är här en av huvudfigurerna som skådis i form av den tunge och minst sagt slagkraftige Sgt. Donny Donowitz. Jag blev helt enkelt förälskad i första sekvensen han var med i. Han är så skön på något galet vis med lite hawkeyes och härligt minspel. Förstår verkligen varför Tarantino plockat med honom i sina senaste filmer trots dennes något bristande erfarenhet som skådespelare.
Men för att sammanfatta filmen så är den en typiskt lagom fucked up movie av den omåttligt populäre Quentin, som alltid lyckas med annorlunda knep och skådespel göra varje film till något exotiskt. Geni är faktist lite mellannamn på den mannen.
Filmtekniken med alla specialeffekter och nya sätt att filma och mycket mer gör att man får än mer för pengarna i dagens läge. För visst är det väldigt speciellt att gå på bio. Det är och kommer alltid att vara en stor grej i vårt samhälle och med kvalitétsfilmer som den här kommer man aldrig att tröttna...
Såså iväg till biografen med er annars missar ni något, I promise you that. 

Några av huvupersonerna i filmen:




Dagens bärstips: Corona, 4,6%, mexikanskt illgult öl som de flesta känner till i och med förekommande i diverse filmer. Blev tvungen att plocka med detta extremt lättdruckna öl eftersom sommaren är på väg mot sitt slut.
Varumärket Corona har verkligen lyckats och är grymt populärt hos allmänheten, kan inte sätta fingret på varför men måste vara kombinationen mellan namn, smart marknadsföring, lättdrucket och som alltid timing av olika slag. Men i allafall så är det här ett öl med inslag av citrustoner och faktist en liten ton av majs mexikansk som den är. Som sagt extremt lättdrucken och älskad av alla...

// Tompa C

Nya möjligheter

Fem dagar. Fem dagar har gått sedan jag drack min senaste öl. Känns som en evighet, men ändå rätt skönt måste jag säga. Skolan har tagit fart, lägg till jobb på det och att övriga i FK är rätt uppbokade i helgen så var jag helt övertygad om att det skulle bli en vit vecka, som jag för övrigt inte haft på flera månader. Men vem försöker jag lura. Jag befinner mig i min absoluta topp i livet och driver en alkis-blogg. Så klart det blir krök i helgen! Imorgon står en studentfest på agendan. Kan bli intressant.

Jag är inne i en ny period i livet. Högskolan. Jag är något frustrerad över hur jag måste anpassa mig till det akademiska livet. Det går inte längre att glida på en räkmacka och fixa minst VG. Nu måste man på fullaste allvar plugga, för jag är inte bara där med avsikt att ragga brudar trots att jag valt helt rätt linje. Guldkanten på tillvaron är så klart att min kurslitteratur är på engelska.

Men vad är det som löser alla världens problem egentligen? Det har man ju lärt sig genom åren. Alkohol så klart. Därför känns det riktigt skönt att följande står inskrivet i min almanacka:

28/8 Fest med KTH
30/8 Sista pubkvällen med Gröna Lund
3/9 Kryssning med klassen (130 pers, kan bli skapligt bra det där)
4/9 Studentfest på Södertörn.
7/9 Avslutningsfest med Gröna Lund

Lägg till småfyllor här och var plus en eventuell nollning.



Fick precis detta sms i inkorgen:

Vad gör du ikväll? <3 /Therese

Vi vet ju vad det innebär.



CL-lottningen. Inte så mycket att orda om egentligen. Givetvis Barca-Inter som alla kommer tala om, sen känns Real-Milan rätt avgjord. Milan, vad fan är det för lag? Italienar-jävlar...

Sjukt att två lag som man absolut inte har en aning om klev in i gruppspelet. VAKNA SVERIGE!

Sneijder drog till Inter och passade således på att smutskasta Real lite. Han påstår ha blivit dåligt behandlad vilket låter mycket sannolikt i och med att han var en av stjärnorna i laget och efter Florentinos återkomst icke önskvärd. För Robbens vidkommande vart det Bayern som för övrigt kan bli en grov outsider i Champions League. Robben och Ribery på varsin kant. Knas.

/Don Juan

Hyllas de som hyllas bör

Dam-EM i fotboll är i full rullning och även om man med rätta kan påstå att det är skillnad på dam- och herrfotboll är det ändå en stor händelse i världens största sport. Varför i helvete sänder man det på tv4 sport PRECIS under de veckor jag inte har kanalen? Pisshelvete.

Nåväl. Kosovare Asllani, det svenska superlöftet, bojkottar numera media tillfälligt efter hård kritik från media.
Helt rätt säger jag och menar på att kritik ska komma EFTER avslutad kamp, inte under. Och kampen är fortfarande igång sålänge sverige är kvar i mästerskapet. Det finns ingen poäng i att kritisera en ung och oprövad spelare, kille som tjej, mitt under brinnande mästerskap. Vänta med den utvärderingen tills spelaren vuxit in och spelat in sig.


Nu har denna bojkott gjort att jag blivit kär i Kosovare på ett sätt som bara Grodan och Don Juan känner till. Har förmodligen svalnat framåt kvällen, men tills dess; Skåda!



/Grodan

mjao

Givetvis vann CLB den viktiga matchen mot serieledande Claymore i tisdags.

Under avdelningen mindre goda nyheter kan jag rapportera att jag just nu avnjuter ett par uttänjda knäligament efter att ha fallit jävligt konstigt efter en nickduell (som givetvis vanns).
Blir någon månad rehab på den vilket givetvis är mycket nöjesvärt.



Varför är zebror randiga? När zebrorna rör sig i flock förvirrar ränderna rovdjuren och gör det svårt att urskilja enskilda, svaga, individer.

Varför är Grodan ej populär bland sina grannar? Jo tydligen för att det ligger ölburkar och ciggpaket i trapphuset och för att jag tydligen stått o bankat på någon annans dörr klockan fyra någon natt.
Lutar åt att skriva förlåt-kort till grannarna och rädda en månad eller två i huset.



Så, när man står och bankar på granndörren klockan fyra på morgonen och försöker limma ihop knät så gott det går är det skönt att ha en liten katt hemma på besök som ligger och sover så sött när man gör sina vardagliga bestyr.
På väldigt många sätt är det så fint att ett litet liv av annan art och ras känner sig så trygg med någon som är så mycket större och annorlunda. Det är väl naturens andra sida antar jag. Allt är inte en grisig jävla kamp helt enkelt.

/Grodan+Vide

Plötsligt händer det

Jag har under många år haft svårt för söndagar. Inte över det faktum att helgen lider mot sitt slut - för det tycker jag med handen på hjärtat om (ny vecka, nya hopp = ny fylla) - utan för att de är så otroligt sega och deprimerade. Oftast, eller vem försöker jag lura, alltid är man bakfull och man har en viss ångest över helgen som gått.

Veckan har iaf precis börjat och vi glider redan in på dag 3, alltså onsdag. Snart är det helg igen.

Dessvärre så åkte jag inte enbart på en ordentlig bakfylla efter helgens intensiva supande, fick även feber och hosta på köpet. Dagens korpmatch fick ställas in och ingen Baba blir det imorgon för den delen heller. Korplaget klarade sig och vann med 2-0, men vettetusan hur birdsen ska klara sig imorgon.



