Exklusivt på Fotboll och Fylla

Inför dagens FM-derby;



Intervjun med Thom Åhlund inför match



Intervjun med Mikael Stahre inför match

 
/FK


Taktisk seger signerad Don Juan

Ombytta roller. Efter sex Allsvenska omgångar ligger AIK nu på en fjärde plats med tio poäng efter tre raka segrar. Hammarby har även de tio poäng efter sex spelade omgångar, men betydligt sämre målskillnad.

Eufori råder just nu hos AIK-fansen efter att ha sett sitt lag fullständigt krossa sina antagonister från söder med klara 3-0!!! Taktisk seger signerad Don Juan. Intervjuarna inför-mötet kommer upp strax!

Alltså AIK-Hammarby 3-0!


/FK

Uppdatering

Seger för bajen i premiären, 1-0 mot malmö hemma. Aik torskade med 1-4 mot ifk hemma vilket sänkte moralen oerhört. Efter två omgångar har bajen 2 vinster, aik två förluster.

Don Juan: Det går inge bra det här
Grodan: Då är det ju aldrig någon höjdare
Don Juan: Fast fick en hörna precis


/FK

FM

Valda ligan är självfallet Allsvenskan. Bajen ska få en ny chans att klara sig kvar. Grodan har kontrollen över brajen, medan Don Juan kör på Gnaget!

Både bajen och Gnaget har meddelat att de kommer att satsa på ett offensivt kantspel. Som befarat har Grodan myglat och gjort klart med sina fuskvärvningar. Don Juan har gjort två högst suspekta värvningar och meddelad att truppen är så gott som spikad.

Snart börjar Allsvenskan anno 2008 med Bajen-Malmö och AIK-IFK i respektive premiär. Två tunga möten. 30 april sker det omtalade derbyt.

Uppdateringar kommer senare under kvällen....

/FK

Drömmar av guld!

Länge sedan jag såg fram emot helgen lika mycket som idag och det beror inte bara på söndagens FANTASTISKA drabbning mellan IFK-AIK där vi äntligen får se vem som tar guldet. Jag känner mig äntligen lättad att horribla oktober lider mot sitt slut som inte bjudit på alltför många härligheter. Tentan är nu avklarad och det finns andrum för att andas ut något inför nästa moment.

Helgen bjuder på mycket! Skön satsning på gymmet följt av en sprakande FM-kväll hos Grodan. Under morgondagen är det dejt som står på agendan som kompenseras med FIFA-kväll med grabbarna på kvällen. Don Juan och Tompa kommer att förevisa på FIFA hur man kapar Hysén på bästa sättet och hur man stänker in ett par baljor på en fullsatt arena, men för det måste vi förmodligen stänga av offside-funktionen.

Sen är det som bekant söndag och dags för svensk fotbolls STÖRSTA match, någonsin? Jag tänker inte yttra mina tankar kring matchen, men jag ska fan förbruka denna biljett. Det bara måste bli guld!



/DON JUAN


Denying is the first step...

Fick precis ett samtal av en nära vän till mig tillika bajare.

Jag: Tjena, hur är det med dig?
Min vän: Jora det är bra. Hur är det själv?
Jag: Är du helt säker på det?
Min vän: Jarå, det är grymt!
Jag: Så du är inte ledsen över att ni åker ur?

Notera att det inte var några som helst ironiska toner inblandade.

Han var självfallet riktigt ledsen över det. Måste vara svårt att fatta. Vet själv hur det känns. Dags att börja kämpa på riktigt nu och rädda framtiden som ser riktigt ljus ut med finalspel i nästan samtliga pojkklasser.

Sympatier alltså till bajen (lite iaf), men nu till något betydligt roligare. Varit en kaosartad dag får man lov och säga. Biljetterna till guldfesten släpptes 15.00 på ticnet. De 500 platserna tog slut på mindre än tio minuter. Jag lyckades knipa en.

/don juan
denying is the first step

Namnbyte på G

Jag vill bara säga att på SÖNDAG byter den här bloggen namn till Bandy och Fylla!

Nya adressen blir alltså www.BandyochFylla.blogg.se och kommer, som det låter, handla om att bajen dominerar i bandy, vinner world cup, samt att vi ibland blir vansinnigt fulla.

Detta beslut har tagits eftersom att fotboll är en ganska löjlig sport egentligen.

Möjligtvis kommer FotbollochFylla.blogg.se tillbaka kring april 2011.


/Grodan

La guinda sobre el pastel

Med tanke på förutsättningarna så tycker jag gårdagskvällen vart rätt lyckad. IFK lyckades tillslut göra det som krävdes för att få till en final på söndag. Krysset innebär att vi "enbart" behöver en poäng i dagens match. Kanske kan vila eller åtminstone ta ut Jos, Oritz i paus för att undvika samma förödande situation som IFK hamnat i med Gustav Svensson avstängd.

Grädden på mosen var givetvis Alcorcóns seger över Real Madrid i la Copa del Rey. Det vart hela 4-0 och det roliga är att det var bud på fler mål från segunda B-klubben. Reals elva var det inget fel på, åtminstone inte på pappret. Pellegrini, som ligger något pyrt till, ställde upp med följande mannskap: Dudek; Arbeloa, Metzelder, Albiol, Drenthe; Van der Vaart, Guti, Diarra, Granero; Benzema och den "allsmäktige" Raúl. Tragiskt att det ska vara ett dubbelmöte i ett så pass tidigt stadium i cupen...Tycker man ska få sota för att man spelar så uselt, speciellt när deras ambitioner är att vinna både cupen och Champions League.

Nu är det dags att dra till Solna och börja hinka bira! 22 141 har hittills köpt biljett. Drömmar av guld! Nu kör vi!

/Donnie J

Årets tävling avjord?

Snart är allsvenskan slut och det är tur för fotboll är inte så intressant, handboll och bandy däremot är riktigt intressanta sporter.

Något som också kan vara över för denna gång är årets vikttävling mellan Matty och Grodan. Senaste rapporterna säger att Grodan mycket väl kan ha avgjort kampen som gällde att snabbast gå upp fem kilo. Samma källor säger dock att det enbart är fett, men att reglerna inte sade något om att det skulle vara muskler.
Således väntas en romantisk middag och en mindre romantisk utgång inom snar framtid. Endast en morgonvägning står i vägen.

Något annat spännande är ryktena om en blogg-comeback för Matty. Som vi alla vet gick hans dator sönder när han hade den i knät och råkade spänna sina extremt hårda magmuskler och därför har han varit borta ett tag.


Fåglar är bra när de flyger i luften och inte skiter på en, annars gör de sig bäst ugnsstekta eller som leksak åt min fina katt.

 

/Grodan


PTPE i tidningen

Stor dag för oss i FK och i synnerhet PTPE som numera är mannen, myten, legenden. PTPE kom med i dagens Metro med en oerhört lyckad gestaltning av honom i serien Elvis. För er som missat:



Får det inte att fungera. Den vill inte bli större. Om ni mot all förmodan inte ser vad som står hänvisar jag hit. Klicka sedan på elvis och till dagens datum (26 oktober).


***

Även en stor dag för mig. Gruppen som opponerade på mitt arbete ansåg att det jag skrivit var för BRA skrivet och att de således inte förstod. Jag bugar och bockar. Jag älskar kritik.

***

Misslyckat besök på ica idag. Helgarbetare förmodligen.

/Don juan


Skandal

Som en ren protest mot mina kära vänner vars skrivande totalt stagnerat så tänkte jag skriva ytterligare ett inlägg. Blir alltså mitt femte i rad, skärpning.

Jag kan ha gjort århundradets bästa nudlar. Behövde snabb föda, vilket var den bakomliggande orsaken till varför jag valde att tillaga nudlarna. Är inte ens fattig så får sluta upp med studentfasonerna.

Fyfan för den nya skatteregeln. Att de där jävla politikerna ska få förstöra ännu mer för svensk elitfotboll. Nu får Sverige satsa mer på juniorer, men hur ska man kunna behålla de när det inte är gynnsamt att spela i detta land?




