Två skämt på en dag

Nu har tv6 kört en steven siegal-film varje dag i ungefär två veckor och gemensamt för alla de filmerna är att de får en Etta i betyg. Kör man inte lite väl hårt på sin nisch som b-filmskanal?



Ett annat stort skämt är Europavalet. Precis som med riksdagsvalet är det ett jävla spel för gallerierna där "politikerna" i sin jakt på personlig framgång häver ur sig exakt det folk vill höra. Det är samma jävla skit överallt oavsett om det är vänsterpartiet eller moderaterna, de politiska skillnaderna i dagens riksdag är så små att det blir jämförbart med stockholmslagens guldchanser i årets allsvenska.

Och varför är det så?

Det ska Grodan berätta.
Sitter man i riksdagen tjänar man över 50 000 kronor i månaden. Har man varit anställd vid riksdagen i minst 12 år har man en livslång pension som motsvarar den snittlön man haft under sin anställningstid. Göran Proppmätt drar följaktligen in drygt 100 000 i månaden för att han suttit och ljugit i 12 år.

Och var vill jag då komma med detta? Jo -  Tjänar man 50 000 i månaden kan man räkna sig själv som en höginkomsttagare, och det finns två saker som är eviga i den mänskliga fysiken - Egoismen och Girigheten. Det säger sig själv att en höginkomsttagare med trygg livssituation inte kan representera en låginkomsttagare med osäker anställning.
Det ser bra ut på papperet, men i ärlighetens namn får man väl ändå säga att det är ett jävla horsystem.

Samma sak gäller i LO. Om ni får gissa, tror ni Wanja Lundby-Wedin sitter och räknar budget varje månad? Nej, troligtvis skulle det ta för lång tid att räkna igenom det feta lönekontot hon har. Och detta är ledaren för sveriges överlägset största facksammanslutning, som lägger upp riktlinjer för hur facket ska fungera så bra som möjligt för att skydda och stärka ARBETARES rättigheter.
Förra året klubbades "ett nytt saltsjöbadsavtal" igenom där fackens möjligheter att göra sig hörda KRAFTIGT reducerades. Detta i tider av allt mer frekventa attacker på arbetsrätten och i globaliseringens guldålder. Helt ofattbart dvs.
Vem som föreslog dessa förändringar? Wanja Lundby-Wedin.

För att sammanfatta: Alla politiker kan dra åt helvete.

ikväll ska jag kröka

/Grodan

Väntat

Skönt derby igår. Bra ös på Norra!

Fullständig AIK dominans i första halvlek i ett regningt Solna. Igor Armas gjorde ett misstag under matchen när han missade en glidtacklig och Jagne kom fri. 1-0 precis innan halvtid var rättvist. Bajen tog över matchen, men var aldrig riktigt nära seger.

Måste ändå berömma moldaven som räddade Bajen från fler baklängesmål.

Vad tänkte Tony på när han valde att bänka Nathan?

Sema var skicklig. Rörde sig bra runt hela planen, men på tok för ensam. Vart var Nathan Paulse?

Man kan inget annat än älska Kenny Pavey! Som han sliter. Gå av planen utan ett gult kort i ett derby existerar inte i hans värld. Jag ryser!

Ortiz gjorde även han ett kopiöst arbetet på mitten.

Kan Obolo förlora en nickduell?

Kan inte kommentera vårt eget tifo, men det verkade rätt mäktigt. Bajens tifo var pinsamt tills bengalerna togs fram.

Bajens rökbomb i andra halvlek var väldigt suspekt. Var det en bekräftelse till att samarbetet med djurgården verkligen existerar? Färgerna på rökbomben var alltså gult, blått och rött. Tillsammans kan vi, eller hur var det nu?

23.000 på Råsunda får väl anses som okej för denna säsong. Trist att intresset sjunkit så pass mycket. För två-tre år sedan var det alltid runt 30.000 på läktaren.

Hifdif - AIK 0-2.

/Don Juan


Sommar

Nu är det i alla fall sommar även i detta land.



Skulle egentligen lagt upp denna låt kanske i måndags, men det blir nu.

The Cardigans - Feathers and Down


Enda som kanske känns lite malplacerat är gitarrsolot i mitten, distad gitarr? Helt fel eller en bra uppvärmning inför vad som komma skall i slutriffet? Svårt att säga. Dessutom har jag inte tid att reflektera vidare över det.

Sen finns det inget bättre än brudar som sjunger bra...

/Grodan

Hylla mästarna!

Vet inte vart jag ska börja, men det är bara att konstatera att det här är en seger för fotbollen. Av den finare skolan. Det känns så fruktansvärt skönt att ett lag som spelar så attraktivt går och vinner allt som går att vinna och på vilket sätt man gör det på (sett till hela säsongen). Jag minns för två år sedan då Real vann ligan på samma poäng som Barcelona. Det var det året Real vann de flesta matcherna i ligan med uddamålsvinster medan Barca öste in mål och hade när säsongen slutade gjort kanske 20-30 fler mål än sina antagonister. Trots det stod laget från huvudstaden som slutsegrare i och med att i La Liga så är det inbördesmöte som prioriteras.

Sedan Arsenal spelade sin attack-fotboll för några år sedan med Henry, Wiltord, Ljungberg, Pires, Bergkamp m.fl har jag gått och väntat på denna stund. Äntligen vinner ett lag som vågar spela rolig fotboll, ett lag som bjuder publiken på en sevärd show, ett lag som gör mål.

Jag vart till en början rätt konfunderad när jag såg att Messi tog en central plats i anfallet och Eto'o flyttades ut på kanten. Sedan vart jag minst sagt förbryllad över Messis insats. Han fullständigt dominerade, höll i bollen och skapade den där tryggheten Barcelona behövde för att kontrollera matchen.

Pep Guardiola, vilken hjälte. Debuterar med att vinna trippeln som inget spansk lag lyckats med tidigare.

Barcelona vann rättvist, det är ingen som kan säga något annat. Blir dock så frustrerad när äckel-ronaldo går ut efter matchen och säger att Chelsea borde ha varit deras motståndare i finalen. Usel förlorare killen är. Istället för att klaga på att Barcelona inte är värdiga vinnare borde han gjort något åt saken på planen. Inte ett rätt gjorde han.

Henry har nu vunnit allt som går att vinna (visserligen saknas VM för klubblag, men det är en jävla pissturnering).

Eto'os målgest var tydligen en hyllning till hans far. Såg mer ut som om det rörde sig om narkotika.

Pep snackar om att Messi borde få priset som världens bäste fotbollsspelare, men borde inte Xavi få det priset?

F.C.Barcelona 08-09, världens bästa lag genom tiderna? Jag vågar faktist säga det.



Nu är det dags för nästa höjdare! AIK-Hammarby. Dags för ett nytt skönt stockholmsderby. Tyvärr lär det för stundens usla vädret och de uteblivna segrarna för stockholmslagen inte dra dit någon storpublik.

Två skadedrabbade lag som möts. Ska bli intressant och se hur Bajen väljer att ställa upp.

/Don Juan

En vanlig dag.

Nu när ni vet vad vi livnärar oss på tänkte jag summera hur mina dagar brukar se ut och de är nästan identiska med övriga i Festkommittén. Det enda som skiljer oss åt är upplägget.

09.00 Vakna
09.30 Frukost
10.45 Gym
12.15 Sol
12.45 Wank
13.00 Lunch och fixa i ordning sig
15.30 Jobb
00.30 Sova

Vart en sömnlös natt för mig, vilket kan ha berott på alla nerver inför kvällens final! Var helt enkelt omöjligt att somna, nästan som natten innan julafton. Dagens solning ströks från dagens agenda. Vi bor helt enkelt i Sverige och då måste man rätta sig efter märkliga väderförändringar.



Aftonbladet skrev igår ihop en artikel som handlade om kvällens final och en intervju med Messi. Återigen förekommer det faktafel och usla felstavningar. Citerat från artikeln: "Daniel Alves och Abidal är definitivt borta och dessutom är det frågetecken för Thierry Henry och Andreas Iniesta."

Jag förstår inte svårigheterna i att googla upp rätt namn och att läsa igenom texten innan man publicerar den. För övrigt så ska både Henry och Iniesta spela finalen enligt spansk medias utsago.

/Don Juan

Årets recept

Många skriver och undrar vad vi i festkommitén äter för att få så vackra kroppar och vältonad hy.
Därför tänkte jag dela med mig av ett recept som jag tror kommer både fresta och tillfredställa en del vackra människor där ute. Ni som inte är vackra borde inte läsa denna blogg.


Grodans pasta med köttfärssås:

1. Ta fram kastrullen/behållaren med den färdigkokade pastan ur kylen. Lägg upp önskad mängd pasta i en tallrik (djup)
2. Ta fram kastrullen/behållaren med den färdigkokade köttfärssåsen. Lägg upp önskad mängd  i samma tallrik som pastan.

Nu ska detta tillagas, och det kan man göra på lite olika sätt.
Min micro har ingen "snurrplatta", så jag brukar göra såhär:

1. Ställ in tallriken i mikron, kör på full effekt (750w) i cirka 40 sek.
2. Vrid därefter tallriken ett halvt varv och blås på ytterligare 40 sek eller tills maten ryker.

OBS om din micro har "snurrplatta" räcker det med en omgång då värmen fördelas jämnt.

VOILA! Nu är maten redo att serveras! Bäst görs detta med en slev eller stor sked så att man verkligen kan slafsa i sig denna delikatess.

Detta är för övrigt det som vanligen bjuds på när Grodan lurar hem någon på middag.


/grodan

Vinnare och förlorare

Kul grej. Lyckad debut i mina nya blå chinos som kombinerades med en klassisk blåvit-randig skjorta. Stiligt.

Mindre kul grej. Vart tokraggad igår av en tjej modell större. Hon satt med sin kompis vid ett bord och gjorde ett klassiskt Rask-tecken, det vill säga klappade handen på sitt lår. Inte särskilt inbjudande. Hennes kompis passade även på att klä av mig med blickarna. Jag tror jag precis sumpade en chans till en FET trekant. Alla kan inte vara en vinnare som min käre vän Grodan brukar säga. Kloka ord från en klok man.



