Hur det går till

Hur blir man en nörd?

Jo oftast börjar det i tidig ålder, oftast i samband med begynnande pubertet. Ett exempel kan vara att en liten snubbejävel sitter och kollar star wars, och plötsligt blir störtkåt på prinsessan Leia och drar en grov wank.
Efteråt skäms han och tänker att det var en engångsföreteelse. Likt förbannat sitter han 5 år senare och runkar åt ett naket rymdmonster från star trek.

Snöbollseffekten kallas det visst.



Under övriga punkter är siktet inställt på träning 7 dagar i veckan vilket även innebär att spola kröket. Låter korkat som fan men ska bli intressant att se om det går totalt åt helvete eller faktiskt funkar.


/Mr Grodan


Svett, blod och krokben

Tydligen regnade det igår/inatt för fotbollsplanen var uthyrd till en lokal simklubb när jag kom dit för uppvärmning. Drog ut på tiden och först 5 minuter efter utsatt tid gick simklubben upp ur badet och gjorde plats för korpenfotbollen.

Således har jag

a) Aldrig varit så blöt efter en fotbollsmatch. När jag nu kom hem duschade jag med alla kläder på, och blev TORRARE.

b) Aldrig varit så blodig efter en fotbollsmatch. Visst, vattnet gjorde sitt för att spä ut mina dyrbara kroppsvätskor, men jag vågar nog påstå att det var en av de rivigaste matcherna jag lirat ändå.


Kort och gott precis som en korpenmatch ska vara! Fucking love it!


Här kommer några små frågor:

Kan ni se Vinnie Jones i dagens Barcelona?

Kan ni se Andrés Iniesta i real madrid?

Kan ni se Ryan Giggs i Manchester city?

Kan ni se Johan Elmander göra mål?

/Grodan

Eufori

Medan Jan "hoppa" Tauer funderar på hur han kunde bli så totalt uppsnurrad undrar jag och Tompa hur ölen kunde snurra upp oss. Vilken magisk afton och tillika galna kväll! Idag fick jag följande sms från mr Tompa C:

"Haha man blev nog lite småtankad igår!"


(Min mobil som för övrigt förlorat en del beståndsdelar.)

Vi satt på gräset mittemot Max och njöt av solens sista timmar för dagen och kanske t.o.m året innan vi begav oss till East för mer öl. Sedan var det d a g s. Det var dags att hylla laget och uppmana de att kämpa för att ge oss det där efterlängtade guldet, men det var framförallt dags att sjunga ner våra antagonister ner i superettan.

Det var en euforisk stämning på läktaren och det var länge sedan det var så här roligt att gå på fotboll! Ruset från alkoholen gjorde oss ännu mer taggade och när AIK gjorde första målet var glädjen obeskrivlig. Jag vet inte hur många personer jag kramade om på den Norra läktaren som jag inte kände igen.


Mäktigt tifo!

/Don Juan

Vemma

Imorrn onsdag den 30e september 2009, kommer det finnas för pojkar och flickor, damer och herrar att ta del av en unik chans att inom en snar framtid tjäna fina pengar.
Detta är en unik möjlighet, en fin chans till att helt enkelt tjäna sin egen trissvinst varje månad utan att egentligen arbeta... 

Så om man inte är helt korkad tycker man självklart att detta låter intressant. Då gör man enligt följande, på klassiskt lumpenmanér. Du följer dessa instruktioner:

 - Kollar i allmanackan så att man har möjlighet att lyssna på en presentation cirkus en halvtimme imorrn någon gång mellan 14.00 och typ 21.00.

 - Lokaliserar vart Espresso House på Vasagatan infinner sig.

 - Ringer mig så att jag vet att du dyker upp på ovanstående ställe, vilken tid du dyker upp och att du på allvar är intresserad av att tjäna pengar. (Lämna ut mobilnummer på bloggar är väl sådär men bara för idag: 0735439090)

Så för att sammanfatta, är du åt den läggningen att det vattnas i munnen så fort du får se att ditt konto innehar mer pengar än vanligt? Då är det här inga problem, dyk in för en kaffe efter att du kontrollerat ovanstående punkter så ska du få ta del av årets möjlighet...
Jag lovar att det är en bra grej, kom in och kika så du inte missar ett skönt tillfälle att på allvar trissa upp månadspengen!



// Tompa C 
 


FYFAN VAD NICE

Redan  måndag! Bara fem dag kvar till lördag, då blir det grovt FK-chill no birds allowed!!

På menyn står bland annat bakad potatis, grillat nötkött, grekisk sallad osv.


Idag när jag skulle måndagshandla på systemet blev det som vanligt kaos och sen sade kassörskan något men hon såg inte så bra ut, och jag lyssnade på lite sköna beats (dock ej frankie knuckles) men eftersom hon aldrig höll käften var jag tvungen att lyssna på det förmodade gnället.

Kassörskan: vill du ha kvitto?
Grodan: Nej fyfan!
Kassörskan: Säker?
Grodan: I helvete ska jag med ett facking kvitto till brudjävel?
Kassörskan: Kan underlätta för läkarna tänkte jag.

Då drog jag en flipp, halsade en kvarting sen drog jag! Fyfan! Sen tog jag en öl på bleckan, jävla gott!

En klass för sig

Söndagen räddad! Säsong sju av two and a half men är igång! Första avsnittet drog jag ner idag och det håller fortfarande lika hög klass. Charlie Harper förblir en levande legend! Tyvärr så är charlieharpersucks.com nerlagd så bjuder på detta klipp istället:




Men varför deppa ihop bara för att det är söndag? Det finns ju trots allt de som har de värre.



Superettan här kommer djurgårn!

/donnie J

Sunday bloody sunday

Söndagar är hopplösa. Helt klart den dystraste dagen på veckan och inte är de särskilt produktiva heller. Undra hur mycket tid man slösar bort under söndagarna på att inte göra ett jävla dugg. Det är då tur att man ibland blir väckt av sådana här underbara låtar:




Dålig uppdatering har det hittills varit från helgen som har varit ganska så perfekt. Fredagen resulterade i en stor dimma. Jag körde till en början på på eget håll där det hölls ett avsked för min tidigare chef som ska ut på nya äventyr. En oerhört gemytlig tillställning! Jag mötte sedan upp grabbarna och det utmynnade i en ganska så händelserik kväll.

Grodan och Tompa såg ut att ha det jävligt soft när de lutade sig bakåt i soffan för att snacka lite. Ordningsmakten var på hugget och tog de båda ut direkt för lite snack. Precis som alla andra idiotvakter så är det hemgång som gäller så fort de kallar ut en trots att man bevisar att man inte är full eller beter sig olämpligt, vilket Tompa tappert valde att göra. Tompa höll låda medan en virrig Grodan slingrade sig tillbaka till vårt bord och på något vis lyckades han med bedriften att bli utslängd och sedan bortglömd. Tompa ut - Grodan in. Ganska signifikativt i sig, det stärker bara tesen att alla vakter är idioter.

Kvällens höjdpunkt var när vi kom till Sibylla efter att Grodan ramlat in i vartenda buske som finns på söder och behövt en bärgningsbil för att ta sig hem. Väl på Sibylla redogjorde Grodan sitt missnöje mot de stackars knegarna. Enligt hans egen utsago så hade de rånat honom på pengar vid ett flertal tillfällen. Snubbarna såg ut som stora frågetecken och jag fick kliva in och reda ut situationen.

/Don juanito

en lördagsreflektion

Allt är som vanligt, vaknar upp, fortfarande full, och avgör när minnesluckan började och slutade. Igår var det väl mellan 22.00-04.00. Klart godkänt att minnas förkröket.


En rätt självklar men ändå odiskuterad sanning är att man med lite förståelse och öppenhet finner så mycket större bredd i andra personer som man annars inte håller högt. Något att ta med sig!

