Kostymnisse

Jag måste börja dagen med att gratulera Grodan för inte bara det nya jobbet som inleddes idag, utan också det nya kontoret! Nu är det slips och kostym som gäller varje dag mellan 8-16! Pojkdrömmen har alltså gått i uppfyllelse!

Någon annan som börjar sitt "nya" jobb snart är jag själv. Imorgon är det alltså dags för en ny säsong på Gröna Lund! Känns lagom bra att man fått ont i halsen. Passande.

Jag misstog mig i gårdagens inlägg. Kings of Leon har faktist en till bra låt, med namnet "Fans". I övrigt kan jag inte hitta så många fler bra låtar som håller någon form av hög kvalité och detta band kommer alltså fortsätta på min gedigna utelista. 






Fotboll och fylla kommer inom en snar framtid presentera det nya projektet som börjas med en intervju med Erik Niva på Aftonbladet. Frågorna är skickade och Festkommitén ser fram emot vad han har svarat! Vidare så är vi även nöjda med de frågor vi snickrat ihop.



Mina guldbollen kandidater: Iniesta, Xavi, Messi. Någon som vågar sätta emot? Egentligen borde Iniesta få den men lär bli Messi som drar det längsta strået.

Barcelonas matcher har blivit oerhört kontroversiella i synnerhet från huvudstaden. De hävdar att domarna ger fördelaktiga domslut i Barcas favör. De menar även att lag slutar att spela när de möter Barcelona och att de inte ens försöker spela fotboll. Matchen igår anser jag visar raka motsatsen. Visserligen såg det ut som Sevilla inte ens försökte, men det är inte särskilt konstigt om man kollar på hur Barcelona spelar. Det är omöjligt att försvara sig mot Barcelona, vilket man under säsongen har visat i nästan varje match. 

Barcelona jobbar för varandra, som ett lag. Så fort de tappar bollen så sätter de press på motståndarna och vinner tillbaka den. Anfallarna har en stor del i los culés försvarsdel. De är nämligen de som oftast är där och vinner tillbaka bollen och sätter press på bollhållaren. Hur många lag har sådana anfallare? Kolla på när spelare som tex Zlatan eller Adebayor tappar bollen, så funkar det inte i Barca.

Gårdagens match var en ny förnedring och matchen slutade med en 4-0 seger över Sevilla som lika gärna kunde ha varit 10-0. Anmärkningsvärt är att både Messi och Puyol satt på bänken hela matchen.

Plus från matchen:
Många mål
Ingen Messi. Visar att Barca klarar sig utan hans magiska prestationer.
Skön kommentator och även Hedman som brukar vara allt annat än bra kom med vettiga analyser.
Abidal tillbaka, även trots att han är värdelös.
Hleb gör en bra insats.
Messi har klippt sig.

Minus från matchen:
Dani Alves får fortfarande slå frisparkar.
Iniesta fick en lårkaka.

Det börjar närma sig slutet och personligen har jag äntligen börjat bli rätt positiv trots det svåra schemat som återstår. Real har i nuläget vunnit 16 av sina 17 senaste La Liga matcher och snart måste bara en poängförlust komma, nära mot Getafe. Något som talar för Barca är skadorna på Robben och Sneijder och den grova avstängningen som väntar för Pepe. Pepe som för övrigt är sänkt och säger i en intervju med Marca att han vet inte om han kommer att fortsätta med fotbollen.

Nästa match för real är alltså på söndag mot Sevilla. Robben, Pepe, Sniejder och Heinze missar matchen. Tror inte Sevilla är så sugna på att förlora ännu en match, speciellt på hemmaplan. Barca möter Valencia på lördag, kort tid mellan matcherna. Tuff bortamatch.



Två spännande matcher ikväll. Hammarby tar emot Göteborg på Söderstadion och AIK åker till Göteborg för att möta Örgryte. Det spelas även tre matcher till, men de är relativt ointressanta. Halmstad får gärna plocka poäng borta mot Helsingborg, men det lär bli svårt i och med att Henke spelar. Han behöver bara vifta lite så är det klart.

Glädjande för Hammarby är även att Rami är spelklar till helgen. Kul att en sådan bra målvakt är tillbaka mellan stolparna. Oroväckande är att hela 70% anser att Rami är bättre än poppen, enligt en undersökning som Aftonbladet gör idag.

/Don Andrés Juan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0