Festkommitén smider luddiga planer

Som rubriken låter antyda, otroligt luddiga planer inför kvällen och två stora frågetecken på Grodan och Don Juan.








/Grodan

Nya ytterbackar, tack.

Bra start på dagen igår. Fick mina nio timmars sömn. Härlig fika följt av lite bärs utanför Råsunda. När allting går bra och AIK leder Äckelsvenskan så ska AIK självfallet göra bort sig och inte bara förlora utan bli totalt FÖRNEDRADE på hemmaplan.

Varför blir det ingen topp-3 plats i år för AIK?
- Vi har Äckelsvenskans sämsta ytterbackar i synnerhet Nisse som inte ens borde vara med i truppen.
- Vi spelar med en anfallare på topp (Obolo) som dessutom har en fri roll.
- Vi försöker spela bollen som om vi vore Barcelona, men ovanstående två fel gör att vi blir totalt uddlösa och kommer inte till avslut.
- Vi har för lite publik på matcherna (14.400 mot Helsingborg är fan under all kritik).
-Vi har en tränare som byter för sent.
- Vi har Örlund i målet. Behövs ingen motivering.

Igår fick vi alltså se Saleh på vänsterkanten, som är för tunn för att utmana och för dålig på inlägg. Efter tio minuter hade hela Råsunda fattat att han var helt jävla oduglig och borde bytas ut, men det dröjde enda till slutet av andra innan Stahre bytte ut skiten.

Vi hade Obolo och Mutumba på "topp". Båda med en fri roll. Mutumba rörde sig lite överallt och Obolo fick slita för att hålla kvar bollen. Väl när Ivan hade tagit ner bollen gång på gång fanns så klart ingen där som kunde hjälpa honom. Värt att notera att AIK sitter alltså med tre stycken renodlade anfallare på bänken. Vad händer Stahre?

Försvarsmissarna vill jag inte ens gå in på, men det är tragiskt.

Trots att Henke försökte vinka till sig lite frisparkar lite här och var så var han outstanding. Fattar inte hur killen vinner varje nickduell när han är betydligt kortare än våra mittbackar.

Man hade förhoppningar att Örlund hade mognat i sitt spel under året i Norge. Inledningen i Äckelsvenskan hade innan gårdagen varit stabil. Igår slog det slint i huvet på honom. Han kan helt klart belastas för både 0-2 och 0-3 även om tvåan var en taktikmiss på en hörna (varför har vi inte en spelare ståendes på bortrestolpen?) och trean var en försvarsmiss där vi tappar boll och skåningarna bara rinner igenom. Dock bör Örlund vara mer på hugget och iaf försöka rädda bollarna. Såg ut som Dembo.

Givetvis var domar-trion under all kritik. Riktigt usla måste jag säga. Hade visserligen inte hjälpt oss, men det är tragiskt att Sverige har en sådan usel domarkår. Niva snackar om att alla storklubbar gynnas i Europa och får fördelaktiga domslut med sig. Varför är det inte så i Sverige?

Grymt jobb av de tappra personerna som tog sig till Råsunda och hejade på Gnaget trots att vi hade 0-3 i baken! Vi slutade aldrig att sjunga.



Lite skandal. El Clásico spelas 20.00 på lördag, hade velat se den matchen 22.00. Nu får man fixa lite ledigt från jobbet.

Frågetecken på Robben och Sneijder. Guti missar drabbningen. Heinze och Gago tränar i stort sätt för fullt. För blaugrana saknas skadade Marquez.

Skön intervju med Messi i Marca. På frågan "Vem/Vilka i Real skulle kunna peta någon ur Barcas startelva?". Argentinaren svarade givetvis ingen. Festkommitén anser att enbart Casillas är given och Ramos om vi flyttar in honom som mittback.



Off to work.

/Don Juan

Insomnia




/Grodan

Senap är inte gubbigt!

Fan nu är det panik som börjar sprida sig i hela kroppen, nu har det spelats 6 omgångar i årets allsvenska och Hammarby har bara mäktat med EN (!) seger.. Och det var mot DIF, vilket visar att segern inte visar något speciellt egentligen!
Kan väl säga att jag inte har förväntat mig ett SM-Guld men att vi åtminstondo ska kunna slå skitlag som GAIS!

För det första så ska inte ett lag som har en klack som sjunger "KOM IGEN GAIS GAIS KOM IGEN" konstant, rakt igenom matchen utan en paus, utan ett enda sångbyte och utan något som helst tryck!

Hur som helst slutade matchen 2-2 idag och det positiva är att Djyrgårn fortfarande går sämre än Bajen efter att ha torskat med 3-0 mot Halmstad! Haha!



Ser fram emot grillningen på Gubbänsfältet imorrn, kommer att va rätt taggad på att kötta på nån korv tror jag! Har funderat ännu mer på att senap är sjukligt underskattat! Så mycket bättre än ketchup, måste få bort den där gubbstämpeln som senap har...



 /PTPE

En uppvisning i bra försvarsspel

Några som inte spelar som CLB är Chelsea. Enda likheten lagen emellan är att båda spelar lika tråkig fotboll för tillfället i och med att att CLB saknar sina tre tunga pjäser i Samba-Don Juan, Samba-Matty och Samba-PTPE.

Barca lyckades inte ta sig igenom mot ett Chelsea som hade 11 man i defensiven. Ett stressat blaugrana försökte istället med långskott som inte alls gick så bra och de fick inte heller upp mittlåset.

Domaren tappade greppet om matchen efter enbart 20 min! Förstår inte hur så usla domare som honom får döma ett sådant viktigt möte. Både Alex och Ballack borde nästan fått se rött.

Harmonin saknades i Barca som missade de få klara målchanserna de fick.

Marquez skadad och missar troligtvis resten av säsongen. Puyol avstängd. El Clásico i helgen. Returen nästa onsdag blir knepig.

Det som talar för Barca är att Chelsea måste börja anfalla och då kan det skapa ytor för los cules.



AIK - Helsingborg ikväll. Galen kväll! Ses i Solna.

/Don Juan

En uppvisning i dåligt försvarsspel

Premiärmatchen i Korpen avklarad och det var, för laget, ingen bra inledning av säsongen.
Enkelt uttryckt skulle jag vilja säga att det här förmodligen var den taktiskt sämsta matchen jag sett ett lag bestående av vuxna män spela. Positionsspel fanns inte på kartan.

Först ett par försvarande ord. Vi var fyra ordinarie CLB-spelare vid matchstart. Detta ledde till att vi var tvungna att låna in tre spelare från andra lag för att slippa walkover. Dessa tre spelare fullständigt SÖG.



Den blåa pilen visar EXAKT var vår målvakt lade exakt ALLA utsparkar, som var lösa och jävliga ALLIHOPA. De röda/rosa pilarna visar vilka passningsvägar motståndarna hade öppna. Klippan var ENSAM om att anamma NÅGON FORM AV MARKERINGSSPEL och detta kombinerat med NOLL HEMARBETE och en back-kollega som verkade hög på crack gjorde att de efter VARJE UTSPARK kunde komma i 3 mot 1-lägen som antingen ledde till:

1. Klippan rensar (oftast), men vi tappar bollen igen på mittfältet och proceduren upprepas
2. De går på avslut, missar, vi får inspark och proceduren upprepas
3. De gör mål, vi tappar bollen precis efter avspark och proceduren upprepas

Kort och gott en jävla SKITMATCH och det lät man laget veta. Sorgligt att vuxna män kan spela så extremt dålig fotboll.

Dock stor heder till mig själv, Klippan, som blev utsedd till matchens bästa spelare, och det när man är förkyld och jävlig.

Ser fram emot nästa vecka då vi tar nya tag med nya kvalitéer på plan!



NU: Halvtid i matchen mellan Barcelona - Chelsea, och det är en bra match med ganska väntad matchbild, chelsea är tillbakatryckta och barca dominerar matchen, men chelsea tar tillvara på de få kontringstillfällen som ges.
Eftersom att Don Juan är medgångssupporter och håller på barca får han ta en längre genomgång ;)



MEN vad är det för jävla mustasch Ola Wennström har i studion? ser ut som ett jävla plåster, värre har jag inte sett sedan RSB!


/Grodan

James R Hoffa

Danny DeVito är med i filmen om James R Hoffa, den amerikanska fackföreningsledaren som genom hyfsat hårdhänta metoder fullständigt dominerade arbetsmarknadspolitiken i det forna USA. "Hoffa" är namnet på denna film och den är mycket sevärd.

En annan som kommer dominera arbetsmarknadspolitiken är Grodan som fick ett totalt skambud av FolkSKAM och som nu kör all in på the bosses ass. Nu e bollen i rullning, kör de inte ett grovt förbättrat bud kan de skita ner sig så drar jag en columbine på deras nunor!
Vad tror folk egentligen? "Ohh han är tjugo år en liten oskyldig färsking, vi ger honom lite pengar så kan han sitta o vända papper"?
Säger bara... Den här Besten du kollar på nu, har fler äss i rockärmen än en storspelare från Texas, biatches!



Inatt drömde jag att jag var ute och gick med... Ja gissa vem. Vi hade snackat och jag var rätt emo. Sen var jag plötsligt dyngfull, hade smygsupit efter snacket och nu skulle vi korsa en lite större väg.
Småfull och emo tänkte jag "skitsamma" och knatade med lugna steg över vägen. När jag närmade mig andra sidan känner jag att en bil PRECIS snuddar min vad och sekunden efter händer samma sak igen.
Därefter lade jag mig ned på vägen och rullade mig själv till trottoaren. Vid detta stadie var jag sjukt full, som när jag däckade efter ett Soft Bar-besök och lade mig i en buske i Snubbängen. Hon dumma tjejen jag var med ville lifta därifrån in mot stan, men jag fattade ingenting och blev bara fullare och fullare. Till slut fick vi dock lift av ett par snubbar men jag var säker på att de skulle råna oss så jag drog någon sorts flipp på dom och det nästa jag vet är att jag och den här dumma tjejen sitter på en buss in mot stan.
Jag vill hoppa av bussen när vi kommer fram till mitt hood, men dumjäveln vill åka vidare för att dra till något sunkigt ställe av någon anledning. När vi kommer fram har det dock kommit en ny verksamhet till den lokalen vi skulle till och nu är det riktigt fräscht där inne. Jag glider in i lokalen, någon sorts afrikansk restaurang, och upptäcker att det är tomt. Inte så konstigt kanske, klockan borde vara framåt 2-3 på natten nu i alla fall. Vid detta skede är jag mycket nyktrare, vilket leder mig till att tro att den där bussen tog ett bra tag att åka.

När jag går längre in i lokalen upptäcker jag dock en kvinna i 35årsåldern som leker med ett barn, troligtvis sitt eget. Kvinnan är tydligen ägaren till restaurangen och hon verkar trevlig. Vi utbyter några ord och sedan går jag ut från lokalen och jag vaknar.



On a seperate note är jag hemma sjukskriven och laddar för dagens viktiga match! Då menar jag alltså Division 6-mötet i korpen där Klippan för dagen är ensam representant från FK.
Senare under kvällen kommer det även spelas några europeiska matcher men det är en annan story.

Ikväll blir det PEPESTYLE på en grusplan nära dig!!!



På en annan seperate note skulle jag vilja testa en lite kortare tjej, mellan 160-163 cm, brun hy och bruna ögon, ålder mellan 19-22. Ska ha klara mål i livet med antingen jobb eller seriöst studier, och gilla att njuta av livets läckerheter (me included).
För ansökan om umgänge med Grodan - Skriv en kommentar eller maila på [email protected] (OBS gammal adress...

/Grodan

Lika som bär

Ruggig bra helg som sagt. Grodan och jag har lagt en grund för hur galna kommande utgångar kommer att bli! Wing Wing säger jag bara!

Skön helg på Gröna Lund. Scoutat lite birds. Ser hyfsat lovande ut. Minus att jag ej hunnit med att åka Insane ännu. 

Den misstänkta pollenallergin har övergått i en fet förkylning, vilket gör att Don Juan inte är spelklar till kvällens viktiga korpenmatch. Grodan aka Klippan är dock med och givetvis går laget för seger trots det tunga avbräcket.

Nästa helg har vi en hel del att se fram emot. Bland annat el clásico. Återkommer till det senare i veckan.