Ibland känner man bara såhär.

Broder Daniel - Shoreline (nej skojar inte)

 /Grodan


Europa-rekord?

Kom precis över en rätt intressant artikel om en nyfödd indonesisk pojke som vägde 8,7 kg när han ploppa ut eller rättare sagt slets ut. Tydligen ska det vara något form av världsrekord. Då undrar jag, hur bra ligger jag till med mina 5kg och 55 cm? Räcker det till ett Europa-rekord må tro? Någon som har statistik på det?



På tala om någonting helt annat. Jag fattar inte. Går Henke under något eget regelverk? Inte nog med att han viftar till sig otaligt med frisparkar nu är det tydligen helt okej att göra mål när man står en hel meter offside. Tråkigt att Hysen är skadad, nu lär Henrik Larsson, 78, ta plats i landslagstruppen och det skulle inte förvåna mig om han även tar en startplats mot Danmark. Sverige är förmodligen det enda landet i världen som tillåter att en spelare dels är dubbelt så gammal som resterande spelarna tillsammans och utövar två sporter. Nu är jag snäll, han har ju trots allt hjälpt Barcelona till en efterlängtad CL-titel.

För att citera Erik Niva angående straffen som blåstes igår till Gais fördel i mötet mot Hammarby:

"Nu springer han framför den stökigaste delen av klacksektionen, och vet precis som alla vi andra vilka mekanismer som kommer att starta i samma ögonblick som straffen är utdömd.

Ändå blåser han.

Det är väldigt starkt gjort, och det är ett symboliskt viktigt beslut. Att domare ibland är dåliga är inget problem som inte fotbollen kan leva med – men den dagen de blir för rädda för att ta obekväma beslut har vi en sport med oerhörda problem. "


Det är precis vad
Allsvenskan har - oerhörda problem. Bara för att man har spelat tio landskamper, varit en sväng ute i Europa och är någon form av "nationalhjälte" så BÖR det inte påverka domsluten.

/Don Juan

Closer


Hata, hata, hata Göteborg!

Jag säger som brajen. Hade det här hänt hammarby så hade det varit avstängning direkt. Jag har likt Laul inte hört om detta fenomen tidigare och är lika överraskad. Personligen tycker jag det är en fullständig skandal att sådant förekommer och bör bestraffas direkt. Men är det Christensen eller IFK som skall bestraffas? Och hur många använder sig av detta tjuvknep?

För att återgå till brajen så känns det jävligt kört för deras vidkommande i Allsvenskan. Bye bajen bye bye?

Snart bär det av till O'learys för att se på Helsingborg-AIK. Spännande match att vänta. Med IFKs poängförlust så har pressen minskat på Gnaget, men det vore ju typiskt med en förlust när man vet att man har råd med det. Framåt stolta AIK!




För övrigt är det här inlägg 300. Även alkisar kan skriva.

/Don juan

punkt punkt punkt

What came first, the music or the misery? jävla sopor alla som tycker wollmars borde sträcka upp en hand säg visst? stänga tre - ja! för helvete mr 3, massa grejer har öppet till 3? varfölr inte jag? eller du?

som sagt sopor, massa värdelösa as? eller? helvetes jävla skit! men på fredag är det all in? ja det är det svarade han, med mystisk röst. varför? jo för att han e jävligt mystisk. vem e han? ingen vet, många undrar.

det jag kan säga till er är att jävligt många människor är totalt värdelösa men ibland kanske man måste ha överseende, fan vet jag? mr mister

/Grodan

Finn tre fel


 "Helgens saxofonist är Oscar Forsberg som bränner av
svängiga solon till den pumpande housen på det stora dansgolvet."



facit:
1) Saxofon på ett dansgolv
2) att använda ordet "svängig" seriöst
3) Skriva solo när det tre ord senare säger emot sig själv


/Grodan

En fråga

Är man alkoholist om man tvättar sår med whisky och samlar upp det som rinner av i en bunke och dricker det?

tacksam för svar.

/Grodan

Utelistan

Man kan inte älska allt här i livet. Därför tänker jag bygga på den lista som vi på bloggen startade för ett bra tag sedan och som successivt växer allteftersom - utelistan.

Tidigare har vi alltså redogjort vårt förakt för de individer (de flesta) som har en förmåga att alltid vara ivägen på ett eller annat sätt. Oftast handlar det om att de stannar mitt framför en. Vi hatar det.

Grodan nämnde sitt hat till alla paraply-människor på denna jord som också har att göra med ovanstående. Jävligt bra inlägg i övrigt också.

Jag tog för inte så länge sedan upp mitt hat till världens sämsta yrkeskår - fotbollsdomare. Det kommer i all framtid att förbli en enorm gåta hur en hel yrkeskår kan vara så bedrövligt usla. Visserligen är det en tjusning i sporten med alla kontroversiella felbeslut som tas, men det försvarar inte deras fullständiga inkompetens i synnerhet de svenska domarna.

Nu går vi alltså vidare på nästa punkt. Musiken. Något som stör oss i Festkommittén är när en viss musik spelas under helt fel tillfällen. PTPE hatar när han inte får höra sin 107.5-musik spelas när han är ute. Alternativa klubbar existerar inte i hans värld.
Måste även dra upp en skön anekdot från helgen på Muskö. Dagen efter när alla var lite sega försökte Grodan ladda upp stämningen med lite skön festmusik. Helt plötsligt byter någon låt till: "My heart will go on" varpå Grodan skriker från ett annat rum: "VEM I HELVETE SATTE PÅ DENNA LÅT? SKÄMTAR NI ELLER?". Sedan dök han upp i rummet där alla satt med sin ovärderligt sköna min som man kan utläsa: "fan vad alla är dumma i huvet".

På tala om musik. För oss som bor lite längre bort än alla andra så är ens mp3 den viktigaste ägodelen för att kunna stå ut med resorna. Som för övrigt med lite enkel mattematik blir 30 dagars musiklyssnade om året om jag åker två timmar kommunalt om dagen. Skrämmande statistik. Jag förlorar alltså en månad om året på att åka buss och tunnelbana. Jätteroligt. Därför blir jag så förbannad på hörlurarna som hela jävla tiden ska gå sönder. Vad är grejen liksom?

För att summera ihop det hela. Här är Utelistan än så länge:
- Folk som står ivägen
- Folk med paraplyer
- Fotbollsdomare
- Fel musik vid fel tillfälle
- För långa resor
- Fucking hörlurar som går sönder.

Gemensamt med dessa är att alla börjar på F.

/DON JUAN

sopor

Hur fan kan man hålla på gnaget?




Idag kom jag även tänka på en skön grej. Sedan sommaren 2007 har kostnaderna för mina gymkort uppgått till sammanlagt 300 kronor. Då har jag ändå tränat regelbundet hela tiden.

Såg mörkt ut inför denna höst, även om alternativet med gratis gym på frysen fanns. Ville dock hitta något närmre som inte var alltför dyrt. Blev gratisgym på forsgrenska. Bara att tacka för sig. Vem fan betalar för gymkort år 2009?


/Grodan


Blankt

Egentligen vill man bara lägga den här kvällen i glömskan. Eller jag menar eftersom jag har i runda slängar 4 små suddiga minnen av vårt galej i fredags så är den väl smått redan i den kategorin. Men i sann FK-anda måste man ju beskriva så gått det går om alla sina äckliga fyllor. Donnie har ju liksom redan börjat översättningen av denna fredagsfylla. Om man ens kan kalla det fylla, det är ju helt blankt...

Till att börja med, ber om ursäkt till alla inblandade. Hoppas ni tycker om mig i fortsättningen i allafall.