Sveriges starplayer i kommande U-21 EM-slutspel, Labinot Harbuzi, gick nyss av skadad från matchen mot IFK. Aftonbladet bjuder återigen på kass journalistik. Stefan Persson skriver så här: "Det är fortfarande oklart vilken typ av skada det är och hur allvarlig den är.". Hur kan man INTE veta var han har skadat sig? Det ger ju oss som inte ser matchen en klarare bild på hur stor sannolikheten är att skadad är allvarlig.

Det börjar bli en trend för stockholmslagen att tappa poäng mot Gefle. 1-0 idag till bondeklubben mot Gnaget. Till råga på allt så missar Jos derbyt och Özkan skadad, igen. Det sistnämnda var visserligen inte så oväntat.



Snart är det dags för den stora finalen. Den mellan Manchster United och F.C.Barcelona. 20.45 som vanligt på onsdag i Rom som gäller.

Barcelona kan alltså bli historiskt, genom att bli första spanska laget att vinna trippeln. Barcas säsong har dessutom varit magisk och kan mycket väl hamna i diskussionerna kring världens bästa lag genom tiderna.

Henry och Iniesta har börjat träna med resten av laget. Hoppas att de hinner nå formen fram tills dess.

Finalen känns rätt oviss. Första målet kommer ha stor betydelse på hur matchbilden blir. Även hur United väljer att spela kommer att avgöra.

/Don Juan

Skön dag

Idag sade jag upp mig från jobbet och garvade sedan i 6 timmar åt chefens min när jag förklarade att jag kunde dra EXAKT när fan jag ville då hon ville hålla kvar mig under sommaren.

Ingen håller kvar the snake!



På onsdag spelas en rätt skön match mellan Barca och ett engelskt lag.
Uppladdningen är brutal, precis som denna kryddning:

"haha Eto'o hade ju femtioelva chanser mot Mallorca och gjorde ett mål och missade en straff, ÖVERSKATTAD.
Och en annan sak är att Rooney kan spela forward, släpande forward, offensiv mittfältare, yttermittfältare och nästan ytterback tillochmed.
Och Rooney är en av få spelare som har kvar sitt klubbhjärta."



Troligtvis får man kämpa både länge och väl för att hitta något som stämmer sämre. Han lämnade sin barndomsklubb genom att kyssa sitt nya klubbmärke i första matchen och hela den storyn är väl knappast något som kännetecknar en trogen tjänare av sitt emblem?

Vem i barcas backlinje denna match tar en plats i united? Puyol?
Sylvinho AKA Richard Gere får nog svettas rätt hårt på onsdag.



Denna vecka är även i övrigt späckad med fotboll.

Imorn match med CLB där en enkel seger väntas.

På torsdag spelar Bajen mot allsvenskt motstånd och även där väntas en komfortabel seger. 
Trots att denna torsdagsmatch inte är ett derby (trots att den spelas på råsunda) kan det vara värt att ta med gasmask, tandskydd och knivväst till matchen eftersom att fotbollen är död sedan 2006 någon gång, och det finns knappt något farligare än att gå på fotboll.



Glöm inte nattbönen.

/Grodan

Lördag i solen

Började se mörkt ut redan tidigt under dagen när PTPE meddelade sin frånvaro från helgens utgång med motiveringen att han ska ut med syrran istället. Fortsatte sedan med avhopp från Don Juan, med motiveringen att han måste dega in övertiden.

En av de här förklaringarna är godtagbar, den andra är bara väntad!

Dagen fortsatte sedan i mörkrets tecken på söderstadion, där Bajen slog Halmstad men fick stryk av domarna, vilket gav resultatet 0-0 vid full tid.

Årets första match på plats för mig, vilket i sig är en skandal men enkelt förklaras bort med jobb och flytt. Givetvis dåliga ursäkter, men då är det inte ens dagens värsta, om man säger så!

Nåväl, nu börjar det i alla fall ljusna då det återigen vankas fylla efter att ha både stött in i och styrt upp med bekanta från riket i söder.
Troligtvis kommer jag
1. Bli jävligt full
2. Göra något dumt
3. Ångra hela kvällen imorn

Men det släpper vi nu för nu har jag precis dragit i mig lite skönt käk och ska börja hinka!



Det kan knappast ha undgått någon att 3/4 av festkommitén börjat spela Diablo 2. Vad som däremot smygs med är att PTPE inte tvekar på att använda kreditkortet för att skaffa sig fördelar i spelet! För att tala ur skägget kan man säga att PTPE gått in på en hemsida och köpt saker till sin "gubbe" för 150 kronor.
Detta väckte såklart upprörda känslor men to each his own som man brukar säga! Skandal dock, när det visade sig att Grodans gubbe, med hårt ihopsamlade grejer, fullständigt dominerade där PTPEs gubbe föll.



Simon Bank är en relativt bra journalist. Däremot behöver man solglasögon när man läser hans senaste blogginlägg, för jävlar vad hyckleriet fullständigt LYSER igenom!

Den inleds med ett rätt hårt fördömande av "ÖIS-huliganernas" agerande mot tränaren, där de sprayat ner hans hus. Inget krut sparas och visst, inget konstigt med att någon skriver så. Om det inte vore för att...

I nästa stycke inleder han med "Så tillbaka till något vi gillar mer. Inte Tim Wiese den här gången, fast nästan"

För er som inte vet vem Tim Wiese är, så kan ni se lite av honom här.
I ett inlägg för ett tag sen tog vi upp det här med att idrottsutövare får göra vad fan dom vill såfort de befinner sig på sin spelplan, och de flesta gillar ju också "galningarna" som kapar folk till höger och vänster och beter sig som... Tja fullständiga idioter. 
Samma beteende UTANFÖR en fotbollsplan eller en hockeyrink, och folk skriker om att man ska buras in på 2 år minimum. Utanför arenorna gäller Lagen.

Jag har sett sparkar som inte ens är i närheten av Tim Wieses och som lett till ett flertal månaders gratisboende, vi snackar DOBBAR i fart mot en killes hals. En åklagare skulle inte få allt för svårt att få det till dråpförsök i en rättsal. Eftersom att det hände på en fotbollsplan blev det ett gult kort.

Och med detta i huvudet, blir det då inte lite väl mycket hyckleri från vissa håll?

/Grodan

Summan av kardemumman

Skön intervju med Bendtner. Missa den inte!

Det kommer att komma en ordentlig redogörelse om vad Köp-PTPE har sysslat med de senaste dagarna. Överlåter det till Grodan som har slipat sågen.



Snacka om att göra en höna av en fjäder. Efter jobbet stressade jag mig iväg för att möta upp grabbarna. Drog förbi donken för att mätta magen lite. Tog med mig maten till pendeln. Väl på plats tryckte jag i mig käket och sedan stannade tåget på en betydelselös hållplats, varpå jag kliver av för att vara en god medborgare och slänga allt i soporna. Problemet var att papperskorgen låg en bit bort, så jag småjoggade lite så att tåget inte skulle åka ifrån mig. När jag var en armlängd ifrån korgen så kände jag plötsligt stressen och därav min usla koncentration som gjorde att jag missade papperskorgen. Kommande fem sekunderna står jag helt paralyserad och tänker: "ska jag plocka upp allt". Stress. Jag sprang tillbaka in i vagnen och mötte folkets blickar. Pinsamt.

Summan av kardemumman, jag kunde lika gärna ha slängt ut allt skräp från vagnen.



Nu. Mer jobb väntar. Öl imorgon med alla från jobbet. Ladda för en händelserik nästa vecka. Mer om det senare.

Bajen grisar till sig nya poäng idag hemma mot Halmstad? Jag tror på kryss. 1-1.

/Don Juan

Stars and Swirls

Nu är det dags att lägga ut veckans drink som kommer vara en riktig härlighet. Den heter Stars an Swirls och kommer säkerligen vara lättdrucken...

Innehåll:
1 mått Malibu
1/2 mått jordgubbs- eller hallonlikör
1 tsk blå curacao
is

Gör som så att du kyler ett ganska så litet glas ordentligt, sedan häller du i Malibu och lägger i en stor isbit.
Sen så kommer du få visa prov på om du är stadig på handen... Ta de båda likörerna i varsin hand och sida om  glaset, häll mycket sakta så att det rinner ner längs sidorna och bildar virvlar runt i glaset. Då har du lyckats med den här fantastiska drinken :)
Lycka till!


/Matty

Rally!

Tänkte berätta lite om min roliga dag igår som innehöll min debut i rally med brorsan. Det var tävling i Eskilstuna och jag skulle göra min debut som kartläsare, måste erkänna att jag var lite små nervös men litar ändå på att min brorsa kör väldigt bra, fast att det bara var hans tredje tävling. Det gick mycket fort när man satt bredvid i bilen och jag kunde inte tänka mig att känslan var som den va, vissa stunder på sträckan så flög vi lite också och det var ju lite coolt faktiskt. Det var iaf skit roligt och jag ser fram emot nästa tävling som jag kommer vara med på. Denna tävling slutade vi femma som är väldigt bra med tanke på hur lite vi kört. Men bättre ska det bli ju mer vi åker och när allt funkar som det ska så ska vi stå på pallen :D Här kommer två bilder från tävlingen när vi kommer lite för nära en grusvall och åker upp på två hjul, men tack vare min skickliga bror så snurrar vi inte :P /Matty

INTERVJUN MED BENDTNER

Här är den, kära läsare, efter viss fördröjning!
Intervjun med den danska supertalangen Nicklas Bendtner, Arsenal FC.

Skön fylla
Nicklas Bendtner




First of all, thank you for letting us ask you some questions. Generally you seem to be quite shy of the public media while at the same time generous to smaller medias (like us)? Does this relate to the type of articles produced? Here refering to the big media - big headlines?
 
There's definetely a big difference in substance between small papers and the larger ones, and its quite natural, come to think of it. Bigger medias has more space to fill and sometimes, not always, its filled with crap. Smaller medias has a way of making the news a bit more factual and related to football.

I (Grodan) am part Danish, but not many people know it because my general view is that danish people are idiots and therefore i keep it quiet. You have proven the opposite recently with some pretty nice "Utgångar" as we say in Sweden. Comparing Denmark to Sweden, what would you say is the difference in how we rock the party?

Not certain if i understood your question here but i will try to answer it correctly. Utgångar=Udganger?
It's hard for me to tell any difference since i dont really know any swedes or been in sweden that much, but in denmark its more about having a laugh with your friends than going out dancing in the clubs. There is a strong beer culture in denmark and a lot of us enjoys a beer or ten at the pub more than picking up chicks at the clubs.