/don juan

Locura

Ambassadeur igår, inte så där jättespännande. Klubbandet börjar komma av sig alltmer, inte alls lika kul som under guldåren på Soft kök och bar. Ska för övrigt senare ikväll/imorgon komma med en topp-3 lista på galnaste soft bar-kvällarna.

Annars då. Det man kan ta med sig från den kvällen är att inte gå dit igen för att undvika tinnitus. Körde på "nicka och hålla med"-metoden hela kvällen, vilket vart rätt knepigt när personerna i fråga väntade ett svar av mig. Lite pinsamt. Något positivt dock är att jag hittat ett nytt bra ragningsknep, får spana vidare på det.

Min nya väska får anses som ett riktigt bra köp. Förutom att den är riktigt stilig så är den extremt funktionell, t o m rocken fick plats.



Vart inget Råsunda för min del. Stor besvikelse. Reservplanen gick inte heller den av stapeln eftersom att PTPE drabbats av en misstänkt svininfluensa. Våra överlevnads instinkter rådde oss således att hålla oss borta från Huddinge. Jag och Grodan, i ren panik, drog därför till Folkungagatan och tvingade en stackars krögare att öppna sin pub, vilket han också gjorde!

Kan vara den skönaste segern i år - hittills. Trots bajens extremt fantasilösa sista tredjedel så var det nervigt varje gång bollen damp ner i Gnagets straffområde.

Obolo visade varför han inte vart såld i somras. Herregud, han måste få avsluten på mål. Simon Helg till Elfsborg? Säljer ellos Bajrami så kan Helg bli en riktigt spännande ersättare.

Förra årets stora Las Palmas spelaren Nauzet öser just nu in mål för sitt Valladolid. Las Palmas som för övrigt vann igår med utklassnings siffrorna 4-0 hemma mot Albacete. Kanske kan hända något nu.

Villarreal tog äntligen säsongens första seger. Kul avslut på matchen. Almeria-Valencia nu. Kan bli spännande. Tror på kryss.



Tror jag är kär igen. Hon som sitter i kassan på ICA är riktigt söt. Känns som min konsumering i den butiken kommer att öka.

/Don Juan

Que pasa

Många som har varit ivriga att få de rätta svaren till frågesporten. Så här kommer de:

1. Hela fyra av fem. Bara PTPE som inte gör det. Som jag för övrigt skulle klassa som Beckhams motpol om det inte vore så att han noppar annat hår.

2. Alla vet att vi nästan alltid är ute och gör stan osäker på helgerna och således oförmögna att skriva inlägg, förutom Grodan ibland. Tyder på bra koll från våra läsare. Givetvis vill man uppdatera sig om läget direkt på måndagen när baksmällan har lagt sig.

3. Inte en jävla aning efter fyra års studier, men det låter bra.

4. När man går i gymnasiet så gör man allt för att mygla så mycket som möjligt. Förstora texten, lägger in radavstånd, trycker på enter två gånger etc. I den akademiska världen är 50 % av arbetet en fotnot, 25 % beskriver tillvägagångssättet (metoden) och resterande är det man kommit fram till.

Egentligen var det bara tänkt att jag skulle ställa den första frågan för att se hur vi ligger till på den metrosexuella skalan. Vi ligger bevisligen bra till! När vi ändå berör ämnet. Idag har jag sett tre stycken brudar bära likadan halsduk som mig. Smakfullt!

IFK har äckligt tur efter total BP-dominans. Bjuder på denna för att motverka total depression.




/Don Juan

Galan

Nomineringarna till fotbollsgalan är ute. Riktigt klurigt, men så här resonerar jag:

Årets målvakt
Kim Christensen, Göteborg
Eddie Gustafsson, Red Bull Salzburg
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven
Daniel Öhrlund, AIK

Facit: Kim och örat har båda gjort två jättesäsonger, men jag väljer Daniel Öhrlund som med tanke på förutsättningar att gå som hatad till älskad av fansen väger tyngre. Plus det faktum att örat inte går ut i media och säger att han fuskar på planen.

Årets back

Jos Hooiveld, AIK
Daniel Majstorovic, AEK
Olof Mellberg, Olympiakos
Ragnar Sigurdsson, Göteborg

Facit: Den svåraste kategorin. Alla fyra är på ett eller annat sätt värda priset. Majsan har jag inte följt, men han gör en gedigen insats varje match i landslaget samma sak gäller Olof som dessutom gör många viktiga mål. Sigurdsson är en riktigt bra spelare och Jos har varit en av AIKs bästa pjäser. Hugget som stucket. Jag säger Olof Mellberg för att vara realistisk, annars hade svaret blivit Jos som förtjänar det mest.

Årets mittfältare
Rasmus Elm, Kalmar/AZ
Wanderson do Carmo, GAIS
Kim Källström, Lyon
Anders Svensson, Elfsborg

Facit: Jag fortsätter i mitt Allsvenska spår och kör på Anders Svensson. Trots lite skador hit och dit så är han den som sköter all offensiv och defensiv på boråsarnas mittfält. Kan utmanas av Rasmus Elm, med tanke på att han har ett bra U21-EM bakom sig.

I övrigt pinsamt att tre av fyra (visserligen två nu, men Rasmus blir knappt bedömd över sin insats i AZ) är Allsvenska spelare, säger en hel del om våra utlands"proffs".

Årets forward
Marcus Berg, Groningen/Hamburg
Tobias Hysén, Göteborg
Zlatan Ibrahimovic, Inter/Barcelona
Ivan Obolo, AIK

Facit: Tråkigt, men det är väl ingen som tror att någon annan än Zlatan får priset? Berg för dålig, förutom hans extraordinära insatser i U21-EM. Hysén kanske skräller. Obolo är rätt chanslös, för få mål. Zlatko blir det.

Årets genombrott
Miiko Albornoz, BP
Michael Almebäck, Örebro
Pär Ericsson, GAIS
Viktor Noring, Trelleborg

Väljer att passa på denna kategori i och med att jag inte är insatt i övriga lag än AIK. Lite kul dock att Micke Almebäck är med som min lumpenpolare och tillika gammal klasskamrat till honom gått och tjatat om ett helt år att han kommer bli världsbäst, med viss ironi.

Årets Allsvenska spelare
Rasmus Elm, Kalmar FF/AZ Alkmaar
Wanderson do Carmo, GAIS
Tobias Hysén, IFK Göteborg
Ivan Obolo, AIK

Facit: Inga konstigheter här inte. Finns ingen annan än Tobias Hysén som ska ha priset. Öst in mål och betyder enormt mycket för sin klubb. Obolo betyder inte lika mycket för AIK som han en gång gjorde, plus att han gör för få mål. Wanderson har öst in mål precis som Hysén, men han hade en bra svacka där ett tag och med hela scenariot om hans papper så räknar jag bort honom. Rasmus har enbart spelat en halv säsong och är således enligt mig borträknad.

Guldbollen behöver vi väl inte heller spekulera i? Har årets tränare tagits bort?

Facit till frågesporten ska jag ta upp lite senare.


/Don Juanito

Was hast du gefragen?

Frågesport.

1. Hur många av oss i Festkommittén noppar ögonbrynen?
Ledtråd:
-Grodan för lat.
-Tompa C mycket möjligt.
-Matty kanske.
-PTPE inte en chans.
-Don Juan gissa?
Totalt?

2. Varför är de så få* som läser vår blogg under fre-sön och så många de resterande dagarna?

3. Är rubriken grammatisk korrekt?

4. Utslagsfråga. Vad är det för skillnad på storleken på texten mellan ett akademiskt arbete och ett pajasarbete?

En öl till den som först får alla rätt och dessutom en puss på valfritt ställe om du är tjej eller går under pseudonymen Grodan.

*Fotnot: Allting är relativt.

/Donnie J

Ruby Tuesday

Denna tisdag tillägnas mig, precis som alla andra dagar.

Det kommer in många mail från folk som tycker att tjocka människor borde ha egna gym så man slipper dom på sitt gym. Givetvis håller jag med, friskvård kallas det även att gymma, och är man tjock är man knappast frisk. Sjukvård är det de behöver.