Som vanligt en pinsam bevakning av Svenska cupen i svensk media. Varför har vi ens ett så värdelöst arrangemang? Ingen publikfavorit...

Ikväll är det Champions League! Barcelona tar emot Chelsea och jag ser riktigt fram emot matchen! Här gäller det verkligen för Barcelona att dra fram hela registret. Returen på Stamford Bridge blir inte rolig. Kan bli limerick ikväll.



Lika som bär

Lika som bär.



/Don Juan


Philadelphia

En av de skönaste tv-serier som gjorts heter alltså "It's always sunny in philadelphia" och handlar om tre grabbar och en brud som äger en bar och gör en jävla massa dumma grejer vid sidan om det.
Danny DeVito klev in i säsong två och bara en sån grej gör ju skiten värd att se!

så ladda ner säsong 1-4 nu så lever ni några dagar till...



/Grodan

Wing Wing Situation

Först en gammal klassiker:

Eiffel 65 - I'm blue





PTPE drog det mesta om gårdagen, fyller i hålen och uppdaterar om dagen efter-situationen här.

Tyvärr har Festkommitén haft en del svaga utgångar på senaste tiden och nu när vi var alla samlade och UTAN brudar var det upplagt för en riktigt dyng utgång. PTPE är som ni vet inte aktuell för dyngfyllor för tillfället men när även Don Juan visade tveksamheter pga pollenallergi(?) uppstod vissa frågetecken inför kvällens potential. Det förflöt dock relativt smärtfritt till en början men viss avsaknad av dyngfylla gjorde sig märkbar både hos Matty och Don Juan. Undertecknad var inne i en rätt grov dimma dock.

I kön till debaser bestämde Grodan och Don Juan att låta kvällen bli en Wing Wing situation, och det kändes lovande till en början. Grodans bristande scoutkunskaper i dimman gjorde sig dock märkbar och Don Juan övertog det ansvaret. Tyvärr föll det lite på att Don Juan hade en lite sämre kväll och inte var sitt vanliga jag.
Således blev det en naturlig avslutning på donken skanstull innan var man drog hem till sitt.
Men att använda sig av ordet Gräma, dyngfull kl 02.30 en lördagnatt utanför Debaser... Det är några poäng för mig att lägga i bagaget!



Dagen efter (idag) inleddes skönt när man, fortfarande lite full, vaknar och ska in i köket för ett glas vatten. Tyvärr är luften fylld av ett moln av öl- och tequilalukt och det är alltså INTE det man vill njuta av en morgon som denna.
Snabbt som fan rycker man upp sig, kliver ut i trapphuset - och upptäcker att HISSEN ÄR PAJ! Dumjävel tänker man ju då, vem fan har pajat den? Dödsstraff när man bor på fjärde våningen och är tvärbakis... Kommer dock att tänka på omständigheterna, att hissen pajade på MITT plan, och att jag INTE var speciellt vig när jag använde den i natt. Kan mycket väl ligga på mitt ansvar denna gång...



Dessutom svårt dilemma idag vid matkassan... De som vet de vet


/Grodan

Parapapapapapapapapa!

Nu var det dags igen, kände att jag var tvungen att ta en paus i en månad bara för att få titeln månadens slacker! Utdelar denna utmärkelse till mig själv med fucking matty som en stark utmanare!
Känner mig otroligt stolt för det här priset och kramar mig själv lite gosigt!

Nu är det klart att min era i sköndal aka Sweet Valley är slut! Har varit 5 otroligt fina år här ute med mycket fotboll och mycket fylla! Kommer sakna den här underbara förorten men nu är det dags att flytta ut på landet till hästar och kor!
Eftersom jag lite av en bonnjävel kommer jag att gå in 110% för flytten och försöka styra upp orten Huddinge som tyvärr hamnat lite på efterkälken pga en viss däckliga som härjar där ute!
Tycker att Matty har jobbat bra och hoppas på att vi ska styra upp det stället inom en snar framtid!



Igår var det dags för utgång med grabbarna i kommiten och det inledden med en underbar match med Valencia-Barcelona som Barca tyvärr inte lyckades vinna utan fick åka hem med 1 poäng efter ett 2-2 resultat.
Sedan var det tequila som stod på agendan där grodan visade framfötterna och körde på.
Kunde tyvärr inte vara med på detta eftersom jag numera är en aktiv nykerist i en månad till!

Efter detta var det dags att tagga med lite skön musik varpå vi äntligen hittade denna underbara låt som absolut ligger bra till för årets låt!



Sen drog vi in till medis och debaser som tyvärr var lite av en flopp men det blev mycket garv, framförallt åt Don Juan som pga pollen inte kunde leverera ett wing-manande som grodan behövde!
Men vi tror fortfarande hårt på att han kan hålla titeln som vår egen casanova och kliva in och dominera lite i framtiden!
Gled sedan ut för att dra vidare till spyan men hamnade tyvärr på mcdonalds istället där det blev lite tafatt raggande på random birds! Alla fick dock gå hem själva...

Men vi tar nya tag och satsar hårt på nästa utgång!

Puss

/P.T.P.E

Hopp

Livet flyter på bra nu. Grönan har öppnat. Nytt soft folk. Glada barn. Glada fjortisar. Glad Don Juan. Solen är tillbaka. Ny schysst musik. AIK leder Allsvenskan. Djurgården snart i superettan. BP öser på. Utgång imorgon. Känns bra.

Imorgon är det som ni alla vet lördag och det ryktas redan nu om en fet utgång. Denna gång gör vi det på riktigt och lämnar brudarna hemma. Bara fylla, bara grabbar! Vi kommer med ovanstående anledning inte att delge vart vi kommer att löpa amok någonstans eller snare vart vi INTE kommer.

Skönt att få åka lite idag efter jobbet. Då talar jag om karuseller.



Tio matchers avstängning vart det tillslut för Pepe, vilket får anses som lite som Grodan gick in på under gårdagens inlägg. Nästa vecka är det dags för Korpen och Groden fick en briljant idé. Citat: "fan man kanske borde klubba ner någon och sparka på honom några gånger. några matchers avstängning kan man ju ta." Det är alltså helt ofattbart hur lagar och förordningar skiljer sig mellan en fotbollsspelare och oss "vanliga" människor. Det lustiga är att dessa fotbollsspelare bevakas av så ofantligt många människor och ska vara förebilder för oss. Suck...

Festkommitén anser att det är kasst och att vederbörande borde få minst ett års avstängning!



Säger det igen; dags för en ny målvakt djurgårn? Vad sysslar dembo med idag? Lukic verkar nöjd.

Roliga citat går att hämta från diverse djurgårdare innan matchen mot BP: "vi är obesegrade på hemmaplan", "ingen har gjort mål på oss på Stadion". 35 sekunder tog det.

För övrigt var det återigen jävligt roligt att se när kamramannen fångade BPs massiva klack eller följe av något slag på hela två personer! Sammandraget hittar ni här.


/Don Juan

En bit musikskatt

En av de bättre låtar i detta tema.. Den bästa? Ja möjligen... Hela scenariot är bara gripande egentligen. Hänger ni inte med? Läs på er musikhistoria!

Joy division - Love will tear us apart



/Grodan

PTPEs drömTIA och ett kilo kött på det

Första dagen idag på jobbet, och även om man inte hade några större problem med att hålla sig för skratt med tanke på arbetsuppgifterna var det rätt stekigt och det ska nog gå rätt bra det här.





Värre då för Pepe, liraren som bekant väntar sig en rätt fet avstängning.
Rätt lustigt, sparka en liggande kille i ryggen flera gånger och slå nån på käften på en plan, så får du några matchers avstängning.
Sparka en liggande kille i ryggen flera gånger och slå nån på käften, och du sitter på kåken ett år för grov misshandel och misshandel.

Mitt i all hetsjakt på huliganer så händer alltså detta på en av europas mest bevakade arenor. Såvitt jag vet har ingen ens pratat om polisanmälning? Konstigt det här med att våld INOM en sport är helt okej, men såfort någon runtom svingar ett slag (eller kollar argt på en polis) så ska man in på kåken.
Kolla ishockeyn, folk slår varandra på käften mer än vad man rör pucken, ändå blir det ramaskri så fort nån tänder en bengal på läktaren? Jag menar vad är det för samhälle vi lever i?

Hur som helst, innan vi går för långt in i vidare diskussioner...
PTPE hade ju Pepe i sin drömelva, och då inga byten fick göras måste ju detta innebära att han nu bara har tio killar på planen? Då blir det svårt att vinna några matcher mot oss andra ;)
För övrigt väntar jag och flera andra rätt spänt på Mattys drömelva?



Utflykt på landet ikväll och förutom att chilla lite med Vide köptes det även 0.8 kilo rostbiff i bit.. Underbart kött och oftast rätt bra pris om man bara letar lite. Tänkte dra upp en mindre laddning för att softa ned med såhär efter en tuff och slitig arbetsdag, men det ena ledde till det andra och vips så var den köttbiten nere i magen!

Tunna skivor, 10 sekunder på varje sida, sen ner i magen med dom. Underbart...



Torsk mot gröteborg ikväll och ytterligare ett steg mot bajen-harmageddon... Visst, ingen lätt match och man var väl inte ensam om att tippa bortavinst för gbg men för i helvete...
Vad händer bajen? Eller snarare vad fan har INTE hänt de senaste åren? hur kommer det sig att ALLA andra allsvenska lag lyckas värva smart men FAN inte bajen? VI har fan 40 gubbar i vår organisation som JOBBAR för att förbättra Hammarby IF och vi kämpar i botten av allsvenskan? Hur fan är det ens möjligt med det publikunderlag och den status som Hammarby IF har som förening? HUR I HELVETE kan man gå ut och säga att man ska vara ett top4-lag i allsvenskan och torska mot Gefle hemma? ALLA KAN GÖRA SKITMATCHER MEN GÖR MAN SKITSÄSONGER HAMNAR MAN I SUPERETTAN.
Blir så jävla trött... Topp 4 blir vi närmast i superettan om det fortsätter såhär... Hoppas att det skärps till i sista tredjedelen för får vi inte till några fler avslut snart blir det svårt att vinna matcher...


Stone Roses - Fools gold



/Grodjäveln

Kostymnisse

Jag måste börja dagen med att gratulera Grodan för inte bara det nya jobbet som inleddes idag, utan också det nya kontoret! Nu är det slips och kostym som gäller varje dag mellan 8-16! Pojkdrömmen har alltså gått i uppfyllelse!

Någon annan som börjar sitt "nya" jobb snart är jag själv. Imorgon är det alltså dags för en ny säsong på Gröna Lund! Känns lagom bra att man fått ont i halsen. Passande.

Jag misstog mig i gårdagens inlägg. Kings of Leon har faktist en till bra låt, med namnet "Fans". I övrigt kan jag inte hitta så många fler bra låtar som håller någon form av hög kvalité och detta band kommer alltså fortsätta på min gedigna utelista. 






Fotboll och fylla kommer inom en snar framtid presentera det nya projektet som börjas med en intervju med Erik Niva på Aftonbladet. Frågorna är skickade och Festkommitén ser fram emot vad han har svarat! Vidare så är vi även nöjda med de frågor vi snickrat ihop.



Mina guldbollen kandidater: Iniesta, Xavi, Messi. Någon som vågar sätta emot? Egentligen borde Iniesta få den men lär bli Messi som drar det längsta strået.

Barcelonas matcher har blivit oerhört kontroversiella i synnerhet från huvudstaden. De hävdar att domarna ger fördelaktiga domslut i Barcas favör. De menar även att lag slutar att spela när de möter Barcelona och att de inte ens försöker spela fotboll. Matchen igår anser jag visar raka motsatsen. Visserligen såg det ut som Sevilla inte ens försökte, men det är inte särskilt konstigt om man kollar på hur Barcelona spelar. Det är omöjligt att försvara sig mot Barcelona, vilket man under säsongen har visat i nästan varje match. 

Barcelona jobbar för varandra, som ett lag. Så fort de tappar bollen så sätter de press på motståndarna och vinner tillbaka den. Anfallarna har en stor del i los culés försvarsdel. De är nämligen de som oftast är där och vinner tillbaka bollen och sätter press på bollhållaren. Hur många lag har sådana anfallare? Kolla på när spelare som tex Zlatan eller Adebayor tappar bollen, så funkar det inte i Barca.

