Tankar och funderingar!

Underbart! Redan nu så visar både Djurgården och Hammarby att de inte kommer att ha något i toppen att göra eller var det enbart en tillfällig svacka? Återstår visserligen 28 omgångar utav världens 32:a bästa liga, men att förlora sin hemmapremiär mot Gefle inför ett kokande Söderstadion är inte bra. Att åka till världens skithåla och få pisk med 6-0 är inte heller det godkänt.

AIK åker till Kalmar för spel imorgon på min och Grodans favorit chillplan, nämligen Fredrikskans som är en av få arenor i högsta ligan där man kan gå helt obemärkt in på planen och slå långbollar. Det ska bli kul att se vilka Stahre väljer att ta ut, i synnerhet nu när vi har tre matcher på sex dagar. Personligen vill jag se samma elva som mot Halmstad fast ut med Mutumba och in med Thorstensson.

En kul grej jag läste på SvenskaFans var på införrapporten till Kalmar-AIK. En kille hade kommenterat om någon kunde föreslå någon schysst pub i Kalmar eftersom han ska dit och visa sitt stöd. Stackars sate, snubben är totalt omedveten om att det enbart finns fyra pubar/krogar. Där den ena är O'learys, den andra ett tomt rock/emo-ställe, den tredje är medelåldern 40 på och den sista sitter Kalmars firma och dricker rosévin på. Tunga snubbar i Kalmar.

Rajalakso borde skämmas. Innan matchen mot Göteborg uttalade han sig något i den här stilen: "om vi förlorar med 5-0 så ska jag gå hem till Stockholm". Varför är man så dum att man säger något sådant i media och sen inte håller löftet? Samma sak gäller Hysen som lovade för något år sedan att krypa någonstans i Norge (tror det var en sträcka på 3 km) om Chelsea skulle tappa poäng mot Rosenborg. Pinsamt!

Kramkalas



Nu till lite viktigare saker, La Liga. Real vägrar att ge sig och det är fortfarande sex poäng som skiljer mellan ettan Barca och tvåan Real. Sex poäng är ingenting om man kollar på katalanernas tunga spelschema.

Två saker som är riktigt skandal är dels att Real Madrid möter i varje omgång det laget som Barcelona mötte i omgången innan. Det är rejält frustrerande och inte minst totalt jävla orättvist i minst två aspekter. Den ena är att när Iniesta, Messi, Dani Alves eller någon annan lirare snurrar upp någon på läktaren och sedan åker på en ordentlig kapning så plockar givetvis domaren upp ett gult eller rött kort. Vad händer då? Jo, spelaren bli avstängd i matchen efter och vilka står då för motståndet , jo precis, Real så klart. Den andra aspekten är motivationen. Man behöver inte vara en raketforskare för att lista ut att när Barcelona har totalt utklassat ett lag som Malaga med otrolig 6-0 så är nog hela truppen helt EMO. Hur kul är det sen för dessa spelare att veta att de ska möta Real i näst omgång. De är totalt inställda på torsk!

Den andra saken som är skandal som Real troligtvis har haft ett finger med i spelet är schemat i CL. Eftersom att Real garanterat åker ut varje år tidigt i slutspelet så har det säkert pungat upp lite cash eller langat en och annan BJ för att få det så tufft för Barca. Nytt för i år är att det enbart är en veckans uppehåll mellan kvartsfinalerna och samma sak gäller semifinalerna. Vem fan lägger tyngd på ligan då? Jo real! Skandal.

Barcas tunga vår:
14/4 Bayern - Barcelona
19/4 Getafe - Barcelona (Getafe skall aldrig underskattas)
22/4 Barcelona - Sevilla (Kul, ny match mitt i veckan)
26/4 Valencia - Barcelona (Svår match igen...)
28-29/4 Barcelona - Chelsea (OBS! Inte klart, men lär bli så)
3/5 Real - Barcelona (El classico, ser inte fram emot den)
5-6/5 Chelsea - Barcelona
10/5 Barcelona - Villareal
13/5 Ath. Bilbao - Barcelona (Copa del rey FINAL. Kommer att prioriteras)
17/5 Mallorca - Barcelona
24/5 Barcelona - Osasunas
27/5 Möjlig CL-final
31/5 Deportivo - Barcelona

Som ni kan se så har Barcelona två matcher i veckan hela resterande våren under förutsättningar att man tar sig vidare i Champions League, men semifinal blir det iaf. Något att notera är att i Spanien fastställer man inte matchdatumet fören veckan innan helgmatchen, men med 99% säkerhet kommer Barca spela de flesta eller alla matcherna på lördagen dvs datum innan än det jag har skrivit.

Jag kritiserade även CL-schemat och som ni kan se så går det inte att skjuta upp några matcher, men det jag ville var att det borde spelats tidigare som övriga år.



Imorgon är det fotboll! Blir ännu en sömnlös natt! Kommer även få en trevlig överraskning när jag vaknar upp, träningsvärk i samtliga discomuskler (biceps, mage och bröst). Har redan idag träningsvärk i ryggen. Jag kör på!

/Don Juan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0