Själv ska jag snart iväg o träna efter en riktigt bra middag bestående av banan, mjölk och en fin bit ungersk salami.

Vad passar då bättre inför ett stenhårt träningspass än en riktigt stenhård låt? Inte mycket.


Hard Fi - Suburban Knights



/Grodan

Sven-Horan Eriksson?

Har alltid undrat vem fan som vill knulla Svennis. Killen må inneha yttersta mys-stämpel, pengar instoppade i kallingarna och en galet seg (charmig???) värmländska men han är ju tamefan den fulaste gubben i världen. Och han kan ju inte ens snacka engelska! Trots det skulle den gråsprängde fan kunna gå och ragga på självaste Megan Fox och få napp där med.
Vad är det för fel på världen? Eller på brudarna kanske...? Frågan är om han ens har stor balle? För han lär ju inte vara den uthålligaste i sänghalmen heller...

Nu till den stora frågan. Vill vi ha honom som förbundskapten? Visst han har visat sina kunskaper inom fotbollen åtskilliga ggr och blivit homie med Beckham, Rooney osv. Å andra sidan tror Magnus Hedman att han också är polare med halva England... Dock skulle Zlatko säkert gå rätt fint ihop med hela världens gulligaste seriefigur från Torsby

Men vadå, då kan vi ju lika gärna plocka in Hugh Hefner som ansikte utåt. Och låta Jonas Thern sitta backstage och vara taktiker. För det skulle ju bli i stort sett lika mycket rubriker om sex, yngre brudar och gråhåriga mysgubbar. Jag menar nya tidens fotbollstränare kanske överger kavajen och står där på sidlinjen och skriker iförd en erotiskt silkeslen morgonrock istället...
Jag tror Aftonbladet och Expressen skulle bli lika överlyckliga vem av dessa herrar som än tog över efter Tråk-Lasse.

TV4-intervju inför EM 2012?


Men det enda en landslagscoach egentligen behöver kunna är väl att inneha förmågan att förändra en matchbild och få en grupp stjärnor att fungera tillsammans? 
Något som Lasse hela tiden fick sig en knäpp på näsan för. Han kunde helt enkelt inte vända ett underläge till bättre siffror i avgörande och tuffa "det-är-nu-det-gäller"-matcher. Hans filosofi fungerade inte där, precis på målsnöret.

Så alltså in med en lekledare med förändrar-ideér som vågar gambla, kanske slänga in en 17-åring, hota media några ggr och visa fingret till en spelare som varit i Micke Nilsson-klass. In med någon som vågar sätta sin prägel på laget. Titta på Mourinho, alla motståndare hatar honom. Bara där har han vunnit halva matchen.

Svennis är kanske dryga hälften av det jag nyss beskrev men han kan förändra matchbilder och han vågar satsa på yngre folk. Fortsätter han med sånt så är han min man.
Men det är förstås OM vårt största stolpskott inom fotbollen i Sverige nämligen idiot-Lagrell kan ge honom mer än en Svensson-lön. För det vet vi ju att en pengakåt Svennis inte skulle överväga nämnvärt länge...

// Tompa 

Tyck till

Jag har nu officiellt en av Svergies omanligaste garderober. I ett större perspektiv så är det nog enbart Beckham som möjligtvis slår mig, men det vore högt osannolikt om han fixar i sin egen garderob så jag vinner på poäng.

Jag har alltså rensat ur min garderob och måste säga att jag har en enorm bredd i klädesplagg. Ordning och reda är alltid skönt att ha, vilket inte alltid har sina goda sidor. Under min värnplikt så retades befälen med mig för att jag kanske hade den bästa skåpsordningen i plutonen. Nu retar jag dem för att jag fick ett så bra betyg och skiter i min fortsättning inom det militära.


Halva garderoben.




Skillnaden mellan grundskolan/gymnasiet och den akademiska världen är hårfin sett till studierna. Nu kanske inte alla gör som jag, men visst lämnar man alltid allt till sista sekunden per automatik?

Något som däremot inte är bra att jag tydligen ägnar på tok för mycket tid till studierna eftersom att jag ligger på VG-nivå i samtliga moment jag utfört. Får hitta en lösning på det där, överarbete är inte bra.


Fotnot: Nu säger inte jag att jag pluggar mycket utan snarare att resultaten blir bra.

/Don Juan

Inkilning

I lördags var det inkilning med hockeylaget och jag har fått klart för mig alkoholen kilades ganska hårt in i min kropp. Kanske dags att börja lugna sig...

Men först till att resumera fredagens aktiviteter. Bowling är alltid kul! Men fan va brudarna var bra, shiet asså PTPE fick stryk med hästlängder av båda två. Men efter hans teamtalk med kassapersonalen tycker han sig nu ha blivit klasser bättre. Återstår att se.
Fifa hos Grodan med galet drag i högtalarna var sjukt kul tills en del blev lite för kåta på utgång. Dock så slutar kvällen i moll med att en tappar bort plånbok, en annan deppar, en tredje är halvt invalid men ändå krogsugen, en fjärde ska jobba tidigt dagen efter och resten står frågande vad som hände med våran chillkväll.

Men kilning igen då, meningen med detta är ju då självklart att inviga nytt folk i laget. Låta dessa känna på gruppsämjan, jaa eller snarare flaskan. Och då var ju jag en av de nya of course så spriten var i stort sett fasttejpad till min hand större delen av alla äventyr.
Kan tillägga att jag för första gången i mitt liv spydde av bakfyllan söndagmorron, eller morron och morron klockan var väl halvvägs till middagstid men ändå.
Då läggs två och två ihop och ut räknas att det blev en del. Bara lite... för mycket.

Mycket garv, fotbollslir med susp, springande i backar efter att ha snurrat sig yr för att på toppen få sig ytterligare en sup, pizza i bastu och massa massa sprit. Men visst var det kul, synd bara att lite för många i laget inte var med.
In till stan bar det av sen för att lyssna på våran hårdrockande punknisse i laget som hade konsert på Folkungagatan. Skönt drag för att sedan springa vidare in till city...
Resten av kvällen blev inte allt för händelserik för min del då jag var för full för att hitta nytt folk att driva eller ragga på på krogen. Efter en fyllerunda på tuben ut nånstans tog jag mig tillbaka och mötte upp Ampe på Gullmars för hemgång till honom. Ett kul minne därifrån har jag dock:
Jag skulle handla toast på Daisys när en snubbe kommer och drygar lite med grillkillen. Denne tappar humöret och ska ut för att nita den dryge, och allt mellan ketchuptuber och sugrör flyger medans jag står där helt oförstående.



Gnaget vann dubbelt, Spurs vann också. Rent sportsligt var helgen ganska fulländad.

Men kommer Blåvitt ta emot Gnaget i sista matchen på en beachvolley-plan?

Som jag sagt sen starten, hur ska Liverpool göra mål när Torres är borta? 

Men vart kom badbollen ifrån? I oktober? I England...

Blir det någon resa till Donnieland?

// Tompa

Drömmar av guld

Nu börjar det dra ihop sig. Varje matchminut som går känns nervös. Tre matcher återstår nu efter dagens seger hemma mot Gefle, men redan på måndag kan guldstriden mer eller mindre avgöras om IFK förlorar borta mot formstarka Malmö.

Dagens seger för AIK är inget att snacka om, men det man kan säga är att det känns riktigt onödigt att det ska behöva gå så lång tid tills första målet kommer. Mer ackuratess, tempo och rörelse redan från början så slipper vi supportrar få lida en hel match. Mutumba bör även sitta på bänken i fortsättningen.

I brist på annat att göra så har jag gjort en lista på vilka fotbollsspelare som liknar oss i Festkommittén sett till utseendet.

Här är den:

Grodan - Gerard Piqué. Inga tvivel där inte. Kroppsbyggnaden, håret och vimsigheten är identiskt dessa herrar emellan. Att båda är mittbackar och lika viktiga för sina respektive lag gör denna likhet ännu mer självklar.