Gårdagens match var en ny förnedring och matchen slutade med en 4-0 seger över Sevilla som lika gärna kunde ha varit 10-0. Anmärkningsvärt är att både Messi och Puyol satt på bänken hela matchen.

Plus från matchen:
Många mål
Ingen Messi. Visar att Barca klarar sig utan hans magiska prestationer.
Skön kommentator och även Hedman som brukar vara allt annat än bra kom med vettiga analyser.
Abidal tillbaka, även trots att han är värdelös.
Hleb gör en bra insats.
Messi har klippt sig.

Minus från matchen:
Dani Alves får fortfarande slå frisparkar.
Iniesta fick en lårkaka.

Det börjar närma sig slutet och personligen har jag äntligen börjat bli rätt positiv trots det svåra schemat som återstår. Real har i nuläget vunnit 16 av sina 17 senaste La Liga matcher och snart måste bara en poängförlust komma, nära mot Getafe. Något som talar för Barca är skadorna på Robben och Sneijder och den grova avstängningen som väntar för Pepe. Pepe som för övrigt är sänkt och säger i en intervju med Marca att han vet inte om han kommer att fortsätta med fotbollen.

Nästa match för real är alltså på söndag mot Sevilla. Robben, Pepe, Sniejder och Heinze missar matchen. Tror inte Sevilla är så sugna på att förlora ännu en match, speciellt på hemmaplan. Barca möter Valencia på lördag, kort tid mellan matcherna. Tuff bortamatch.



Två spännande matcher ikväll. Hammarby tar emot Göteborg på Söderstadion och AIK åker till Göteborg för att möta Örgryte. Det spelas även tre matcher till, men de är relativt ointressanta. Halmstad får gärna plocka poäng borta mot Helsingborg, men det lär bli svårt i och med att Henke spelar. Han behöver bara vifta lite så är det klart.

Glädjande för Hammarby är även att Rami är spelklar till helgen. Kul att en sådan bra målvakt är tillbaka mellan stolparna. Oroväckande är att hela 70% anser att Rami är bättre än poppen, enligt en undersökning som Aftonbladet gör idag.

/Don Andrés Juan

skandal!

Tjena alla vackra skönheter! Nu kommer äntligen ett efterlängtat inlägg från mig, har varit riktigt dålig på den fronten och man får genast skämmas!
Men så kommer det att hända många roliga saker denna vecka, mot helgen alltså...

Imorgon så är det Hammarby vs Göteborg och den ska man givetvis se på plats, PTPE har fixat biljetter och de ska bli riktigt kul att sitta bredvid honom på matchen när hammarby blir krossade av blåvitt. Laget som ska ta sm guld i år :)

Fredag så har min kära vän Don Juan bjudit mig och fyra till på "smygpremiären" av grönan för året, där vi får gratis åkband mm. Ska bli helt sjukt roligt att testa nya insane som jag måste erkänna att man är lite nervös för, men som ska ge mycket skratt och pirr.  

Lördagen som kommer innehålla mycket fart...
Ska åka mc för första gången i år, det ska bli riktigt kul och de blir inte sämre för att vädret ska vara på topp hela helgen. Jag och en polare ska åka till Ydre där vi ska titta på min brors första rally tävling, jag kommer dessvärre inte vara kartläsare på hans premiär race men ni kommer få höra mer om det i sommar då jag ska hjälpa honom till första platsen genom min vassa assistans som kartläsare.

Det är lite saker som jag har inplanerat just nu sen får vi se vad som kommer hända mer i helgen, kan det bli fest kanske?


Till sist så måste jag visa skönaste reklamen, såhär ska jag ha i mitt hus :P




/Matty


Musica

Nytt projekt på G alltså här på bloggen som kommer att gå av stapeln inom kort. Ska bli intressant att få höra vad Erik Niva har att säga.



Något som är en vital del när man ska in i dimman är musiken. Har därför fokuserat de senaste dagarna på lite band som stör mig rätt mycket. Det handlar alltså om band som släpper EN otroligt bra låt och när man lyssnar på resterande låtar de har släppt så låter det som om någon skulle trycka en huligantuta rätt i örat på en.

Nedan följer en kort och koncis lista:

Smash mouth
(Släppte "All star" och "I'm a believer". Resten värdelöst)
Snow Patrol (Gjorde den underbara låten "Chasing cars" som bland annat kommit med i ett Grey's anatomy avsnitt.)
Kings of leon (Högaktuell med låten "Use somebody". Bandet ska till Hultsfred i år. För deras eget bästa bör de ej spela någon annan låt.)
The Subways (Indierock. Fick en av sina låtar att nå skyarna när den kom med i serien The OC. Talar alltså om "I want to hear what you have got to say")

Varning:

The Fray (Var på väg att hamna på listan efter två mästerverk i "How to loose a friend" och "Over my head". Däremot hade de i samma platta ett par dugliga låtar och rätt nyligen släppte de en till bra låt, rätt lik de två nämnda som i mina ögon räddade de från listan. "You found me" heter den)
Jason Mraz ("I'm yours" kommer alltid vara en av vår tids bästa låtar trots att den blivit så sönderspelad. Jason har en hel drös med låtar och räddar sig med bra låtar som "Zero procent interest" och "you and I both")
Sixpence none the richer (Mästerverk som ingen kommer att glömma i "Kiss me", "There she goes" och "Don't dream it's over", men vad hände sen?)


Lycka till Huddinge! Skiva ikväll på April med hela Festkommitén frånvarande. Ryktas om galet röj ändå. Eller?

/Don Juan

Första profilen - Erik Niva

"Svar från Erik Niva:

Fotboll och fylla? Visst.
Maila".


Erik Niva är journalist på Aftonbladet. En otroligt kunnig kille som även har väldigt intressanta åsikter om det mesta både på och utanför fotbollsplanerna. 2008 släppte han en bok med namnet "den nya världsfotbollen" där han tar upp fotbollens utveckling de senaste åren, där pengarnas makt slagit igenom med en hejdundrande fart och kraft.
Kort och gott en intressant lirare. Festkommitén ser honom lite som journalistkårens Gandalf, då han vet mer än alla andra om allting, är bättre än alla andra, men samtidigt är väldigt ödmjuk och rätt tillbakagdragen.

Eftersom festkommitén saknar fantasi undrar vi därför om någon av er cirka 1000 dagliga läsare om ni har några tips på frågor? Intervjun publiceras i sin helhet så snart den är genomförd.

Några andra fotbollsjournalisters motsvarigheter i sagan om ringen-trilogin:

Patrick Ekwall - Sauron
Storhetsvansinne och en förmåga att korrumpera även de mest godhjärtade. Ni minns väl hur han tvingade på Robert Laul lila jeans och en tajt svart skjorta? Kårens värsting.

Olof Lundh - Nazgul
Sportjournalisten gone bad, som mutades till att skriva positivt om vissa spelare, negativt om andra. Fick kicken från expressen och hänger nu med Sauron (ekwall) på tv4. Chef för fotbollskanalen.se. I övrigt en skön kille med underbar blick.


Sauron och Nazgulen. Dimma?

Simon Bank - Bilbo
Rutinerad och berest och skriver alltid rätt långt. Uppväxt i en stad som liknar Fylke. En klassisk helylle-vetare som motvikt till mediahökarna på tv-sidan.

Anna brolin - Sam (han lilla hobbiten)
Hyfsat vilse och svårt att göra sig förstådd på sin tveksamma spanska, men hackar sig fram och levererar från stund till stund. Mer kamp än skicklighet, mer kuriosa än kärna.




Kunde varit vi



Verkar tyvärr som att man missade årets match ikväll på Anfield. Liverpool 4-4 Arsenal och fyra mål av Arsjavin. Otroligt vilken prestation! Känns som att Arsjavin kommer betyda mer och mer för Arsenal i framtiden. Viktigt kapital att ha för Arsenal som varje säsong hotas av spelarförluster. För nu kan väl ingen ha de pengar som krävs för att lösa Tsaren från hans kontrakt? Viktigt, Arsenal...

Har alltid smågillat det röda Londonlaget och då speciellt tränaren Arséne Wenger. Wenger är född i Strasbourg, beläget precis vid den franska gränsen mot Tyskland. Med all sannolikhet är det hans krigargener som gjort honom till den grinigaste gamla göbben i Premier League de senaste tio åren. Eftersom att de franska soldaterna under andra världskriget dog som flugor användes många unga pojkar som soldater. Med all sannolikhet är det detta arv som gett Wenger hans utsökta blick för talanger.

Alla övriga teorier kring Wengers kvalitéer är bara spekulationer och inget vi kommer ta upp här.

/Grodan

Pepe imponerar

Snart börjar Gröna Lund och det ska bli otroligt roligt måste jag säga. Skandal är att Vikingen har fått lämna plats för Insane. Insane ska bli en klass för sig, men att göra sig av med Vikingen anser vi i Festkommitén är en blamage och ett FET nerköp. Tillsammans med flygande mattan bildar de en otroligt underskattad duo som får det att pirra till ordentlig på vissa nedre partier.



Ikväll har folk gottat sig med Liverpool - Arsenal som slutade hela 4-4 efter otroliga vändingar och fyra mål av Arshavin. Juden gjorde så klart mål och stal återigen poäng till Liverpools fördel. Torres är enastående som vanligt.

Ingen PL-seger i år heller för Liverpool....tungt.

Samtidigt försökte jag gotta mig med Real Madrid - Getafe som jag innan matchen varnade för skräll. 1-1 i paus efter att soldado överlistat Casillas. Släkten är värst real?

Real dominerar efter paus och borde ha avgjort matchen. Snyggt 2-2 mål av Guti. 3-2 av Higuain var det inte heller fel på.

Vad tänkte getafespelaren på när han slog straffen? Total förnedring att Casillas hinner både slänga sig och resa sig.

MEN framför allt, vad tänkte Pepe på efter sina två brutala sparkar på liggande getafespelare? Ryktas om att det är slutspelat för i år om man ska tro spansk medias spekulationer.

En annan som missar drabbningen mot Sevilla blir Higuain som försökte filma till sig en straff. Pinsamt eller var det taktiskt för att slippa riskera avstägning i El clásico?

Säg att Atlético, Villareal, Valencia och Barcelona vinner imorgon vilket är inte helt omöjligt mot överkomliga motståndare. Kan Sevilla vinna hemma mot Real i helgen? Ingen Higuain. Ingen Pepe. Ingen Sneijder? Ingen Cannavaro?

Flippar
Pepe flippar. Det räckte tydligen inte med två sparkar.

/Don Juan

Nya tag

Festkommitén är precis som AIK, överallt. Igår var det måndag och eftersom att jag är allt annat än en vanlig människa så var det utgång som gällde och årets första studentskiva. Det var en lyckad kväll som jag spenderade med enbart tjejer, vilket känns något oroande. Snart har man blivit helt hjärntvättad eller blivit så trött så man tar klivet ut ur garderoben. Eller så gör bara Don Juan själ för sitt namn.

Ännu en aha-upplevelse kom när det var dags att åka hem. Återigen, det var måndag och tuben går inte på måndagsnätter. Suck. Detta kan vara en vettig fråga för politikerna att ta upp istället för att göra BP-AIK till en högriskmatch och sätta matchtiden klockan 12.30 en söndag.



Igår gick jag ner från två jobb till ett. Har alltså sagt upp mig på Friday's som för övrigt var ett schysst ställe. Lämnar det bakom mig med ett leende på läpparna och med ny erfarenhet i bagaget.

Nu blir det alltså jobb på Gröna Lund igen som sägs vara världens roligaste sommarjobb, enligt de själva. Domarn håller med.



Veckans sågning: Svennebanan låten. Helt värdelös "låt". Nu har svenskmusik verkligen skitit i de blå skåpet.



Skönt resultat igår, kryss hade visserligen varit roligare, men alltid lika tillfredsställande att se djurgården åka på däng!

Kanske är dags att införskaffa en ny keeper, djurgårn? Dembo var urusel igår och måste belastas för minst tre utav de fyra målen bajen gjorde.