För att starta min berättelse kan vi redogöra för det jag faktist kommer ihåg, vilket är ytterst lite.
Nästan så man blir orolig...

Jag och Grodan kör chill på förkröket med öl och skratt. Försöker få med folk till som tidigare beskrivit nyöppnade nattklubben Grodan innan det rycks fram från tomma intet en tjusig, mysig, galet fin och grymt välkyld Minttu.
Att den fått, här ovanför, hela ballitten med understryk, bold och kursiv är för att den som kanske inte så svårutlistat är boven för allt som sedan försigår. Ölmänniska som jag är, kan pilsner drickas i grova mängder men så fort spriten dyker in så har jag inte så mycket att sätta tillbaka. Det var första minnet.

Nästa är när jag och Millapilla (namnet hon tydligen fått på bloggen) sitter och jiddrar med en taxichaffis, typ Ahmed, Mohammed, El Hamed eller nåt. Kanske därför han blev lite sur, vad vet jag...

Det tredje minnet, är svagast men jag sitter och snackar lite smått med Don Juan inne på, vilket jag fick reda på senare, After. Inget mer med det, bara att jag satt intill killen. 

Det sista är när vi efter att tydligen åkt, med just den taxisnubben som vi jiddra med, tillbaka hem till Grodan och skulle ner på Sibylla för att handla korv. Pinsam som jag är med bara kavajen på överkroppen börjar skämta lite med ett gäng som sitter vid ett av borden. Dessförinnan, vilket jag otroligt nog också kommer ihåg, ha ziggat en sprite från baksidan av den lilla korvkiosken. Nya brott varje helg...

Klockan är mycket och när sängen snart finns med i bilden är det ännu mera darkness.



Det där var alltså vad jag kommer ihåg från en helkväll. Mellan dessa minnen hände (efter återberättat) detta:

Okej, hur vi kom in till city är fortfarande oklart. Tjejerna möts upp, blir sittandes massa pga rådande tillstånd. Donnie J dyker upp nånstans på vägen. Alla nämner att plan A kan läggas ner, helt enkelt kaos vid den nattklubben. Tar oss till Gamla stan, sitter och snackar med taxinissen, lånar ut min bling till honom, lyckas sedan ta oss in på After (helt otroligt). Väl där skulle jag tydligen låta alla få veta hur full jag var, men lyckas ändå inte bli utkastad. Snor folks öl, förstör andras diskussioner. Råhånglar med Milla och får ragg på kuppen (!). Går iväg och flörtar med bruden i fråga men kommer tillbaka efter en stund med budskapet "inte snygg nog". Haha tydligen småkräsen även när man är totalt i dimman.

Och nej som flera skulle insinuera nu, jag raggar verkligen inte på alla. Visst, det är kanske så jag uppfattas, alltså är det i betraktarens ögon! Uppfattat? Jag är bara fysisk med folk utan för den skull alltid vara ute efter en sak. Vad skulle motivet vara för mig att göra så? På alla? Nonono! 

När krogvistelsen börjar gå mot sitt slut är det inte bara jag som är full. PTPE rings upp av någon när han ligger och sover borta på weekend i Göteborg (Sorry!). Taxi hem till Söder, fyllekäk gör sig påmint, promenix till Sibylla och vips ser man att bakside-dörren står på glänt. Snor åt sig en läsk i alla hast, går sedan till andra sidan för att kallt börja beställa och betala den här gången. Snart spelar man allan med människor som sitter och äter i lugn och ro eftersom jag inte har någon skjorta under kavajen. Hinner även med att halvt våldta Fröken Tequila på tillbakavägen i en telefonkiosk. Vi var alltså 4 pers på "efterfesten". Jag, Grod, Milla och nyss nämnda. 
Väl där blir det någon form av nakendans, självklart lite bilder osv. Sen vet jag inte, tror ingen gör. Hoppas det blev sova efter det...
Nu vill jag inte minnas mer. Hejdå den galna fredagen. Mindre sprit nästa.



Ikväll är det Gnaget! Spurs torska igår mot jävla äckel-Chelsea så nu tar vi igen det med storvinst mot Örgryte idag. Dessa som förövrigt verkar vila bästa spelarna Allbäck och Zavadil till "viktigare matcher". Verkar som tillomed motståndarna räknar med torsk. Bådar gott, ska bli kul! Ska man tippa 1-0 trotsallt? Vi får se...



// Tompa C 

La sagrada familia

Kvällen började i flempan på inflyttningsfest med klassen eller rättare sagt "la familia". När några öl hade sänkts och nervositeten hade släppt så tog kvällen fart på riktigt och som den gjorde. Jacob - också känd som farfar - ledde oss alla in i dimman. Bra drag i lägenheten med en skiva som gick på repeat, en dansandes Jacob och hångel lite överallt. Som sig bör.

Efter att ha marscherat till pendeln och väckt hela flempan med våra hetsiga AIK-ramsor sållades agnarna bort från vetet - Annika drog hem medan eliten drog vidare. Väl på plats utanför Grodan var det dags för plan B. För mycket folk och allmänt kaos gjorde att vi var tvungna att förflytta oss.

Vi rörde oss då vidare till ett ställe vars namn jag inte tänker nämna. Det som följaktligen hände anser jag är en STOR skandal. För första gången i mitt 21-åriga liv vart jag nekad tillträde med anledningen att jag var för full. Pinsamt agerande av idiotvakten men till min tröst mötte jag sedan upp lite FK-medlemmar där en viss annan person var minst tio gånger fullare.

Kaos var kvällens ledord. Det ledde oss givetvis till ett pisställe vid namnet After. Tompa verkade inte riktigt haja att vi kommit in på ett ställe varpå han skriker så högt han kan: "FAN VAD FULL JAG ÄR". Sedan i en sanna FK-anda sänkte han halva Grodans öl.

Kvällen fortsatte i samma spår med Tompa som frontfigur. Grodan följde den vanliga rutinen, ragga på det närmsta bordet. Visade sig vara ett utländsk par som inte alls vart imponerade av varken Grodan eller när Tompa avbröt en konversation mellan mig och millapilla genom att klänga sig över mig och strula upp henne totalt. Jag gestikulerade trekant, men det hjälpte föga. Turisterna rörde inte en min. När sedan ännu en tjej kom in i bilden kan jag tänka mig att vårt rykte som nation fick sig en törn. Smällar man får ta.

Tompa fortsatte sedan med sitt grovhångel tills ytterligare en tjej kommer fram och meddelar honom att hennes kompis tycker han är jävligt snygg. Två sekunder senare befinner sig Tompa vid deras bord. Fort ska det gå. Halvtimme senare kommer en besviken Tompa tillbaka. Vad var anledningen nu igen?

Jag begav mig sedan hemåt utan en jävla aning om när mitt arbetspass skulle börja. Vad som hände med de fyra individerna som vart kvar på After och sedan hamnade på efterfest hos Grodan förblir nog oklart för all framtid. Ingen lär minnas vad som hände. Själv undrar jag vad fan som hände när jag vaknade upp på helt fel hållplats och fick mig en skön halvtimmes promenad, var ett tag sedan sist.



/Don Juan

Ärlighet varar längst

Av någon anledning (spela farmville) så blev man medlem på facebook vilket oftast är extremt löjligt men ibland även lite mindre löjligt. Idag gick jag däremot in på en facebookgrupp som tyckte att bruden i Apoliva-reklamen var läskig. Givetvis tyckte jag att alla i gruppen var dumma i huvet men jag fortsatte kolla runt och kom ned till kommentarerna, såg det här.

"klockan 17:24 igår
polsk hora e hon"

Befriande ärlighet!