Matty - Cristiano Ronaldo. Här har jag hittat likheten framförallt i finheten, kroppen och spelstilen.

Don Juan - Fernando Torres.
Jag brukar mest få höra att jag är lika Danny, men många har även associerat mig med självaste Torres. Här är de utmärkande dragen främst utseendet och våra nationella band. Dessvärre så stämmer spelstilen inte riktigt överens.

Tompa C - Guti Hernández.
Rätt given enligt mig. Främst stilen som sammankopplar de båda. Även deras agerande på planen.

PTPE - Hernán Crespo. Trots att PTPE har en fetisch för Tevez så är det inte honom han är lik utan snarare Hernán Crespo. Som i mitt fall så är det i utseendet jag baserar min motivering på. Spelstilen är i stort sett identisk?

/Don Juan

Om jag vann en miljon?

Ja då skulle jag antagligen åka på semester haha. Och sen? ja sen skulle jag jobba på, spara cashen. Men onödigt att spekulera eftersom jag troligen aldrig kommer vinna en miljon.

Idag är det fredag vilket innebär sista arbetsdagen på veckan vilket givetvis känns tråkigt men det är å andra sidan bara 2 dagar kvar till måndag vilket kommer bli riktigt nice. Har ljusa hår på underarmarna. Är det konstigt? det vet jag inte.

Fredagar kan man känna sig lite sliten på men idag kände jag mig extra sliten efter 0 vilodagar på 2 veckor. En brännande känsla i huvet var närvarande hela dagen och jag kände mig stundtals riktigt psykiskt trött men jag visste att det skulle ordna sig med lite mat, men det gjorde det inte. Så då sket jag i att jag var sliten och drog ett grovt pass på gymmet eftersom jag inte vågar riskera att torska mot stickan AKA matty i vår vikt-tävling.
Imorn är det däremot vilodag.



Regalskeppet Vasa var ett riktigt jävla misslyckande. Undrar vad stockholmarna tänker när man bygger nationens stolthet, seglar ut 50 meter.... och sen sjunker sveriges flottas stolthet innan man ens kommit ut ur hamnen? Kan tänka mig att det var en och annan välbetald ingenjör som plötsligt blev väldigt upptagna av annat.

På senare år har den svenska krigsmakten visat sig mer och mer duglig, med höjdpunkten under andra världskriget då man fistfuckade våra äckliga norska grannar genom att erbjuda die deutsche sweinen att åka skytteltrafik på våra järnvägar. Tji fick norrmännen, hade de inte jävlats så mycket och upplöst unionen hade det nog sett annorlunda ut. Synd bara att lusekoftorna fick all olja. Vi fick ett övergött östersjön som vi delar med bland annat ryssland, polen, baltländerna och tyskland. Men men.

Vad kan vi svenskar annars vara stolta över? Ja vi har en mycket fin kungafamilj som är importerad från den lägre franska adeln eftersom svenskarna var så jävla trötta på att de svenska kungarna torskade så in i helvete många krig när de skulle fara kring och bråka.
Så nu sitter vi med ett gäng fartdårar som annonserar giftermål på youtube som den främsta rojaliteten i landet.

Vi har en statsminister som är skallig och hans företrädare hade även han lika mycket hår på skallen som en nakenråtta.

Våra riksdagsledamöter är de perfekta avbilderna av det svenska folket; alkoholiserade proffsfifflare utan ryggrad, och hälften av de remisser som läggs fram till riksdagen berör regerings- eller riksdagsanställdas arbetsvillkor. En av hundra remisser berör arbetsmarknaden och en av tvåhundra berör sexismen.

Det vanligaste brottet bland svenska polismän utanför jobbet är kvinnomisshandel.
Om en polis fälls för grov misshandel blir han på sin höjd av med jobbet, samma dom för en civil är minimum ett år i fängelse.

Thomas Bodström tjänar mer än 55 tusen i månaden i riksdagen men är knappt där halva tiden. Samtidigt skickar vi ut apatiska barn eftersom den allmäna opinionen anser att "vi inte har råd att ta hand om alla invandrare".

Vi lever i en tid där arbetsmarknaden blir allt mer osäker och företagens makt över individen växer sig allt starkare. 2007 lade LO, vårat lands enskilt största fackförbund, fram ett förslag om att nedmontera strejkrättigheterna för fackförbunden.


Världen är full av härliga ting.


Katter är troligtvis det coolaste som finns, diggar dom verkligen. De är så naturliga, självständiga, chill.
Här är en tigerunge. Kanske kommer den äta upp en människa inom några år? man kan alltid hoppas.



I tisdags när jag tränade fick jag höra en kul historia. Det var en kompis till en kille som hade släkt i afrika (gambia eller nåt sånt tror jag), och när man blir 18 år räknas man där som vuxen. Det innebär inte att man får köpa alkohol eller något sådant, utan att man ska ut i bushen och brotta ner ett lejon. Då har man bevisat sin manlighet.
Den här killen, som bott i sverige hela sitt liv, skulle därför bli hämtad av sin moster för att åka ner till afrika och brottas med lejon. Givetvis tyckte han inte att detta lät som en bra idé för en kille som på sin höjd klappat en norsk bondkatt, och han protesterade givetvis. Det blev då ett jävla liv i hela släkten och nu blir han kallad fjolla av hela hans släkt.

Man vet att man kan vara rätt nöjd när man slipper brottad med lejon under gymnasietiden. Vettefan om jag ens hade försökt knäcka armen på en lokatt om jag ska vara ärlig.

/Grodan

Friday Night Lights

Fan vad jag älskar film! Visst de flesta jag känner vet om mitt extrema intresse i skådespelare och filmer, men man blir riktigt lycklig av att se en bra rulle. 
Som min titel på dagens inlägg behagar berätta så är de typiskt amerikanska football-filmerna på tapeten lite då och då för min del. Friday Night Lights är dock inte den riktiga favvon i den changern... Däremot kan jag rekommendera Any Given Sunday för er som inte sett den. Helt underbar med skön musik, bra tempo och grymma skådespelar-porträtt.
Svensk film verkar för stunden helt insnöad på kriminalspåret i form av Wallander (som nu även görs i brittisk variant), Beck, Kommisarien och havet (patetiska dubbningar) och nya Johan Falk-filmerna. För att snacka vidare om dessa nya Falk-rullar så måste jag först och främst ursäkta valet av Micke Tornving som insatsledare. Jag menar okej, killen är en bra komiker, men har inte alla pommes på tallriken som långfilmsskådis. Dock anser jag att denna nya krimserie är riktigt bra, tempot är finfint och man får en skön känsla. Och framförallt är nya stjärnskottet Joel Kinnaman med och är lika grym som vanligt. Duktig kille som kommer förekomma som JW i vinterns filmatisering av Snabba Cash.

Kinnaman i mitten.


Även enhetligt med titeln är att det är fredag idag, vilket menas att helgen är framför oss. Det menas också med andra ord att vad som helst kan hända. Först på dagsprogrammet ligger bowling, och detta kan bli en riktig holmgång. Vandringspokalen innehas av Matty som tog mig, efter att han avslutat med lite nonchalant spel, med 5 poäng. Don Juan bangar som vanligt?
På tal om FK-tävlingar borde go-cart ligga uppe på "to do-list", jag körde i veckan och vilken feeling det är att trycka plattan i botten och försöka ta kurvorna på bästa sätt.

Och imorrn är det inkilning med hockeylaget... Dimma?
Gnaget lirar samtidigt, 3 pinnar! Donnie, du får skrika utan min hjälp. Borde du klara av, jag menar Gefle hemma då gästrikarna inte har något att lira för.

// Tompa


Föga förvånande

Somliga lär sig inte. På dagens föreläsning i skolan kan den roligaste lärare-elev-konversationen någonsin ha ägt rum. Okej, det kanske är en krydd, men kul var det.

Två brudar som inte har alla indianerna i kanoten sitter och tjoar och tjimmar under föreläsningen. Varpå den ena av de räcker upp handen och frågar om det finns någon kurslitteratur på svenska eftersom att våran är på engelska. Läraren blir paff och ber henne plugga på sin engelska. Bruden blir helt chockad och hävdar sekunder senare att hon fick VG i engelska.