Såg på en riktigt klockren film precis. Eller ja, rent filmmässigt var det inget mästerverk, men man fick skratta en hel del. Linas kvällsbok, som den titulerar sig, handlar om en tjej som inte har en aning om vad hon pysslar med. Hon blir tillsammans med en kille bara för att, och han får henne göra saker som hon egentligen inte vill.

Han drar med henne hem, får henne att runka av honom, kommer på hennes hand och försöker sedan dra av henne byxorna med motiveringen "jag måste betala tillbaka". Detta upprepas ett flertal tillfälle och efter en utav gångerna när hans födelsedag börjar närma sig släpper han bomben:

Killen: Jag fyller ju år snart och du vet ju vad som står högst upp på min önskelista.
Flickan: Nej...
Killen: VA?! Jo, men du vet.

Varpå han slår underdelen av sin knutna näve mot sin handflata och sedan förtydligar vad han menar genom att stoppa sitt finger i en cirkel han gjort med andra handen. Sedan ligger han där helt macho, vilket direkt får mig att tänka på RSB (en kille som gick i våran klass under gymnasiet). Skillnaden är väl att den här killen fick ligga. Jävligt vidrigt måste jag säga och riktigt respektlöst.

Hursomhelst tjejen tröttnar och drar hem till grabben för att göra slut. Han lackar och de har sex. Kondomen togs inte på och trots att han påpekar att han inte kommer att komma i henne så lyckas han med det konststycket iaf. Plötsligt händer det.

/Don Juan

Helvete också

Efterfesten i lördags(söndags?) var grov och utan en gnutta skam i kroppen kan jag meddela övriga FK att det inte återstår en enda droppe alkohol i vårat näste på söder. Klockan elva söndag morgon begav sig de flesta deltagarna hem, men inte utan pompa och ståt såklart.



Vad som hände, vilket också kan ses på bilden, var att vi lindade in en deltagare från topp till tå med gladpack, och sen stod vi på ringvägen, oerhört oroliga, och bad folk ta pulsen på den "okända mannen" samtidigt som vi skrek "SNÄLLA SÄG ATT HAN HAR PULS".
Och jävlar vad folk blev sura/knäckta/förbannade när personen sedan skrämmer de som lutat sig fram med rynkad panna och känt efter pulsen hahaha!

Smått förvånad när jag efter denna tillställning beger mig upp till lägenheten för att försöka supa mig full på parfym, bara för att upptäcka att det ligger en totalt avdäckad person mitt på golvet som alla tydligen har missat när vi drog ut.

FK 1 - 0 Pöbeln



Nåväl. Efter att ha gått igenom mina senaste fyllor kunde jag konstatera att jag tappat kontrollen mer eller mindre fullständigt. Gör helt enkelt jävligt dumma grejer och blir vansinnigt full, vilket visserligen är bra på sina sätt men dåligt på väldigt många andra sätt.
Beslutet var svårt att ta, men med handen på hjärtat måste man ändå ta det.

Bestämde mig från ett uppehåll från alkoholen på obestämd tid...

Men så kom jag på att det var kräftskiva på jobbet på torsdag och det kan man ju i och för sig inte missa... Men efter det ska det vara uppehåll...

Sen ringde chefen och undrade om jag ville följa med på kryssning med jobbet på fredag, och en gratis kryssning kan man ju inte missa... Men efter det ska det vara uppehåll.

Och ni ser ju hur det troligtvis kommer fortsätta.

En öl på bläckan på tisdag? Kan man ju inte missa.



Hur som helst, vidare.
Idag är det korpenmatch med Grodan som enda FK-representant. Kan bli en hård tillställning med trånga ytor, men lyckligtvis har man manövrerat sådana situationer förut.

Satsar givetvis på att göra en Pepe och därmed slå mig in i PTPEs drömelva. Men mer troligt är att jag hamnar på kåken.
Annan division - andra lagar.

Och för övrigt kan jag passa på att meddela PTPE Goldstein och Don Juan Cohen att det bara är att fläska upp cash för korpen!

/Grodan

Mira como beben los peces en el rio

Fyra timmars sömn, enbart en poäng för AIK hemma på Råsunda och ett sent avhopp från Mattys sida gjorde att förutsättningarna inför kvällen inte var helt optimala. Men likförbannat var veckans fjärde fylla en riktig holmgång.

Efter matchen avnjöt vi en middag i Gubbängen som sedan vart en ordentlig förfest i Skanstull efter att ha samlat på oss all sprit vi kunde hitta i respektive hem i och med att ingen hade tid att gå till systemet. En bra spansk metafor som symboliserar vår förfest: "bebimos hasta el agua de los floreros". Med en dålig svensk direktöversättning så innebär det att vi t.o.m drack upp blomvattnet.

Nivån var satt och efter att PTPE gjort några märkliga försök att få lite sexuell njutning (som man för övrigt inte skojar bort. bilder kommer upp senare) så begav vi oss till Spy bar. Bra drag på spyan och Grodan i sällskap av mig stod för bra försök att förföra kvinnorna. PTPE gjorde ett försök till att cockblocka oss när vi hade ett rätt intensivt samtal med en 36-åring. Tråkigt med tanke på att PTPE är enda FK-medlem som är upptagen.



Fler intensiva samtal fördes per telefon med en okänd kvinna. Våra misstankar gick direkt till den kvinna som Grodan olyckligt nog var tvungen att dissa några dagar tidigare.

Bakgrund: Förra helgen förförde Grodan en tjej på klubben Metro. Dessvärre misslyckades försöken med att få med tjejerna på efterfest så de båda utbytte nummer med varandra. Senare så spikades en "dejt" på tisdagen som sedan flyttades till torsdag. I och med den enorma fyllan under onsdagen var torsdagen inte heller ett alternativ. Kommunikationen brast parterna emellan och nära Grodan satte på mobilen 22.00 under torsdagen så hade rätt jobbiga sms dykt upp i inkorgen. Det skulle enligt hennes egen utsago ha träffats 20.00. Dagen därpå gjorde Grodan ett nytt tappert försök för att kanske rädda upp situationen. Hon svarade med en uppsats på hur respektlös han var och Grodan gav följande svar:

"Tråkigt att du tycker så. Men får jag fortfarande säga till min kompis att vi är ihop?"

Nåväl konversationen med den okända kvinnan resulterade i att jag fick följande sms (vilket gav ytterligare en indikation på att det kan ha varit metro-tjejen):

"Säger han som dissar en tjej som ligger långt utanför hans egen nivå! Skönt att AIK torska!"


Sågen togs fram och hon fick följande svar:

"Känns som om den där dissen tog väldigt hårt på dig. Synd. Dessutom så har du fått missvisande information, AIK spelade oavgjort och leder fortfarande serien. Jag kan gissa mig till att du tillhör någon av de övriga stockholmsanhängarna, tråkigt att det går så dåligt för er. Dock bör du inte låta ditt eget misär gå ut över oss andra. Lycka till med fortsatt letande efter kärleken, det lär behövas."



