Uppgång och fall

Som sagt, det är måndag

Kunde lika gärna slutat skriva här, ni fattar ju grejen ändå. Men bara för att krydda med lite extra bitterhet måste man ju skriva några rader ändå.

Eller en bild räcker.

Som vanligt då

Så kan det se ut ibland, och anledningarna kan vara många. Gemensamt för alla tillfällen är att det är negativt. Roligare än så blev det inte idag heller!

Inte heller när man kommer hem från träning och ser fram emot lite schysst pasta med köttfärssås. Drog ju ihop en hyfsad laddning av 1kg köttfärs igår så här behöver man ju inte snåla tänker man.
Tyvärr har inget drastiskt hänt gällande min intelligens så jag är ju fortfarande helt dum i huvet och har glömt köpa mer pasta. Slutar ju med att jag kokar upp typ 8 pasta-strån som middag. Jävligt gött att man har lite Mjörre i kylen att ladda med då!


Man hör väldigt lite om presidenters/klubbordförandens roller i klubbars framgångar eller misslyckanden. Ibland känns det som att det kan vara avgörande. Ibland känns det som att man bör titta lite längre upp i kedjan än tränare när det ska sparkas folk. Fast det kanske är lättare att skylla ifrån sig? Jävligt lätt är det i alla fall att ta åt sig äran när man vinner titlar.
I Madrid (nån stad i spanien tror jag) finns två stora klubbar, Atletico Madrid och Getafe. Även en mindre klubb kallad Real Madrid huserar här. Jag har inga exakta siffror på hur många huvudtränare Atletico Madrid sparkat de senaste åren men det landar nog kring 15-20, Kvibbe har säkert bättre koll än mig? under samma tid hur många ordföranden tror ni Atletico haft? inte riktigt 15-20 va?
I Real Madrid har man i alla fall konsekvent nog sett till att kicka även ordföranden som skött sitt jobb jävligt pinsamt. Och att behöva anställa nya tränare varje säsong är jävligt pinsamt. Man kan inte förvänta sig att vilken tränare som helst SKA duga, det finns alltid ett flertal aspekter att titta på när man anställer en tränare. Hur funkar personligheten med truppen, spelstil, språk ja det finns jävligt mycket mer än ett namn på ett papper som de flesta klubbdirektörer tror.

Luis Felipe Scolari är en av världens mest meriterade tränare med bland annat vm-titel i bagaget. Killen fick lämna chelsea efter ett halvår. Rätt saftigt avgångsvederlag, 97 mille var det väl han fick? tror ni abramovitj pröjsar det från egen ficka eller är det 40000 londonbor som betalar av det varje gång de ska in på deras piss-arena?
Har inte hört någon massiv kritik av den tränarvärvningen.
Hur smart o meriterad Scolari än är så kommer han ju inte undan det faktum att han pratade sämre engelska än en nedrökt polack och det måste ha varit jävligt kul att höra hans skrikande instruktioner, kan inte tänka mig en mer distraherande omständighet än en skallig brasse som står och gormar på nåt sorts låtsasspråk under match. klart fan det floppar.
Och att Chelsea anställer en tränare som är känd för sin kontrollerade spelstil när man säger sig vilja spela kreativ vacker fotboll... Var fan gick det snett?

Känns som att Chelsea är det dumpade exet, när mourinho drog föll de in i nån sorts rebound-fas där man körde igenom Grant, Scolari och nu Hiddink på 2 år.
Mourinho 1 - 0 Abramovitj

Flöt iväg enormt mycket här... för att återknyta lite till inledningen om klubbdirektörer...
Säga vad man vill om Lyon som klubb, jag tycker de är oförklarligt äckliga, så har de haft en otroligt framgångsrik period de senaste åren. 8 raka vinster i ligan och är nu på väg mot sin nionde.
Ta en titt på den här sidan och se några spelare de fått in/fått fram på senare tid:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Spelare_i_Olympique_Lyonnais

Rätt hyffsat för ett lag som innan 2000 hade som bästa merit en andraplacering i franska Ligue 1, en liga som ses som den 5e bästa i europa.
Bara grejen att få fram en spelare med namnet "Joseph-Désiré Job" är ju värt så jävla mycket, bästa namnet på arbetsmarknaden något?

Jaha och vad fan vill jag nu säga med det här efter att ha snackat så mycket skit? jo här har ni:

Jean
Jean-Michel Aulas, OLs president. Mannen bakom framgången. Grym affärsman. Grym klubbledare. Helt skallig inom snar framtid

Kommentarer
Postat av: Kvibbe

Underbart! Lika kritisk som vanligt, härligt!

2009-03-02 @ 22:29:24
URL: http://fotbollochfylla.blogg.se/
Postat av: Grodan

Inväntar lite fler hyllningar innan jag tackar för mig.

2009-03-02 @ 22:44:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0