Det man kan konstatera är följande:
1. Det finns inget större hopp om dagens ungdom.
2. Läraroplanen är ett STORT skämt. Att folk beroende på skola och bakgrund får olika betyg är ett gravt problem. Även jag fick VG i engelska som inte är ett favoritämne, men har inga problem med kursliteraturen.
3. Hur kan man komma nästan två månader efter kursstart och säga att man inte förstår?
4. Beklagligt att min klass är så pass ojämn.



Maradona passade på att hugga tillbaka nu när Argentina tillslut tog sig till VM efter alla kritik han har fått på senaste tiden: "Que la chupen y sigan chupando". Sug den och fortsätt sedan suga.

Spanien historiska. 10 segrar av 10 möjliga. Imponerande! Avslutades men en otrolig 5-2 seger borta mot Bosnien trots att man saknade spelare som Torres, Villa, Marchena, Fabregas, Puyol och Xavi.

Ses i Sydafrika! Nej juste, Sverige är inte vidare!


/Don Juan

Tankar om stunder i duschen

Har ett problem med två möjliga lösningar. När jag kommer hem efter jobbet orkar jag för i helvete inte stå och laga mat. Behöver en kvinna som gör sånt åt mig. Det billigaste alternativet vore att bli ihop med någon men det är så jävla mycket strul o skit förknippat med sånt, o dessutom vill man ju ha bort fanskapet när de är klara i hemmet. Det återstår då att skaffa en maid men sånt kostar. Får fundera vidare.
Måste för i helvete ha mat hemma så man kan sticka på träning direkt. Vilken jävla skitvärld vi lever i.

Idag på fikat satt man o snackade barnafödsel, ett gäng morsor med 1, 2, 3 barn. Chefen börjar snacka om hur jobbigt det var för honom när hans brud födde första och avslutade  "ja fyfan vad jobbigt det var, skönt att det är över nu" varpå alla kvinnor bara kollade på honom och undrade hur seriös han var. Haha klockren kommentar!


Fyfan!

/Grodan


Glaslirar-Sverige

Det märks att Sverige är en mångkulturellt nation, inget ont om det, men Albaniens agerande är minst sagt märkligt. Matchen sparkas igång och albanerna drar direkt igång: "Vi hatar Sverige". Varför väljer ni att bo här om ni hatar landet så jävla mycket?

Senaste landskampen jag gick på var mot Spanien för något år sedan, främst för att se på spanjackerna och nu vet jag varför det dröjt så länge. Visserligen var denna tillställning rätt så trevlig och Sverige levererade verkligt målmässigt. Spelmässigt får man jobba vidare på för det såg stundtals bedrövligt ut. Förutom kylan så är det rätt pinsamt att albanerna sjunger ut oss nästan matchen igenom och det är just denna svenska stelhet som får mig att avstå från matcherna. Nu fick jag en gratisbiljett - gratis är gott.

Som ni alla bör ha förstått vid det här laget så hör fotboll och fylla ihop. Idag avstod jag dock från ölen och kan därav göra en lite djupare analys av matchen.

Tänkte introducera min nya fotboll- och fyllalista. Där jag listar de individer som gjort något bra och som går under kategorin "fotboll". Givetvis så listar jag även de individer som gjort något mindre bra som således hamnar under kategorin "fylla".

Fotboll:
- Anders Svensson. Matchens gigant. Säker i sitt passningsspel, bra med i omställningarna och gör en riktigt fin balja.
- Mellberg. I stort sett felfri. Tvåmålsskytt. Behövs inte sägas mer.
- Majsan. Extremt brytsäker och även han riktigt stabil.

Fylla:

-Zlatko. Ogillar hans attityd att gorma åt alla andra i laget när han själv går och slappar. Väljer att försöka dra sin spelare istället för att passa och misslyckades alla(?) gångerna. Filipo-varning med ett flertal onödiga offisde avblåsningar. Blir så frustrerad när han fick en felaktig frispark och väljer att ta den själv. Bra att han visar karaktär, men sättet han slog frisparken på var nonchalant och rent uselt. Seb hade satt den. Klart fullast på planen.
-Sidleds-Danne. Att han ens finns med i truppen är givetvis en gåta. Bedrövlig passningsspelare och står ivägen alldeles för ofta. Såg riktigt vimsig ut.
-Micke Nilsson. Behövs egentligen ingen motivering, han är urusel. Slog nog bort minst tio passningar i första halvlek sen tröttnade jag på att skrika åt honom. Ligger fel i positionsspelet och när han har en kille som kör understöd så borde han gå fram och hugga, vinner således inte tillbaka några bollar. Bort!

Vill även passa på att hylla mig själv efter min otroligt lyckade hatkampanj mot Micke Nilsson och Daniel Andersson som jag drog igång på Östra Övre. Fick lite konstiga blickar mot mig först efter att ha buat ut Daniel Andersson när han beträdde planen och när Micke slog bort på tok för många bollar. Men min omgivning kom igång och hjälpte mig förolämpa dessa usla spelare.

I övrigt kan man notera att Lasse inte fick särskilt många applåder utav det svenska folket.

/Don Juan

Pinsamt

Helt sjukt, läser dagens rosabladet och ser att Anders Svensson inte vill bli hyllad för sin 100e landskamp av rädsla för att bli utbuad av fansen. Tycker riktigt synd om killen... Har alltid gillat Anders trots att han alltid varit ett stort hot mot Gnaget, i form av gul ellos-tröja. Har tillomed dragit upp en Facebookgrupp med hyllningar till honom.

Asså ärligt talat hur kan man bua åt en kille som lirat så många viktiga matcher i ett framgångsrikt lag som Sverige?


PINSAMT!

Hela hata Anders Svensson-grejen är ju helt absurd.
Att han ska ha varit dålig?
Nja, alla har ju sina sämre perioder. Men nej, det har han inte varit i en landslagsdress såpass många ggr att det är värt att bua åt.
Att han skulle vara mycket sämre i rollen som offensiv mittfältare istället för Kongo-Kim? 
Också konstigt sätt att hata någon på. Visst Källström har oftast passat bättre in där sedan Anders fyllde 30 och sedan han tagit klivet bakåt för att vara nya Linderoth, men ska vi hata alla på en viss positon bara för att man vill ha en annan i dennes ställe? Varför hatar man i så fall inte Micke Nilsson lika mycket? Eller Daniel Andersson?
Taco?
Att bli kallad för "Taco" av Källström-beundrare är också ett snyggt drag. Haha har ni sett Kim himself? Svensson är inte trådsmal och det är verkligen inte Kim heller.
Gnäll-Svensson?
Även det en konstig anekdot han fått på sig. Efter en riktigt grym punktmarkering av Nicklas Carlsson 2006, gnällde han på spelförstörelse. Vilket han hade rätt i, men jag som många andra tycker att: svälj skiten, se på saken att du är såpass bra så att motståndarna blir tvungna att lägga en skugga på dig. Men saken är den att det var ingen som fick samma skugga på sig som INTE gnällde när Gnaget körde sin udda taktik det året. Fast det är bara Anders som är ihågkommen för detta påhitt. 

Nej ärligt talat att ens ha lirat 100 landskamper är grymt stort. Att ha lirat så många mästerskap är jävligt stort. Att ha varit nära att ta Sverige vidare några tillfällen är ett uteblivet: galet stort...

Hjälte...


Alla säger: "Amen det enda killen gjort är den där flyt-frisparken mot Argentina". Nääe det är det enda DU vill komma ihåg. 
Det jag minns bäst är i allafall helikopterfinten och skottet i kryssribban mot Senegal i förlängningen. Jag står fast vid att om han hade satt den så skulle vi lika bra kunnat vinna hela skiten.

Tack för allt Anders! Det finns faktist folk härute som har lite fotbollshjärna och som hajjar att man inte borde bli behandlad sådär. Lite ödmjukhet tack...

// Tompa   

Stalker?