Nu blir det fotboll. Andra mötet i den spanska supercupen. Det bör inte vara några problem för Barca att ta sin första titel i år efter 1-2 borta i baskien. Barcelona har planer på att erövra samtliga sex titlar i år, vilket får ses som en omöjlig bedrift.

Just nu: Uppvisning.

/Don Juan

Rapport

Var vi på Baba i onsdags? Nej det var vi inte. VI kom givetvis dit sent och av någon anledning var det knökfullt vilket innebar att inte ens stammisarna kom in. Hindrade inte oss från en tokdimma, vi drog med ett gäng till det legendariska sista-alternativet After och bytte sällskap 2-3 gånger tills vi till slut drev sönder ett sällskap till botten och i vanlig ordning knäckte ett par damers hjärtan och sinnen.

Vidare givetvis till Grodan för efterfest vilket jag antar var mycket uppskattat av mina kära grannar 03.00-06.00 en onsdagnatt. Å andra sidan kunde Don Juan (medvetet?) däcka inne på efterfesten så det kanske inte störde så många trots allt?

Hur som helst klart dyngaste sms av mr V på morgonkvisten;

mr V till dam 1: är du hemma än?
dam 1 till mr V: Ja jag är hemma, du?
mr V till dam 1: Förresten du har en härlig kropp, är du henma en?



Fredagen i samma spår - möter upp mr V på nytorget där han sitter med en påse sofiero. Kl halv tio en fredagkväll. Nog om det...
Snabb urspårning och ett försök till att bjuda in oss själva på en hemmafest med cirka 95% pumor gick vidare till carmen och vidare debaser. Vad som hände sedan är oklart men Don Juan drog hem med motiveringen "jag drar nu" och mr V blev dumpad i farsta strand. Upptäckte att tunnelbanorna går väldigt sällan nattetid.

Satsar nytt idag


Vackert

/Grodan

Good old times



Så här kan det få se ut. Bajen kickar lite gbg-ass, aik torskar mot nanne bergstrand och djurgården får spö av villagänget.

Tills vidare njuter vi av bottenstriden

/Grodan

A new meaning of self-confidence

I'm in a.. what can I say.. splendid mood, great great great mood. I am the best, the king. Like the one and only. I'm above every other person. You know why? It's simple. Cuz it's weekend tomorrow! Fucking friday again. Nothing planed the first day of the beloved thing called holiday but every other minute is fully scheduled with funny stuffs. And I really think for once, without being embarrassing, that this is the time to be enormously proud of myself. I've always had a big portion of self-confidence in me but now it's time to live out. Sometimes you've got to think: "No one can be myself like I can".
Nothing can go wrong the next few days. This is the time, this is the beginning. Beginning? Of what? You'll see, ladies and gentlemen, you'll see. It's me you're takin' about. Everything can happen...
I love myself!

Listen to this song, it's me right now and of course on friday and saturday.. and sunday..



// Tompa C


Lösningen på frågan

Många undrar hur det går ihop. Hur kan alla i Festkommitén vara så vältränade trots att vi är fullständiga idioter och mer eller mindre alkoholiserade?

Förklaringen är givetvis en cocktail av diverse anabola steroider vilket vi kan passa på att rekommendera till alla andra här ute i cyberspacen. Ger ett härligt pump och glatt humör!



Några som vanligtvis inte tar anabola är givetvis popare och popare går ibland till Baba Sonic för att festa till det en onsdag. Det nöjet ska vi som sagt dela med dem idag, Grodan och Don Juan.
Givetvis är laddningen enorm för denna kväll precis som alla andra babakvällar och det vankas både sprit och öl i mängder för ett tydligt mål - tvärdimma.

Kände idag att hjärtat slog extremt tungt och hårt så ikväll får man passa på och testa gränserna för vad kroppen pallar. Kan bli shotrace både under förkrök, wollmars och väl på baba.



Champions League har dragit igång med kvalen och det fick mig igår att tänka på vilken guldålder vi fått uppleva, fotbollsmässigt, vi som växt upp under 90talet o början av 2000talet. Det känns som att det kommer tippa över nu när det köps spelare för 1 miljard. Kan bli grisigt i framtiden tyvärr och just det fick mig verkligen att fundera över hur mycket fint man har fått uppleva i sin ungdoms dagar.
Premier league, canal+ på söndagarna då man alltid slank hem till någon kompis, köpte godis, och såg shearer, seaman, bergkamp, en ung henry och beckham... De tiderna är förbi. Inget är lika exotiskt, elegant längre. Kulisserna är öppna och vi ser rakt in i de giriga gapen hos fotbollsklubbar och spelare.
The times they are a'changin.
Och bytt är bytt, kommer aldrig tillbaka. Fotbollen har gjort sitt val, bort från det charmiga, lite smutsiga, mot det ståtliga, stjärnprydda. Och dyrare.
På något sätt har man ändå växt upp just i denna omväxling, men jag tänker på dagens snorungar jämfört med hur vi som små såg på fotbollen, lagen och stjärnorna. Det är nog annorlunda nu.

In many ways, we'll miss the good old days

The strokes - Someday



Fy fan jag är en blödig jävel och det bor en katt hos mig nu. I got a cat situation going on.

/Grodan

Bussen från slussen

Igår när jag steg på bussen, hittade en schysst plats och tog det lite lugnt kunde jag inte låta bli att snappa upp ett samtal mellan två män runt 45+.

Den ena till den andre:
Fick du ligga igår?

Najs tänkte jag, nu får jag ta del av hur det är att ragga när man är tämligen gammal. Det ger ju även hopp om ett ungkarlsliv vid den åldern också. Till min enorma besvikelse var det varken brudar eller sex som deras samtalsämne berörde utan sjukhus och krämpor.

Enkel slutsats: Ta vara på glansdagarna.



Lite sent, men följande observationer kunde man göra från söndagens cupmatch mellan Bilbao och Barcelona
:

- Bojan har ett stort steg kvar att ta för en startplats. Han väger för lite och har inte det där lilla extra för att komma förbi.

- Puyol är trots ett år äldre lika skön att se. Hans vilja skojar man inte bort.

- Dani Alves fientliga följe minskar inte direkt för varje match, snarare tvärtom. Inte konstigt att han missade CL-finalen. Den mannen är undebar att se, men kommer att ställa till det rejält för laget om han inte lugnar sig lite.

Barcelona vann komfortabelt utan att direkt briljera, men flytet i spelet från den gångna säsongen finns fortfarande kvar trots bolltrollarna Iniesta och Messi frånvarande. Även världens bästa fotbollsspelare enligt Aftonbladet var med på skadelistan. Några sex titlar i år vettefan men den första kommer med all sannolikhet att hamna hos katalanerna.

Övriga noteringar:


- Barcas matchställ har gått ner sig något. Årets upplaga är något plastig och med en mörkare nyans.

- Perlskog är fortfarande lika tråkig kommentator.



Lill-lördag imorgon och precis som de flesta andra onsdagarna på senare tid så är det mycket riktigt Baba som gäller. FK kommer dock representeras av ett tunt manskap i och med att inte alla har glassiga jobb.

Grodan firar att sommaren börjar och jag passar på att fira skolstarten!