You have received a lot of critisism this season for your supposed inability to score. How has this affected your playing? And has this also affected your style of play?

I would be lying if i said this season havent been hard on me. But everyone receives critisism in their daily work wether you are a politician or a garbage man.
What i'm trying to say is that all critisism isn't true and as a professional player, you have to be able to sort out what part of your game should be critisised and improved, and what not. Having good teammates and the trust of your coaches helps you a lot with this.
I wouldnt say my style of play has been affected, although this is something i have thought about a couple of times. But in the end it's very simple. If you get the clear cut chances, you will eventually score and it will become natural. Im not there yet but its just a matter of time.

In festkommitén, we like players who are capable of playing in all aspects of the game, with qualities in both physics, mentality as well as technique. One could say that, while possesing all these qualities, your main strenghts are in the first two, but would you reckon that you, in such a branded technical team as arsenal, will develop more and more technical abilities?

This is really hard for anyone to tell really. I probably wont be able to do what some of the most technical players can do, but thats also because thats not my style of play. A player, however good he is, cannot be the best in everything, and we all have to make our choices concerning what to focus your training on.
As for me, i find that my current style of play suits me best and therefore, i train specifically for the purpose of improving my traits. Though, obviously, i will be learning about football for as long as i will live and my technical skills is not an exception.

Led through the seasons by such a legend that Arsene Wengér actually is, can you describe how it is to come to Arsenal as a youth and play your way into the squad with him as coach?

I think what seperates Arsene from other coaches is the ability to make every youngster feel that he has just as much to contribute to the team as the guy next to him with 10 premier league seasons and 100 caps.
Todays football is all about numbers, ages and whatnot, and i think Arsene is a contrast to that. He makes football simple, like in the brazilian favellas. If you have a ball, it doesnt matter if you are young or old, colored or white. As long as you believe in yourself as a good player, you have come a long way. That's what Arsene gives us young players.

In the mid 90s, the Danish national team was a weapon of mass destruction with the Laudrup brothers as the ignition.
Since then, very few top-class players have been exported from Denmark, noticing maybe Gravesen and Tomasson as the brightest shining stars. What has caused this decrease in quality in Denmark as a footballing nation?


One would have to aspect that Denmark is a small country, and therefore it is only natural that a nation wont hold it standards for a long time. There's a lot of examples of small nations gaining unbelievable succes for a short period of time, just to fade out a decade later.
If a small country produces 3-4 top players, this will be the highlight of maybe 20-30 years waiting time. I dont know how to explain my thoughts better but i hope you understand where im going at.



Redan klassisk intervju med den danska rövaren.

Men låt oss nu blicka framåt, in mot dimman.
Tydligen är det någon form av hemmafest i någon sunkig förort till stockholm, och det är väl troligtvis där dimman kommer ta form.
Eftersom däckligan besudlar festen med sin närvaro räknar vi med ett avslut kring 1-tiden i kväll vilket bäddar för vidare utgång i staden.
Tills dess nöjer vi oss med den här stekiga låten.

Audio Bullys - If you want my love


/Festkommitén

Vad är bäst?

Låten eller videon?

Kleerup - Longing for lullabies



Kleerup är för övrigt en skön kille, trots att han är en pundare av rätt stora mått. Han är från stockholm men gillar göteborg mer för att det "är så jävla stelt i stockholm. Detta är något jag kan hålla med om till fullo.

Generellt sett så saknar folk från stockholm all form av självdistans och detta leder naturligtvis till rätt grava sociala handikapp. Vi i festkommitén behöver inte kikare för att se dessa problem men några kanske skulle behöva en spegel för det.



Idag är det onsdag och först nu cirka halv tolv på kvällen kommer jag att tänka på att det för i helvete var guldläge för Baba? Men det finns nog en väldigt bra orsak till att detta koms på först nu. Time will tell.

Dessutom, med var tredje vecka ledig framöver kan vi blicka fram mot en del dynga baba-kliv med tillhörande bakisångest.

Tyvärr har Grodan varit jävligt snurrig senaste tiden och detta har manifesterat sig på ett flertal olika sätt, inte bara i missade baba-kvällar. Detta är ett rätt irriterande problem eftersom att virrigheten stundtals uppgår i total desorientering både mentalt och fysiskt.
Troligtvis tidiga tecken på en stundande psykos, men jag säger som farsan - man är inte sjuk förrän man får diagnosen!



På en äng utanför Stockholm spelades idag en fotbollsmatch mellan Brommapojkarna och Bajen som Bajen såklart vann med säkra 0-1.
Detta är andra vinsten i rad, och den tredje för säsongen. Det mesta pekar alltså, trots all turbulens, på att Bajen blir ett stabilt topp4-lag.
Kommer bli otroligt intressant att se lite sköna nyförvärv i sommar när vi gör oss av med de vi inte behöver (chanko, davies, emil j).

För cirka 2 år sen drack ett gäng öl o spelade biljard vid fridhemsplan, blev dyngfulla och skulle vidare. Ringde ett gäng fjantar som ville vara bajenhuliganer och låtsades vara brommapojkarnas huliganer för möte, de låg och sov kl 12 en lördag. Fastnade vid en jävla snack-automat, drog en flipp, slogs med väktare. Tog bussen mot söder. Hoppade av i farten vid tc. Tog tuben vidare till Medborgarplatsen och länsade 5 pressbyråer/7-11 på proteinbars- och drycker. Väl framme i lägenheten en rätt svår feting som slog ut de flesta.

Och idag sitter jag och bloggar kl 12 en onsdag med långhelgen framför mina fötter. Har man vuxit upp eller bara blivit lat? Troligtvis en kombination.

/Grodinho

Sämre än bajen!

Match igår med CLB och en ny förlust var ett faktum. Vi har en hel del att jobba på, framförallt defensivt och offensivt. Kort och gott allting. Det är svårt att spela med ett gäng amatörer och inte ens ett fulltaligt Festkommittén kan lyfta detta pissiga lag. Chanser skapades, men målen uteblev. Potential finns för att göra mål iaf, sen om det inte räcker till är en annan femma. Gårdagens drabbning mellan två bottenlag slutade 2-0 till de blå, där slutresultatet lika gärna kunde ha varit 2-0 till oss.



Tänk att ha babyface i hela sitt liv. Skönt det skulle vara. Slippa raka sig. Kan ändå inte se mig själv i någon skön frisyr. Förra helgen på Grönan började jag snacka med en liten grabb som väntade på sina föräldrar. Det visade sig att lillkillen var tio jordsnurr. Efter ett tag började jag betrakta grabben lite mer och la sedan märke till att han hade mer musche än vad jag kan "odla" upp.



Nu vet man att sommaren är nära. Att hålla koll på vilken dag man lever i är en omöjlighet. Man krökar lite när man vill och jobbar dagen efter.

Sommaren bjuder på en hel del godheter:
-Rhodos. Det börjar snart bli dags att packa väskorna. Rhoddan är enbart 18 dagar bort!
-Spanien. Oklart vilket datum.
-Göteborg? Ännu ej planerat.
-Fullt ös på grönan.
-Spontana resor.
-Fotboll lite överallt.
-Mängder med fyllor.

/Don Juan

Helg igen!

Nu är det snart helg igen och det ska bli ruskigt skönt, bara jobba halva dagen imorgon sen sticker jag till landet och har det nice.
Ska lira mycket golf plus att jag ska göra debut som kartläsare när jag och min brorsa ska köra rallytävling på torsdag. Ska bli ruskigt roligt men jag börjar bli väldigt nervös nu...
 
Men nu blickar vi inte så långt fram utan nu är det dags att göra debut i korpenlaget, räknar med att sätta dit ett par bollar i nätet också :)
Matchen börjar kl 8 ikväll så kom gärna och titta.



Don Juan sågade förra veckans drink lite men jag tycker ändå att det var en 3 av 5 möjliga. Drinken var väldigt söt men söta drinkar till söta grabbar!
Blickar framåt mot denna veckans drink, kommer inte riktigt avslöja vilken det är än men jag kan lova att ingen kommer bli besviken denna gång. Kan bli en riktig rysare faktiskt.


Vad som kommer ske i helgen återkommer vi mer till. Men en helg utan en fest är ingen helg...

hej svejs
/Matty

Attack, attack, attack!

Finns många sätt att tolka lördagen på, min tolkning går tvärtemot den Grodan nyss angett. Personligen så anser jag att lördagen var rätt så lyckad. Vi tog den lite som den kom helt enkelt. Improvisation.

Sen måste somliga haja att till en grabbmiddag så är man absolut INTE välkommen som tjej även om man nu råkar vara ihop med en av frontfigurerna. Mindre gnäll från vederbörandes sida, tack.

Veckans drink floppade enligt mig. Alldeles för söt och sliskig, tyvärr Matty. Dock jävligt snyggt ordnat och med lite mindre socker så kanske den hade kunnat slinka ner snabbare än vad den gjorde. 2/5. Nästa veckas drink ser dock oerhört lovande ut!

Återigen en dålig scoutning av Grodan när han tog fel kön och började bilragga på en kille. När Grodan senare hade samlat sig lite och hittat rätt kön att attrahera gick det inte riktigt som han tänkt sig. Helt plötsligt låg han i en buske.

Jag behöver inte säga så mycket än att världens genom tidernas bästa lag säkrade ligatiteln i lördags. Skönt att ha dubbeln säkrad, kunna vila lite spelare och ladda galet inför Champions League finalen mot United nästkommande onsdag! Nu tar vi trippeln!



Ikväll är det derby. AIK ska bara krossa djurgårdens if, det finns inget annat än seger ikväll. Det vore rätt typiskt om dif vinner. Så här kan mycket möjligt morgondagens löpsedel se ut: "djurgården gör sin bästa match för säsongen". Det bör inte bli så! Framåt stolta AIK!

Det blir dock inget derby för min del, istället tar jag mig till Gröna Lund för årets kick off. Kommer sannerligen bli en kanondag! Vädrets makter bjuder t.o.m på lite skönt regn.

/Don Juan

Grov vinst

Nyss: Grov vinst på SöS vilket betyder otroligt mycket för Bajen och med stor sannolikhet är detta det första steget upp till den topp4-placering som styrelsen satte som mål inför säsongen.

Troligtvis kommer det även bli europacup-spel för Bajen nästa säsong och det kommer bli en riktigt skön upplevelse att få se ett stärkt bajen dominera även ute på kontinenten!