16.000 på Råsunda. Stockholm, vad fan är det frågan om? Visst det var två pisslag som spelade, men är det derby så går man fan på matchen! Kan det röra sig om medgångssupportrar?

Helsingborg tappa poäng. Örebro kan bli farliga. 2-0 igår till gänget från Närke.

Grattis bajen. Hata djurgårn!

/Don Juan

Derbykungarna!

Det har under en lång tid (cirka 10 minuter) funnits tankar hos Festkommitén om att intervjua fotbollsprofiler om bland annat Fotboll och Fylla.
Detta arbete kommer inledas snarast och vi räknar med att ha en del vassa intervjuer med ett antal kända ansikten inom en snar framtid!



Don Juan ute och förgyller vår vackra stad ikväll. Mycket är upp till honom nu den närmaste tiden. Med Grodan, PTPE och Matty fullt sysselsatta på veckodagarna bär Don Juan många fyllor på sina axlar.
Själv hyser jag inga tvivel kring hans kapacitet inom dyngfyllorna men oron väcks såklart inför framtiden. Vi ser hur Festkommitén, en efter en, faller bort i heltidsanställningar, och snart kan regelbundna vardagsfyllor vara ett minne blott.
En skrämmande utveckling, som ni förstår. Just därför är det nu extra viktigt att vi alla stöttar Don Juan i hans dyngfyllor och kan vara hans ljus i mörkret, hans cheeseburgare kl 04.00 och hans stöttepelare i livet!



3 Underbara poäng mot djurgården och ett visst hopp inför framtiden väcks! Visst tog vi poäng för att djurgården är pissdåliga, men det är såna poäng vi måste ta också. Topp fyra är ett minimumkrav för säsongen!



Gymmade ikväll på jobbet, och fick en släng av kraftig hybris. Då jag oftast gymmar kvällstid brukar det vara tvärtomt på gymmet, vilket gör att man kan stöna och pusta lite som man vill, men även gymma utan tröja. Detta utnyttjades självklart en kväll som denna, med det dock lite smått störande momentet att en jävla idiotkille kliver in i gymmet mitt i träningen, tar mig off guard tränandes utan tröja?
Svårt spänt ögonblick men då det gick att konstatera att lillknatten troligtvis var där på morsans passerkort hade jag det psykologiska övertaget och förpassade honom till den yttersta ytan av gymmet.

Grodan är dock glad för att han inte tränade ben idag, då det vid ett flertal tillfällen tränats djupa knäböj utan byxor (dock med kallingar).

Tyvärr verkar detta bli slutet för min narcissistiskt inspirerade träningsform, men man kan glädjas åt de goda stunder man haft!



BAJEN ÄR DERBYKUNGARNA!

/grodan

Galna skrällar

Ikväll är det derby och då talar jag inte om Göteborgs skitderby utan om Hammarby - Djurgården. När jag kollar på tabellen och båda lagens svajiga start så får jag känslan att denna drabbning kan bli en nervös 0-0 match med mycket kamp och många kort. Ut med svinen och låt inte djurgårdsjävlarna vinna.

Kan det bli så at Örgryte tar sina första poäng ikväll? Mycket press på IFK, så varför inte.

Jag väljer att inte se matchen. Det blir istället årets första skiva för min del efter att ha bojkottat ett x antal skivor i år. Det är alltså Sandys skiva jag talar om som kommer att äga rum på Café Umbra. Inget favoritställe, men med en Festkommité-representant blir det superfest som vanligt.




Kåmark gjorde bort sig igen när han uttalade sig om avslutningen på La Liga. Han hävdade att Barca kommer att få det tufft i och med att de har svåra lag att möta. Det han dock inte hade i åtanke var att Real Madrid har exakt samma samma schema i ligan. Notera att jag redan i ett tidgare inlägg redogjort Barcelonas tuffa vår med CL och cup-final som inte Real har.

Lass och Sneijder frånvarande mot Getafe. Kan det bli en skräll imorgon och ett oavgjort resultat? Som man säger i Sverige: "ett derby är alltid ett derby och bollen är rund. allting kan hända". 1-1

Barca-Sevilla blir en utmaning, men båda har fått spela i helgen och hemma på Camp Nou ska det inte vara några konstigheter. 3-1

Veckans fulaste kom inte helt oväntat från Italien. Brutal kapning på en Romaspelare som höll på att bli av med båda knäskålarna och neråt.

/Don Juan

Ödesmatch

Ödesmatch idag, derby mot djurgården. Kommer jobba under matchen och missar därför, men det är jag nästan glad för. Torskar vi idag är det extremt emo.

Ikväll: Hålla tummar.

/grodan

Sexton och ett halvt år

Nattbussen inatt, 03.20, Grodan och Don juan på g hemåt efter en bra kväll där däckligan visade sina rätta färger.
Två tjejer glider upp till oss och det vanliga tugget kommer fram, namn, ålder osv. När Festkommitén frågar tjejerna om deras ålder blir svaret "Snart 17"...
Säger man sin ålder som "snart" någonting eller "och ett halvt", då vet man att det är way too young... Lite som när man var liten och var "sju och en fjärdedel".

Hur som helst fortsatte samtalet i en mindre seriös version och brudarna frågade om vi någon gång kunde köpa ut åt dom om dom ringde. Ja jo tjena tänkte jag, och gav de ett nummer som kanske inte riktigt stämde till 100% med mitt eget. Numret existerar dock och vems nummer det är lär vi nog märka snart!
Vill ni gissa vems nummer jag gav kan ni maila eller skriva en kommentar, priset för rätt svar är en avslagen sofiero!



Sade - Smooth operator





På tv just nu: Reklam för att investera i Makedonien. Ska nog slå till.


/grodan

#4 kallingen till mig

Trevlig kväll igår med vännerna. Kvällen fick ett perfekt slut på nattbussen, men det överlåter jag till Grodan som ändå var den som utbytte telefonnummer.



Är man proffs och tjänar en hel del cash så ska man fan kunna unna sig lite personlig vård. Man behöver inte vara metrosexuell som Beckham och jag är, men man borde se representabel ut iaf. Efter att ha sett på senaste Laul calling så kunde jag inte sluta fokusera på Petter Anderssons ENORMA ögonbryn som tog upp hela skärmen. Därför har jag mailat Robert Laul om att få byta min pincett mot hans Guardiola-kallingar (nummer 4).

Fler exempel på personer som bör tänka lite mer på sin sex appeal:
Charles Puyol (Klippa sig)
Lionel Messi (Klippa sig)
Carlos Tevez (tvärkört)
Dimitar Berbatov (Sluta käka blod)
Kennedy Bakircioglu (Odla hår = kört för länge sen)



Stockholmsderby och BP skulle sättas på plats. Istället står de för en ny bra insats, men de orkade inte riktigt stå emot. Underbart Jagne att trycka dit den!

Obolo visar klass. Som vanligt är han outstandig på planen. Skönt att han fick göra ännu ett mål, men viktigast var nedtagningen till Jagnes 2-3 mål.

Äntligen gör stockholmslagen mål. AIK hade inför denna match enbart lyckas göra två baljor, hammarby samma sak, djurgården pinsamma ett mål och BP hade gjort tre. Inget bra målsnitt från stockholmslagen och hittills har det bara varit göteborgslagen som visat prov på bra anfallsspel.

100 kr direkt ner i fickan i och med att AIK slog BP. Enkelt.

Känns som att det är dags att köpa en ny vänsterback efter säsongen. Nisse är en resolut spelare, men så fort han sätts under press gör han bort sig. Även Allsvenskans sämsta passningsspelare. Det håller inte. Vi behöver någon som Malmös ytterback.

Vad har hänt med Kalmar? Typiskt Allsvenskan att ett bondelag går helt otippat och vinner och nästa år bara fallerar. Hur fan ska vi kunna hävda oss i Europa? Något som också är chockerande är att deras nyförvärv Mendes faktist gör mål.

Ofere i Malmö borde kapa av sina armar, annars kommer han få fler varningar.

/Don juan

Analys

Som Don Juan skickligt skrev här nedanför var det en jävligt kul kväll igår där det drevs rätt friskt med folk ute på stan!
Kvällens (årets?) bästa tveklöst ordkriget mellan Stockholm - Norrland.
Inledde lugnt med att hälsa på bordsgrannarna, en brud och en snubbe från norrland. Det vanliga snabbtjafset med vad man heter, hur gammal man är osv... Efter detta reser sig brudjäveln upp och visar en tatuering i nacken, någon sorts datorspelsfigur? Festkommitén sitter här som frågetecken och undertecknad frågar därför om den ska symbolisera vad hon heter eller när hon är född. Ganska motiverad fråga med tanke på att det var det vi hade snackat om det precis. Men nej, bruden får en flipp och börjar snacka om att jag är dryg osvosv.

Detta inledde ett batteri av attacker från min sida. Det sköna med hela grejen är att tjejen verkligen fortsätter att försöka knäcka oss med sina otroligt veka dissar istället för att bara haja läget och skita i att snacka med oss.
En bit in i attackerna frågade jag hennes sällskap, killen, om de var ihop eller så. Efter att killen svarat "nej, hon är min bästa vän", vänder jag blicken mot bruden och säger "Ja det finns väl inte så mycket att välja på däruppe", och jag tror inte jag har sett en tjej bli mer knäckt där.
Efter denna utsökta attack bestämmer sig slutligen tjejen för att dra, och börjar göra sig iordning för att kliva vidare. När hon sätter på sig en m90-tröja kan jag fan inte hålla mig utan måste in och hugga där med... Jag menar vad fan, man måste fan vara norrlänning för att ha på sig en stickad mossgrön polotröja ute på krogen?

Grodan - "Är det stureplan som gäller nu eller?
Tjejen - "Nej vi ska nog hem"
"Grodan - "Jo jag tänkte mest på killen, du ser ju inte direkt ut att vara uppklädd för utgång"


Härefter följde ett rätt intressant scenario där hon tar sitt ölglas och försöker skvätta ner mig, men missar lite halvt (tur för mig). Därefter börjar hon gå därifrån men tar på vägen ett annat ölglas och kastar på mig (otur för mig). Skadorna var dock milda på gränsen till harmlösa, och kvällen fortsatte i högt tempo!


Brudens festkläder

Festkommitén vill till historien tillägga att det var tjejen som började dryga sig, och fortsatte även efter ett erbjudande om att sluta fred. Vi kan inte ansvara för att folk är dumma i huvet som tror sig kunna överträffa oss i sågningar, och alla eventuella psykbryt är på hennes ansvar då hon var den drivande kraften.

***************************

Kvällen var tänkt att fortsättas på Debaser slussen, men då kön rörde sig långsammare än henrik rydström bestämde vi oss för att köra på Pans istället. Problem uppstod dock när ingen av oss hittade dit och vi hamnade istället på en väldigt obskyr krog. Om vi hittar dit nån gång igen kan vi skriva namnet men varken vi eller någon annan som var där visste egentligen vad stället hette.
En rätt skön grej hände även här. Grodan och Don juan, dynga till max, står i kö för inpassage. Då hör vi vakten säga till de framför oss "det är nolltolerans på fylla här, varannan vatten är det som gäller. acceptera det eller gå härifrån nu".
Givetvis styr Festkommiten upp balansen lite och glider in utan problem. Väl inne missuppfattar vi deras regler och beställer istället in 2 öl och 2 tequila.

Övriga minnesbilder är alltför otydliga för att återberättas i detta läge.

***************************


Don Juan, AKA Tony Montana på förkrök

***************************

Årets krokis är tveklöst jag, som efter att ha lurat i en gubbe att ölen på gröna jägaren nuförtiden kostar 15 kronor, får 40 spänn "för några öl". Den tackar vi för, men det är otroligt irriterande att snoken nu släpar i trottoaren.
/Grodan


Stockholm 1 - Norrland 0

Igår fanns det anledning till att fira. Grodans framgångar stod högst upp på listan men under kvällen tillkom ännu en anledning. Vi läxade nämligen upp två norrlänningar att inte jävlas med stockholmare. Jag överlåter historian till Grodan för det var ju trots allt han som fick två öl över sig.

Vidare så växte Grodans näsa med ett flertal centimeter när han tog emot hela 40 kr från en gubbe. Även denna del ger jag till Grodan.

Minst sagt en galen kväll och jag tror att jag i skrivande stund fortfarande är full.