Mitt tips för er som fortfarande sitter hemma och funderar på om man ska ta sig ut i regnet: Stanna hemma, tanka ner Taken och njut. Klass på den rullen.

/Don Juan

Råsågning

Tiden flyger och det var återigen en vecka sedan man la in sina åsikter i våran mysiga lilla blogg. För att resuméra tiden emellan kan sägas att det som alltid blivit en del festande, där bl.a en kräftskiva ute i Haninge tog priset som roligast. Den innehöll det mesta i form av skön stämning, fylla, intriger, dans, kyssar till höger och vänster och diverse snedsteg (där jag själv också tyvärr måste inkluderas). 
Men idag tänkte jag faktist härma en person vars blogg ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Att reta upp folk har visat sig vara en framgångsmetod i bloggsverige. Hon är ju trotsallt smart, jag menar tillomed jag här och nu gör reklam för henne, vilket jag aldrig trodde skulle hända. Ingen som har Bella Löwengrips nummer direkt så kan jag få tips på en gång?
Dock till skillnad från henne ska jag skriva om lite mer attraktiva saker i form av fotbollen och dess för- och nackdelar.
Som min käre Donnie J hinta lite om nedanför så tas självklart Andreas (Träben) Isakssons fenomenala ingripande upp och vart detta beteende kommer ifrån, blandat med lite allt möjligt som jag hatar inom fotbollen. För vad är det hela media kretsar kring nuförtiden? Jo, katastrofer, tragedier och allt det dåliga så att vi människor som läser skiten kan bli så äcklade som möjligt.

Till att börja med, har ni nånsin sätt en svensk, låt oss säga modern, målvakt vara bra med fötterna? Trodde väl inte det... Eller i allafall i Mellberg-klass? Näe fanumej inte det heller... Och då ska ändå tilläggas att verkligen alla suckar när Skägg-Olof får tag i bollen för att tjonga lite som han brukar göra. Men vad är det då som gör att ingen svensk målvakt som nu är bra på att rädda bollar kan använda fötterna? Efter att ha sett en division 2-träning med Enskede så blev det klart för mig att rollerna i svensk fotboll är skrivna i sten. Utespelare sköter sitt och målvakterna sitt. Keeprarna var liksom inte ens med på uppvärmningen. Dessa ska tydligen enbart hålla bollen ifrån sin kasse. Teorin om urusla svenska goalie-fötter blev fulländad när man såg "framtidshoppet" Johan Dahlin i U21-EM briljera på samma sätt som Isak med fötterna. Enda som kanske ger en strimma hopp är Kristoffer Nordfeldt i BP som i allafall ser ut som någon som har lirat utespelare någon gång i livet. Vi har inte sett det sista av honom, 89a också.

Att svensk träning saknar något har jag kommit under fund med även när det gäller ytterbackarna. Och som jag och alla brighta fotbollspersoner jag känner inklusive min far säger så är det just de oftast små och ettriga jävlarna som orkar löpa fram och tillbaka matcherna i ända som är skillnaden mellan ett tungt anfall och ett som kommer av sig fort. Alltså skillnaden mellan fler målchanser och färre. Skillnaden mellan vinst och förlust.
Nu är ju det här väldigt rakt på sak som ni märker. Det är ju inte ytterbackarna som vinner matcherna, men dessa ger en dimension till om de spelar som modern fotboll kräver. För att ge ett exempel så lirar vi Micke (helt värdelös) Nilsson på högerbacken. Att jämföra med Spaggarnas Ramos som i och för sig inte är någon favorit. Eller brassarnas Dani Alves som inte är defensiv någonstans, han bidrar istället till försvaret genom att vara jobbig för motståndarna redan på offensiv planhalva. Dessa forsar fram matcherna igenom. Och för att citera Jesus Navas, högerytter i Sevilla, när Alves försvann till Barca: 'Äntligen är det jag som får utmana motståndarnas vänsterback...'
Problemet när det gäller ytterbackarna inom svensk fotboll börjar redan i de lägre divisionerna. Lirar ibland division 7, vilket jag som inte lirat "riktig" fotboll på flera år tycker är för dålig nivå för mig, och här hör man allt som oftast att man ska utmana motståndarnas ytterbackar eftersom de är de sämsta spelarna i laget. Detta kan förklaras genom att fotbollen på den här nivån inte direkt är något superrull. Därför hamnar i och med spelsystemet ytterbackarna på en position som inte är med i spelet så ofta. Och vem vill ha en position man inte får nudda bollen på?
Mitt förslag är att dagens svenska tränare funderar lite över hur man vill att sina adepter ska se ut om ett par år, hur även dessa ungdomstränare kan bidra till fotbollens grönska i Sverige. Förslag redan nu till Lagerbäck: lira Seb Larsson på högerbacken kanske? Även om jag gärna ser honom mer ofta i en mittfältsroll så måste ändå han ses som den ultimata högerbacken för landslaget just nu.

Nästa skit som måste tas upp om fotbollen är alla skador, sjutusen filmningar och hur det hänger ihop att man kan få kramp i en 90minuters-match när man tränar i stort sett varje dag?
Hur ofta ser man inte i en match hur någon clown kör en rullning på sjutton och en halv meter och håller sig för pannan när han i själva verket fick en smäll på benet? Hur många ggr faller inte spelarna innan det ens hunnit blivit en närkamp?
Min bedömning att det till stor del består av kärringar i dagens fotboll och att träningen omöjligen kan vara tillräckligt hård. Har redan kört ett inlägg på ett forum om hur fan man kan få kramp i en fotbollsmatch. Vad är det man tränar till egentligen? Hur kan inte spelarna klara en full match? Jag skrev en jämförelse med hockeyn i det inlägget om att i den sporten är det ingen som viker sig eftersom man då ses som något av en kyckling som inte är tuff nog. Att mentaliteten sporterna emellan skiljer sig enormt är det inga frågetecken om...  
Fick självklart ett ruskigt smart svar av någon helt misslyckad person att i hockeyn får man ju byta hela tiden när man blir trött. Höll på att ramla av stolen av killens okunskap. Helvete, åka gricker i intervaller är så mycket intensivare än att springa efter en boll och hålla sin position med 10 andra boys med samma tröja på sig i 90 miunter. 
Och även filmningar blir man så galet trött på. Helt sjukt hur man kan slänga sig så mycket. Ingen heder längre, men det är förståeligt genom att man inte längre får något credd ifall man står kvar på benen. En lösning kan vara att om killen ligger kvar tills domarn måste blåsa så får han helt enkelt sitta vid sidan av i fem minuter efter det. Och även, of course, direkt ett gult kort om filmningen är såpass uppenbar.
Bara för att visa ett skönt exempel:



Slut på klagomål. Spurs vann premiären i helgen! Helt välförtjänt också. PTs Liverpool blev helt enkelt utspelade och som storklubb kan man ju inte erkänna regelrätt förlust utan ska skylla på domaren som inte ville blåsa fler än en straff till Pools fördel. Visst, det fanns några situationer men dessa var inte tillräckligt och dessutom fanns det faktum att de rödklädda verkligen inte var förtjänta av någon poäng. Eftersom jag inte trodde på köpet av Bassong så gick självklart killen in och gjorde en prickfri insats med ett avgörande mål som kronan på verket. Sällan jag blivit så glad över att ha fel...
Även Gnaget vann rättvist igår på en plan som passat bättre i sim-VM. Efteråt kom klagomålen som alltid om att AIK vann just pga det. Men det var absolut inget som gynnade mina svartklädda hjältar och man vann helt enkelt matchen i första halvlek. 