Några som tyvärr inte dominerade igår var Festkommitén och utan att ta i får man nog börja prata om en kris i FK nu. Utan att ha all statistik framför mig tror jag inte vi har haft en lyckad utgång på 4-5 helger.

Min individuella plan var att bli riktigt snordyng, ett mål som överträffades med råge. Tyvärr är jag dock fortfarande rätt dum i huvet och tänkte inte riktigt på att en snordyng Grodan inte direkt är stekhet i eventuella krogköer. Med det sagt kan jag till viss del ta på mig ansvaret för gårdagens misslyckande.

Även i andra perspektiv misslyckades min strategi totalt. Min teori var att en riktigt skön fylla skulle rensa skallen och langa lite sköna positiva vibbar, men då jag på äldre dagar börjat uppleva än mer bakisångest var detta alltså bara ett steg bakåt.
 
Bortsett från dessa individuella missöden kan man dock säga att det var en rätt chill kväll och en lyckad satsning i veckans drink!


Närmare genomgång av gårdagen lämnar jag till dom med minnena i behåll.


Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui, Vincent Cassel

/Grodan

helg

igår satt jag på jobbet och var grymt sugen på en grov laddhelg, men vid närmare eftertanke blev det dock bara dyngfylla.

/grodan


The bacardi cocktail

Nu när veckans drink har fått en egen kategori så tänkte jag passa på att visa er helgens drink.
Namnet på drinken är The bacardi cocktail och innehållet i den är:

2 mått bacardi rom
2 tsk färskpressad lime
ett stänk grenadine
strösocker efter smak
is

Hur du sak gå till väga för att göra drinken så börjar du med att skaka ingredienserna med is tills de är riktigt frostiga, sedan silar du ner allt i ett lågt cocktailglas.
Drick gärna drinken med sugrör för att få maximalt av smaken.












galet ikväll

Idag kommer det bli en riktigt bra dag, solen skiner som bäst och snart så kommer grabbarna över på en middag som sedan kommer gå över till lite mer av den flytande sorten, därefter utgång.
Det ska bli riktigt nice.
Kommer äver att vara vikarie över veckans drink nu när PTPE har uppehåll, så tills vidare så ska jag försöka göra mitt bästa för att ni ska få tips om drinkar och vad vi själva kommer dricka på helgerna framöver.
Veckans drink kommer ni hitta under den nya kategorin "veckans drink", namnet självklart förstås...

Ha det riktigt nice nu i helgen och ta vara på solens sköna värme för att bättra på brännan till beach 2009.

/Matty

Det vet du

Bloggmässigt händer det mycket. PTPE har börjat skriva några rader och designen kommer inom kort att ändras. Vi har lämnat i ett förslag på hur vi vill att bloggen ska se ut  till en mycket skicklig bloggdesigner och även webbdesigner.



Igår vart det öl med lumpenpolare. Mycket trevlig tillställning med en hel del catch up-talk. På vägen hem i väntan på bussbyte i Haga Södra passade jag på att göra en manifestation mot SL. Anledningen är att tuben borde gå hela natten även på vardagar vilket den inte gör i dagsläget.

I brist på annat att göra och främst för att inte frysa ihjäl så dansade jag till lite galen though alliance musik. Det måste ha sett rätt så suspekt ut när jag ensam dansar omkring klockan 01.30 på en busshållplats. Festkommittén dominerar.



Imorgon plockar Villarreal poäng hemma mot Real och ligan är avgjord. Tråkigt sett att säkra ligatiteln på för Barca, men välbehövligt för att vila spelare inför CL-finalen.

Laporta varnar Florentino för att värva spelare från Barca. Den mannen är kapabel till att göra vad som helst. Dock är det spelarna som borde varnas, för det är ändå de som tar besluten om att lämna klubben. Vill inte se fler äckliga fotbollshoror som Figo etc.



Sist men inte minst kan jag avslöja att det är jävligt kul att komma igång med dibbe igen. Ni som vet ni vet. Ni andra, synd för er.

/Don Juan

VAD I

HELVETE?

skämt?

Ett stort skratt utbrast från mig idag när jag fick höra att däckligan har gjort en "motblogg" mot våran. Lite försent med april skämt i slutet av maj? Speciellt när dom säger att de ska få fler läsare än vad vi har...
Jag önskar dom lycka till på den fronten.



Imorgon är det fredag och jag har inte bestämt mig än ifall jag ska åka till landet i helgen för att påbörja golfen igen som jag har haft ett uppehåll på i tror det är två eller tre år sen jag spelade sist... Hade då hcp 8 när jag slutade och ska börja spela lite mer nu och förhoppningsvis sänka det till minst 5. 
Kontaktade min gamla tränare idag så ska vi boka in en liten genomgång och se om jag har tappat något i dom viktigaste delarna. Tror att jag kommer vara lite stel i början men att det inte kommer ta allt för lång tid innan jag är tillbaka igen. Ser fram emot det här oerhört och det kan bli så att ni kommer få höra lite ifrån mig om jag kvalar in till några tävlingar.

Blir det inte landet i helgen så väntar jag mig en redig fylla från samtliga deltagare i ligan, dock ett undantag men det vet alla numera och det är respektabelt.

Puss o pill vart du vill / Matty  

Torsdagsfunderingar

Nu har det gått för långt!
Det känns som att det är en viss folkgrupp som är ute efter mig!
En folkgrupp som redan har sett till så att min nya Volvo-V40 är skrotad och som till och med har gett sig på ett mordförsök!
Folkgruppen i fråga är gamla gubbar!


Det här är alltså vad jag skulle åkt runt i :(

Idag var jag alltså ute och åkte i min, tack vare dom, rostiga toyota! Stekte på som vanligt med lite Radio 107,5 i bilen på maxvolym! Choppar sedan in i en rondel, varpå jag märker att det kommer en biljävel som kör åt vänster i rondellen!
För er som inte vet så har vi alltså högertrafik i Sverige...

Hur som helst tvärnitar jag och hänger på tutan varpå jag ser att gubben i bilen lyfter upp armen och laddar ett uttrycksfullt finger mot mig! Han tror alltså på fullaste allvar att det är jag som har gjort fel!

Jag menar när är det dags att ta bort körkortet från alla 80+ män här i landet!?



Skit i tabellen Bajen bäst ändå!

/P.T.P.E

Hay que asco, huele a vasco!

Tung förlust i tisdags alltså. Igår var det dock andra bullar i spanska cupfinalen mellan två anrika lag! Barcelona mötte Athletic Bilbao på Mestalla i en mycket underhållande match som slutade med hela 4-1 till katalanerna.

Inramningen var fantastisk! Athletics fans var underbara. Som de sjöng. Trots 4-1 förlusten fortsatte de att köra på och hyllade sina spelare för att de gått så långt samt Barca för uppvisningen.

Dani Alves är svår att tycka om så länge man inte är culé för då går det inte att ogilla honom. Han har tappat lite på sina inlägg, men har fått in skärpan lite på sina frisparkar.

Yayas mål var ett mästerverk. Vilken karaktär han visar upp.

Eto'o borde ha gjort minst tre mål. Han har tappat stinget lite de senaste matcherna. Börjar bli på tiden han får tillbaka målkänslan. CL-finalen ligger och väntar runt hörnet.

Det märks att Bojan inte fått spela särskilt mycket i år. Han gör inte mycket rätt på planen. Han gjorde visserligen ett mål igår, men denna kille har så mycket mer i sig. Jag talar om en kille som under sina sju år i Barcas ungdomslag har ett målsnitt på 3,5 mål per match. Det är helt vansinnigt högt och det är inte direkt några amatörer han haft som motståndare. Ge han mer speltid!

För övrigt ett rätt roligt politiskt uttalande innan matchen från Laporta där han benämnde Baskien och Katalonien som egna länder.

Vill återigen hylla fansen från Baskien. Fotbollen är enorm i de nordliga regionerna i Spanien. Baskien är känt för att vara fotbollens huvudstad, iaf enligt spanjorerna själva. Mer kuriosa är att Athletic Bilbao enbart har baskier i sitt lag. De är förbjudet att värva andra spelare som inte är födda i baskien. Det finns en enorm historia bakom denna klubb som vunnit spanska cupen näst flest gånger (23) efter Barcelona. Svårt att ogilla en klubb som denna.



Tänk om svenska cupen vore lika prestigefyllt att vinna som den spanska. Tänk om finalen skulle spelas i ett fullsatt ullevi eller ett kokande Råsunda.

Istället får vi se usla lag som Mjällby och Syrianska slå ut Hammarby respektive Elfsborg. Den förstnämnda kanske inte var någon skräll, men ändå.

Även djurgården misslyckades att ta sig vidare.

/Don Juan

13 maj

Troligtvis kommer vi byta namn på denna blogg till HandbollOchFylla till nästa år då jag och antagligen PTPE kommer bli otroligt intresserade av handboll snarare än fotboll om det fortsätter som det gör nu för Bajen.

Tills vidare kör vi dock på och blickar mot ljuset (i slutet av tunneln).



Igår spelades det en intressant match i Korpen Div 6 södra. Don Juan och PTPE kom in och premiärspelade och gjorde mycket bra ifrån sig.
Motståndet var ett fysiskt lag och detta passade inte riktigt CLB, som förutom FK är ett lag bestående av fegisar.
Resultatet blev 0-3 där två av deras mål kan lastas på min back-kollega som vid 0 - 1 står och tittar på bollen och sedan viker bort från en närkamp som sedan vinns av motståndaren. 0 - 3 kom på en kontring efter den troligtvis sämsta frisparken som slagits på en fotbollsplan sedan 1920-talet.

I första halvlek har vi några riktigt vassa lägen efter snyggt spel av våra FK-förvärv i offensiven. Skärpan framför mål saknades dock vilket gjorde att det blev mållöst trots bra spel.
Med handen på hjärtat kan man säga att det lika gärna kunde blivit 3-0 till oss som matchen såg ut men det går hela tiden åt rätt håll.

Grodan gjorde även denna vecka en Zoran Lucic i paus och berättade exakt vad han tyckte och tänkte i halvtid men tyvärr hjälpte inte detta. Funderingar på att spela i kostym för att stärka responsen nästa match uppstod.

Idag vissa känningar från det fysiska spel som bjöds på, men då var det trots att ett lag man hellre möter PÅ en fotbollsplan än UTANFÖR en fotbollsplan om man säger så.