Ikväll blir det fortsatt festande med grillning i Huddinge. Håller vädret?

Barca drar till Madrid för en livsviktig match mot Getafe. Ska inte vara några konstigheter där inte.

Recre skräller mot Real?

Las Palmas tar en avgörande seger ikväll mot bottenlaget Eibar.



Pinsamt att det ska finnas en hierarki i Allsvenskan och att idioterna till domarna har skapat denna katastrof genom att missgynna alla "vanliga" fotbollsspelare och ge fördelar till de så kallade nationalhjältarna. Precis som Chanko säger idag i Sportbladet så får Larsson vad han än pekar på. Daniel Andersson är en annan jävla lirare som har samma privilegier. Snubben borde varit avstängd vid det här laget om domarna inom svensk fotboll hade haft lite stake.

Nytt för i år är att proffsdomare infördes dvs att de är domare på heltid och släpper övriga sysselsättningar. Har det märkts? Nej! De är lika dåliga som vanligt.

100 kr får jag om AIK slår BP imorgon. Snabba cash?

Lite tråkigt att Laul hann före mig, men vad tänkte Gais på med årets bortaställ?

Mer publik på Råsunda, tack! Usla 17.000 dök upp mot Malmö.

/Don Juan

Haglund imponerar

Som uppladdning går det bra att skåda haglunds otroligt väcka minspel!





Så jävla skönt!
Totalt väck!

/Festkommiten

yin yang

Fyfan vad livet kan förändras på bara en dag boyz and girlz! Igår fick jag ett samtal från en av de cirka 500 ställen jag sökt jobb på, och detta jobb sökte jag i höstas. Tydligen ville de ha lite hjälp, o jag tänkte såklart "visst, skönt att göra nåt o dra in lite kosing på ett extrajobb.

På plats för att snacka igenom grunderna idag kl 13.00, Folksam. Förväntade mig kort genomgång om vad som skulle göras de få dagar jag skulle jobba där, men slutade med en erbjudning om heltidsanställning. Själv satt jag där som ett stort jävla frågetecken och fattade ingenting, hur jävla skönt som helst att få jobb och som morsan säger, visst fan förtjänar jag skiten!

Så låt oss se, igår vaknade jag upp, i praktiken arbetslös, utan utsikter för något jobb, sökt till universitetsprogram som jag inte ens har behörighet till, och en relativt stor summa pengar som ska betalas in snarast. Man hade ju inte direkt hjulat upp ur sängen om det inte vore för att man skulle lira diablo 2 med PTPE i sweet valley kl 08.00.
Och jag behöver väl inte uppmärksamma er på att man ibland i såna lägen frågar sig själv vad fan som är meningen med livet, och lägger de obligatoriska 10 minuterna på att fråga sig själv hur man snyggast avslutar sitt glamourösa ungkarlsliv.

Att då gå från den situationen till den nuvarande, med en jävla massa mer trygghet och stabilitet... Ja det är en jävla tur kan man säga! Otroligt jävla skönt på ett sätt jag inte kunnat tänka mig.
Ett mycket välbehövligt andrum och en grund att bygga på nu, och långt ifrån var jag stod bara denna tid igår.

*****************************

Och oavsett om man har jobb eller inte, kommer Diablo 2 alltid finnas kvar. Och bara en sån grej gör ju livet värt att leva.
För er som missat det har det alltså börjats spela igen från min och PTPEs sida de senaste dagarna. Otrolig nostalgi och kvalitet i det spelet, obeskrivligt för någon som inte upplevt storyn från början.

*****************************

Just nu: Käka mat och vänta på Don Juan för förkrök och en jävligt stökig utgång för att fira!


Ikväll: Corona - Rhythm of the night


.. Och fyfan vad man hittar tillbaka, till något man trodde man hade tappat. Så jävla nära att man kastade bort allt det. Läxan lärd.

/grodan

Mot tre poäng!

Festkommitén vill tacka för alla inbjudningar från diverse klubbar och krogar. Vi är smickrade över att så många olika ställen i både Stockholm och Göteborg har fått upp ögonen på oss och vill se oss röja i deras lokaler. Det tackar vi för! Dock är det omöjligt för oss att närvara på samtliga ställena som visat sitt intresse i synnerhet nu när det är sommar och klubbarna byts ut mot parker och trevliga middagar med grillning.

Skål!

/Festkommitén genom Don Juan



Nu är det dags att bege sig till Råsunda för drabbningen mellan svenska AIK och danska Malmö. Tredje raka vinsten och fortsatt bra spel känns som ett måste. 2-1.

Media är pinsam. Efter två omgångar så skriver de att om inte Kalmar vinner mot Elsfborg så är deras guldchanser körda. De skriver även att DIF befinner sig i kris efter tre (3) omgångar. Håll käften och låt lagen spela, Allsvenskan har för fan precis börjat!

Hur var det nu Laul? Ett svenskt lag i Champions League inom två år? Häcken - Göteborg 4-1 är mitt svar på det. Allsvenskan är i stort behov av 2-3 topplag, vi har förtillfället inget som år efter år dominerar. Jämför vi de större ligorna så skulle Manchester United, Barcelona eller Inter aldrig förlora med dessa siffror mot ett lag som är dömt att åka ur serien.

Hata malmö!

/Don Juan

Man vet...

... Att man är arbetslös ungkarl när man varierar mellan två maträtter (kycklingfile med ris och pasta o köttfärssås). Men det är helt oslagbart att köra en fet laddning käk som man bara kan värma på när det börjar kurra i magen. Enklare än så blir det inte!

***********************

Och man vet att man är arbetslös när man går back efter en sån månad...

***********************

Och man vet att man är ungkarl när man gör som jag gjorde idag... mer om detta ikväll hos PTPE kl 20.45!


/Grodan

Den där nummer 18

Händelserik vecka. Jobb och gym idag. Gym och jobb imorgon. Match med grabbarna imorgon. Champions league. Norra Stå på torsdag, AIK-Malmö. Grillning i helgen. Träffa lite lumpengrabbar i helgen?

Det är tungt att vara en i Festkommitén ibland, men det goda kostar brukar man säga. För övrigt vill jag passa på att tillägga att jag hade två fel på öl-testet dvs över 90%.



Liverpool höll på att göra det igen. Utan Stevie G. Helt ofattbart. Vilket jävla lag det är. Tråkigt, hade velat se Barcelona-Liverpool. Chelsea är givetvis också ett trevligt motstånd. Dock är jag benägen om att hålla med Laul, det kommer inte alls bli så enkelt för Barca som de flesta tror. Det känns som två nya möten med många mål. Guardiola bör vara orolig, i synnerhet om man startar på Camp Nou.

Morgondagen blir även den nervig. Jag hoppas verkligen United får vad de förtjänar och åker ut. Den matchen jag ser fram emot är så klart den mellan Arsenal och Villarreal. En på förhand rätt öppen match där Arsenal är knappa favoriter efter 1-1 i Spanien. Den gula ubåten från Spanien måste förmodligen dessutom klara sig utan Senna. Jag vågar ändå tro på Villarreal som har alla chanser att gå segrande ur den striden.



Igår fortsatte AIK Allsvenskan precis som den sig bör, med vinst. Äntligen kunde ett stockholmslag vinna borta på Fredriksskans. Man gjorde det med klass. Kalmar var inte i närheten av en kvittering mot ett aggressivt AIK. Svår hemmamatch mot Malmö väntar på torsdag. Kul med matcher varje dag!

Plus till Stahre som efter matchen sågade Kalmar och framför allt Rasmus Elm. Även ett plus till de supportrar som ville busa lite med Elm, synd bara att det var fel Elm, men det är inte så konstigt att det skedde ett misstag då vart enda jävel i Kalmar verkar heta Elm precis som det faktum att alla heter Glenn i Göteborg.

/Don juan

Sommar

Nu är det sommar gott folk!

Igår var det öppen träning som blev flyttad från gubbängens konstgräs till hammarbyhöjdens konstgräss och sedan vidare till gubbängen IP konstgräs. Det såg mycket bra ut, Grodan och Matty de enda som lyckades sätta frisparkar i den interna tävlingen.

Matty skadade sig.
Don Juan skadade sig.

Kort och gott ett väldigt vältränat gäng!


***********************************

För att klara inträdesprovet till Festkommitén måste man klara vissa grejer. Inte allt kan skrivas öppet på internet, men här har ni ett test där ni kan utvärdera era möjligheter att ansöka till oss. Klarar ni över 90% är ni tänkbara kandidater.

http://www.vetgirig.nu/quick.php?quiz-266/Öl/&no=266

/grodan

Tankar och funderingar!

Underbart! Redan nu så visar både Djurgården och Hammarby att de inte kommer att ha något i toppen att göra eller var det enbart en tillfällig svacka? Återstår visserligen 28 omgångar utav världens 32:a bästa liga, men att förlora sin hemmapremiär mot Gefle inför ett kokande Söderstadion är inte bra. Att åka till världens skithåla och få pisk med 6-0 är inte heller det godkänt.

AIK åker till Kalmar för spel imorgon på min och Grodans favorit chillplan, nämligen Fredrikskans som är en av få arenor i högsta ligan där man kan gå helt obemärkt in på planen och slå långbollar. Det ska bli kul att se vilka Stahre väljer att ta ut, i synnerhet nu när vi har tre matcher på sex dagar. Personligen vill jag se samma elva som mot Halmstad fast ut med Mutumba och in med Thorstensson.

En kul grej jag läste på SvenskaFans var på införrapporten till Kalmar-AIK. En kille hade kommenterat om någon kunde föreslå någon schysst pub i Kalmar eftersom han ska dit och visa sitt stöd. Stackars sate, snubben är totalt omedveten om att det enbart finns fyra pubar/krogar. Där den ena är O'learys, den andra ett tomt rock/emo-ställe, den tredje är medelåldern 40 på och den sista sitter Kalmars firma och dricker rosévin på. Tunga snubbar i Kalmar.

Rajalakso borde skämmas. Innan matchen mot Göteborg uttalade han sig något i den här stilen: "om vi förlorar med 5-0 så ska jag gå hem till Stockholm". Varför är man så dum att man säger något sådant i media och sen inte håller löftet? Samma sak gäller Hysen som lovade för något år sedan att krypa någonstans i Norge (tror det var en sträcka på 3 km) om Chelsea skulle tappa poäng mot Rosenborg. Pinsamt!

Kramkalas



Nu till lite viktigare saker, La Liga. Real vägrar att ge sig och det är fortfarande sex poäng som skiljer mellan ettan Barca och tvåan Real. Sex poäng är ingenting om man kollar på katalanernas tunga spelschema.

Två saker som är riktigt skandal är dels att Real Madrid möter i varje omgång det laget som Barcelona mötte i omgången innan. Det är rejält frustrerande och inte minst totalt jävla orättvist i minst två aspekter. Den ena är att när Iniesta, Messi, Dani Alves eller någon annan lirare snurrar upp någon på läktaren och sedan åker på en ordentlig kapning så plockar givetvis domaren upp ett gult eller rött kort. Vad händer då? Jo, spelaren bli avstängd i matchen efter och vilka står då för motståndet , jo precis, Real så klart. Den andra aspekten är motivationen. Man behöver inte vara en raketforskare för att lista ut att när Barcelona har totalt utklassat ett lag som Malaga med otrolig 6-0 så är nog hela truppen helt EMO. Hur kul är det sen för dessa spelare att veta att de ska möta Real i näst omgång. De är totalt inställda på torsk!

Den andra saken som är skandal som Real troligtvis har haft ett finger med i spelet är schemat i CL. Eftersom att Real garanterat åker ut varje år tidigt i slutspelet så har det säkert pungat upp lite cash eller langat en och annan BJ för att få det så tufft för Barca. Nytt för i år är att det enbart är en veckans uppehåll mellan kvartsfinalerna och samma sak gäller semifinalerna. Vem fan lägger tyngd på ligan då? Jo real! Skandal.