Dagens bärstips: Zlatopramen, 5,1%, tjeckisk ljust bärnstensfärgat öl med en liten bränd ton och lagomstor beska. Aningen små inslag av jäst och bröd. Mitt absoluta favoritöl som passar till allt ligger mitt emellan svårdrucket och lättdrucket. En perfekt tips för folk som önskar lite mer smakfylld öl men som inte kan tänka sig det värsta. Den är precis som vi svenskar, verkligen lagom. Eller som jag brukar säga efter första klunken: helt underbar.

// Tompa C  

Cold feet

Helgens två utgångar kom inte alls upp i den kalibern vi är vana att prestera på! Nästa vecka blir det nya tag. Lördagen inleds med enbart tre timmars arbete, en snabb bira följt av omgångens viktigaste match, AIK-Kalmar. Efter det kan det bli en repris på förra veckans stökiga fasoner, fast med stort S.

 
Två FK-representanter i klimax. Snygga, taggade och fulla.



Vad är grejen med att skriva korta och koncisa blogginlägg och sedan lägga upp en bild och en dum fråga som är så äckligt retoriskt så det är fan löjligt? Skiten bör ju ha något form av innehåll och budskap.



Ikväll blir det återhämtning från helgens fyllor modell mindre. En schysst middag, lite mjörre och en match på det (Bilbao-Barca).

När vi ändå är inne på fotboll. Varför är ALLA svenska målvakter så usla med fötterna? Jag hoppas Tompa C skriver en redogörelse snart. Vår så kallade landslagsmålvakt passade på att skämma ut sig TOTALT i dagens match mot Ajax.



Fötter och fotboll hör man ju bara på namnet att det hör ihop. Att ta emot en passning och slå bort en boll är fundamentalt. Varför i helvete klarar ingen svensk av det?

/Don Juan

Blah

Hmm vad hände igår gick det kanske lite bättre? Vet ej? Var ett gäng ute, svag FK-representation med endast Don Juan och givetvis miraklet Grodan. Kvällen gick extremt bra och jag runkade lite åt att Grodan och mr V försökte fuska sig in på debaser 2 gånger inför samma vakt. Givetvis tvärtorsk. Drog sedan en taxi till spybar. Givetvis tok-kö eftersom vi var där kl 3 och vi övervägde möjligheten att komma in gentemot att dra en efterfest. Blev istället hemgång.

Dock gav ej Grodan upp och körde en krasch in på en grannes efterfest och körde tequilarace med ett gäng som tydligen inte höll FK-klass utan gav upp efter ett gäng shots. 1-0 till FK här.



Dagen efter - tvärdåligt att vakna med extrem huvudvärk och fortfarande snorfull. Men återhämtningen låg nära och dagen inleddes med torsk mot hor-elfsborg vilket givetvis användes som ursäkt för att supa sig riktigt väck igen. Detta gick bra trots att vi hamnade på metro, skanstull, som mest liknande en nattklubb med värre identitetskris än en 14årig gefle-huligan. Jag menar vad fan tänker man när man matchar persiska diamant-tapeter med egyptiska mini-sfinxer och mossbelagda hällstenar? Idioter. Piss-ställe. Hatar det. Blev en kebab som avrundning.
Och nu ligger Don Juan och ser visserligen söt ut men snarkar.

Mjao.

/GRODAN

Dags igen!

Fyfan innan man ens visste ordet av var det ju tydligen helg igen! Fy fan vad skönt och vad äckligt skönt att dra in på systemet en fredageftermdidag och höra flaskorna klirra mot varandra när man sätter ner dom i dessa vackra, lila påsar.
Idag tänkte jag först ta det lugnt men ändrade mig när jag återkom till normal sinnesstämning. Det vankas alltså utgång och för att locka med övriga FK har jag sagt att vi ska ta några chill-öl men givetvis ska vi bli snorfulla.

Var hamnar vi ikväll? Svårt att säga men det lutar åt en inledning med mr V i en park någonstans på söder vilket är mycket passande. Möjligt att kvällen slutar på debaser men risken är lika stor att vi hamnar i en rännsten i gamla stan. Då kan man även fråga sig vad skillnaden är.



I Festkommitén brukar vi förorda flask-öl, och vi får många mail om varför det är så. Svaren, liksom logiken bakom dem, är förvånansvärt enkla.

- Det klirrande ljudet. Somrigt och ger en bra känsla och försmak av vad som komma skall.
- Smakar bättre. Tänk coca cola i flaska mot coca cola i burk. Det smakar helt enkelt bättre.
- Stilfullt. Ställ en staropramen-burk mot en staropramen-flaska och väg stillfullheten. Klart övertag för flaskan som ger en närmast elegant känsla.
- Kylan. En bra glasflaska (tänk Baron Trenck, lite tjockare glas), alltså ej corona, desperado eller liknande tunna glas, håller kylan mycket bra.
- Funktionaliteten. Är flaskan uppdrucken kan den med fördel användas för att jaga bort pundare och närgångna rovdjur.
- Panten. Flaskorna har ingen pant så man slipper gå så långt och stå och mata maskinen med ölstinkande kadaver.


För att fira flaskölen är det dags att köra en grov helg.



OBS denna helg är också ett utmärkt tillfälle för alla färskingar att bevisa sin duglighet gentemot FK då det vankas tvärfylla hela helgen.

/Grodan

I still got it

Det var precis det här jag efterlyste när jag satte pennan på pappret; dramatik. Våra inlägg ska vara kontroversiella, annars kan man lika gärna låta bli att skriva. Det jag skrev är självklart någonting jag står för, men samtidigt något man kanske inte riktigt skojar bort. Givetvis går seriositeten i inlägg att diskuteras. Nog ordat om det.



Snart sparkas fotbollssäsongen igång igen efter sommaruppehållet. Förhoppningsvis får vi även med oss Tompa C och det nya lagbygget i CLB kan bli riktigt vasst. Här är pjucken som ska servera PTPE:





Senaste nytt:

Rykten gör gällande att en viss morsa har fått tag på denna adress. Synd för henne tycker vi!

PTPE gick häromdagen ut med att en random blogg hade i ett av sina inlägg publicerat att man ska passa sig från vår blogg då vi är "alkisar som bloggar om våra tabbar". Det visade sig vara ett nytt falsarium från PTPEs sida. I själva verket så har han själv varit och spanat i en 93(!)as blogg och lagt en kommentar i ett av hennes inlägg.

Eftersom att värnplikten satte stopp för jobb det gångna året så beslutade skatteverket ändå att skänka en slant till mig. Gratisfylla tackar man för!

/Don Juan

En hård dag senare

Tung dag idag på jobbet och ännu tyngre kommer det bli nu på gymmet.
Folksam var idag tillhåll för en av de mer slitna spelstugorna som existerat i modern tid. Så här kan det se ut när Grodan och mr V jobbar. Eller spelar kort.