BRA INSATS FK!



Under övriga nyheter har jag fixat klart med mitt gamla jobb inför sommaren och det kommer bli äckligt skönt att säga till min nuvarande chef. Troligtvis kommer hon försöka jävlas med mig och försöka tvinga kvar mig under mitt överenskomna vikariat, men vad hon inte vet är att det finns en liten formulering i mitt anställningsavtal som gör att jag kan säga upp mig exakt när fan jag vill.
Så basically, she can sod off! Hahaha faaan vad skööönt det kommer bli att se hennes min fyfan vad jag längtar! MUddaffukkaa!



PTPE kan vara en svåråtkomlig man, men man vet att han alltid är inne och spelar Diablo 2 nuförtiden. Eftersom det numera är vår enda möjlighet till kontakt med PTPE har Grodan och Don Juan också börjat spela.
Diablo 2 kom ut för 10 år sen men är fortfarande världens bästa spel. Mycket nostalgi lever kvar i mörkret!

Ikväll kan det bli en grov boost på Don Juan, signerad Grodan.

/grodan

tråkigt!

Trist att man har dragit på sig en förkylning igen så man inte kan vara med på kvällens match. Dock tror jag att resten av ligan kommer klara sig bra utan mig ikväll, tror på stor vinst...



Vill även bara kommentera att Hammarby är riktigt riktigt usla. Jag sätter en peng på att det blir kval i år och kanske en nedflyttning till superettan...



Nu längtar man till helgen och hoppas på att det kommer ske något roligt, jag är så trött på att jobba nu så det ska bli underbart att åka iväg en vecka i början av juni, det är inte många veckor kvar nu tills man ligger där vid poolen och bara njuter med en god drink i handen.
Vad som kommer bli veckans drink den veckan ska bli roligt att se, det är upp till PTPE att bestämma efter sitt uppehåll som han haft. Men tror ingen kommer bli missnöjd över hans val...

/ Matty

Närmar sig!

Helgen avklarad, vilket innebär en vecka närmare Rhodos. Dags att tagga till för en ny händelserik vecka. Ikväll är det givetvis vila och en fet laddning med pasta som gäller för hela Festkommittén i och med den viktiga matchen imorgon där både jag, matty och PTPE årsdebuterar.

Trots sjukdom under en längre period utlovar jag en balja från min sida i morgondagens match. Segersiffrorna bör landa på minst 4-0.



Att se fram emot i veckan:
Korpenmatch imorgon med hela Festkommittén närvarande.
Svenska cupen.
Spansk cupfinal.
Helg (jobb för min del).
La liga avgörs?
Lite ölande på agendan.



Vad har då helgen bjudit på?


Skön avslutning på helgen. Öl med kollegorna. Mitt gamla smeknamn dök upp; toyboy. Kärt barn har många namn.

Trevligt biobesök i lördags. Män som hatar kvinnor. Bra film, men inte i närheten av hur bra boken var. Det är förvisso svårt att filmatisera en bra bok, men känslan att mycket går förlorat dyker upp om man läst boken.

Barcelona misslyckades att säkra ligatiteln på hemmaplan trots ledning med 3-1. Iniesta åkte dessvärre på en mindre skada och missar cupfinalen på onsdag.

AIK tog en skön seger hemma mot Häcken efter ett kontroversiellt mål.



Tas BP ner på jorden nu och framförallt ner i tabellen?

Bajen är piskade att vinna mot ett formstarkt Örebro. Klarar de av det? Förmodligen inte.

Kalmar-Trelleborg får gärna sluta med ett kryss.


Tänkte även bjuda på denna goding som kan få ett tomt dansgolv att bli fullt utan att ens Festkommittén behöver närvara:






/Don Juan

Sådärja!

Nu blev cykeljäven snodd cirka 12.00 en vardag. Det bara rullar in positiva besked från alla fronter nu och det är skönt att se att det alltid går att få en eller två motgångar till!



In other news så skickades frågorna till FK-aspiranten tillika fotbollstalangen Nicklas Bendtner till Arsenals FCs pressansvarige under helgen, och således kan vi vänta oss svar tillbaka under dagarna! Mycket intressant att se hur öppenhjärtig Nille är om sina tankar och vanor!



Något som kan betraktas som en skandal denna vecka är att det troligtvis inte blir så mycket D2. Schemat är fullspäckat mellan 0800-2100 eller längre varje dag denna vecka så det kommer bli svårt att klämma in dibbe med PTPE. Positivt är dock att fredagens ensamma supande gav väldigt goda D2-resultat. Dock vissa frågetecken kring hur det egentligen kunnat gå så snabbt, viss oro för förvrängt tidsperspektiv på den punkten.



Imorgon debuterar en fulltalig Festkommité i Korpen! Detta är givetvis något att fira så jag kommer antagligen supa mig full efter matchen.

Jag efterlyste förra veckan taktiker för 7-manna, och fick in från PTPE och Don Juan, men tyvärr inte från Matty. Gissningsvis utnyttjar Matty sin extratid till att komma upp med en genial Guus Hidding-taktik som fullständigt dominerar.
Tills det visar sig, en snabb genomgång av de taktiker som kom fram:

PTPE:
En 2-3-1 med hårt arbetande yttermittfältare, där hela laget jobbar både bak och fram. Passningar längs marken, korta instick från kanterna in mot framrusande anfallare/mittfältare. Konstaterar att inlägg på 7-manna är "värdelöst" och satsar därför på markspel.

Don Juan:
Snodde PTPEs taktik, exakt samma nästan. Näsan 18mm längre.

Grodan:
En 3-2-1 med "gungande" backlinje där en trebackslinje används vid försvarsspel som sedan blir 1 eller 2backslinje vid anfall. Ytterback på valfri kant kliver in mot mitten och agerar understöd i anfall.
Denna taktik blev totalt sågad av PTPE och Don Juan men jag hänvisar till mina FM-meriter och garanterar great success med denna taktik.


Matchen spelas alltså imorgon, 1930 i vårberg. Troligtvis kommer vi vinna med 5 mål eller mer.
Lite om FK-läget inför match:

Grodan: Börjar hämta sig från sin sannolika influensa. Borta från träning under sjukperioden men har spelat sina matcher. Frågetecken för uthålligheten, stort plus för att vara för dum i huvet för att fatta att man förvärrar sitt sjuktillstånd genom att spela fotboll i regn.

Don Juan: Har liksom Grodan drabbats av någon sorts influensa plus möjligtvis någon form av allergi. Följdaktligen har spelaren varit borta under premiäromgångarna men är nu klar för start. Även här frågetecken för uthållighet. Stort plus för det sug och vilja han visat för spel.

Matty: Har hållt igång bra men hållts från spel av diverse anledningar. Blir första matchen i Festkommiténs sällskap vilket skapar extra spänning kring hans skicklighet. Kan bli matchens höjdpunkt.

PTPE: Nykterismen torde göra honom gott, förnyad energi och årets första match gör PTPE till en giftig spelare i morgondagens trupp. Imorgon sätts han ånyo på prov i CLB och vi hoppas att han följer upp från fjolårets inhopp där han gjorde 3 mål på 20 minuter.



Biljetter till Västra Stå (enda läktaren, egentligen bara ett staket) finns att köpa för en öl styck (50cl eller stor stark ute). För info om biljettköp, skriv en kommentar eller ring någon i FK.

/Grodan

underbar torsdag!

Snacka om att jag hade en riktigt underbar dag i torsdags.
Det började med att jag inte skulle till jobbet utan jag skulle göra mitt lärlingsprov som man måste göra för att få sitt yrkesbevis. Jag var sjukt nervös eftersom jag hade hört från annat håll om hur många som hade kuggat på detta prov.
Men provet gick mycket bra och det var som en tung sten släppte från min kropp, förstår dock dom som inte klarade provet eftersom det var riktigt klurigt.

Jag kände på mig att de var lite av min tur dag så därför köpte jag en trisslott efter provet... Där jag kunde konstatera att turen fortfarande var med mig och jag vann. summan var dock inte den största men en vinst är en vinst.

Allt bara flöt på den dagen, provet gick bra, aktierna stack uppåt och en gnutta tur på triss.

Det skulle bli en riktig knas kväll med tanke på att det var skiva på blue moon bar plus att det skulle firas att min utbildning är klar.



Vi startade med en middag hemma hos mig, det var jag, Don Juan och PTPE som skulle ha en grym förfest tillsammans innan vi skulle vidare på skiva. Vi lirade lite wii där jag var tvungen att visa festkommittén vart skåpet skulle stå.
Efter många öl, lite bubbel och en flaska apple sourz så var jag och don juan verkligen i form, jag kände nog att jag var lite väl i form. För när vi väl kom in till stan så blev det lite problem med vakten... iallafall för mig, han tyckte jag hade druckit lite väl mycket så jag var tvungen att ta en liten promenad först där ptpe så vänligt hängde med mig. Men kanske efter max en halvtimme så var vi inne på skivan och där var det ett riktigt "hålligång". Vi körde ännu fler drinkar där inne och öste på hårt på dansgolvet.
Sen skulle min underbara vän ptpe bjuda mig på en shot, jag visste inte vad jag skulle få men av min förvåning så började det nästan brinna i munnen på mig. Bartendern skrattade lite åt mig och frågade om jag ville ha lite vatten, jag hade nämligen slukat i mig en Flat Line som innehåller: tequila, tabasco och sambuca. Jag rekomenderar denna magiska dryck till dom som vill ha det lilla extra i tillvaron på krogen :)

Efter en lång och mycket rolig kväll så var det dags att dra hem, blev som vanligt donken och sen en skön taxi resa hem till sängen.

Som Don Juan nämnde så  kommer vi rusta upp denna blogg lite. Den kommer bli lite mer av det extra och lite mer bilder osv.
Vi ser fram emot när det är klart så alla våra läsare kan njuta av alla texter om fotboll och fylla plus lite till.

/Matty

Bring the light

Det finns en sak som stör mig oerhört mycket. Människors totala brist på respekt. 99% av dagens samhälle lever i någon jävla bubbla där de tror att de är helt ensamma på jorden. Man är på väg någonstans, har lite halvvbråttom och helt plötsligt så stannar idioten man har framför sig och man tappar all koncentration, fart och effektivitet som man hade. Blir så förbannad. Att annat talande exempel är de sällskapen som går i brett så att man måste göra en fet matrix rörelse för att inte kroka in i de. Tyvärr är jag en av de 1% i dagens samhälle som visar respekt och av ren reflex väjer undan.