Jag har fått en hemlig beundrare. Än så länge har jag enbart fått lite samtal och när jag väl hunnit svara så tycks vederbörande vara lite för genant över situationen att han/hon avstått från att säga något. Men att höra någon andas i luren på en är visserligen det också rätt charmigt. Enligt min mobils utsago så tycks denna individ kalla sig för "dolt nummer".

Nu får jag vänta på att det hela eskalerar lite.

Förmodligen ser han/hon ut så här:





Ser för övrigt många såna här på facebook nu: "gick från att "ha ett förhållande" till "singel"."

Så...

/Don Juan

Kolla en fågel

Fullt ös nu, heltidsjobb, träning varje dag, 100 gymnasiepoäng på en månad, högskolekurs på distans.

Finns det skor som flyter? ja, många skor flyter helt eller delvis på grund av gummit i sulorna. Det är inte samma som gummidäck som är designade flytredskap. 100% luft är det i däcken, men däcken är inte 100% luft.

frågor som inte kan besvaras? Finns inte - svara bara "jag vet inte", så är det ett svar.

För ytterligare genomgång ring mig


/Grodan

Nostalgi

Nu när det går såhär dåligt som det gör för Bajen tänkte jag ge alla nåt kul att tänka på.
Eftersom det snart är 10 år sedan man började hänga på söderstadion varenda match så tänkte jag lägga ihop en liten drömelva under mitt sköna decennium!

Tänk om Bajen kunde ställa upp med det här laget mot AIK den 25e!







Hade vi haft det här laget kan jag nog garantera att guldet hade firats på södermalm 2009!

/PTPE

Alla kan inte vara en vinnare del 1

Var ute och sprang lite tidigare idag och med mina lejonattack på fötterna kom jag att tänka på lumpen. Enligt min mening borde alla genomföra värnplikten. Tänkte lista de tre mest bisarra händelserna under mitt år ute i kylan som jag kan komma på för tillfället.

Tre höjdpunkter (utan rangordning):

Första dagen. Har nog fan inte varit så rädd i hela mitt liv som den dagen. Direkt när man kom dit skulle man hämta all sin packning och oturligt nog missade en oaktsam Donnie J en fem-sex plagg som inte alls uppskattades av befälslaget. Min puls nådde max när vi fick på oss 10 minuter för att byta om från civila kläder till en grön motoroverall och jag insåg att den var ett av de plaggen som saknades. Medan hela min grupp kliver ut med overallen på och någon skriker: "20 sekunder kvar" så höll jag på att krevera. Fanns inget annat alternativ än att kliva ut i enbart kallingar.

Sjöggan fick sova ute. Avslutningsfesten spåra ur och när vi kom tillbaka till Garnisonen bestämde vi oss för att jävlas med de som däckat. Vi bar ut en snubbe och hans säng. Eftersom att det var i början av december la vi riktigt många filtar över honom. Chocken var enorm när vi insåg att det snöat under morgonen och han fortfarande inte kommit tillbaka. Några minuter senare kommer en skakande kille med fruset snö i hela fejan och kunde knappt snacka.

Bajsa i fält. Första fältveckan och man var rätt färsk på att skita ute så det dröjde hela fem dagar innan jag äntligen kunde förmå mig att lätta lite på trycket. Vi hade lagt en bajstunna och hängt en presenning runt den så det skulle bli en mysig toa. Två stycken i min grupp fick "förmånen" att ha sitt värn (sin skyttegrop kan man säga som man har runt hela lägret) precis bredvid toan. Dessa två individer satt och käkade medan jag gjorde mitt. När jag var klar och skulle torka mig så flög hela presenningen upp och plötsligt var två stycken inte särskilt sugna på att äta upp sin mat längre.

/don juan

Fram med något nytt

Henrik Larsson som förbundskapten? Kom igen det är precis lika tråkigt som Lagerbäck. Anders "gnäll" Svensson gick precis ut med i Aftonbladet att det skulle vara den mest spännande lösningen och refererade till hans erfarenheter från Barcelona, Celtic och Man United.

Seriöst då är jag minst lika passande som svensk förbundskapten med gedigna erfarenheter från Football Manager där jag bland annat tränat Barcelona, Celtic såväl som Man United.

Med mig som svensk förbundskapten skulle vi få något innovativt, icke-svenskt med stora framtidsutsikter och kanske en aning AIK-nischat. Jag menar Daniel Tjernström skulle ta Sidleds-Dannes plats och Markus Jonsson skulle definitivt peta Micke Nilsson trots att han nu tackolov valt att sluta.

/Donnie J

Ett ironiskt hurraaa

Känns som vi övriga deltagare i FK måste börja ta lite ansvar här på bloggen. Visst Grodan och Donnie gör det bra men ju fler som delar med sig av livet desto roligare, eller hur PT?
Aaaa nu är man ju gubbe. 21 och grejjer, känns som bäst före-datumen då man blir överlycklig av att fylla år gick ut då 20 passerades. Trots åldersnojja och det faktum att typ allt gick åt helvete i lördags hade jag jävligt trevligt med TV-spel, garv, sköna presenter och förluster av i stort sett alla slag. Och då menar jag alla slag.
Söp som ett djur hemma hos PT, skrek för Sverige, sågade Micke (totalt jävla kass) Nilsson vid fotknölarna. Men vad hjälpte det? Varken jag eller Sverige lyckades med målet.
Hur kan man inte bli råtankad när man halsar vodka? Spelar Inzaghi i Sverige?
Vi tar oss in till krogen, efter låååång väntetid, med nåt idiotiskt taxibolag. Kommer självklart på att jag glömt plånboken och turer gick tillbaka till PT (icke) för att sedan prova lyckan hemma hos mig. Hittar plånkan, åker in, pröjsar taxi och gör en snygg trängning i kön på Pilot.
Kommer sekunden senare in på stället, går till garderben och möter en tjej som vägrar ta emot min jacka. Frågar henne vad hon tycker jag ska göra istället, drygar lite till och säger åt henne att fixa för dom kan ju för fan inte släppa in en och sen neka en i klädhängarn? Idiot-tjejen suckar mig i ansiktet, tittar snett ett par ggr och går därifrån. Jag blir halvt tokig och går neråt trappan, väl där möter jag ytterligare dum jävel i form av rakad anabola-vakt som tror han äger halva Sverige och har storhetsvansinne. Jag upplyser han om läget (skiter väl han i), men allt han tycker är att jag trots den tomma trappan står i vägen för folk. Han skriker "Upp eller ner" ett par ggr och leker hotfull varpå jag tröttnar och råkar säga "Fuck you" till puckot. Visst inte så genomtänkt men jag vänder på klacken och hoppas han på nåt mirakluöst vis tolkar det lite snyggare. Ett par sekunder senare står man i dörrhålet och jiddrar lite till utan resultat.
Väl där, utanför nödutgången möts jag av två rökande brudar som tydligen jobbade där. Dessa gick även dom in med råge i min fientliga bild till stället:

- Skönt ställe, muttrar jag.
- Ja, vakter kan va sådär ibland.
- Nähe eru säker?
- Men du kan ju alltid komma tillbaka nästa vecka för då är ju inte han här, säger en av brudarna och pekar på min favvo-vakt vars hjärna försvann tillsammans med håret.


Jo tjena, det var ju enbart vakten det var fel på. Undra om nån i vårt sällskap efter tappra försök fick någon bra feeling för stället?

Snart glider man ner för att argumentera än mer och den här gången med inkastaren som känner igen mig och frågar varför jag blivit utslängd och kommenterar min uppenbara nykterhet för stunden. Jag säger att jag är lika oförstående och förklarar för honom exakt hur bra kommunikation han har med garderoben däruppe, berömmer hela arrangemanget och tillägger att rekommendationerna för min nya älsklingsklubb Pilot kommer strömma. På frågan om dom inte hade lust att anställa mig som promotor för stället hade han ingen lust att lyssna längre.
 
Stålhammar kommer sekunden därpå till undsättning och vi skuttar till Limerick istället. Efter en stunds öldrickande och allsång på den gamla hedliga irlands-puben slår tillslut fyllan till... Något för sent. 
Blir snart funnen av en lagom ful brud som sitter och slickar på mig samtidigt som en skön sms-konversation med Millapilla pågår. Resterande kväll ligger i mörker.