En sak som jag stör mig extremt mycket på är filmer med totalt förutsägbara slut. Dessa finns, generellt, i två tappningar. Dels har vi Hjälte-skurk-filmerna, där man alltid sitter i hela filmen och bara uuuunndraaaar om den goda sidan kommer vända vad som ser ut som ett totalt underläge? Ja troligtvis kommer den goda sidan vinna som ungefär 999 av 1000 filmer brukar göra.

Hjälte - skurk-film spänning: 0%
Å andra sidan har vi filmer baserade på historiska händelser. Hmm en film om dagen D! Kommer de allierade kunna bryta igenom i Normandie? Ja låt mig se JAPP de allierade vann visst andra världskriget! Undrar om de kommer vända underläget. Oj kolla en film om gulfkriget, vågar man chansa på att ett gäng jänkare springer runt o svettas arslet av sig i en öken och sen åker på pisk? Japp där ser man.
Verklighetsbaserade filmer spänning: 0%
när jag ser en sån här otroligt förutsägbar film vill jag bara kasta mig ut från en hög byggnad och försöka träffa någon ful jävel när jag landar.
För övrigt ska jag bli sjukt full ikväll
/Grodan

Tankar o funderingar

På jobbet, tankarna går. 3 timmar sömn, 9,5 timmar jobb. Tupplur eller inte innan utgång? lutar åt ingen tupplur, med risk för att däcka.

Smällar man får ta, vägar man måste vandra.

Och matty - kom tillbaka illa kvickt!

/Grodan

Are you forgetting something?

Jag tror folk inte riktigt är medvetna om hur fort teknologin avancerar. Min gode vän PTPE tillkännagav häromdagen sin favoritsyssla. Den moderna människan kan numera både bajsa och sitta med laptopen samtidigt. PTPE har visserligen missbrukat hela situationen, men det är en annan femma.

Studierna avtar och festerna tar fart igen.

Mycket att se fram emot nu:
Fredag - Fest med klasskompisar och sedan till nyöppnade Grodan.
Söndag - Ordentlig avslutning med jobbet efter att ha genomfört sista passet.
Måndag - AIK-ÖIS
Torsdag - Helsingborg-AIK
Fredag - Ut med vänner från den gamla goda tiden.

Lägg då till alla spontana fyllor som dyker upp. Det går bra nu.

Om jag nu tänker efter så kanske det nu för tillfället inte är särskilt smart med så många olika tillställningar och bravader i och med att det nyss kommit i min vetskap att jag blivit en inofficiell målsman för en myndig ungkarl. Jag tänker inte nämna några namn, men häromdagen så ringde då mannen i fråga och tillika nära vän och behövde hjälp för att komma in i sin port då vederbörande hade glömt bort sin kod. Man bär ett stort ansvar som vårdnadshavare och givetvis ställde jag upp. Det är inte bara i sådana tillfällen jag ställer upp utan det kan vara allt från att komma ihåg konversationer till att hitta i sin egen lägenhet.

Men men, man kan inte alltid vara på sin vakt. Eller hur GBA?





/Donnie J

tack för mig!

Härmed så tackar jag för mig på denna blogg. kommer avsluta på bloggen eftersom jag inte skriver något längre osv... Kanske hörs senare!
poess

/Matty

Big News!

Fotboll Och Fylla har det stora nöjet att presentera sitt nya projekt, Grodans Nattklubb!

Denna vecka har vi öppningshelg vilket innebär grov fylla och kraftigt festande!


Välkomna till Festkommiténs högborg!

www.grodannattklubb.se

Hälsa från mig i entrén för gratis inträde

/Grodan


Förtydligande

Vill bara slänga in ett litet understrykande. Denna blogg är INTE som de tradionella formerna av bloggar som på senare tid blivit poppis. Brudar mellan 14 och 24 som har hittat sitt sätt att få bekräftelse. Som varje dag måste få en kommentar till sin nya outfit för att inte överväga att slajsa armarna lite, hoppa framför ett tåg eller vad man nu hade tänkt sig för att få den uppmärksamhet som tydligen saknats sedan tidigare.
Jag säger bara: SJUKT! 

Måste man ha det skrivet i pannan att du som egen människa är unik? Måste man ha bekräftelse från 7 miljoner andra för att trivas med sig själv? Jag förstår inte...

Okej det var kanske en aning överdrivet. Men nu får jag säkert som svar: Att så är det inte alls (förneka). Och alla är inte som du, kan se positivt på allt (bortförklaring). Men jag ser ändå inte meningen med att inte vara glad över det man gör och sträva efter att hitta den lyckan hela tiden. Kan inte prata för alla, har ju liksom bara min egen känsla att gå efter men:
Mår du inte bra över något, ta dig i kragen och gör det du tycker är kul. Kom på nya tankar och känn dig uppskattad. Har du svårt med polare? Leta lite extra, gå tillbaka i tiden eller hitta nya bekantskaper. Finns alltid folk som ställer upp. Däremot får man kanske ofta ligga på lite. Då tänker vissa men vad är det för kompisar om man bara själv ska hålla kontakten? Oerhört förståelig tanke, men alla människor är olika. Kan inte ta tag i saker. Men du kan få dessa till det!

Okej nog om psykolog-snack, har som sagt aldrig riktigt förstått yrket. Självklart finns det säkert saker som kan ta knäcken på mig också, men det har jag ingen lust att tänka på förrän det (förhoppningsvis aldrig) händer.

Vad jag ville komma till är att den här bloggen är upplagt i syfte att sprida våra tankar, intressen, tips och funderingar angående huvudämnena party och fotboll till folk som är intresserade av just dessa saker. Inte för att vi vill ha bekräftelse från andra att:
"Fan va coola ni e!"
Vi är 5 lagom snälla grabbar som kommer varandra allt närmare som driver den här sidan. Vilken i varje fall jag använder för att skriva av mig lite i och där dessa intressen passar mig utmärkt. Skriva är för övrigt något som är lite av en passion för mig, lite för långa inlägg ni vet...
Dock går det ju inte att komma ifrån det faktum att man skriver ju delvis för utomstående att läsa, vilket jag heller inte förnekar.

Men syftet med det här inlägget:
Personer som måste glänsa inför andra för att få trygghet hos sig...
Det finns mer än rampljuset...
Däremot förnekas återigen inte att det här med att vara i centrum kan vara kul någon gång i bland, men att ha det som lägsta mål känns lite som att ta vänstersväng i rondell. Går oftast åt helvete för dig själv...

Lite iaktagelser utanför dagens topic-ämne.
Hur kan jag som knegar varje vardag sitta och skriva nu?

Matty! Hur kunde du vara så galet snygg i min gamla partyhatt? Kolla in FK-bilden...

När skrev Matty och PT senast i bloggen?

Har inte övriga två medlemmar, då borträknat mig, fastnat lite i samma rubrik?

Visst var kavajgrabbarna Donnie och Tompa söders snyggaste i måndags? Dagen till ära gick ju planerna in också, som så ofta med gnaget nuförtiden faktist...

Har alla återhämtat sig efter helgens bravader och redo för nya galenskaper? Fuskstart ikväll med bowling och uppföljande av Zlatko på Olearys!

Dagens bärstips blir en simpel historia, Eriksberg, (!). Tycker du om Mariestad? Jaa det gör du, det gör alla. Ta det ett steg längre och köp Eriksberg, lite mer smak lite mer känsla.

// Tompa C

   

Hylla de som hyllas bör del 4 (à la Donnie J)

Jag ligger här hemma med Anna Ternheim på en anständig volym och tänker att ikväll är en sån där kväll man bara vill ligga hemma och mysa med en tjej och kolla på film. Dessvärre har jag ingen tjej, det är snart fotboll på tv och jag borde plugga.

Om vi bortser från dessa destruktiva förutsättningar så kan jag meddela för er tjejer att jag har laddat ner en superrulle: Ladder 49.