Det var alltså skiva igår i Plazas gamla lokal. Kvällen började rätt lugnt med middag, bira och Nintendo Wii hos Matty. Nivån eskalerade relativt fort och helt plötsligt hade jag och Matty sänkt en flaska Apple Sourz och fler bärs. Skön inledning på kvällen, som vanligt. Väl framme i kön till skivan uppstod det lite komplikationer. Först var jag tvungen att avkasta en visitation. I min väska fann ordningsvakten lite halvsuspekta saker så som en flaska Body Lotion. Jag förklarade att jag precis som min käre kollega Beckham är metrosexuell, han köpte det och det var grönt att passera in för min del. Däremot fick Matty och PTPE dra en sväng för att vid ett senare skede bli insläppte. Lite för mycket av det goda?

Inne på skivan, och Festkommittén åter uppsamlade, drogs drinkarna fram. Riktig mumsig Xanté drink förtärdes. Matty gick dock steget längre och körde på med en Flat Line; tequila, tabasco och sambuca. Kvällen vart något jobbig för hans del efter det. Tabasco är alltså inget att rekommendera.

DJ för kvällen var ett bekant ansikte för min del, DJ Samvice eller som vi kallar honom i mitt hood, Kamelen.

Överlag en bra skiva. Dock visade däckligan inget prov på ordentligt supande, vilket är en klar missberäkning. Festkommittén anser att på sin egen skiva bör man vara så full så att man inte kommer ihåg någonting från kvällen.



Igår hade vi i Festkommittén ett möte och har beslutat att bloggen kommer genomföra ett par radikala förändringar. Eftersom att vi är en seriös blogg med redan nu rätt många läsare om dagen och ambitionerna att bli en ledande blogg inom områdena fotboll och fylla så storsatsar vi. Vi kommer inom kort att fräscha till bloggen. Även ett par speciella inlägg kommer att komma ut. Så som intervjun med Bendtner, en hyllning till vår förebild Charlie Sheen (även känd som Charlie Harper i Two and a half men) och en större presentation av Festkommittén ala Don Juan.

När framtiden ser så ljus ut så passar denna låt perfekt (dessvärre en liveversion):



/Don Juan

Idag...

...hittade jag två tjugolappar i min "lillficka". Detta ska firas med öl och sprit i min ensamhet.

Inledningsvis ska jag städa min lägenhet, med start nu. När det seriösa är klart är det fritt fram för fyllan som kommer avhandlas jämte ett bättre parti Dibbe 2. Man är ju inte den som är den, vissa kvällar är såhär (i alla fall för mig), sen om man väljer att outa sig själv i dessa sammanhang, det är upp till var och en!

Och IDAG fick jag hem ett jävla idiot-brev från adressändringen som gnäller på att jag inte har skrivit under. sådär en månad efter jag skickade in ansökan? Hmm konstigt att jag inte fått hem någon post till nya adressen än då...

Alla dessa jävla byråkratiska processer... Allt ska skötas på ett visst sätt - oavsett om ett annat sätt för stunden är smidigare. Bara för att det beslutades i en stadga någon gång 1996,  när internet var något man sysslade med borta i "amerikat" och när sossarna fortfarande kom undan med att vara ett arbetarparti. Sedan dess har världen genomgått en mindre förändring, men av någon anledning lever vissa rutiner kvar, som efterblivna barn i en globaliserad värld.

Att det överhuvudtaget kan röra sig så långsamt i så stora organisationer, storföretag, regeringar, är helt otroligt. Vi lever i en värld där vi kan få tag på i princip vilken information som helst med en enkel sökning på internet, vi kan videosamtala med en krokodilfångare i Australien live, fan vi kan till och med skicka rymdsonder till Mars...

... Men så fort en förutsättning förändras, så knakar det i hela systemet. Som att vi människor förutsätter att vi alltid formar vår egen omgivning och förutsättning. Bara det att folk upprör sig så mycket om klimatförändringarna att det vuxit upp till en av världens största industrier säger ju det mesta. För er som missat det har jorden under sina cirka 6 miljarder år genomgått ENORMA klimatförändringar. Jämför man Tellus med andra planeter i vårat solsystem så lever vi i en otroligt skyddad och konstant miljö. Den senaste istiden beräknas ha tagit slut på några decennium.
Och nu sitter hundratusentals människor världen över och gör beräkningar som visar att jordens temperatur ökat med 1.7 grader eller något de senaste... TJUGO decennierna.

Och visst, mycket av det beror på de förbannade engelsmännen och deras smutsiga industrialism, och visst, det kommer innebära förändringar. Men poängen är att jorden förändras, oavsett om det är pga oss, solens intensitet eller månens bana. Poängen är att vi har varit så jävla säkra på att det som varit, alltid kommer förbli.
Helt ofattbart... Mänskligheten hyllar sig självt dagligen men för naturen är vi en cancersvulst, 6 miljarder jävla odågor som pajar för alla andra djur, men som i och för sig spelar fotbolls-VM var fjärde år. Det är kul.

Den moderna människan, som långsamt vandrade över det en gång frodiga Sahara, var på väg att dö ut efter en lång tid av torka. Vissa förutsättningar förändras väldigt snabbt och får ibland enorma konsekvenser. Så kommer det alltid vara, så har det alltid varit, med människans hjälp eller utan.



Dagens låt får följa i dagens lite smått gråa stämning.

Anna ternheim - I'll follow you tonight


Denna låt får tankarna att vandra till hultsfred, ´05 kanske? Konstant dimma, en del rök, en blond emotjej som inte skämdes, en annan tjej som inte heller skämdes, men åtminstone visste vid vilken tid det var dags att sticka från tältet.
Och såklart Anna Ternheim. Bra musiker, och är hon inte rätt söt ändå?







Japp jag har redan börjat kröka

/Grodan

Utkast: Tjoo alla ...

Tjoo alla guzzar!

Jag vill bara säga att förut jag va in da hood nu jag e on the line










HAHAHA VEM SKREV?

/undrar Grodan!

Dumma jävlar

Tog en halvtimme att vada igenom utslängda kläder, från sängen till köket. Lika långt tillbaka igen.
Och då bor jag ändå i en etta...
Samma visa väl framme i köket; använder hökögonen för att leta den sista rena kniven - hittad snedställd i bestickstället.

Det är en såhär dag du tvingas tänka till - Vad i helvete är det som händer?

Måndag jobb 0800-2100
tisdag jobb 0800-1600, korpen 1830-1910, CL-semi 20.00-2300
Onsdag jobb 0800-2100, direkt till CL-semi till 2300.
Torsdag jobb 0800-1200, klämmer in tandläkare och tandläkare samma eftermiddag, klar kl 5. 1700-1900 deeptalk med mor+far ute på landet.

Ibland finns bara inte energin eller lusten att hålla det som det ska vara, cleant.

Möjligtvis kan jag skylla på CL-matcherna, "it's a fuckin disgrace" som vår ivorianska vän uttryckte det


Ofta tänker jag på hur jävla dumma i huvet de flesta människorna är. Av någon anledning är äldre personer (50+) generellt sett ännu mer blåsta. Blir så horigt irriterad på det när jag tänker på det! Hur fan står man ut med sig själv när man vet vilken äcklig jävla dumjävel man är? samma jävla skit hela tiden, alltid någon blekfet jävla pappskalle som står som ett jävla frågetecken och skakar på sitt horiga gäddhäng för att visa att "nej jag fattar ingenting idag heller tyvärr".

FYFAN!

Idag hos tandläkaren var det en sån här äcklig kärringjävel cirka 70 år som satt och väntade, då kliver det ut en (ful) tandsköterska och ropar "inger?".

Eftersom det bara var Jag, "inger" och en halvfull ful jävla gubbe där, var det så jävla uppenbart att det var kärringjävelns tänder de ville åt, ändå sitter idioten bara där o glor, sådär dumt jävla idiotleende som att de inte hängt med NÅNTING de senaste 50-60 åren. FYFAN!

Sen efter 3-4 rop till, nu DIREKT riktade mot den här dumma jäveln, frågar dumfan "eriksson?".
Tandsköterskan, sedan länge märkbart irriterad, går och kollar i datorn. Och visst fan är det den här ÄCKLIGA jävla ERIKSSON som är denna INGER som hon ropat ut flera gånger.
ÄR DU HELT JÄVLA DUM I HUVET KÄRRING?
Är det ingen som har kallat henne för hennes tilltalsnamn förut eller? Fyfan hoppas de överdoserade hennes smärtstillande utav bara helvete.


FRAM FÖR DARWINS LAGAR! SURVIVAL OF THE FITTEST!


/Grodan

Galet, helt galet.

Härmed presenterar Festkommittén nästa fotbollsprofil vi ska intervjua. Denna gång blir det en fotbollsspelare som under tisdagskvällen visade att han har potential för att gå med oss i Festkommittén. Vi talar alltså om den danske målsumparen och stora löfte Nicklas Bendtner. Det ska bli oerhört intressant och se vad han svarar på våra frågor.

Skön fylla
Bra avslutning på kvällen.



Ikväll är det återigen dags för en skiva och bortsett från en viss slutskiva jag ska gå på så är detta alltså sista skivan för året. Blue Moon Bar som gäller utan tema. Festkommittén börjar kvällen hos Matty med schysst middag, finöl och poker. Vi ska även fira Matty med lite skumpa som klarat lärlingsprovet och nu är officiell snickare! Fullt ös, medvetslös och med lite tur kliver vi hem lika storartat som Bendtner gjorde i tisdags.

Veckans drink är för kvällen utbytt mot en shot. Flat Line är namnet på den och i ett shotglas häller du först upp Sambucan, droppar i lite tabasco och häller sedan in tequilan.



Vad ska man säga om gårdagens match? Jag är fortfarande helt lyrisk över vändingen.

Det kommer snackas mycket om denna match och om hur Chelsea vart berövade på minst två kanske tre straffar. Även trots mitt enorma hat till London-klubben så är det svårt att inte sympatisera med de.

Däremot spelar man en sådan tråkig och feg fotboll som Chelsea när man är ett av världens bästa lag så är det inte konstigt att man tillslut straffas för det. Trots att Barcelona inte var i närheten av att göra mål så var det bara en tidsfråga innan deras nolla sprack.

Ingen förståelse hur en sådan domare får döma en så pass viktig match.