Torsdag idag och således snart helg igen. Detta innebär givetvis superfest som är inplanerad lördag. Grov fylla räknas med liksom att Bajen spöar elfsborg med minst tre-fyra baljor.

Tills dess njuter jag av att ha fått 12 lax på skatteåterbäringen. Mjao.

/Grodan

Omstrukturering i Festkommitén

Efter en lång diskussion mellan Grodan, PTPE och Tompa C har vi beslutat att frånta Don Juan hans bloggnamn och han ombeds härmed byta namn, föreslagsvis till Gaylord eller annat passande. Vad nedanstående inlägg överhuvudtaget gör publicerat på internet är en fråga för senare arkeologer. Vi kommer nog inte veta svaret på ett bra tag.
Vad vill den före detta Don Juan säga? Svårt att veta. Oförsvarligt!
Vem är kvinnan? Vad vill hon? Och vad vill den före detta Don Juan? Vi antar att det inte är sexdriften som styr.



Vad gör Matty på ett publiklöst råsunda där det just nu spelas en total skitmatch? Svårt att veta.



Är det glassigt av PTPE att sumpa mobilen på donken kl 4 en lördag? Svårt att veta.



Vad gör PTPE, Tompa C och Grodan i en lägenhet på en onsdag som denna? Dricker öl och kollar fotboll.



Många frågor, få svar. Krävs en samling av hög kaliber för att reda ut dessa frågetecken. Förslagsvis ej bastuträff med tanke på en av våra medlemmars nyfunna intresse.


/Festkommitén (3/5)

Ett annat sätt att ragga på

Första gången jag träffade henne kände jag att jag hade kontrollen. Jag är visserligen en blyg människa av mig, men när jag charmar damerna så är det ändå jag som för matchen. Vår dragning till varandra eskalerade för varje dag som gick och successivt var det hon som tog över kommandot. Jag har alltid haft vettiga svar att komma med, men helt oväntat stod jag där totalt mållös med darriga ben som om det vore första gången en vacker kvinna tilltalade mig. Detta kanske inte är de ultimate förutsättningarna man ska ha för att förföra en kvinna, men på något sätt lyckades jag ändå vända det till min fördel och plötsligt var jag den där söta, mystiska grabben.

Jag skriver om en vacker, självständig och mogen tjej som lyckats vända världen upp och ner för självaste Don Juan. Det är en sån där tjej som kommer att få benämningen "cougar" i sinom tid.

För att vara på det klara så har inget mer "hänt", men man ska inte sticka under stolen med att det fortfarande -trots att det gått ett par månader sedan vi träffades för första gången- finns en attraktion oss emellan. Jag tänkte passa på att citera en god vän och min största förebild, Charlie. Numera använder sig Grodan utav följande citat när han ska hacka lite på mig: "Are you playing it slow? And by slow, I mean gay."

/Don Juan

Färskkommitén?

TIll att börja med måste det understrykas att lördagen var en riktigt skön kväll.

Med det sagt måste vi ändå ha den självkritik som krävs för att konstatera att avrundningen blev minst sagt fiaskostämplad. Hemgång redan vid halv fyra och det kan inte bara vara jag som undrar vad fan som hände?
Det sista jag minns är att PTPE sitter halvdäckad i soffan och gapar efter nåt att äta. Grodan går o fixar ett glas vatten och jordnötter, men kommer tillbaka till en tvärtom soffa. Käkar upp alla jordnötter, dricker upp vattnet, och tar mig sen en funderare kring var i helvete gänget tagit vägen. Svaret var väntat.

Hur som helst, återigen måste man säga att det var en ruskig kväll i övrigt. Förkrök för totalt cirka 1800kr vilket smakade mumma för alla utom plånboken. Dock lever man bara två gånger så man får passa på.


Lördagens bästa; Festkommitén minus Matty sitter i bastun och dricker pilsner. Tompa C drar igång musiken och börjar ladda. Då slår PTPE till:

"Åh fan är det från smurfhits?

Världsklass!



F
örresten är det någon som kommer ihåg taxiresan in till stan och vem som betalade, samt vad det kostade? Varken jag eller Tompa C hade någon aning om detta. Och hur fan satt vi alla fem i en vanlig plutt-taxi? Var tog cigarren vägen? Vem körde rattfull dagen efter i jakt på en mobil? Vem försökte lägga in stöten på Tompa Cs lillebrorsa innan vi drog?
Många frågor, få svar.
Som vanligt efter en bättre kväll.

/Grodan

Labbrapport

Uppgift: Ringa in till jobbet och ställa krav. Kräva ledighet.

Utförande: Jag slog något jävla nummer jag hade sparat i mobilen och presenterade mig när jag fick svar. Förklarade läget att jag ville ha ledigt och att de förmodligen ändå inte behövde mig. Allt detta utförde jag givetvis i ett nyvaket tillstånd och med en så nerknarkad röst som möjligt, precis enligt planen.

Resultat: Numret jag slog gick dessvärre inte till personalassistenterna utan till en av de högre cheferna. Hon var rätt konfunderad över mitt samtal och tillrättavisade mig något.

Hela processen fick alltså utföras igen. Denna gång med lyckat resultat och nu är jag hemma och laddar med AIK-sånger för att snart bege mig till Råsunda och facka ur!

Slutsats: Man bör INTE ha några som helst kvinnliga nummer sparade i sin mobiltelefon. Det kan leda till fyllesamtal som man sedan ångrar eller så går det som för mig. Man bör alltså istället ha en liten svartbok där alla nummer är sparade i alfabetisk ordning och kan användas vid behov.



Nu är det dags för helgens hetaste stockholmsderby! AIK-BP med avspark 16.00. Solen skiner och biran är kall.



/Don Juan

Dimma

Filosofin för en knegare som moi just nu, såhär mitt i sommarn, måste ändå vara att utnyttja all fritid som ges. Eller hur? 
Och det måste jag säga att jag gjort med råge senaste veckorna. Trots att jobbet kräver med inräknad restid att jag är borta 7-19 varje dag så har det mesta hunnits med framåt kvällarna. Visst sömnen blir lidande men det får man väl ta, jag menar man lever ju bara en gång. Shit asså, det här är faktist första gången sedan jag skrev presentationsinlägget som jag sitter framför hemmadatorn och de va ju trotsallt ett gäng dagar sedan. Ska man som bloggare kanske skriva flera om dagen? Eller i allafall en gång om dagen eller varannan. Men vem vill läsa exakt allt jag gör hela tiden? Tur att vi är flera på den här sidan och att den inte handlar om det vardagliga...

Helgen betyder frihet i mitt vokabulär och eftersom tiden brukar gå så galet fort när man är ledig och har kul så gäller att ta vara på varje sekund och njuta till fullo. Igår var det smått picknick och mys nere intill vattnet vid Lycksjön, Haninge med flickorna. Eller snarare kvinnorna... Eller tja, tjejerna kom vi fram till att det passade bäst. Man börjar bli gammal, inget som klickar helt längre. 
Idag är det ölprovning och bastu som gäller innan vi ska ut på stan och härja. Men före dess har jag och Don Juan en Gnaget-match att attenda till. Självklart värms det ju upp med en och annan pilsner i parken innan det är dags för BP-kross. Tror att vi som vanligt äter upp motståndaren och vinner med de otroliga utklassningssiffrorna 1-0. Det har ju aldrig hänt förut menar jag...