Barcas tunga vår:
14/4 Bayern - Barcelona
19/4 Getafe - Barcelona (Getafe skall aldrig underskattas)
22/4 Barcelona - Sevilla (Kul, ny match mitt i veckan)
26/4 Valencia - Barcelona (Svår match igen...)
28-29/4 Barcelona - Chelsea (OBS! Inte klart, men lär bli så)
3/5 Real - Barcelona (El classico, ser inte fram emot den)
5-6/5 Chelsea - Barcelona
10/5 Barcelona - Villareal
13/5 Ath. Bilbao - Barcelona (Copa del rey FINAL. Kommer att prioriteras)
17/5 Mallorca - Barcelona
24/5 Barcelona - Osasunas
27/5 Möjlig CL-final
31/5 Deportivo - Barcelona

Som ni kan se så har Barcelona två matcher i veckan hela resterande våren under förutsättningar att man tar sig vidare i Champions League, men semifinal blir det iaf. Något att notera är att i Spanien fastställer man inte matchdatumet fören veckan innan helgmatchen, men med 99% säkerhet kommer Barca spela de flesta eller alla matcherna på lördagen dvs datum innan än det jag har skrivit.

Jag kritiserade även CL-schemat och som ni kan se så går det inte att skjuta upp några matcher, men det jag ville var att det borde spelats tidigare som övriga år.



Imorgon är det fotboll! Blir ännu en sömnlös natt! Kommer även få en trevlig överraskning när jag vaknar upp, träningsvärk i samtliga discomuskler (biceps, mage och bröst). Har redan idag träningsvärk i ryggen. Jag kör på!

/Don Juan

äcklig dag

Äcklig dag, torsk mot gefle 1-2 hemma... Ett sjukt pinsamt resultat. Hade dålig känsla redan innan matchen och valde därför att inte följa matchen pga hjärtprobem.
Direkt när man kollade slutresultatet var det ju bara en sak i skallen: SKANDAL.

Tänkte sen, fan torskade vi inte med 1-2 mot gefle i premiären förra året också? Men nej det var såklart ett annat "topplag" från norrland, Sundsvall (nu i super1an)... Vi minns väl alla målet från halva plan när man ser hur jäävla borta LANDSLAGSMÅLVAKTEN Rami Shaaban är och tabbar sig rejält.

Det var ju ett väldigt intressant efterspel efter det målet. Kolla det här utdraget från en Efter-matchen-intervju...

"Petter Andersson hade gett Hammarby ledningen efter tolv minuter efter ett mäktigt ryck runt Gif-försvaret men han var en aning nedstämd i pausen.
-Jag får ta på mig det där målet, säger Andersson som försökte tunnla Ålander som stal bollen.

Det håller Shaaban helt med om.
-Tyvärr tappade Petter Andersson bollen till deras spelare. Det var skickligt att hitta målet på det avståndet, menar Shaaban för DN.

Rami Shaaban skulle dock hunnit upp bollen, även om den kom med en väldig fart.

Den förre landslagsmålvakten Magnus Hedman lägger skulden på Shaaban.
-Han var helt klart felplacerad, slår Hedman fast i TV4."


Givetvis en stor jävla lass skitsnack från bajenlägret här där man påstod att Shaaban inte alls gjort fel, det är fullt normalt att släppa in mål så fort man tappar den i uppspelsfas?
Varför gjorde man då detta? Jo det var en av Rami Shaabans första matcher i bajentröjan och genom att erkänna en sån dundertabbe skulle man tappa stora marker inom sponsring om den största satsningen genom tiderna gjorde bort sig så mycket i premiären. Sjukt löjligt och svagt av både Bajen IF men framförallt Shaaban att hymla så mycket om detta...

/Emo-grodan <3 Poppen


Träningsrapport

Röd dag imorn, men ingen vila för det! Som ni säkert redan läst så är säsongspremiären satt till imorgon måndag den 13e april!
Första spelet för året är alltid en klassiker, när man slår den första långbollen (vanligtvis felträff) och knäcker den första ölen (avslagen sofiero). Denna säsongs upplaga innehåller lite nya ingredienser, bland annat en ny boll men framförallt ett viktigt tillskott till truppen; Matty.

Matty kommer bidra med stora offensiva kvalitéer då han med sin känsliga högerfot både kan leverera bollar och avsluta själv framåt. Kommer bli mycket intressant att se detta imorn, öppen träning 12.00 Gubbängens konstgräsplan!

Försäsongen är alltså slut och generellt kan vi i festkommitén vara nöjda med vår dagsform.

PTPE har kommit igång med träningen rejält, sägs att han gjort mycket stora framsteg inom flera fysiska områden och förhoppningsvis har han inte tappat alltför mycket bollkänslighet. Mycket stark utveckling denna försäsong.

Betyg försäsongsträning:
¤¤¤¤¤


Matty har kört vidare med sin träning och det ser mycket bra ut. Stark och smidig i fysiken, litet frågetecken för uthållighet men borde inte vara något problem. Visade under försäsongen att starka kvalitéer i högerdojan sitter kvar.
¤¤¤¤


Don Juan tog det lugnt stora delar av försäsongen men har under de senaste veckorna tagit stora kliv. Eftersom att han bor långt utanför Stockholm har vi inte kunnat följa hans personliga utveckling så bra men av vad vi sett ser det bra ut.

Betyg försäsongsträning:
¤¤¤


Grodan fick början av sin försäsong helt förstörd av virussjukdom (körtelfeber) vilket höll honom borta från träning mellan december och februari. Sedan dess har det dock sett mycket bra ut och är den spelare som fått mest bollträning i truppen. Vissa frågetecken för uthålligheten här dock.

Betyg försäsongsträning:
¤¤¤

*****************************

När man lirar boll känner man sig alltid så jävla fri! Underbar känsla!

/grodan

Fussball!

Det säg att man befinner sig i den absoluta fysiska toppen när man är runt 20, men jag anser att det råder några tveksamheter till det. Gled ut med lillsyrran för att träna upp henne så att hon ska bli lika bra som Cristiano Ronaldo eller iaf Marta. Direkt när vi kliver in på planen skulle jag självfallet styla med att sätta den i utvalt kryss från 20-25 m kanske. Påföljden blir en rejäl sträckning i höger lår (framsida), men bollen sitter i krysset och hedern är i behåll. Syrran impad. Jag kan även passa på att tillägga att tigerbalsam + ögon inte är en bra kombination.

Några som har det lite bättre är mina kära kamrater i Barcelona. Det var en lite lugnare match ikväll, men ändå vart Recreativo som stod för motståndet rätt så bortspelat.

Mina reflektioner efter matchen:
- Puyol är en levande legend. Han får hela publiken att börja tugga naglar när han sitter helt frustrerad på bänken när bollen inte går in. Han borde dock göra ett besök hos frisören.

- Henry. Vilka mottagningar och nedtagningar killen gör. Snacka om att vara vän med bollen.

- Marquez håller återigen på att ställa till det för laget i slutskedet utav matchen. Våga bänka honom.

- Hleb borde få fler spelminuter.

- Avslutar med att ge min personliga guldboll till Andrés Iniesta, världens bästa fotbollsspelare. Jag anser att den franska tidiningen borde göra detsamma och ge deras kanske lite mer prestigefyllda utmärkelse Ballon d'Or till denna spelare. Iniesta är som Xavi och Messi tillsammans.



Bättre än Messi.




Nu till det viktiga. På måndag smäller det! Festkommitén gör (ÄNTLIGEN!) årsdebut ute på fotbollsplanen. Det är spikat och klart! Grodan kommer att avlägga en mer ingående rapport på läget i truppen och upplägget. Nu är det sömnlösa nätter som väntar och lite rehabilitering på gymet för min egen del, efter den tragiska lårskadan jag ådrog mig tidigare idag.

Buenas noches!

/Don Juan

Lugna festligheter

Huddinge är ett märkligt ställe. Allt ser likadant ut och det känns stort som fan. Något som också karakteriserar Huddinge är att direkt när man fyller 18 så får man sitt körkort i ett påskägg och en gratis kärra på köpet. Igår lämnade jag mitt soliga Täby och begav mig till Huddinge, där solen for the record inte skiner,  för en myskväll. Jag var den enda manliga representanten men lyckades ändå få en syl i vädret, tack o lov.

Efter två dagars ölande kändes det bra att varva ner med lite påskmust och sällskapsspel. Jag visade kvinnorna att ensam är stark och att männen kan genom att besegra tre lag på två tjejer på spelet Geni. Att ha i åtanke är att jag fick självklart enbart de "lätta" frågorna. Vi fortsatte sedan med en hektisk omgång av "med andra ord". Riktigt roligt spel där man under tidspress får ett ord som man ska beskriva med andra ord medan sina lagkamrater ska gissa sig till det rätt ordet. De som fyller brickan först med korrekta gissningar vinner. Dessvärre kan man få upp tjuvar som då tar en bricka från motståndaren. Spelet svänger snabbt till någon annans favör. Vi avslutade kvällen med en klassisk "land, stad, hav" eller vad det nu kallas. Riktigt roligt och simpelt spel där man har bestämt olika kategorier och får sedan en bokstav. Då gäller det att så snabbt som möjligt få fram ett land, hav, stad etc med den bokstaven.



Ikväll blir det en kväll dedicerad till la familia. Alltid trevligt. Syrran på besök. Leta lite påskägg, en skön tradition. Jag smiter iväg 20.00 för att kika på fotboll. En soft kväll helt enkelt.

Passar bra. Blir jobb imorgon och därefter gym igen och kanske ett besök på solarieöarna.



Det ryktas även om fotboll på måndag om PTPE kan slingra sig från slaveriarbetet. Han kanske borde gå en kurs hos RSB för att lära sig lite hur man slingrar sig?

Sen måste jag passa på att meddela alla er som missat det, djurgården vart totalt FÖRNEDRADE idag. 6-0 i baken borta mot Göteborg. Pinsamt! Och Dembo vad fan håller du på med? Underbart! Hata djurgårn!

/Don Juan


Oversleeping

Vissa saker vet man bara. När man kommer hem och ska försöka sova och fåglarna sjunger för en, vet man att man har haft en lång och härlig kväll och att dagen efter kommer förmodligen bli inledningsvis jobbig men med bra väder. Precis så var det. Igår var det poker med grabbarna som stod på agendan. Riktigt trevlig kväll med gamla högstadie minnen, god öl och poker. Som jag nämnde igår så drog vi förbi bolaget på Regeringsgatan och jag fick mig en positiv överraskning. De hade Mythos, en grekisk öl.

Innan dess gick jag förbi Sergels torg där det pågick en demonstration på något konstigt jävla språk och jag kan inte riktigt komma underfund med varför folk bosätter sig i Sverige, tycker att livet är så jävla piss här med och ska demonstrera på gatan på sitt språk! Tror de att vi hajar vad de säger eller att gud/allah/motsvarande ska hjälpa de? Det är för fan Sverige vi lever i och här pratar vi svenska. Dessutom så kan de omöjligen förmedla sitt budskap när ingen förstår utom de själva? Utelistan på de stackars folket.

Här ska ni få en låt som får mig att vakna till. Känner man sig otroligt bakis, men vet att det är soligt väder och att en hel dag går förlorad om man inte tar kommandot över sig själv är denna låt den du bör lyssna på:




I'm from Barcelona heter gruppen som släppte en riktigt schysst platta för något år sedan när jag gick i gymnasiet. Vad hände sen?

/Don Juan

Krusovice

Vissa dagar är bra dagar per automatik, andra, som denna dag, är bara för jävla sköna av någon annan anledning. Efter två dagar med 14 timmar jobb (PTPE-style), vaknar man kl 1 och finner sitt hem ockuperat av två göteborgskor. Imorn anländer den sista, och det känns som att jag kommer börja ta min träning mycket mer på allvar de närmsta dagarna de är här.
Vi snackar gym-häng under stora delar av dygnet.

*********************

Om jag förstått mediapacket och kamrater rätt så spelades det två riktigt bra CL-matcher igår, och Bayern Munchen har väl ungefär samma flyt och stabilitet som Zimbabwes regering.
Trist för Liverpool som tyvärr känns hyfsat borta i premier league och nu får smisk av Chelsea i deras favoritturnering, det måste kännas väldigt tungt för Torres och Gerrard som verkligen förtjänar åtminstone en stor titel denna säsong efter att ha burit laget på sina axlar.
Och Ribéry, hur kul tror ni han har det? Inte nog med att han ser ut som Frankensteins monster, han tvingas lira med ett sånt gäng som Bayern och posera i läderhausen för att dra in till lönerna. Man kan ju gissa att Ribéry börjar fundera på att byta upp sig några snäpp efter 1-9 de senaste två matcherna.