Då undrar ni säkert; vad krävs för att ha chansen att kunna träffa en i Festkommittén? Jo det ska jag tala om för er. Förutom att vara världens mest åtråvärda kvinna så bör följande fem kriterier uppfyllas:

Självständig
Kanske a-o. Att ha en tjej hack i häl kan vara lite smågulligt i början, men blir en enorm belastning i det långa loppet. Detta är givetvis en balansgång. Denna egenskap går även hand i hand med nästa.

Intellektuell
Det krävs givetvis en hjärna annars kommer du sållas bort direkt. Det måste finnas någon substans i samtalsämnena och du ska självklart kunna bemästra alla samtalsämnen mellan himmel och jord. Du ska även ha höga ambitioner och tankar om dig själv.

Glädjen
Du ska vara en sådan människa som strålar av självförtroende. Alltid med ett leende på läpparna. Jag finner det oerhört attraktivt med glada, skämtsamma och framförallt självsäkra kvinnor.

Humoristisk
Torra människor = tråkiga människor. Du måste kunna hantera sarkasm, ironi och all form av skadeglädje. Att kunna skämta om saker och ting är något väldigt viktigt.

Mysfaktorn
Vet inte vad jag ska kalla denna kategori så mysfaktorn får duga. Att kela är något som är riktigt magnifikt. Du bör alltså vara kramgo och det är ett plus om du är kittlig. Vad gällande helgaktiviteterna så är även detta en balansgång. Du ska vara något mittemellan en partypingla och en mystjej.

Notera att detta kan komma att variera något då vi är fem olika individer och som mami brukar säga: unika.


Kate Beckinsale förblir en favorit. Snygg även osminkad.




/Don Juan

Rocking Muskö

Uppgiften till att dokumentera denna underliga kväll innehas av lilla jag, Tompa C, och självklart ligger jag dubbelvikt för att bocka tillräckligt till denna ära samtidigt som man är påväg att dra upp tungan från golvet när dreglandet över vår nya FK-bild lagt sig. För visst är den tjusig! 
Okej för att inte göra som jag alltid har för vana att göra, dvs bibelinlägg, så ska vi hålla oss så korta som möjligt och lämna övrigt till fantasin...

Blev en del sjuka frågor under och efter kvällen som gick i PTPEs färger i form av stundande 21-årsdag. Hur många brott gjorde vi oss egentligen skyldiga till? Stöld? Felparkering? Fortkörning? Vårdslöshet i trafik? Förargelseväckande beetende (i form av mooning från bilen och som alltid lite urinering ute i allmänheten)? Störande av hemfrid? En liten släng av misshandel? 



Om vi frångår lagbrott så framkom även en del andra frågeställningar under festen. Varför låg två tredjedelar av Festkommitén och spydde kl. 22 på kvällen? Och vem av dessa drog den vid poolen? Varför hade en viss person stora märken på rumpan redan innan middagen? Hur kunde kycklingen vidbrännas på grillen? Varför luktade Grodans käraste ägodelar Red Bull dagen efter? Hur övergick Don Juan till Don Johanna över natten? Hur kunde min utomstående polare som hakade på få smeknamnet Ampel? Klarade sig PTs underrede på bilen? Hur mycket stasch gick kvällen på? Varför däckar Grodan tidigt för att sedan komma tillbaka och fråga efter mer sprit, sex och rock'n'roll framåt fyra-snåret? Får vi rentav komma tillbaka till det sjukt underbara stället i Muskös bästa idyll innan vintern tar över? Varför sov Ampel i lillstugan som tillomed såg kall ut från utsidan, förkylning frågas? Varför användes födelsedagsbarnets pistol-present som mobbningsverktyg? Hur kunde i stort sett alla spritflaskor ta slut och inte ölen trots mitt försök att återställa ordningen med ett gäng på morronen vid poolen dagen efter? Och störst av alla vart tog två personer vägen runt 01.00 trots intensivt letande med ficklampa och förstoringsglas en bra stund?!

Galet mycket sökande av svar i all möjlig tidsordning. Grymt mycket lyftande på ögonbryn, men väldigt dåligt med duktiga lösningar. 

Men en så kort redogörelse som möjligt, jag som även tog på mig ansvaret att vara chaufför ut åkte och plockade upp gänget. Snart hade Haninge C intagits där jag skulle fixa mitt skadade halsband och grabbarna som alltid helt oförstående skulle flörta med kassörskan. Systemet blev en galen historia en bit bort i samma centrum. Vi fyllde en stor kundvagn med det mesta, såg en två-åring med blöja leka med två burkar öl sittandes på golvet i en bärslåda (!) och lyckas med ett hempatenterat vis sno en låda Gösser. För mer information angående min och Donnie Js list (gentlemannatjuvar nr 1) kan sägas att vi finns dygnet runt på mobilen och alltid tillgängliga för svar på bloggen. 
Resan gick vidare en kilometer till ICA MAXI, där brudarna möttes upp och inhandel av provianten för kvällen gjordes. Sen började biljakten mot Muskö, inget tryck under fötterna på tjejer bakom ratten måste tilläggas. Visst det är på gott och ont att köra för fort, men man behöver ju i allafall inte ligga under hastighetsgränsen. Själv tycker jag det är lika olagligt det. Skönaste måste ändå vara när ett par varv i en rondell fick den oförstående flickbilen bakom att helt enkelt följa efter varpå grabbarna i min bil jublar ikapp. 
Väl ute på Muskö, efter sjuk kringelikrokväg och ett sargat underrede, började uppackning och installation av allt möjligt. Piltavlan sattes nog upp först av allt, vars populära värde framkom under kvällen. Maten fixades snabbt iordning för hungriga magar och äppelkake-shotarna från experten Matty dök fram. Sjukt gott!
Vid maten fick vår älskade pojke till ära sin present. Överlycklig gick han och pussade det mesta. Förstår honom faktist, fallskärmshoppning är nog bland det coolaste man kan göra om man inte kör en transforming till fågel.
Circlemastern i glaset nedan fick fungera som lite av skumpan för stunden, visst den har inte samma känsla som bubbel men njutningen av själva innehållet är desto högre. Eller hur PT?



Straffshot på pilkastning, för mycket användning av shotpistol och det faktum att vi hade typ tio flaskor sprit gjorde att två FK-medlemmar tar till hinken. Grodan skulle säga färska ur men jag som är mer diplomatisk säger att dessa herrar ställde upp för laget. Salivbyte till höger och vänster, jakt på försvunna personer och ulkande i soffan följde upp innan det var dags att köra lite skönt snack i köket när helt plötsligt vårt lilla grodäckel (!) ligger på golvet med spotlight framme. Han vänder snart på sig och vips utan att nämna eller helt enkelt inte komma ihåg några namn så tar någon tag i startskottet för nerdragande av byxor även på rätt sida och offrets nyfriserade landningsbana användes för nertappning av Red Bull på de finare delarna.

Resterande del av natt gick ut på att sova lite om lott i trånga nitti-sängar, äta cheeseballs, frysa, tycka synd om hinken som fick ta mycket skit från ulk-boysen i soffan. Den soffan som för övrigt lagts på vissa personers samvete i form av skadegörelse tidigare omgångar på Muskö. Inte för att jag förstod anledningen till klagomål men ändå. Dock så gjordes lite smått annat också under natten som frångår mitt vetande, kan va så att läsaren får använda fantasin. Fast kanske inte det första som kommer på tanke när jag formulerar mig så...

På morronen vaknar man till att solen gassar och eftersom det fanns en pool att tillgå var det inga tveksamheter. Rysligt härligt väder ett par timmar innan städningen drog igång och hemfärden var ett faktum. När vi pratar färskhet vill jag bara tillägga att övriga med medlemskap borde börja förstå innebörden av återställare. Min mening är att det är helt underbart, jag menar visst behövs det inte börjas krökas till frukost men se över möjligheten. 

