´09

Jag kan inte direkt säga mig vara så jävla berest, men lite av den här världen har man väl sett och just sträckan Göteborg - Stockholm har ju avverkats kanske 10-15 gånger fram och tillbaka det senaste året.
Kanske 20 resor om man räknar lågt, borträknat den första har alla varit med tåg.
Hade blivit ganska många gratisresor om man varit lite smart och fixat Prio-kort, men smart är ju nånting som jag aldrig verkar bli så det är ju bara att garva och tugga i sig.

Problemet med att sitta på tåg i 5 timmar, vilket man oftast tvingas göra eftersom att x2000-biljetterna brukar kosta en del kosing om man säger så, är att det blir förbannat jävla tråkigt. Själv hatar jag all form av resande, vill bara ta mig fram så fort som möjligt och då funkar det inte att sitta som en ostbåge i 5 timmar och glo.
Därför trodde jag ju att jag var så jävla smart som köpte en bärbar dator, så jag kunde sitta och spela fm, kolla film och kanske smygrunka till lite schysst fetisch-porr, men problemet är att batterierna dör efter 2 timmar och då sitter man där med ännu större ångest eftersom man börjat vänja sig vid att ha datorn att roa sig med.

MEN NU jävlar! Sitter just nu o glassar på ett x2000-tåg med ELUTTAG och äntligen känner man att man är i ett civiliserat land även kommunikationsväg.

Dessutom är det ett jävligt annorlunda klientel på x2000 än de vanliga godsvagnarna.
Inga matsäckar eller matlådor, ingen nerjobbad pundare med elva väskor som använder SJ som flyttfirma och inga jävla gamlingar som inte fattar när de ska hålla käft.
Tänk lite mer business, otrogna män och välbeställda pensionärer.
Känns lite extra skönt då att glida in med WCT-tröja och Everestjacka och dra upp stekartempen några extra grader direkt, bara sådär liksom.


Svenska transferfönstret stänger sista mars, och även fast man hoppas att Bajen drar upp något trumfkort såhär på sluttampen vet man ju att det aldrig kommer hända.

Så vad har hänt då? Jo vi har tagit in en totalt okänd östeuropé och en ungefär lika okänd sydafrikan. Känns väl inte direkt som värvningar man skiter på sig av ute i landet, speciellt sett till vad vi tappat under 2008. En liten genomgång.

- Eguren. Förutom att vara en otroligt skicklig mittfältsmotor var mannen även en hjälte, alla har väl sett hur han hyllar Bajen och folket kring i intervjuer, HJÄRTA stavas det, och är något som saknas hos många fotbollsspelare idag.
Gick direkt in i startelvan i ett lag som slåss i toppen av en av världens tre bästa ligor,
 och gjorde det bra. Hans betydelse för Bajens spel - obeskrivligt.

- Petter Andersson. Kanske inte blommat ut exakt som det förväntades när han kom till bajen men ingen kan säga annat än att han var en av allsvenskans bästa mittfältare innan han drog.
Fick dra ett enormt tungt lass när Eguren drog och stod för flera klassiska soloräder som skulle få Messi att krokna. Besitter en enorm kreativitet som idag inte finns i Bajen, eller kanske till o med allsvenskan?

- Paulinho. Den enda etablerade anfallaren vi hade och någon att lita på framåt. Kanske inte världens främste målsprutare men en förmåga att alltid hitta alternativ. Efter Paulinhokändes det inte direkt som att vi hade något framåt att bolla med, bara att bolla på.

- Erkan Zengin. Bara bra att han drog, spelmässigt korkad och med ett ego större än Ronaldo (den nya). Otroligt låg lägstanivå och en avsaknad av högre nivåer. Enda gångerna han överhuvud taget tillförde något till Bajens spel var om han lyckades tappa bollen till någon av sina egna spelare på offensiv planhalva. En jävla pajas som antagligen kommer tvärdö i turkiet om han behåller sin jävla luder-attityd.

- Sulan. Inte på något sätt en back som överhuvudtaget ska befinna sig i allsvenskan annat än på läktaren, OM det inte vore för att han har hjärta och vilja så det får anfallare att skita blod en vecka efter en match på Söderstadion. Även det faktum att han totalt vrålsänkte gnaget med sitt ENDA mål under 11 år i Bajen gör honom till en världsback.
En legend har försvunnit, en hjälte och förebild. Någon man kan älska som supporter, och älska medsom torsk.

Inför säsongen 2008 hade vi allsvenskans bästa mittfält, med elfsborg som enda konkurrent.
Inför 2009 har vi ett dåligt mittfält, ett dåligt anfall, ett dåligt försvar och en målvakt som släpper in mål automatiskt om laget tappar boll på mittfältet.
Ser bra ut det här.

Journalisten Robert Laul tippade Bajen elva och även om jag inte vill ge tjockisen rätt så är han ju inte fel ute. Man kan ju inte tappa så extremt viktiga spelare som vi gjort och ta in helt oetablerade spelare.
Lider med PTPE som inte ens kommer kunna supa ner sig till dimman innan han beskådar kommande säsongs fiasko. Kort och gott känns utsikterna inför säsongen ´09 lika mörka som Obafemi Martins.

För att inte gräva ner sig i bitterhett och cynism måste jag passa på att meddela att vårenär här nu. Detta innebär att det kommer ske vissa säsongsenliga företeelser, såsom:

- Fotboll och öldrickande på konstgräset i gubbängen (alkoholfri öl till PTPE, finns rätt goda)
- Sola solarium så att man kan låtsas som att man faktiskt njuter av solen
- Börja tokträna och få ätstörningar så att kroppen är någorlunda tight inför sommaren
- Gå på studentskivor och försöka undvika att känna sig som en äcklig gubbe som smygit sig in
- Sitta på söder och spana in alla schyssta vurpingar som glider förbi efter vinteridet (var fan håller de hus på vintern?)


/Grodan


Kommentarer
Postat av: Don Juan

Ser fram emot lite härlig fussball nu när snöhelvetet börja försvinna. Ryktas om en heldag på onsdag som avslutas på Baba! Kan bli knas!



Jag tror att det är kört på skivorna i den aspekten i och med att du redan börjat odla upp rask-skägg.

2009-03-05 @ 11:52:55
URL: http://fotbollochfylla.blogg.se/
Postat av: Grodan

Ryktas att jag haft ganska grovt rask-skägg vissa dagar nere i götet då jag glömde laddaren till min rakapparat och således tvingats hushålla med rakning!

2009-03-05 @ 13:20:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0