  
Franck Ribéry                                             Frankensteins monster


*********************

Hade en rätt bra taktik inför göteborgskornas uppkomst, satte på kroknäsan direkt, klev in i rollen, och föreslog att brudarna skulle köpa en elektriskt uppblåsbar madrass för att lösa problemet med var Don Juan skulle däcka nånstans på kvällarna.
Som vanligt direkt genomskådad av den kvinnliga intuitionen och det verkar sluta med att jag istället får sova rakt på resåren, utan min kära madrass.
Man har inte mycket att säga till om när man har tre tjejer på 28 kvadrat...

Å andra sidan kan man ha det värre, jag vet killar som inte ens får gå ut och festa om helgerna längre ;)

*********************

Idag på schemat:

Kolla National Geographic Wild 16.00 - 03.00


/Grodan

Fotboll och fylla när det är som bäst

Man hade nästan hunnit att glömma bort vilket land man lever i, men dagens härliga väder fick iaf mig på rätt bana igen. Typiskt när långhelgen närmar sig att pissvädret ska komma och förstöra helgens festligheter. Morgondagens grillning är alltså i fara, men tur det att Festkommitén finns och har alternativa planer!

Nu är det dock bara torsdag och som vi svenskar brukar säga "en dag i taget" så väntar jag med morgondagens bravader tills imorgon. Ikväll kan det bli livat på stan. Sense är tillbaka efter nederlaget i vintras på Fellows. Nu öppnar de portarna i Blue Moon Bars lokaler och med min käre vän DJ Samvice som frontfigur! Det blir visserligen ingen Sense för mig ikväll, utan istället blir det poker och öl med högstadiegrabbarna. Jag och Marcus eller Kapten Darrfot som han mest är känd för tänkte således ladda med storhandling på kanske Sveriges bästa Systembolaget, den på regeringsgatan.



Långhelgen började för förvisso redan igår för min del. Jag och grabbarna slog oss ner på en engelsk (?) pub, Copperfield vid Fridhemsplan. Där väntade stormatchen Liverpool-Chelsea och självfallet öl! Till min stora besvikelse visade de inte samtidigt Barca-matchen, men jag spar mig till de stora matcherna. Sådana utskåpningar har man sett förr, inte minst 6-0 mot Malaga för inte så länge sedan. Tyskarna är pinsamma och det ska mycket till för att de skall kunna vända det hela. Halva inne i semifinal alltså! För övrigt borde domaren skjutas som varnade Messi när han istället ska ha straff.

Våra motståndare blir dessvärre Chelsea som i princip också är klara för semifinal efter 3-1 borta mot Liverpool. Det bjöds på en mycket underhållande match. Londonlaget plockade bort Stevie G totalt och det var väl bara Torres som kändes riktigt farlig för de röda. Det finns dock två personer i Chelsea som kanske inte är lika glada som resterande laget. Målsumparen och ordinarie högerback. Vill även gratulera Terry för att ta på sig en mycket smart varning, nu slipper han riskera avstägning mot Barca.

/Don Juan

Påsk

Vilken underbar känsla det är att gå och lägga sig efter en perfekt kväll framför tv:n. Första Champions League kvartsfinalerna igår och de båda matchbilderna från gårdagens två matcher var något oväntade. Man United får skatta sig lyckliga i och med att de inte förlorade efter att ha bjudits in i matchen av en Porto-back. 2-2 är dock ett bra resultat portugiserna får med sig hem och returen kan bli spännande.

Andra matchen var Villarreal - Arsenal. Wow, vilken match! Spanjorerna chockade nog hela Europa med sin tok-offensiv från start. De kunde ha stått 3-0 i halvtid, men det vart enbart ett mål som Senna mycket snyggt ordnade efter ett vackert långskott. Efter pausvilan tog London-klubben över kommandot och fick tillslut utdelning. Fabregas lägger ännu en perfekt boll till Adebayor som med en konstspark i yttersta klass lyckades överlista Diego Lopez. Jag är lite besviken att den gula ubåten inte lyckades vinna matchen, men 1-1 måste ändå anses som rättvist. Fördel Arsenal inför returen, men jag tror på Villarreal! För övrigt så kan man även efter matchen konstatera att Nasri mer och mer ser ut som en tjej.

Ikväll är det Barcelona - Bayern och Liverpool - Chelsea. Frågan är om det inte är O'learys som gäller. Två kanonmatcher att se fram emot. Jag tror givetvis en etta i båda matcherna.



Att se fram emot i påskhelgen som börjar imorgon:
- Pokerkväll imorgon
- Grillning på fredag?
- Påskägg
- Kalmar - AIK på måndag.

Ta det alltså lugnt ikväll för som ni ser så kan det bli knas kommande dagar! Ikväll är det FIN-ölen som skall fram för att heja fram Barca till seger. Allt under 3-0 får anses som ett misslyckande. Ha en förbannat bra påsk!

Glad Påsk!

/Don Juan

Gamla profiler - del 1

Här nedan följer en kort rapport från frysen-gymmet!

För cirka två år sedan, när jag o Don Juan gymmade på frysen fortfarande, fanns det där en grabb som såg ut lite som en seriefigur. Biffig överkropp och tändstickor till ben, otroligt fint. En klassisk syn är när denna grab står och kör bicepscurl på 50kg skivstång och verkligen slänger upp vikten med hela kroppen på ett sätt som skulle få Anna Skipper att svimma av chock. Knäböjen kördes på samma vikt, 50 kg.

Denna kille finns KVAR på frysen! Nu tränar han dock aldrig, utan solar cirka 20 minuter för att därefter hänga i receptionen och snacka med lite löst folk. Som det kan vara ibland på ett gym. Idag råkade han tyvärr somna i solariet (!) och kom ut med en RSB-bränna och en väldigt förvirrad min.

En annan profil är ju "finnen", en kille som tränade 2-3 timmar VARJE dag i samma sletna trasiga gråa t-shirt. Utan att utvecklas ett dugg! Denna filur tränade vi med i 2 år och vi såg INGEN skillnad på hans blekfeta kropp, ett fysiskt mysterium!

Denna kille finns OCKSÅ KVAR på frysen! Och det som är helt jävla otroligt sjukt är att han fortfarande ser exakt likadan ut. Exakt samma kroppsbyggnad och en likadan (men ej samma) grå tröja.

I meningslöshetens tjänst
/Grodan

Färjan 3

(Ni som bor i Huddinge kan skrolla ner lite om ni vill läsa om kryssningen)

Igår var en underbar dag! Allsvensk premiär. Alltid lika härligt. Jag var minst sagt orolig innan matchen, när saker som inte ska gå fel går fel. Inför söndagen hade det varit sol i ett par dagar i streck. Givetvis så åkte molnen fram under söndagen och det var lite smått kallt, men det skulle inte stoppa AIK, för solen skiner trots allt ALLTID på Råsunda. Efter några bira utanför östra begav vi oss in på Norra för att heja på vårt lag till seger.

AIK spelade relativt bra för att vara en premiär och kändes aldrig riktigt hotade, inte ens i slutet då halläningarna försökte pressa på för en kvittering. AIK vann matchen med 1-0 efter ett snyggt mål av Gabriel Özkan.

+
Martin Mutumba. Behövs inte sägas så mycket mer, men hela Halmstad skakade så fort han fick bollen.
Özkans känslor. Att dra av sig tröjan, springa mot supportrarna och klappa på hjärtat får mig att nästan fälla en tår. Stiligt Özkan!
Backlinjen. Stabil. Mittlåset känns riktigt bra!
Viljan. För en gångs skull fick man se lite kämparglöd och många ville verkligen visa upp sig.

-
En anfallare. Vi fick ingen som löpte på djupet för att sära på försvaret och sista tredjedelen kändes som vanligt rätt fantasilös. Obolo har inte riktigt kommit rätt i sin nya roll och behöver dessutom fortsätta träna på avsluten.
Örlund. Så fort bollen är nära honom käns det som om vad som helst kan inträffa.
Planen. Förskräkligt att man inte fått ihop en bättre matta.
Nisses passningsspel. Fan sämre än Tamandi och då är det riktigt illa. Annars resolut som vanligt!



Vi är #1, inte #12 som bajen.



Efter matchen var det dags att bege sig ut till sjöss. Halva festkommitén var på plats, något slitna efter respektive allsvenska matcher. Men är vi slitna så är vi alltid fortfarande minst tio gånger mer på topp än Huddinge. Dagens andra lite mer otrevliga "överraskning" var att min väska glömdes i mästerbloggaren-PTPEs bil. Inte helt oväntat att han glömde bort den, men det är smällar man får ta. Dock räddade PTPE upp hela situationen då han tog med sig två skjortor, rutin och plus i kanten! Efter ett snabbt besök på taxfreen så var vi igång! Det jag och PTPE konsumerade drack vi även nästan upp. Det vart en tung fylla där ett flak Mariestad och en flaska Apple Sourz delades på två.

Kvällen innehöll allt som en kryssning skall innehålla! Fylla, hångel, spyor (givetvis INTE från festkommitén), däckningar, dans, bugg, skandalbilder, fredssamtal, sentimentala gräl och allt i det stuket. Av diverse anledningar har jag valt att inte rekapitulera en del av förfesten, men jag förmodar att Facebook lär smyga upp med en del av dessa skandaler. Det som händer på båten stannar på båten anser jag iaf.

Efter en hel del öl och sprit begav vi oss till de olika dansgolven. För vissa tog det lite längre tid att ta sig dit då de hade lite svårt att gå rakt och det ramlades lite för mycket i trapporna, men det kan ju ha varit båtens fel också? Man har ju hört om Östersjöns jättevågor! Nåja, väl på plats på det första dansgolvet visade PTPE var han går för. Han sippade i sig en Rosa Pantern i en ruggig fart och visade damerna hur man dansar bugg! Även jag tog upp en dam(oerhört söt tjej så det inte blir några misstolkningar) på dansgolvet och även om man var något ringrostig på den specifika dansen så drog jag till med en galen finish i takt med musiken som höjde pulsen markant på alla i vår omgivning. Film-klass på den!

Det vart sedan röj på det riktiga dansgolvet och dessvärre vart det en fatal avslutning för PTPEs kväll. Överlag presterade han som vanligt mycket bra och vi hade ofantligt roligt på hans sista fylla innan uppehållet!

Åker man en kryssning ska man fan göra det ordentligt. Jag bidrog med att drägg-stämningen ökade några nivåer genom att skoja lite med vuxna och finnar på båten. Så som det ska vara alltså.

+
Däckligan presterade bra och det vart en lång kväll för de inblandade. (Minus att man inte fick se någon spya från deras håll och att titeln som däckligan successivt börjar försvinna...)
Samtliga klarade sig från att vara bakis.
Jag vann en hemgjord middag på en vadslagning.
Hytt 5714. Bra drag.

-
Dj-madde. När får vi höra på en HEL låt? Även minus att tetris-låten inte spelades.
Räkan? eller?
Kameror borde förbjudas.
Tama insatser från de flesta och det passades på tok för mycket på förkröks-spelet.
Patty och charader. Vad döljer du för oss? ;)
Camilla som inte vågar tävla.
Ingen vill köra på med mig till 6-7 som vissa utlovade innan kvällen började. Linda...



Nu blickar vi framåt och ser fram emot massor av fotboll, grillning, brännboll, träning, fyllor och ännu fler skandaler!

Bilder från kvällen kan komma att läggas upp på bloggen när de kommer i min ägodel.

/Don Juan

Slivovice

Söndag idag och nu är de sista grejerna i lägenheten fixade, dags att bara steka o njuta lite av livet just nu! Känns faktiskt jävligt bra just nu med livet.

Halva festkommitén ute på kryssning, PTPE utövar sista fyllan fram till sommaren, ett tungt 2månaders-uppehåll. Funderar på att haka på nykterheten....

Alabama 3 - Woke up this morning




/Grodan

Nu SMÄLLER det!