Tottenham Hotspurs, Bill Nicholson Way, 748 High Road, Tottenham, London. Aja ni förstår, i vilket fall så har det värvats in en ny mittback eftersom King som bekant knappt tränar och spelar typ varannan match. Woodgate som alltid varit skadeförföljd och nu även Dawson som inte kan medverka pga nåt efterhängset från skadan i näst sista matchen förra sessen. Då har ersättaren dykt upp i form av förra årets stolpskott Sebastien Bassong från Newcastle, killen lirade i Premier Leagues i särklass mest värdelösa backlinje förra året och lyckades trots det att 10-dubbla sitt värde, få credd och nu ses som något av en star. Asså jag förstår inte, jag såg grabben lira ett par ggr i våras och förstod inte vad han gjorde på plan. Nu lirar han i mitt älskade Spurs och har en jävla massa att bevisa innan min bild av honom kommer förändras. 

Häftigt att min favoritmittfältare Alberto Aquilani gått till Liverpool, kan nog bli en riktig hit trots det faktum att han är italienare (har bortsett från Zola aldrig lyckats i England), skadebenägen och får till uppgift att axla Xabi Alonsos mantel. City fortsätter värva ihop en hygglig elva där hälften består av forwards och Wenger protesterar vidare mot pengahysterin som till största del leds av just City. Jaa absolut Professorn, alla tycker det är sjukt men man måste tyvärr anpassa sig. Inte så mycket att göra och vill Arsenal behålla sin rang i top 4 så måste man haka på. Bara 7 dagar kvar till starten, kan bli kul i år. Längtar...

En till grej. Asså okej Zlatan du är typ hur cool som helst, du är den bäste svensk fotboll nånsin kommer att producera, du ligger top 5 i världen. Du skulle verkligen kunna få vem som helst att köpa korv, skulle säkert spela bättre med koner till lagkamrater i landslaget och förmodligen vinna VM-guld om du själv fick lägga upp taktiken. Men för fan, att kyssa Barcas klubbmärke efter 5 minuter blir ju bara pinsamt. Visst smöra på men det finns gränser. Säger som vaktutbildaren i lumpen: Hur tänkte du dääär?  



Dagens bärstips: I och med ölproving dagen till ära så passar vi på att promota en riktig svensk finfin. Hell, 5,1%, svensk kopparröd öl med en väldigt stor beska. Små inslag av frukt och honung. Är man inne på vanlig krökpilsner i form av Sofiero, Norrlands, Slots och allt vad det heter som inte smakar nånting så kommer man garanterat nästan spotta ut den första klunken av det här ölet. Eftersom det här är den smakmässiga kejsaren bland systembolagets olika pilsner så finns det lättare exempel att fukta strupen med om man vill komma in i smakölets fina cirkel. 

Ikväll är bara att köra, blir helt enkelt jävligt kul, typ enastående, kort och gott:
DIMMA!

// Tompa C
 

Helg!

Nu är det fan helg igen! Sjukt nice!
Ser fram emot en rejäl praktfylla med FK på lördag! Det kommer börjas med en skön bastu med ölprovning hemma hos Tompa C! Hur det fortsätter därifrån får vi se. Det enda vi vet är att det kan spåra lite med spyan senare på kvällen...





I tisdags var vi och ladda upp inför helgen med lite skön minigolf! Som väntat vann våra golfare Matty och Tompa.
Tompa blev en tung etta med 49 slag tätt följd av Matty på 54.
Sist kom såklart grodan och jag! Vår putteknik är väl kanske inte den bästa tyvärr. Personligen föredrar jag att putta som en hockeyspelare, varför vet jag inte när jag inte ens har stått i en rink. Bra som fan går det iallafall!
Grodan har nog den märkligaste tekniken jag sett.
För det första la han upp bollen på skruven som håller fast plattan, och inte i hålen som är till för att bollen ska ligga still.
Efter några försök att få fast bollen insåg han vilken scen han ställde till med.. fick ju skämmas för grabben!
Han håller klubban precis som man ska göra, men ställer sig på fel sida om bollen... trots det gick det helt okej för honom. Fram till hål 18...

Inför hål 18 har jag 71 slag och grodan har 66.
Med enkel matematik betyder det att jag måste slå i bolljäveln på 1 slag och grodan på 7 för att jag ska slippa betala en varsin bärs till de övriga deltagarna.
Säker som man är stänkte man in bollen på ett slag och satte genast en sjuk press på den överpresterande grodan!
Hur som helst pallade han inte trycket och lyckades inte få i bollen i hål!

Så poängstälnningen blev följande:

1. Tompa - 49
2. Matty - 54
3. P.T.P.E - 72
4. grodan - 73
5. Don Juan -----

Eftersom Don Juan prioriterade jobbet istället så är han nu utsedd till FKs sämsta minigolfare tills dess att han har bevisat annat!



In i dimman! Ladda galet! Puss!

/P.T.P.E

Forever young

Upprop den 19 augusti. Jag ryser vid tanken att jag återigen ska infinna mig i en skola. Eftersom att jag har så höga tankar om mig själv och har en enorm strävan om att lyckas på denna planet så väger det ändå upp och jag är givetvis inte ensam i FK om det. Inom en snar framtid så kan ett monopol på alla klubbar och sprithandel i Sverige ägt av oss vara ett faktum? Den som lever får se och med helgens fylla på tapeten så kanske vi inte når dit.

Så här är läget i festkommittén:
2 hantverkare
2 slackers
1 akademiker (to be)

Passande låt till helgens bravader:





Denna sommar har värvningskarusellen varit brutal och jag kan inget annat än instämma med Wenger gällande Reals och Citys lagbyggen: Här är artikeln

Jag undrar hur Robben känner sig nu. Lagets viktigaste spelare den senaste säsongen, jämfördes stundtals med Messi och fullständigt briljerade och nu ser det ut som om holländaren får nöta en hel del bänk.

En annan som inte heller lär vara så glad är Higuain som också har ett mycket bra år bakom sig. Det har ryktas hela sommaren att argentinaren är på väg bort från den spanska storklubben. Real måste fortfarande göra sig av med två spelare.

Finns ytterligare en rad med spelare som klubben pissar på.

Häromdagen sjöng jag en ramsa för PTPE som svar på hans tidigare inlägg:
We got the worst midfield in the world. We lost Xabi Alonso...

/Don Juan

Grodans guide till vardagsdrickandet

Att vara full är som vi alla vet mycket bra och skönt. Men att få en jämn, stabil fylla och dessutom göra det med klass är väldigt svårt för de flesta. Därför har jag nu tagit mig tid att guida er genom en vardag av supande. Vad passar när? Vad går bort? Vad hör alltid hemma?

Festkommitén svarar.