Slutligen lite gratulationer. PTP fyller på riktigt idag congratz, Don fick sin kanonfylla tillslut, snygg frissa x2 Grodis, Matt dina shotar var för att vara poetisk äckligt goda! Till mig behövs det inget, min dejt som tidigare berättat blev väl lite smått av succé. Underbar tjej! Och eftersom att det är skrivet i det blå att mitt ödmjuka ego alltid är på topp så ser jag otroligt mycket hellre att mina käraste sötnosar i FK mår bäst.
Puss på er alla, jag njuter varje sekund med er...  ↓



// Tompa C            

 


Hyllas de som hyllas bör del 3

Idag hyllar vi givetvis PTPE, som för 21 år sen föddes och gjorde världen lite vackrare.
Stort grattis till denna man! Må du belönas med 1000 oskulder i himlen!



Givetvis slänger vi in en till bild på Mélanie Laurent.




Och en låt på det, givetvis.

The streets - Weak become heroes (royksopp remix)


/Grodan


Det e vi, som e, Festkommitén!

Vad fan hände? Behövs inte sägas så mycket mer eller vad tycker du Grodan? Kröket som kostade oss 1600 kr och en p-bot trots att vi lyckades sno en platta bira kan ha varit en bidragen orsak till minnesluckorna. Nog ordat om det, jag delegerar alla detaljer till Tompa C.


Samlade och taggade. Festkommittén. (Från vänster: Matty, PTPE, Grodan, Don Juan och Tompa C.)

Bra drag under fredagen alltså och en förkylning som bonus = mindre drag under lördagen. Räddningen vart tre matcher av La Liga. Första matchen vart drabbningen mellan ett råtaggat Getafe hemma mot ett decimerat Barcelona.

1. Getafe var helt klart överlägsna i första och förtjänade att leda med minst en boll efter två vackra ramträffar.
2. Soldado var kungen på planen.
3. Zlatan hade problem att skapa något framåt. Dels pga att Pedro och Jeffren inte alls bidrar med samma egenskapar som Messi och Henry och dels för att Barcelona inte hade så mycket boll och vann inte tillbaka den direkt som de brukar.
4. Iniesta är världens bästa spelare. Punkt. När han kom in tillsammans med Messi tog det stopp på Getafes offensiva aktioner.
5. Nya killen i laget, ukrainaren vars namn jag inte kan stava var stabil men har inte alls samma rörlighet som övriga. Nåja, får ge honom några matcher.
6. Hehe Puyol har gjort sitt på högerkanten. Dani Alves är oersättlig.

Barca gjorde sitt och matchen efter var den mellan Espanyol och självaste Real Madrid.

1. Intressant rotationssystem a lá Barcelona Real kör med. Pellegrini är en klok man.
2. Inte alls imponerad av Real som vart utspelade i första halvlek. Lite mer tyngd och fantasi i sista tredjedelen för Espanyol så hade Real varit illa ute.
3. Kaka är en bra värvning. För bra.
4. De la peña kommer alltid att vara en idol. Otroligt bollskicklig. Stundtals för naiv.

Blir en intressant säsong det här. Hur det går för lagen i Champions League kan komma att avgöra det hela.

/Don Juan

What ever happened

Ruskig vistelse på muskö, svårt för mig att ge en bild av vad som hände då minnesluckorna är riktigt grova, lämnar det till de som var mer nyktra.

Kan i alla fall konstatera att det nog var en klar peak på mitt supande och en värdig avslutning inför några vita veckor framöver.
Bara att tacka för sig!

Så nu beger vi oss av på den här promenaden, där sossar och moderater lotsar oss till domedagen
Jag ler åt det som har vart, och vinkar adjö, har lovat att kunna skratta åt livet minst en gång innan jag dör


Rolling Stones - Gimme Shelter



/gissa vem

Idag firar vi!

Dags nu!

Ut till muskö för att fira PTPE, denna legend!
Bara o köra. Här kommer den.

Laurent wolf - wash my world



/Festkommitén

Better then all the rest.

Nej nu jävlar skiter jag i det här. Nu ska jag fixa något sätt att kringgå systemet. Det klassiska systemet, som dyker upp lite överallt. Och nu syftar jag alltså INTE på något som har med sprit att göra.

Gymnasiet var så enkelt. Det var bara lägga fram charmen, hundögonen, ordbajsa lite och simsalabim så fick man ett rätt fint betyg som belöning. Med jag-det-förhållandet som råder på högskolan så funkar det inte längre. Nu ska man tydligen läsa kurslitteratur tills man dör, vilket jag tycker är slöseri med tid. Om det ändå hade varit skönlitteratur...

Dags att försöka hitta ett sätt att slingra sig lite.

Då är det tur att man har dagar som morgondagen. Imorgon blir en kväll som heter duga. Imorgon finns inga ursäkter. Imorgon fyller PTPE år (nästan iaf). Därför tillägnar jag följande låt till dig eftersom att du är - simply the best.





/Donnie J

Hyllas de som hyllas bör del 2

Det vackra ska hyllas, det fula ska förkastas. Svårare än så är det inte och denna enkla princip lägger grunden för våra liv.

Eftersom riktig skönhet sällan skådas är det värt att ta tillvara på det som frälser våra ögon emellanåt. Har man sett Tarantinos nya Inglorious Basterds kan man inte undgå att lägga märke till den franska skådespelerskan Melanie Laurent. Förutom att ha ett vackert franskt namn har hon även ett mycket vackert ansikte, och det ska självklart hyllas.



Melanie har ett digert CV som skådespelerska i frankrike men eftersom fransk film oftast handlar om baguetter och rostade sniglar får de inte så stor internationell publicitet. Därför är det trevligt att hon nu kommer ut i en film så man får se lite mer av hennes talang.

Förutom sin skönhet helt klart en av de mer begåvade skådespelerskorna man glott på senaste åren.


23 timmar tills man är på G ut till militärt område för att fira PTPE.

Helt klart taggad

 

/Grodan


Hola sombrero por favor

Vanligtvis skriver vi på svenska i denna blogg men ibland händer det att det kommer en spaggejävel och drar en spaggerubrik. Oklart varför!

Men vi älskar denna spagge så vi låter honom hållas. Ibland, när han ska vara fin, kommer han till mig och blir fixad.


Lillesyrrans kritor - the makeup of makeup-artists

Här en Grodan i full färd med att sminka Don Juan inför grav fest. Florerar dock rykten om att detta smink senare under kvällen skippades? Bekräfta/dementera någon?



Det här är svårt att få ner i ord men det var otroligt länge sedan jag såg fram emot en fredag så mycket som jag gör till denna. Kommer bli galet kul och galet väck. Ryktas om att rada upp en drink, en öl och en shot och hålla den stilen hela kvällen. Alkoholförgiftning är bara ett påhitt.

Kommer bli intressant att se hur Festkommitén sköter sig i helgen, inte minst med tanke på den press som lagts upp på folk nu på senare tid. Kommer Don Juan lyckas bli full? Kommer Matty dra en pizza? Kommer PTPE däcka? Kommer Tompa C köra rattfull i smyg?

Inga frågetecken på Grodan dock. Man vet att det slutar med ett jävla brak, och förhoppningsvis är det inte den ökända soffan som brakar. Och inte heller en avdäckad FK-medlem som lägger av en jävel mitt i natten.

Helgen som sållar agnarna från vetet är kommen. Och jävlar vad det ska sållas!

Framåt BAJEN!

Den som däckar på fredag är djurgårdare!



/Grodan

Avgå lasse!