Sverige är ett märkligt land. Vad hände med våren egentligen? För en vecka sedan låg det snö på marken och nu helt plötsligt kan man gå i t-shirt. Nu är det alltså sommar om jag fattat saken rätt? Ge oss vår i februari (iaf mars) 2010! Helt underbart är det i vilket fall som helst att moder natur har tagit sitt förnuft till fånga och äntligen gett oss lite sol! Jag bara hoppas att det fortsätter som det gjort imorgon. För imorgon är en viktig dag. Imorgon börjar Allsvenskan, på riktigt! AIK tar emot bönderna från Halland. Juste, Halmstad BK. Efter en imponerande(kanske är en krydd) försäsong med inte en enda förlust och hela sju vinster av tio möjliga så begär jag tre poäng imorgon.

Det ska bli intressant och se hur AIK kommer att prestera imorgon. Släng in Mutumba och Saleh så kan det bli knas!

nu kör vi

Ikväll laddade jag med lite la liga och jag kan dra två slutsatser. Den första är att små planer som Valladolids borde förbjudas. Kvällens match var ett sömnpiller, riktigt grötigt. Publiken vill se fotboll av den finare skolan. Den andra slutsatsen jag kan dra är att det är mycket möjligt att Eto'o har rakat av sig ögonbrynen eller att han kanske rent utav inte har några? Vidare så anser jag att det är pinsamt att tv4 inte har råd att skicka in en till kommentator. Det är hur trist som helst att behöva lyssna på en snubbe, som dessutom inte var särskilt påläst, men han räddade sig i slutet med att dra två riktigt torra skämt. Jag citerar det senare: "Notera att Dani Alves är back, det är därför han befinner sig vid offensiv hörnflagga".

Jag måste även passa på att tillägga att Anna Brolin borde skj....man får leta riktigt ordentligt för att hitta en mer irriterande person. Ofantligt vidrig person som går och intervjuar spelare efter spelare med sin USLA spanska. Pinsamt!



Åter till morgondagen. Första biran kommer att sänkas klockan 13.00, två timmar innan matchstart. Efter matchen kommer jag att bege mig ut till sjöss. Det är alltså en dräggig kryssning som väntar. I sedvanlig ordning när Festkommitén (nu bara halva) är ute och lyser upp andras dystra tillvaror så är det laddat för knas! Det är PTPEs sista krök nu när han ska ta ett uppehåll i två månader. Vi kommer att köra på hårt natten lång. Rapport kommer under måndagen, men förmodligen under tisdagen. Dimma...



Fotbollen var en stor succé! Som vi förutspådde så bjöds det på en hel del sambafotboll. Tre riktigt tighta matcher i driv som kunde slutat precis hur som helst. PTPE vann kvällens skytteliga i sann David Villa anda, dock har han nu konverterat till italienare efter att ha stulit en seger från mig och Grodan med en tråkig hands i slutskedet av matchen, varpå jag missade en bedrövligt slagen straff.

Snyggaste målen bjöd italienarna på. Dels mitt skott i krysset från en taskig vinkel (vad hände med spänsten Grodan) och dels PTPE mäktiga projektil där både jag och Matty tvingades ducka. En nick var inte riktigt värt besväret. Vi vann ju dessutom matchen, rättvist bör tilläggas.

Något som är värt att tillägga är att Grodan spelade hela kvällen i manliga string. Som dessutom var guldiga. Hans kära ägodelar fick inte nog med det, utan fick även två härliga lyckoträffar. Den ena såg ut att vara riktigt allvarlig, men klippan reste sig och körde vidare.

Innomhussäsongen kommer vi dock kunna lägga bakom oss nu när vi inom kort kommer förflytta oss utåt för riktig fotboll. Abstinensen är ENORM! Jag är sjukt taggad!



KOM IGEN GNAGET!

/DON JUAN

Viktig Premiärpinne!

Idag hade allsvenskan premiär och Hammarby mötte Elfsborg, årets guldfavoriter, på bortaplan. Bajen som haft en försäsong som svartmålats och sågats totalt stod upp bra mot de förhandstippade favoriterna.

Efter 14 minuter klev Emil Johansson, BV på fm-språk, fram och dundrade in ett otroligt snyggt skott som chockade fotbollssverige stort.
Bajen gjorde alltså 2009 års första allsvenska mål, på guldtippade Elfsborg på bortaplan. Otroligt starkt gjort och ikväll önskar nog mer med mig att Emil får en jävligt snygg brud med sig hem efter kvällen, det förtjänar han!
Två pissiga straffar, en räddad, en insläppt, fick sedan äcklena från Borås vilket räddade deras fula ansikten för kvällen. Trist.



Veckans grabb: Emil Johansson!


FYFAN VAD SKÖNT och imorn kommer aik få stryk av halmstad hemma med 0-2, sen e helgen över!

Bra gjort av PTPE som var på plats på borås arena och fullständigt dominerade!
Mindre bra gjort av PTPE som skrivit totalt 2 inlägg på 16 dagar! skandal!

/Grodan

Steeeek

Då e man till slut en söderhora efter några månaders extra väntan, men fan vad steeek... Tio minuter att gå till jobbet, vilket såklart är för mycket så man tar 3an på 2 minuter istället. Ibland har man det bra...

Igår var det som bekant öppen träning i Folksams lokaler. Till publikens jubel spelades det driv och undertecknad torskade 3 av 3 matcher i driv, vilket såklart är en stor skandal. Stort fusk dock i 2 av matcherna som förlorades där PTPE respektive Don Juan fuskräddade avgörande bollar. Så hade ingen fuskat hade jag alltså vunnit 2 av 3 matcher istället för att torska alla.
Don Juan säkrar härmed liknelsen med ITALIENAREN Cassano.
PTPE stod för två stycken fuskräddningar vilket gör att han måste vara ITALIENARE han med... Tills vidare oklart vem...

Matty imponerade stort när han gick mer på placering än kraft och hade störst precision i avsluten, med fin teknik på detta kan vi konstatera att "Inför-scoutningen" var mycket väl genomförd av mig, där jag jämförde Matty med Christiano Ronaldo.
Själv stod man som vanligt för en solid defensiv med 4 st klack-räddningar i sista matchen och 3 mål sammanlagt framåt.

En annan stor skandal uppdagades efteråt i omklädningsrummet (oväntat) när PTPE kunde avslöja att han inte FÅR gå ut utan Kvinnan Med Oxpiskan, allmänt mer känd som f-Sarroslajnish. Under stora bu-rop klassades detta som dagens skandal och orsakerna till detta förbud ses som otroligt överdrivna. Förkastligt.

Sitter där jag inte borde sitta så ni får nöja er med detta!

/Grodan


S-A-M-B-A

Idag drar alltså fotbollssäsongen igång på riktigt! Det kommer bli en öppen träning i Folksams lokaler belägen vid skanstull. Träningen börjar 20.00 och för er som vill kolla så är ni varmt välkomna. I och med att det är första träningen så bjuder vi inte bara på sambafotboll utan också på inträdet.

Festkommitén är skadefri, men Grodan har känningar i vaderna och Don Juan har en ömmande höft. Matty och PTPE har båda nått en formtopp och det ska bli riktigt intressant att se vad de har att ge, dock har bollträningen uteblivit för dessa herrar. Matty är oprövad men sägs vara lika bra som Cristiano Ronaldo enligt de scoutrapporterna vi fått in.

Plats: Folksam (stora planen)
Tid: 20.00
Dresscode: Tight



Idag är det alltså torsdag, även kallad mini-söndag dvs bakisdag. Om man kollar på datumet så kan man lätt räkna ut att vi även är mitt uppe i studentskive-perioden. Alltså rekommenderar jag: skippa skola/jobbet och va hemma och vila upp dig med en skön rulle.

Följande två filmer bör ses:
Australia
My best friend's girl


katt

Kate Hudson in på topplistan som hetaste flickorna?




Vill även passa på att ge Grodan en kram. Han är inne i en sentimental period.

Ikväll smäller det! Samba!

/Don Juan

Inlägg 100

Detta är precis som rubriken säger bloggens hundrade inlägg i ordningen. Det är alltså ett rasande tempo vi håller! Det känns bra att få skriva detta inlägg. Ungefär samma känsla som när någon hade skrivit inlägg nummer 100 i gästboken på lunarstorm. Pirrar i magen.

Snön borta. Solen skiner. Försäsongen lider mot sitt slut. Gym idag. Fotboll imorgon. Våren är här. Landskamper idag. Rosing har äntligen hittat sin rätta. Jag är glad. Du är glad. Alla är glada.

Fan vad bra allting är...så läser man sportbladet och allting som var så bra bara fallerar. Wilton klar för Malmö. Malmö FF av alla jävla pisslag det finns i Sverige? Från Gais (Göteborg) till AIK (Stockolm) och nu Malmö. Fotbollsspelare saknar hjärta. Det lustiga är alla uttalanden han gjort om att han vill återvända till AIK, vars supportrar har gett honom allt. Är detta inget april skämt så blir jag rasande...

Nog om det. Några andra som verkar ha anledning att fira är hif och dif som tillsammans har släppt denna minst sagt lyckade video:





Idag på klagomuren tänkte jag ta upp något som gör mig förbannad, utöver dessa fotbollshoror som skiter i vilken klubb de representerar bara de får cash. Jag stör mig på de som säger och framförallt skriver "böt" och "tröck" istället för "bytte" och "tryckte" som det egentligen skall vara. På tal om egentligen, så är det förvånansvärt många som skriver "igentligen".

Vad stör du dig på?



Eftersom det är onsdag så lägger jag upp lite bakistips. Själv blir det ingen utgång i och med att jag tar tag i min träning och laddar inför monster-kryssningen på söndag, samt den allsvenska premiären.

Filmer som bör ses:
Gökboet
(Changeling och Nothing but the truth från förra veckan om du ännu inte sett dessa)

Filmer som kanske inte bör ses:
Marley and me



Imorgon kommer mitt tips om hur första bollträningen kommer att gå. Simma lugnt ikväll! Puss och kram.

/Don Juan

Öppen träning!

Försäsongen lider mot sitt slut och vi kan konstatera att alla Festkommiténs medlemmar har tränat bra för att förbereda sig för säsongen!
Själv åkte jag på ett tidigt bakslag då jag i december fick körtelfeber vilket hindrade mig från träning fram till februari. Även Don Juan har åkt på bakslag då han de senaste veckorna dragits med en förkylning och vad som till en början misstänktes vara benhinneinflammation. Dessa besvär har dock gått över och det är oklart vad det var som egentligen spökade.
Resten av festkommitén har haft en full försäsongsträning och mest imponerande är nog PTPE som sägs plussat på konditions-kontot med råge!

På torsdag kl 20.00 kör festkommitén den första öppna träningen för säsongen, och FotbollOchFylla kommer såklart leverera rapporter från detta. Förhoppningarna är att detta blir en riktigt bra värdemätare inför säsongen och det kommer givetvis bli roligt att testa nya bollen!

****************************

Givetvis är Don Juan snarare Antonio Cassano än Dirk Kuyt!!!

****************************

Det vankas rätt grova uppsägningar runtom i landet, och igår när jag satt vid datorn på jobbet läste jag igenom ett CV en kille hade skrivit där. Allting såg bra ut förutom när man kom till slutet:

Körkort: Nej
Egen bil: Ja


Fängelse för olovlig körning: Ja! Haha klockrent, just det att man skriver ut att man ändå har egen bil tyder ju verkligen på att man hade tänkt ratta kärran trots avsaknad av körkort! Detta CV får alltså 5 fyllor av 5 möjliga!

****************************

Inte utan att man undrar varför man två dagar i rad vaknar halv 1 på natten och inte kan somna om. Just exakt samma tid? Misstänker starkt sabotage från Don Juans sida, som hämnd för att han tvingas köpa luftmadrass ifall han vill slippa åka hem till Ballentuna efter utgång. Allting har dock en lösning och till slut kommer det nog utvecklas till det positiva!
När man är ensam uppe på natten finns det dock lite sköna grejer att göra, t.ex:

- Laga avancerade, goda måltider
- Städa
- Dra en lång Goal utan att tänka på tiden
- Lyssna på skön musik i hörlurar och sjunga med en smula

Bobby Womack - Across 110th street


Denna låt var givetvis (och som ni kan se) introt till den underbara filmen "Jackie Brown", regisserad av Quentin Tarantino. Ett måste att se.

/Grodan


RSS 2.0