Födelsedagslöfte: Sluta dryga mot idioter på krogen, man ska tydligen bli hunsad när man är ute. Du vinner ju trotsallt inget på att va lika ful tillbaka.

Tillägg: Ampe hade också en skön kväll, men han är ju som jag: glad i allafall. Haha den exemplariska garderoben på det underbara placet lyckades med konststycket att tappa bort hans rock. Och trots utlovat snack med chefen, hinner denne åka hem under tiden då Ampe står och väntar. Blir utlovad ett telefonsamtal dagen efter, men två dar senare har man inte hört ett ljud. Ikväll efter jobb åker vår halvt om halvt nya FK-nisse (han har ju faktist köpt en sproilish ny finfin laptop) dit för att bråka lite. Hade jag inte haft träning så kan ni lita på att jag stått bredvid och hotat med både det ena och det andra.
Fortsättning följer...

Tack för presenter! Ni är bäst, pojkar och flickor, damer och herrar. Love you! Ölprovning kommer bli hur bra som helst...

P.S Tronskifte i landslaget... Grymt! Tror på Jörgen Lennartsson som assistent till Hasse Backe. Bara Wernbloom får förtroende på mitten är jag nöjd, samtidigt som Micke Nilsson och Henke Larsson säger hejdå för gott. Plus att nån äntligen hajjar att vi behöver Emir Bajrami till vänster!

// Tompa


Korta instick från gårdagen

Precis som Grodan konstaterat så har Lagerbäck spelat bort Sveriges chanser att gå till VM. Men det är visserligen inte särskilt konstigt att Sverige inte lyckades vinna när de springer offside fler gånger än vad jag och Tompa gör under en FIFA-match. Lik förbannat kan både jag och Grodan åka ner till Sydafrika med fanan på topp.

Efter danskjävlarnas seger så vart det en rätt hetsig stämning och det var framförallt millapilla som stod i händelsernas centrum. Att hon ens lyckades ta sig in på krogen med stängda ögon är bara det ett konststycke i sig.

Vägen in till stan var inte den heller helt smärtfri. PTPE höll låda och drev ännu en stackars taxiförare till vansinne med rätt märkliga och genanta frågor. Det vart inte heller bättre av att den andra taxibilen modell större inte dök upp och det vart lång väntan för övriga i sällskapet. PTPE ringde upp taxibolaget och det blev en lång dispyt de emellan då taxibolaget meddelade att det skulle ta två veckor för bilen att komma fram.

Pilot var för övrigt en total flopp på alla sätt och vis. Håll er borta från det stället säger jag bara.

/Don juan

Mycket bra

Don Juan och Grodan kan räkna sig till VM-skaran efter gårdagens säkra insatser som skickade bort sverige från all form av VM-hopp som finns. Mycket stabilt!
Har tidigare skrivit att djurgårdare plötsligt blivit våldsamt intresserade av hockey. Nu är det dags för mig att bejaka mitt internationella arv utav bara helvete fram till sensommaren 2010.

I övrigt kan man säga att nivån på fyllan var mycket ojämn från totalt nyktra personer till andra som inte mindes senaste gången de var nyktra. Ingen nämnd ingen glömd!

Bortsett från en otroligt stilfull trängning av Tompa C i kön till Pilot så bjöd stället inte på några större succéer. Varken de översvämmade pissoarerna eller de obefintliga möjligheterna att hänga av sig imponerade så värst mycket och kvoten av småbrudar med falsklegg var klart högre än till och med wollmars. Kan dröja tills nästa vistelse på pilot.



Måste säga att det känns underbart att vakna klockan nio, pigg och kry när man vet att man lika gärna fortfarande kunde ha suttit o krökat! Detta kan dock ha hänt i huddinge där PTPE laddade efterfest och den väntar vi givetvis på rapport från!

/Grodan

When Saturday Comes

Två fokuspunkter idag, Sverige - pölseland och givetvis Tompas firande! Något som verkar förbigått de flesta är att fotboll och fylla hör ihop på ett mycket märkligt men bevisat sätt.

Under 2008 jämförde SCB (Statistiska CentralByrån) lagtillhörigheterna hos de som åkt fast för/blivit omhändertagna för alkoholrelaterade brott såsom fylleri och rattfylla. Jämförelsen gällde dag och tidpunkt för de olika supportrarna och huruvida deras promillehalt inverkade på sitt favoritlags prestation. Givetvis jämförde man bara med de dagar som lagen faktiskt spelade.

Resultatet var häpnadsväckande, generellt blev resultatet att en snittpromille av 1.9 eller högre hos dessa av varandra oberoende supportrar att 83% av fallen sammanföll med de dagar deras favoritlag vann.

Föll däremot promillen under 0.7 innebar det, framförallt för lag i storstäder, en förlust för deras favoritlag (cirka 78%).


FotbollochFylla tar givetvis lärdom av denna vetskap och därför räknar jag med totalfylla av två skäl, för att säkra sveriges seger och framtiden för vår svenska stolthet, och för att firandet av Tompa C ska spåra ur och bli riktigt gravt!


/Grodan


Hälsningar från månen

Idag när jag vaknar tänker jag givetvis direkt - gris-svett, finns det? Måste vara rätt vidrigt att krama en svettig gris! Fyfan.

i övrigt är det fredag vilket innebär att det är två hela dagar till måndag! Segt!

/Grodan

Höger vänster om

Idag är det dags att hylla nästa stora nationalhjälte som har bidragit med att göra världen lite mer osäker, men framförallt roligare! Grattis Tompa!

Jag tänkte tillägna följande låt med tanke på att det var just inom det militära jag lärde känna denna stilige man. "If you want to survive get out of bed" sjunger de. Och det var just gruppchef tillika Korpral Tompa C som för det mesta var sist upp ur sängen. Men överlevde gjorde vi iaf och främsta minnet jag har med min gruppchefskollega (bortsett från den gången jag fick förmånen att dela sovsäck med honom i en hel vecka) var när vi slog ut en hel grupp nästan på egen hand under slutövningen.







Tompa, 1 år


Tompa, 20 år med sin sovande grupp.

Tompa, 21 år blir förmodligen någonstans i en buske i centrala Stockholm.

/Don Juan

Det viskas...

... Om ett tredje världskrig i tyskland snart.


FK smider planer.


/Okänd

Odio

Har nog aldrig tidigare fått större inspiration att skriva fören idag då domaren valde att innan matchen hålla sitt avslutningstal. Förutom inspirationen och ett gott skratt fick jag även tändvätska till matchen.

Domaren berättade om sin syn på säsongen och enligt hans egen utsago hade alla skött sig extraordinärt med tanke på att han enbart delat ut fyra varningar på en HEL säsong där han dömt mellan 60-90 matcher. Jag vet inte om han är blind, vilket förklarar glajorna eller om han har en extremt rudimentär hjärna.

I dagens match förde jag bollen på en kontring. Får sedan en kille bakom mig som går hårt in med dobbarna före och träffar min fot precis där vid anklarna. Jag blir liggande i smärtor och domaren väljer att köra på medan han hänvisar till fördelsregeln. I min värld ska domaren blåsa av direkt och visa ut idioten. Inte första gången det händer och helt ofattbart har ingen av tillfällena renderat i några kort.

Skönt att komma hem med lera i fejan, ett blåmärke på näsan och givetvis dobbmärkerna fortfarande kvar på foten. Men det är väl som Grodan säger, jag fick iaf behålla foten.

För övrigt var detta den bästa matchen vi spelat i min närvaro och jag hade tre bra lägen att öka på vår ledning. 1-0 kändes ändå skönt.

/Don Juan

Dreaming of spring

Det är inte bara vintern som närmar sig (är den redan här förresten?), även allsvenskans avslutning närmar sig.