Frukost

Frukosten som måltid sägs vara det viktigaste målet på dagen. På samma sätt kan du sätta din prägel på dagen genom att välja olika sorter öl och sprit till frukosten.
Under varma sommardagar som nu passar en lättare öl med medelstor till stor beska. Detta får kroppen att hoppa igång samtidigt som ölen med närmast konstnärlig elegans rinner nerför våra törstiga strupar.
Enligt mig finns det två öl som passar riktigt bra för detta, beroende på toleransnivå och individuell smak.

Den ena är Lapin Kulta, en 7.0a med rätt karaktär.
Den andra är Arboga 10.2, med högre alkoholhalt för den mer krävande.

För att ackompanjera ölen och påskynda fyllan passar en 8a Cointreau, välkyld och med en isbit i. Notera konstnärligheten när isen sakta smälter och får cointreaun att sakta grumla sig i skikt. Finns inget bättre en varm sommardag.


Lunch

Hur vi människor äter lunch är väldigt individuellt. Eftersom denna guide utgår från FKs krav innebär det att vår lunch består av varm tillagad mat med höga näringsvärden.
Till detta passar en öl med stor fyllighet som man kan ta sin tid att dricka och dessutom ger en lång mättnadskänsla så att man håller sig till middagen både mättnadsmässigt och vad gäller promillehalten.

Chimay blå är mitt eget absoluta favoritöl för detta syfte, med väldig fyllighet och 9.0% alkohol. Dock extremt dyr (närmare 30kr för 33cl) så för oss pengasvaga kan det bli dyrt i längden då man gärna sänker 3-4 var tillfälle.
Pilsner Urquell är ett alternativ med kvalitet för lite mindre pengar. Dock har den endast 4.4% alkohol, men häll i lite vodka eller ta några kalla extra så håller du dig på rätt sida promillegränsen. Klart vrålfull alltså.

Efter en varm måltid och ett par fylliga öl är det lätt att känna sig överfull i magen. Då kan det vara skönt med något som friskar upp. Ett par shottar anisdryck såsom Ouzo eller Raki lättar upp och ger en frisk känsla. Minttu är ett alkoholsvagare alternativ som även den fungerar.


Middag

Om frukosten är dagens viktigaste mål så är middag definitivt dagens höjdpunkt. Ett upphittat roadkill eller varför inte något du själv kört på under dagens fylledimma? Båda är billiga alternativ som garanterar en färskhet och som kan styckas enligt eget tycke. Annars kan man fynda lite billig rostbiff eller annat gott kött. Hur man än komponerar sin middag är det värt att fira att man överlevt en dag till och då gäller det att även drycken ger ett storslaget intryck.
En bra middag kan ta tid att tillaga. Därför gäller det att du har något att dricka till matlagningen. Många skulle här föreslå en lättare öl, men det kan ställa till problem i magen med bubblorna innan käket. Istället föreslår jag en enkel, elegant drink för att hålla igång fyllan och reta aptiten.

Den givna klassikern är en Dry Martini. Vanligtvis rekommenderas bara lite Vermouth men själv vill jag mena att andelen Gin/Vermouth ska vara 50/50. Viktigt är att drinken är välkyld och serveras i ett korrekt cocktailglas med HÖGST en oliv. Allt över en oliv blir enligt mig en Dirty Martini.

När maten är serverad gäller det att ha nära till hands till både öl och sprit. Här gäller att både sprit och öl ska vara av törstsläckande, rensande karaktär.

Pilsner Urquell fungerar även här med sin låga sötma, men vill du ha mer variation finns även andra alternativ.
Baron Trenck är en klassiker som fungerar perfekt här. Det du letar efter är den klassiska tjeckiska pilsnern med låg sötma och stark beska.

Som sprit finns egentligen bara ett alternativ, en välkyld Vodka i små snapsglas garanterar en väl uppbyggd fylla och renare än så här blir det inte heller.

Efter maten gäller det att slappna av ytterligare och ha något att smutta på medan kvällen lever sitt egna liv.
Som öl passar här ett antal ytterligare Baron Trenck som det aldrig kan bli för mycket av.

För att säkerhetsställa att dagens vitamin- och mineralbehov och samtidigt öka på fyllan är White Russian ett utmärkt alternativ på kvällskvisten. Mjölken säkerhetsställer en bibehållen mättnadskänsla och det lilla koffeinet hindrar dig från att däcka på väg till sängen. En riktigt bra vitryss är riktigt bra kyld och toppas med ett tunt skikt finriven mjölkchoklad.


Nu vet ni hur det ska göras!
All lycka!

/Grodan

God och dålig nyhet

Förra Zenit-stjärnan Pavel Pogrebnyak är klar för en flytt till stuttgart. En bra flytt för den stora starka anfallaren som kanske öppnar för ännu större klubbar i framtiden. Det var den goda nyheten.

Den dåliga nyheten är att detta kommer göra honom dyrare att värva i Football Manager. Pogrebnyak är nog min absoluta favoritspelare all time genom fm-serien efter hans succé i mitt Marseille nu på FM 09. Gissningsvis har han nu ett treårskontrakt med en tysk storklubb vilket gör honom i princip omöjlig att värva första säsongen om man inte är någon av de 4 största lagen i världen. Och vem fan lirar med de lagen första säsongen? Färskt!


/Grodan


Just dance

Man stöter på en hel del underliga människor.

Häromdagen på jobbet kom det fram en grabb som var runt 15-16. Han ställer sig framför mig, tar upp plånkan och överväger om han ska spela på den enheten jag opererade på.

Grabben: Nee jag har spelat bort för mycket pengar redan. (Varpå han visar mig vinsterna han vunnit.)

Grabben: Synd att man inte har någon flickvän. (Jag rör fortfarande inte en min.)

Grabben: Vart dumpad häromdagen...hon tyckte att jag spelade för mycket datorspel. (Här var det svårt att hålla sig för skratt)

Det visade sig att killen spelade wow och hellre satt framför datorn istället för att vara med bruden. Med facit i hand så ångrade han det. Fick även en fem minuters lång redogörelse på hur hans gubbe i spelet blivit så bra som den blivit. Samtidigt som jag drev med honom rätt så hårt.



I skrivande stund kan jag passa på att tillägga att Lady Gaga har en riktigt schyst rumpa och är oerhört porrig på scen!

/Don Juan

Idag kl 06.00

Grodan, Don Juan och Mister D sitter på trapphusets balkong och har efterfest med korvtema. Upp i trapphuset kommer 2 kvinnliga människor jag aldrig sett förut. Bjuder självklart på en öl och efterfest, ett erbjudande som vid en första anblick tycks lockat duon. Fram kommer dock en skitsned brud som konfronterar direkt;

Brud: Är det ni som bor mittemot mig och har efterfester med öppen dörr varenda jävla helg fram till typ den här tiden?
 
FK-duon Don Juan och Grodan: ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................. nej det är nog de under här ni menar?

Brud: Nej det är precis mittemot här *pekapekapeka*

FK-duon Don Juan och Grodan: ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................. nej vi bor bredvid här *pekapekapeka*

Brud: Det bor ju en gammal tant där?

FK-duon Don Juan och Grodan: ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................. vi är hennes söner, vi bor där ibland

Brud: Okej förlåt då, godnatt

FK-duon Don Juan och Grodan: mjao

/Grodan

RSS 2.0