Drömfinal i Rom alltså. Kommer bli en kanonmatch och Barcelona måste klara sig utan sina två ytterbackar. Förmodligen bildar Yaya och Pique mittbackspar igen och Sylvinho och Puyol tar de övriga två rollerna. Får se hur det går.

Inte helt oväntat att Alves inte får spela finalen. Han var helt övertaggad och kom fel flera gånger. För ovanlighetens skull så var hans inlägg under all kritik. Frågan är hur en spelare som gör en sådan dålig insats ändå får lägga viktiga frisparkar?

Kul att se hur Guardiola kramade om Hiddink innan 1-1 målet.

Blir sannerligen en intressant final.

/Don Juan

Nya tag

Kul. Igår blåstes man på inledningen av Arsenal-Man Utd. Jag förstår inte varför vi fotbollsälskare har sådan otur. Sådana fadäser händer enbart under viktiga matcher som tex när det var som mest spännande mellan Turkiet-Tyskland i senaste EM och tv4 blåste oss alla.

Mindre kul är det för FLetcher som missar finalen i Rom. Tråkigt för honom, bra för oss andra. Killen har dessutom för lågt BMI för att spela en sådan viktig match, taktiskt att ta ett rött. För övrigt pinsamt av domaren att ens visa ut honom. Rött plus straff är sinnesjukt.

Hade velat se Arsenal i final, men nu kan det bli en drömfinal om Barca tar sig vidare eller så blir det ett tungt möte och ett revanchsuget Chelsea som står för motståndet.

Tråk-Chealsea lär spela lika tråkigt som i första matchen. Låt oss bara hoppas att Barcelona kan förvalta sina målchanser för att få till en öppnare match.

Rätt väntad förlust för AIK igår. Tillbaka till verkligheten, vi är inget bra lag. Tråkigt dock att domaren står i centrum när han blåser av matchen. Det händer alldeles för ofta att domarmisstag avgör matcher.

Undra hur "Poppen" mår en dag som denna när Hammarby försöker locka publik genom att gå ut med en reklamkampanj att SUPERmålvakten Rami är tillbaka mellan stolparna. Bra jobbat bajen! Nu får ni minst oavgjort varje match.



Gårdagens skiva var rätt okej, men man vet att något är galet när man kommer till en skiva, skaffar sig en riktigt bra och genomtänkt utstyrsel och ändå får massa konstiga blickar mot en. Inte riktigt som man tänkt sig, men som gammal K-torpare som man är så kör jag med mottot: "Skäms inte, kör bara!". Blir nya tag imorgon och då kanske turen står på min sida. Det är ju trots allt inget tema.

/Don Juan

Otur

Idag var det tänkt att jag skulle lira lite skön korpfotboll, men eftersom jag tyvärr jobbar kvällar också så kunde jag helt enkelt inte! Dock var planen att eftersom jag jobbar själv från 13.00 så tänkte jag dra iväg vid trerycket så jag kunde jobba klart extrajobbet och sedan till korpmatchen!

Hur som helst upptäckte jag då att mobilen (min enda klocka) inte har några batterier, varpå paniken sprider sigi kroppen! Nu vet jag ju liksom inte när jag går hem och jag tänker fan inte gå hem vid två då risken är alldeles för stor att någon högre uppsatt än mig på firman dyker upp.

Så då lugnar jag ner mig lite och känner att det här är lugnt, jag har en jävla fingertoppskänsla när det gäller tider övertalar jag mig själv. Så jag jobbar på som vanligt och känner att nu är klockan tre, glider ner till bilen och startar och tittar direkt mot klockan!

Klockan var 16.15........



Så som ni förstår så blev det ingen korp för min del, men om man ska vara pussytiv, som man säger i skåne, så är jag till 97% klar med jobbet och glider upp i helgen för att återställa det sista!



Lägger även upp den skönaste filmen på youtube ;)



/P.T.P.E

Matchgenomgång CLB

Årets tävling är nu utlyst bland festkommiténs medlemmar. Tävlingen går ut på att strukturera en grundläggande taktik (uppställning + spelidé).

Ikväll är det återigen bara Grodan som är ensam representant från FK, och han kommer ta med sig  all energi och revanschlust från förra veckans storsmäll (0-4) in i dagens match.

Förra veckans resultat var en stark varningsignal för hela laget. Dels var det katastrofal uppslutningt men frågan är om inte spelet var sämre? 0-4 trots en formstark Grodan i försvaret pekar på att så är fallet.

Vad var då anledningen till det dåliga spelet? Grodan diskuterar här CLBs problem över planen.

- Dåligt positionsspel. CLB spelar en 2-3-1 där kantmittfältarna ska jobba hem defensivt snarare än ligga offensivt. Detta möjliggör att mittbackar faller in i planen för att bilda köttmur medan kanterna blockeras av kantmittfältarna. Bollen kan sedan spelas ut mot den centrala mittfältaren i löpningar ut mot kanterna eller mot anfallaren som möter upp och håller boll.
Problemet ligger dock i att mittfältarnas positioner missuppfattas och kantmittfältarna spelar snarare som yttrar, som ligger alldeles för högt upp i banan. Detta gör våra defensiva kanter sårbara och riskerar att dra ut vårat försvar.
Innermittfältaren tenderar oftast att ligga antingen för högt (vilket gör att motståndarna har en fri tunnel mellan de utdragna mittbackarna) eller för lågt (vilket gör att alternativ på mitten fattas vid uppspel).

- Brist på anfallsstruktur. CLB saknar en spelmotor som dels vågar hålla i bollen, dels som kan spela bollen i trängda lägen. Innermittfältaren är en nyckel i offensiven och förra matchen saknades en sådan där. Vi hoppas att Don Juan eller Matty axlar den rollen i nästa match.
Utan rörlighet och alternativ i övrigt tenderar man att slå långt och slarvigt och det leder till defensiva problem.

- Tekniska hinder. att spela med en oteknisk anfallare i en 2-3-1 är dödsdömt då anfallare måste kunna ta emot och förvalta bollen väl tills övriga laget fyller upp framåt. Utan möjligheten att hålla upp bollen framåt tvingas ett lag spela med hela laget bakom bollen och det blir extremt svårt på en ojämn grusplan. Här litar vi till våra medlemmar i festkommitén till nästa match.


Om ganska exakt två timmar slås första sparken, och sen börjar matchen efter ytterligare en minut.

/Grodan

Harmoni

Ikväll häver jag tillfälligt skiv-bojkotten och tar mig in till April för att spåra ur lite grann! Blir kvällens ende Festkommitté-representant, men får sällskap av några lumpenpolare. Temat för kvällen är  "att se ut som man aldrig gjort förr". Jag har lyckats riktigt bra med min Chartersvenne utstyrsel måste jag säga. Ska försöka få upp en bild imorgon.

För PTPE och Grodan är det korpen som står på tapeten. Mycket viktig match och i och med målsprutaren (talar om fotboll nu) PTPEs anslutning till truppen kan det bli seger. Hoppas på det så att Matty och jag kan komma till ett lag med harmoni nästa vecka, då äger vår debut rum.



Ny skandalartikel i Aftonbladet som ni hittar här. Det är en lista på vad som skulle kunna ha varit världens genom tidernas bästa anfallspar. Listan toppas av två SVENSKAR; Zlatan och Gunnar Nordahl. Inget ont om de, men att placera de högst upp på listan är löjligt.

Vidare så undrar jag kopplingen mellan Zola och Messi förutom att båda är lika korta och att Zola sagt att han skulle velat ha spelat bredvid honom.

Sen nämns inte spelare som Bergkamp, Romario, Hugo Sanchez och Eto'o. Eto'o som nästan har ett snitt på ett mål per match i Barcelonatröjan.



Två allsvenska matcher ikväll. Häcken tar emot Halmstad, totalt ointressant. Den andra är drabbningen mellan Trelleborg-AIK. Ett skadedrabbat AIK som kan inkassera tredje förlusten mot Skåne och bjuda in Trelleborg till toppen eller förslagsvis vinna och hänga på Elfsborg som går som tåget.

Ikväll skräller Arsenal och sätter alla kaxiga United-fans på plats. Kan antingen bli en riktigt bra match eller en otroligt dyster historia där Man Utd totaltstänger matchen. 1-0 efter full tid. Arsenal vinner på straffar.

33 dagar kvar till rhoddan.

/Don Juan

Rhodos nära!

Nu har man legat sjuk i tre dagar och de suger verkligen att bara ligga hemma och inte kunna göra något... Men imorgon är det dags att jobba igen för sen på torsdag ska jag göra mitt teoretiska lärlingsprov. Klarar jag det så är jag färdigutbildad och tjänar lika mycket som de andra på jobbet :D

På torsdag är det även en fet skiva att se fram emot och kanske lite poker och mat innan med pojkarna, så man får hoppas på provet så kan det bli en galet bra dag.

Fredag är jag ledig, så då tar man dagen som den kommer med tanke på hur man kommer må...

Sen är det helg igen och det är som alltid lika skönt, hoppas på att det händer något galet!

 Min underbara balkong :)
Nu har jag börjat inreda min balkong och byggt en riktigt stekig "sängsoffa", den är verkligen otroligt skön att ligga i när solen steker på och man kan knäppa upp en kall öl och njuta över utsikten :P
Det känns som om man kommer sitta där många gånger under förfesterna och ha det väldigt trevligt.

Tänkte även berätta om mina sista veckor inför att hela gänget sticker iväg till Rhodos.
Denna vecka jobbar jag bara imorgon för torsdag prov och fredag ledig.

Nästa vecka blir dock en full vecka men går nog fort.

Sedan är det kristihimmelfärdshelgen så då jobbar man bara mån, tis och halv onsdag, ledig resten.

Sen blir det en full vecka igen med jobb som man får hoppas att den går fort...

Veckan som vi åker på så jobbar jag till tordag för på fredag tar några studenten så då är man ledig igen... sen åker vi på söndagen den veckan :)
Snacka om knas och jag har hört talas om att tiotusen meters klubben kan få några nya medlemmar??

/Mathias
ps. inga kommentarer om Göteborgs match igår.


Lyckligaste dagen i mitt liv, rent sportmässigt.

Festkommitén ber härmed om ursäkt för uppehållet. Anledningen till detta är enbart pga att vi inte ville att någon av våra läsare skulle missa intervjun med Erik Niva som är den första i vår nya intervjuserie av kända fotbollsprofiler. Vidare så håller vi på att snickra ihop nästa. Maila gärna in förslag.



