Snart helg!

Snart är det helg och givetvis ser vi fram lite extra mot denna helg då den innehåller en av bloggens skribenters födelsedag, nämligen "Matty the non-fatty", eller Matty som han också kallas!

*************************

VECKANS ORD:  "Juggernaut"
Juggernaut är ett engelskt ord, hämtad från hinduns "jagganatha", vilket är en annan benämning på den hinduiska guden Krishna.
Vid en hinduisk högtid för att fira Krishna befann sig ett gäng blekfeta britter, som fick se en riktig katastrof. En ceremoniell kärra med statyer av Krishna, "Jagganatha", tappades nerför en sluttande väg, och i sin väg rev den tunga kärran ner allt i sin väg. Jagganathan, på engelska Juggernauter, blev ett uttryck för en ostoppbar förstörande kraft.

Betydelsen av Juggernaut är alltså : Ostoppbar, förstörande kraft.


Juggernaut-kärran

Vanliga frågor:

Kan man vara en juggernaut?
Ja, självklart, bara du uppfyller kriterierna

Kan du ge något exempel på vad som skulle kunna "be a juggernaut"?
Till exempel har vi tsunamin i asien för några år sedan som skulle kunna beskrivas "juggernautish". Hulken är ett annat exempel.

***********************

Veckans lista : Hårdaste jobb-listan!

Denna vecka rankar jag Festkommitén efter hur hårda jobb vi har. Självklart en spännande uppgift och intressant resultat!

1. Matty - Snickare
Motivering: Fysiskt jobb med tidig uppgång, få möjligheter att sitta och slappa bortsett från de vanliga hantverkar-fikorna.

2. PTPE - Målare (ej konstnär men nästan)
Motivering: Fysiskt jobb med tidig uppgång, få möjligheter att sitta och slappa bortsett från de vanliga hantverkar-fikorna. Kommer ändå efter Matty med tanke på att PTPE får gå hemma månader i sträck för att det inte finns jobb.

3. Don Juan - Servitör
Motivering: Ett jobb med mycket rörelse, precis som de flesta restaurangjobb tuffa tider och få möjligheter att koppla av. Hamnar neråt på listan pga få arbetstillfällen. Dock pluspoäng för att jobba på en av de mer fackligt kritiserade arbetsplatserna i Sverige.

4. Grodan - Maskinoperatör
Ett jobb med fysiska krav som dock sjunker på listan pga stora möjligheter att se på film och surfa på arbetstid samt var tredje vecka ledig vid heltidsanställning. Även här minuspoäng för få arbetstillfällen. Pluspoäng för gym och idrottshall i anslutning till jobb.


***********************

Gratis godis i helgen?

/grodan

Kommentarer
Postat av: Don Juan

Det känns som att du och jag schteker mest!

2009-03-23 @ 13:45:33
Postat av: Grodan

håller jag med om till 100%!



aint no stekers but the true stekers

2009-03-23 @ 14:07:51
Postat av: Matty

haha! bra lista, tycker ändå ptpe ska längre ner i listan för tillfället :P

2009-03-24 @ 22:07:40
URL: http://fotbollochfylla.blogg.se/
Postat av: Grodan

Blir tyvärr svårt att peta mig och Don Juan från stekar-platserna med tanke på att vi båda jobbat cirka 20 timmar var detta år.



Dessutom har PTPE-jäveln kvar några pluspoäng för att ha slavat åt sin heta syrra vilket för övrigt är en skandal!

2009-03-25 @ 03:56:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0