Ligan lever

Det är nu fyra poängs skillnad mellan ettan Barcelona och tvåan real. Ändå så känns det fördel real med tanke på hur de spelat och att de troligtvis kommer att åka ur CL vilket Barca inte lär göra, då kan de fokusera 100% på ligan då real inte heller har cup-spel som Barca har.

Det var ett annorlunda Barcelona jag fick se igår, inte till det bättre dock. Atlético skakade de blåröda från start. Simao var ett ständigt orosmoment för Barcelonas backlinje. Han gjorde en oerhört bra match och kom i stort sett igenom hela tiden. En riktig ojämn spelare den där Simao. Ibland kan han vara bland de bästa i världen på att göra sin grej, men nästan alltid känns han otrygg i det han gör och kommer aldrig igenom. Så var det inte igår, han fullständigt dominerade tillsammans med många andra spelare i sitt lag. Hemmalaget pressade Barcelona under nästan hela matchen och Forlán sprang tillsammans med "El kun" sönder ett darrigt Barcelona. Bollinnehavet var jämnt och det är nog en av få matcher i år där Barca inte vunnit bollinnehavet med mer än 20% marginal. Barca var dock taktiska nästan matchen igenom. De tog det lugnt, kanske t.o.m för lugnt därav Puyols flipp att det var för lite rörelse. Det kändes som om de lät Atlético föra matchen. Barca försökte med något nytt, snabba omställningar och djupledsbollar. Hemmaförsvaret hängde inte alls med när det kom långa svävande bollar förbi de.

Xavi osynlig?

0-1 var lite av en tillfällighet. Det skulle bli en vass kontring, men Henrys pass till Eto'o kändes som en dunder tabbe. Turligt nog gick den tillbaka till Henry som passade på att skjuta a lá Arsenal vilket ledde till att Barcelona tog ledningen för första gången på riktigt länge i en match. Tidigare har de bara släppt in onödiga bollar och fått vända matcherna. Jag har tidigare kritiserat Messi för att han inte gör något på matcherna. Hans kanske tredje bollkontakt i matchen efter en halvtimmes spel var magisk och man förstår varför alla lag vill ha en sådan grabb. På egen hand lurade han bort tre man och skaffade sig en friläge som han förvaltade väl och plötsligt stod det 0-2. Glädjen var kortvarig och 1-2 kom snabbt därefter efter ett drömmål av Diego Forlán! Ett magnifikt skott från långt håll som seglar över en alltid så passiv och dålig Valdes i målet. Forlán var underbar att se matchen igenom och gjorde senare 3-3 på ett tveksam straff.

Kun Aguero gjorde även han två mål. Inget fel på de heller. 2-2 målet var en repris på Messis 0-2 mål och 4-3 satte han i slutminuterna. Han var lysande och borde fått en straff.

Åter till Barcas djupledsbollar. Någon som utnyttjade de rejält av Gudjohnsen som skaffade sig två frilägen. Dock varje gång islänningen får sådana lägen så blir jag så nervös för nästan, nästan alltid lämnar det efter sig en dålig eftersmak. Första friläget gjorde självklart det och hans avslut var katastrofalt. På det andra höll han på orsaka mig hjärtstillestånd då han så när höll på sjabbla bort allt, men istället passande han bollen till Henry som kunde göra 3-2. Gudjohnsen är en mycket bra djupledslöpare men på tok för osäker i avsluten.

Det var en mycket underhållande match där resultatet självfallet var uselt och Barcelonas spel lika så. Resultatet får väl ändå anses som rättvist, men det kunde lika gärna slutat med tre poäng för oss. Något som även får 5 av 5 möjliga är publiken. De hördes matchen igenom, trots underläge med 0-2. Riktigt härligt att se att läktarkulturen även lever i Spanien.

Bänka Márquez!

/Kvibbe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0