Inför säsongen gick bajen ut med målsättningen att komma topp 4 i allsvenskan. Redan då skrev jag att det inte kan ha varit ett dugg seriöst och förmodligen bara var ett försök att locka sponsorer. Nu sitter vi här i oktober på kvalplats precis som jag trott, och helt ärligt ska vi väl vara nöjda med den placeringen. Det som räddar oss från nedflyttning i år är ett par bra och oväntade nyförvärv i somras.

Men det svarta hålet i bajens transferkassa fortsätter att förbrylla mig och man kan inte skylla tiotals borttappade millar på supporterstrul. Någonstans är något väldigt fel.



I övrigt väldigt intressant att se alla djurgårdare som plötsligt blivit vansinnigt intresserade av hockey eller curling nu när det vankas spel på korpen-nivå.



Inte bara allsvenskan som närmar sig ett slut, även korpen är på upprinningen och idag spelar CLB sista matchen för säsongen. Med i truppen är som vanligt Grodan men även PTPE och Don Juan som inte spelat sedan järnkaminerna fortfarande var fotbollsintresserade. Rostiga? Framtiden får utvisa. Domaren lär ju inte göra det i alla fall.
Säsongsavslutning i korpen betyder givetvis att det kommer satsas mycket på närkampsspel/tok-kapningar eftersom avstängningar inte följer med i säsongerna. Tar med tandskydd och vässade benskydd så får man ta någon månad på kåken.


/Grodan

Ny design

Ny design. Vad tycker ni? Alla kommentarer är välkomna. Skönt att något man lärt sig i skolan sitter kvar innanför pannbenet.

Headern var något slarvig gjord eftersom att den inte går enda in i nästa kant och skall åtgärdas. Dock försöker jag komma underfund med hur man gör den större på längden så man kan choppa upp fler bilder. Får pilla lite med det.

Annars riktigt stilren. Eller vad säger ni? Skall rubriken centreras? (Hur man nu gör det.)



Fotbollshelgen avslutades med stil bortsett från att Las Palmas åkte på en ny förlust. Annars är jag mest nöjd med att La primera lever och att Real åkte på storstryk (resultatet missvisande). Hoppas att Sevilla kan hänga kvar i toppen.

Jag och Tompa drog med segerkavajerna på oss till hemmapubben i Skanstull, läckerbiten. Stil och klass skall det vara när man kollar på Gnaget.

Mina reflektioner från matchen:
- Hur tänkte Haglund när han tog ut både Bajrami och Ishizaki? Spelet dog ut totalt.
- Rörde Avdic ens bollen?
- Haglund är Sveriges vidrigaste tränare.
- Mutumba var sämst på planen. Hur kan man vara en sån dålig passningsspelare?
- Walid Atta bäst på planen?

/Don Juan

Söndagsmys

Ibland måste man bara köra på. Ta kommandot. Skita i allt. Be världen lugna sig lite. Fredagen var en sådan dag. Inleddes med en skön grabbmiddag hos Matty, vilket innebar att inga brudjävlar var välkomna. Avslutades med en Grodan som vart portad för evigt.

Det som hände där emellan är inte direkt hugget i sten. Allt från att stänga in sig på en balkong och shota upp spritflaskan till att med ren och skär otur bli nekade på två(?) ställen.

Känns som om jag har varit bakfull i två dagar nu. Dags att göra en kraftansträngning nu. Laga lite awesome käk, möta upp Tompa, dra till hemmapubben, beställa in lite schysst öl och förhoppningsvis njuta nära AIK rullar ut* Elfsborg.


Fotnot: *Med rulla ut Elfsborg syftar jag på att kriga på som fan och låta Nisse göra 0-1 på en hörna som såldes också blir slutresultatet.


Lite söndagsmys:




/Donnie J

Melon collie and infinite sadness

Idag gick allting extremt bra som vanligt. Dagen inleddes med att jag vaknade upp av mig själv och direkt såg att det var jävligt ljust ute. Aldrig ett bra tecken en vardag. Kollar därför mobilen, givetvis tvärdöd. Bara att inse, inte en chans att man är i tid på jobbet.

Å andra sidan, chefen har rätt. Spelar ingen roll om jag kommer in efter halva dagen, jag får ändå lika mycket gjort som de som jobbat hela dagen. Efficiency in dynamics.

jepp jepp jepp...



Nu är det däremot helg eftersom fredagen är en skämtdag! Givetvis är detta riktigt skönt, samtidigt fylls jag av vemod när jag inser att detta kommer bli sista fyllan på ett tag framöver för min del. Ribban är dock högt lagd och målet är som alltid att däcka totalt, och den här gången hoppas jag verkligen att jag lyckas så att man kan må sådär riktigt överjävligt dagen efter som man inte gjort på ett tag nu. Kommer bli otroligt skönt!

Pearl Jam - Black



För övrigt måste jag säga att det finns kraftiga ordbajsare kring oss som bör kolla upp innebörden av det som skrivs!

/Grodan


Aguafiestas

Hela jag fylls just nu av genuint hat när jag läser sportbladets topp-rubriker. Hur i hela friden kan man vara så klantiga när det rör sig om sin bästa spelare och sin allsvenska existens? Jag blir riktigt förbannad om GAIS drabbas av mängder med poängavdrag, speciellt om Elfsborg får poäng. Visserligen är det helt rätt att ge denna pissförening avdrag, men samtidigt så känns det fel att ge poäng till klubbar som inte förtjänar det, som spelar så dåligt.

Det känns som om Flavios handling att sätta på sig en "Hata Göteborg" t-shirt var fullkomligt berättigad. Året som såg ut att bli den bästa säsongen i AIKs historia NÅGONSIN kan komma att fallera totalt.

För att vara lite extrem. Om GAIS nu får poängavdrag borde de inte även få punga upp de pengar som Hammarby kommer att få i böter efter det som hände i samband med matchen mellan Hammarby-GAIS på Söderstadion? Jag menar, hade Wanderson inte spelat kanske bajen skulle vunnit och då hade denna match definitivt inte fått de förödande konsekvenser den nu fick. Allt eller inget.

Låt oss då hoppas att denna snubbe har rätt.





När jag ändå är igång tänkte jag fortsätta med mitt förakt mot vissa delar inom fotbollen och fotbollsspelare i synnerhet. Jag tänker då på hur egoistiska de flesta Allsvenska spelarna är eller hur dåligt alla klubbar utom möjligtvis Elfsborg och kanske även IFK jobbar. Enligt fotbollskanalen står hela 66 spelare med utgående kontrakt, som löper ut nu efter säsongen. Sållar man bort kanske tio spelare som börjar bli riktigt gamla så är det fortfarande nästan 60 spelare som kan gå gratis.

Många av dessa spelare är fostrade i sina lag, andra har fått allt i sina respektive klubbar. Hur kommer det sig då att man pissar på sin egen klubb och väljer att gå gratis? Jag förstår att man som spelare vill ut till de större ligorna, för lets face it - Allsvenskan suger (bortsett från spänningen). Men man borde fan inte lämna sin klubb gratis i synnerhet med tanke på de ekonomiska kriserna i de flesta lagen. Är man en bra spelare och får många anbud från toppklubbar så går det alltid att kompromissa med sin klubb.

Spelare som borde rannsaka sig själva:
"Mr 100%", kanske förlänger om AIK tar guld (Markus Jonsson, AIK)
Magnus Bahne, lämnar gratis (Halmstad)
Tim Sparv, går som Bosman till Groningen (Halmstad)
Andreas Landgren, går som Bosman till Udinese (Helsingborg)

Övriga spelare tänker jag inte yttra mig om, men det vore märkligt om Kenny Pavey, Ajsel Kujovic och ett flertal spelare i Djurgården väljer att INTE skriva på. Daniel Örlund kommer undan med anledningen av kovändningen från petad från truppen till oersättlig, trots att det var berättigat. Obolo kommer även han undan med motiveringen att han betytt allt för AIK och han är utan tvekan allsvenskans mest professionella spelare som enbart tänker på sin klubb och fotbollen.

Sedan vill jag avsluta med att tipsa om ett av Nivas senaste inlägg in sin blogg. Riktig kul läsning om ni läser kommentarerna.

/Don Juan

RSS 2.0