Sveriges insats idag var katastrofal. Ett hån mot nationen. Vart fanns glöden? Vad håller Lagerbäck på med i laguttagningen? Mot ett lag som Malta är det bara att kötta, in med spelare som behärskar det spelet. Hade Sverige, som kraven legat på, utklassat Malta med ett par mål så skulle en första placeringen i gruppen ligga i våra händer i och med att danskarna tappade poäng i Albanien. Nu blir det en svettig höst.

Kvällens andra käftsmäll går till Frankrike som inte heller håller den klass de bör hålla. De är i skrivande stund ett mål ifrån att ge mig några extra hunkor i fickan. Se så, gör mål nu för fan.

Det mest bisarra får bli Slaven Bilic som innan matchen mot England gick ut och sa att engelsmännen tappat all "englishness" sedan Capello tog över landslaget. Idag vart det ingen 1-0 fotboll a la italia. Förkrossande 5-1.



På fredag kommer årets fylla att äga rum. Inga bortförklaringar. PTPE skall firas och jag ska sväva bort. Tyvärr PTPE, men jag kommer inte komma ihåg din bemärkelsedag. Jag kommer att göra som dessa grabbar.




/Don Juan

El verano acabo

Jag vet inte riktigt vart problemet ligger i, men mina fyllor renderar aldrig längre i en mäktig dimma som man inte kan ta sig ur. Jag har lämnat alla spyor, totala blackouter och enorma minnesluckorna. Det är visserligen inget negativt, jag hinner bli tokfull och nå klimax ändå. Men ibland vill man bara sväva iväg, skita i allt och göra de där sakerna som man inte bör göra.

Med all sannolikhet så är det något undermedvetet, det nya jaget som styr. Vi befinner oss inte på samma breddgrader helt enkelt. Mina känslor vill vara rock n' roll och bara köra på medan det undermedvetna säger stop. Jag mognar snabbare än en frukt, bara att konstatera. Kontentan? Ta vara på sin ungdom - odödligheten.

Igår var en sån där dag då jag bara ville sväva iväg och glömma allt som skett och som komma skall. Bara va. Glömma alla problem som dykt upp under sommaren. Avsluta säsongen på Gröna Lund med ett avstamp.

Det vart en riktig bra och skön kväll. Jag var överallt. Bortsett från vissa tråkigheter i slutet av kvällen på Soap Bar så vart det en riktigt lyckad afton.



/Don Juan

No One Sleeps When I'm Awake

Det var ett tag sedan sist. Har nästan återhämtat mig från den tunga avslutningen på veckan, lagom för nya äventyr - avslutningsfest med jobbet imorgon. Det är dags att runda av en mycket bra sommar med disneybal på Tyrol. Jag kan redan nu nämna att jag kommer att klä ut mig till Musse Pigg. Min utstyrsel är inte särskilt speciell men tanken är att fortfarande se rätt stilig ut och så söt ut som möjligt, vilket jag tycker jag lyckats med ganska bra. Facit får ni på tisdag.

Kryssningen med klassen vart inte så skandalfylld som förväntningarna legat på. Otroligt bra i övrigt! Det ser lovande ut för fortsättningen om man säger så. Blir tre bra år det här.

Dagen efter väcktes man klockan 08.30 redo för föreläsning. Med enbart två timmar sömn begav jag mig direkt till jobbet från båten. Efter ett kort arbetspass halsades det en hel del sprit i äkta bRajenstil i omklädningsrummet. Vart sedan insparksfest i plugget. Bra röj. Kvällen avrundades dock redan vid 02 efter dålig uppslutning från klassen och brudar i övrigt. 09.30 upp igen för 10h pass på jobbet. Tungt.

Apropå tre bra år. Detta kom nyss in i inkorgen:

"Jag måste erkänna att jag vill kyssa dig snart igen."







Mycket fotboll nu. Här är några av mina reflektioner.

Khaladze - vad gör han? Vilka otroliga TVÅ självmål han gör. Ironiskt att de skedde mot just Italien. Måste vara svårt det där med att hålla reda på vilken nationalitet man har när man bor i ett främmande land. Synd att vi inte har några danska landslagsmittbackar i Allsvenskan. Då kanske våra chanser för seger och förmodligen också play off-spel skulle ha ökat i Parken. Vi får sluta ge bort spelare till Danmark och Norge helt enkelt. Men blir visserligen inte förvånad att ingen tagit tag i detta med tanke på vilka idioter som sitter och styr den svenska fotbollen. Avgå.

AIK vidare till final i cupen. Hoppas på stor fest den 7 november. Tråkigt att matchen läggs så sent dock eller att övriga matcher läggs så tidigt. Usel planering. Återigen, avgå.

Spanien tog sin sjunde raka seger i sin kvalgrupp. Dock matematiskt fortfarande inte VM-klart.

Rooney fick en riktigt billig straff. Ytterligare ett bevis på den usla nivån på de svenska domarna.

/Don Juan

Sova är överskattat

Till skillnad från en lagom deppig Groda just nu så var jag ute i onsdags och det trots arbete dagen efter. Mantrat "man lever bara en gång" brukar funka som förklaring och självklart det faktum att man faktiskt innehar ett medlemskap i FK. Det blev en liten random utgång utan förväntningar som i slutändan turned up to be en rätt lyckad kväll. Inga direkt galna prylar hände men själva känslan efteråt skvallrade om att lill-lördan den 2 september inte hade några problem med att behålla den grymt sköna känslan som för närvarande befinner sig i min kropp. Och som jag inte har några intentions att bli av med. Frågan är väl kanske om jag inte alltid haft den där känslan. Har kommit på att jag är en sjukt positiv människa, jag menar är ju dumt att inte vara glad jämt. Händer något som inte går i lyckans tecken får man väl hitta något annat att vara upprymd eller rentav salig över.
Men för att gå tillbaka till kvällen så var det min nya och extremt sköna jobbarkompis som drog med mig och min gamla wingman Stoffinho ut på rockhaket Harry B James. Inget direkt favoritställe, men det blir vad man gör det till eller hur? Arbetskollegan som gestaltas av en grymt energirik tjej från Huddinge är lite av en stammis på stället så därav blev det ju en jäkla massa minglande men nya personer (flesta rockers of course). 
Jag och Stoffinho ville snart börja ragga på egen hand och drog till med lite vad jag hört "How I met your mother"-metoder dvs att den ene presenterar den andre för en vilt främmande person och får det att låta som om den främmande personen borde ha känt den presenterade. Satsade som alltid på de sötaste flickorna och konversationerna var snart igång. De flesta pratstunderna pågick ute i rökrutan, vilket jag som inte röker börjat förstå att man ska utnyttja till dess fördel. Här är alla öppna för ett snack om valfritt ämne. "Har du eld?" är ju en vanlig inledare men börjar bli ganska tråkig, istället brukar jag snarare kalla folk som röker för äckliga. Dessa frågar i sin tur vad jag gör därute om jag inte röker och snart är konversen igång. Konstigt att oförskämdhet och små påhopp funkar som ett inledande raggningskoncept. Jag antar att jag helt enkelt ser alldeles för snäll ut för att folk ska bli förbannade.     
Men detta var alltså ingen dag där det satsades på vild fylla (pga olika anledningar) utan en dag för nya bekantskaper, vilket jag anser lyckades ganska bra. Kvällen avslutades med att vi blev tvungna att inleda ett samtal med, enligt mig, snyggaste tjejen på stället. Det visade sig att hon kom från Malmö men studerar här sedan ett par veckor tillbaka. Stoffinho slog på charmen och hävdade att han bott i Skåne ett tag för ett par år sedan.

- Söderlen om du känner igen det?
- Du menar Österlen, frågade hon och rynkade på ögonbrynen.
- Ja, exakt. Vid Kivik, sa han med uttalandet av ordet med ett K.
- Eller kanske Kivik, tyckte tjejen med ett uttalande som sig bör med ett che-ljud som i kedja.