Jag svävar fortfarande på rosa moln efter lördagens fantastiska match mellan Real Madrid och F.C.Barcelona och jag antar att det mycket väl kan bli så att Chelsea blir den som får ner mig och alla andra cules på jorden. Vilken uppvisning i anfallsfotboll Barcelona visade upp. Barcelona-profilen Luis Enrique fick en fotbollsorgasm medan Raúl har blivit impotent av att se harmonin i Barcelona.

Snipp snapp slut så var ligan slut skriver Marca. Precis så känns det. Sju poäng på fyra matcher bör vara omöjligt för Real, men större mirakel har skett. Real får dock se upp med en ny poängförlust i nästa match mot ett råtaggat Valencia som söker Champions League platsen.



Imorn årsdebuterar PTPE och kanske även Matty i korpen för att hjälpa CLB ur den svåra starten på säsongen. Don Juan kommer dock lysa med sin frånvaro då pollen och en fortsatt förkylning sätter stopp för dennes årsdebut.

Denna vecka är fullspäckad och det finns mycket att se fram emot:
Korpenmatch imorgon.
Skiva imorgon som Don Juan kommer närvara på.
Champions League
Däckligans skiva på torsdag
Ligan avgörs på riktigt när Real tappar poäng mot Valencia?
Helg

/Don Juan

Erik Niva om Fotboll, och Fylla

Som vi tidigare skrivit kommer vi att intervjua ett gäng fotbollsprofiler om deras syn på diverse saker och ting i livet. Dvs Fotboll och Fylla.
Första profilen är Erik Niva, sveriges vassaste och vettigaste fotbollsjournlist.

Här kommer den!






Rent generellt kan man säga att spelare fostrade i norra sverige besitter sämre teknik men mer spelintelligens och psyke än spelare fostrade i södra sverige. Hur kommer det sig att de olika regionerna får fram så olika spelartyper? Tror du att det kan handla om rena träningsmöjligheter t.ex. bättre planer i syd för bollbehandling medan man i norr fokuserar på de mentala och fysiska delarna, eller vad kan det i så fall mer bero på?

- Jag tror absolut att spelstilsskillnader till stor del grundar sig i just lokala träningsmöjligheter, som i sin tur hjälper till att forma en lokal fotbollskultur. Generellt sett är jag inte så säker på att norrländska spelare har bättre spelintelligens än några andra. Jag är själv norrlänning, och vet att kvaliteten på serier och spelare uppe hos oss rätt och slätt är sämre än i andra delar av landet, beroende just på begränsade träningsmöjligheter och begränsat spelarurval.


Vad skulle du säga utlöste den stora pengaboomen inom elitfotbollen under 90-talet? Varför skedde inte detta tidigare?

- Tv fick upp ögonen för fotbollens kommersiella möjligheter. Det var ju grundandet av Premier League som tände den gnistan, och det var ju i sin tur Hillsborough som blev den utlösande faktorn för det. Sedan kommersialiserades ju världen i stort under 1990-talet.


 

Igår natt drömde jag att Lagerbäck och Roland avgick. Någon ersättare blev dock inte ofentliggjord, men vem tror du kommer ersätta?

- Om Sverige gör ett bra U21-EM - Jörgen Lennartsson. Om inte - Hasse Backe.


 

Hur ser du på sveriges chanser i VM-kvalet? Kan du hålla med åsikten att Sverige har lika bra eller till och med bättre chanser att ta sig till VM som kvalgruppens ledare Danmark, eller är du mer inne på Festkommiténs spår där vi inte fattar vad som skulle göra vårat läge positivt när vi ligger så pass många poäng bak?

- Jag tror att Sverige blir tvåa i gruppen, och får spela ett avgörande play-off om VM-platsen. Hur det går beror till extremt stor del på lotten. Vi kan få Nordirland, vi kan få Frankrike.


 

Hur ser du på sveriges framtida spelargeneration. Har vi nått en peak i vår spelarkvalitet eller kommer vi stärka oss i konkurrensen mot övriga länder?
Kan du vidare nämna 1 målvakt, 1 back och 2 mittfältare/anfallare under 20 år som är framtida svenska storstjärnor?


- Vi har haft en svacka sedan 81- och 82-generationerna kom fram, och har efter det haft fem förlorade år. Det kommer såklart att slå igenom negativt, men nu ser vi äntligen att det kommer spelare underifrån som kan rycka in och rädda det som räddas kan. Målvakt: Kristoffer Nordfeldt. Back: Joel Ekstrand. Mittfältare/anfallare: Robin Söder och Rasmus Jönsson.


 

I övrigt är det alltid mycket skriverier om svenska "talanger". Många rubriker efter att tex Viktor Lundberg gjort en balja och Mehmeti några fler.
Vilka tror du egentligen har en rimlig chans att utvecklas till något bra?
Hur är synen på talanger i Sverige jämfört med andra större fotbollsnationer? Minns att Källström sågade den svenska Journalistiken som hyllar allsvenska 22-åringar som supertalanger vilket blir löjligt när man jämför med t.ex. Benzema som vid 20 års ålder är den största stjärnan i ett franskt topplag. Säljer talangsnack bra?


- Ingen enskild sportrubrik "säljer bra", det är en myt, men däremot kittlar ju alltid hoppet om den okända supertalangen. I Sverige är man generellt sett talang längre eftersom våra spelare utvecklas senare, vilket i sin tur beror på att de ligger efter i träningsmängd, vilket i sin tur brukar förklaras av klimatet. De allsvenska talanger som ser ut att ha en chans att bli genuint bra: Rasmus Elm, Robin Söder, Emir Bajrami, Rasmus Jönsson, Joel Ekstrand, Kristoffer Nordfeldt. Typ.


 

Man får inte intrycket att du är killen som hänger på grisiga journalistfester. Ändå kan man anta att du har en hel del sköna storys om folk i kåren som blivit lite för dynga. Kan du kort berätta om någon känd kollega eller annan profil som däckat/spytt eller om detta är känsligt, nämna en fest med ungefärligt antal däckade/spyende?

- Hänger hellre ut mig själv än andra, och när vi på Sportbladet hade sunkig svensexefest för en av våra sunkiga chefer på en sunkig Finlandsfärja häromsistens så tog jag hem Guldkapsylen, trots hård konkurrens. Jag går fan inte ombord på en Finlandsfärja på halvfart, så jag tog tidigt beslutet att sätta plattan i mattan. Sista gången jag siktades så blev jag tydligen runtburen på båten av några fotbollsintresserade, samtidigt som jag intensivt skanderade en bred repertoar av Leeds United-sånger. Fråga mig inte varför, men jag antar att det verkade som en bra idé just då. I'm amazed att inget av detta ännu vistas på "Färjan".


 

Du är uppväxt i en norrländsk småstad. Vad låg närmast i de tidiga ungdomsåren, hembränt eller fotboll? Hur var fotbollsintresset i Malmberget kontra intresset för fylla?

- Chanslöst. Malmberget är en alkoholromantisk suparstad, och så har det varit ända sedan disponenterna betalade de inhyrda gruvarbetarna i hembränt för att få dem att glömma vart fan de hade hamnat. Alkoholdebutanterna snittar runt tolv år.


 

Vad tror du är anledningen till att fotboll och fylla hänger ihop på läktare över stora delar av världen?

- Bärs och fotboll är väl traditionellt sett två delar av ett sorts maskulinitetspaket som formats runt de arbetarklassmän som i grunden alltid utgjort sportens publikkärna.


 

Vilket lag i Europa har du blivit mest imponerad respektive besviken på hittills i år?

- Imponerad av - Barcelona och höstens Hoffenheim. Besviken på - alltid Tottenham.


 

Hur kommer det sig att England återigen får tre lag i semifinal i CL? Vad gör de bättre?

- De har ju mest pengar, men det är inte hela sanningen. De har utvecklat sin träningsmetodik, sin professionalitet och sitt taktiksinne, samtidigt som de har behållit intensiteten och fysiken i spelet. Dessutom är de engelska klubbarna numera världsbäst på tidig scouting, och har bättre än några andra förstått vilka egenskaper som krävs i ett modernt lagbygge.


 

Vilken blir sommarens bästa värvning?

- Som det ser ut nu, Tymosjuk till Bayern München. Sen får vi ju se vad som faktiskt händer.


 

Vad är din syn på Allsvenskan. Har den blivit bättre och kommer vi få se ett lag i CL inom två år?

- Den har inte blivit bättre jämfört med de bättre ligorna i Europa, och det är ju det enda mått som är relevant ur ett CL-perspektiv. Det nya kvalupplägget kommer visserligen att gynna svenska lag, men vi kommer definitivt inte att ha något CL-lag inom två år.


 

Vad händer egentligen i Stockholm? Hur kommer det sig att publiken sviker? 17.000 i ett derby är väldigt klent.
Är det brist på framgång eller kan det ha att göra med stöket runt matcherna?

- Både och. Bristen på framgångar väger tyngre, men jag känner en hel del marginalåskådare som helt enkelt inte pallar att ta den där blå linjen upp till Råsunda, stångas med en massa überpackade 15-åringar, klättra upp för rulltrapporna eftersom någon tryckt på nödstopp, slussas runt halva Solna efter matchen och sedan tvingas konstatera att T-banan är avstängd. Jag prioriterar inte likadant som dem, men kan absolut förstå var de kommer ifrån. Och det är fortfarande den typen av marginalåskådare som gör skillnaden mellan 17 och 27 000.


 

Vilka ställen går du ut på? Är det klubba eller öla på en pub som gäller för din del?

- Blir förstagångsförälder vilken dag som helst, så jag är en tråkig jävel som knappt går ut alls just för stunden. Normalt sett är jag dock definitivt en pubsnubbe, och eftersom jag är musikkille så hamnar jag ju förutsägbart nog ofta på ställen typ Debaser. "Klubba"?! Bara verbet får mig att associera till helt sanslöst tråkiga utekvällar.




Några snabba:

Real/Barca? Ett ut. Barcelona i år.
Van der Sar/Casillas? Casillas.
VM-final/CL-final? VM-final.
Öl/Drink? Öl.
Stureplan/Södermalm? Kungsholmen.
Chelsea/Arsenal? Chelsea.
Petter Andersson/Wilton Figuereido? Petter.



/Festkommitén

RSS 2.0