Hon genomskådade honom med andra ord rätt fort men samtalet fortsatte en stund innan hon skulle gå. Och guess what tydligen blev hon såpass charmad att jag (inte min wingman!) nu sitter här med ett nummer och en via sms ej bestämd kommande träff på något vis framför mig. Jag är med andra ord lagom nöjd över att vi bestämde oss att haka på till rockhaket på Regeringsgatan en helt random onsdag. Visst det blev tre timmars sömn den natten, men är sova inte lite överskattat i den här åldern? 
Har vissa tur kan det bli följetong på det här i bloggen om stundande dejting. Ni vet vart ni har mig, snart är det helg.

Dagens bärstips: Wychwoods Circlemaster, 4,7%, är en öl ståendes i alehyllan på systemet. Den innehar som många mörka brittisktbryggda ale en lätt touch av brödsmak. Även stor beska och apelsin-inslag förekommer.
Var min käre far som tipsade om denna sjukt goda och lite dyrare juvel för inte allt för länge sedan. Detta lutar åt ölnjutningens Top Notch'. Dessutom vill jag även tipsa om att det säljs en del Octoberfest-bier på systemet såhär i stundande hösttider, tyskarna är inte dåliga på att brygga öl. 
   
PS. Sorry för lite engelska inslag men orkade inte komma på vad de betydde på svenska, för visst är engelska språket så mycket bättre och lättare...

// Tompa C            
  


Stone skin and iron knuckles

Lägg allt annat åt sidan. Vi lever i ett annat tidevarv nu och inget av det vi ser kan vi räkna med.

Så jag ber här till övriga i Festkommitén, inga inlägg förrän den här låten sett sin första fylla, dvs kanske fredag runt nio? Skulle uppskattas extremt mycket.

Tills dess kan vi bara göra det vi gör bäst.

Mina damer och herrar, låt mig presentera;


Frankie Knuckles - your love



Nästa gång jag blir riktigt väck, troligtvis vid PTPEs firande, kommer jag utan tvekan ha med mig denna på MP3n och köra hårt när alla andra har somnat/däckat (vilket, med de senaste månaderna som facit, faktiskt alla andra verkar göra innan mig?).

Pure fucking magic. Hade nog supit mig skitfull och dragit ut på svartis dirr om det inte vore för grovt schema imorgon+övermorgon.


/Grodan                                    JAG KOMMER TA BORT INLÄGG SOM SKRIVS IDAG (TORSDAG)

Sveriges framtid känns säkrad!

Folk talar mycket om telefonförsäljare och lapplisor när det kommer till den mest hatade yrkesgruppen. De har alla fel. De som borde toppa den listan är givetvis domarkåren, iaf sett till ett svenskt perspektiv. Det har ingen som helst betydelse om det rör sig om proffsdomare, elitdomare eller korpendomare - samtliga bör hitta en ny sysselsättning.

I gårdagens match mot ett ligistgäng svävade mina kära fötter i fara nära jag vid ett flertal tillfällen fick dobbarna mot mig. Utdelningen vart en ynka frispark. Mitt tålamod var nere på noll efter ett flertal tabbar från den fege domaren. Det hela slutade med ett raseriutbrott från min sida när det slog totalslint i vederbörandes skalle efter att ha givit motståndarlaget inspark på en solklar hörna i slutminuterna. Jag vill inte skylla 1-0 förlusten på domaren, men det var helt klart en bidragande faktor.

På tala om raseriutbrott så hände en rätt kul grej igår i plugget. Vi har dessvärre ont om raketforskare i klassen så man måste stå ut med en hel del frågor som inte bör ställas under föreläsningarna. Vi har en tjej i klassen som inte riktigt har alla hästar i hagen, hissen går inte ändå upp liksom. Hon ställer minst fem frågor varje föreläsning där svaret är så sjukt uppenbart i synnerhet när läraren precis innan sagt det hon frågar om. Hursomhelst så hade läraren en OH-bild uppe där ett stapeldiagram var uppritat. Enheten som angavs var miljoner, men eftersom att det rörde sig om 100 000 miljoner talade läraren om miljarder i stället.

Tjejen hängde såklart inte med i omvandlingen.

Tjejen: Men hallå, det står ju miljoner på bilden.
Läraren: Jo, men 100 000 miljoner blir 100 miljarder.
Tjejen: Ja men hur ska jag veta det, jag har asså inte läst matte b.

Här kom flippen. En snubbe i klassen ställer sig helt rätt upp, tilltalar henne och ber henne hålla käften och sluta ställa så duma jävla frågor hela tiden.

Tjejen: Men asså jag hänger ju inte med.
Killen: HUR I HELVETE kan du inte göra det? Vafan gör du ens här? Håll bara käften, du förstör för oss andra hela tiden!

Läraren kände att stämningen vart lite irriterad och tog en taktisk time-out dvs en 15 min lång bensträckare. När vi kom tillbaka in i salen hade läraren redogjort på tavlan hur man omvandlar miljoner till miljarder.

Slutsats: Uttrycket "Det finns inga duma frågor." är bevisligen en myt.



Snart börjar helgen. Min kan man säga tjuvstartar imorgon med en kryssning med klassen och lärarna. Utbildningssyfte my ass. Känns som det kan spåra ur rätt rejält där. Tjejerna är scoutade, målen är satta, taktiken är upplagd. Nu kör vi!

/Don Juan

Sofiero-dags

Inte kul att kolla igenom kontoutdraget för första gången på länge. Helt ofattbart att man överhuvudtaget kan göra av med så mycket pengar på så mycket saker. Fast ska man vara helt ärlig så är 90% av utgifterna på ett eller annat sätt relaterat till alkohol.

Så vad som gäller denna månad är billig öl och färre taxiresor, får svälja växtvärken i näsan. Och skitölen. Men staten och kapitalet ska ha sitt de också.

Kort och gott en ekonomisk skärpning från mitt håll nu.


När man vill fly verkligheten än mer kan man spela spel. Ett populärt spel bland oss i FK är givetvis Football Manager/CL-serien och vi är självklart, med vår intelligens och fotbollskunnande, extremt duktiga på det.

Med denna vetskap i bakhuvudet förstod jag att något var fel.
Med Sevilla;

2008/2009: fyra (godkänt)
2009/2010: fyra (knappt godkänt)
2010/2011: sjua (fullständig skandal)

Visste att det behövdes drastiska metoder. Sålde min absoluta favoritspelare, Pavel Pogrebnyak, tog in ungt och kvickt. Spelade mer naivt, mer flytande. Fram och banka på murarna.
Moralen upp i skyn och stundtals bländande fotboll från Ramon Sanchez Pizjuan, men sex månader semester från min sida gjorde att resultatet till slut blev en tredjeplacering i den hetaste ligan i världen. Godkänt.

Inför 2012/2013 satsar Sevilla vidare på kantspelet och har förstärkt backlinjen med två skickliga ytterbackar som ska kunna hota på ett annat plan än vad som tidigare var möjligt. Jag kan redan se framför mig hur Real och Barca krackelerar framåt sextonde omgången och jag tar en vinstsvit som får Alex Ferguson att svettas ut sitt blaskiga rödvin.
Men det ligger i framtiden.
I nuet ligger en hård kamp på flera plan. Att svetsa samman laget, finslipa taktiken, ligga hårt på träningen och säkerställa maximal motivation.
Ett nytt Sevilla är i resning, och Europa ska falla för dess styrka och skönhet. Fotbollsvärlden har fått en ny gigant.



Kan bli mycket av detta nu när man har lite tid framför sig utan kneg.

/Grodan


RSS 2.0