Nya ytterbackar, tack.

Bra start på dagen igår. Fick mina nio timmars sömn. Härlig fika följt av lite bärs utanför Råsunda. När allting går bra och AIK leder Äckelsvenskan så ska AIK självfallet göra bort sig och inte bara förlora utan bli totalt FÖRNEDRADE på hemmaplan.

Varför blir det ingen topp-3 plats i år för AIK?
- Vi har Äckelsvenskans sämsta ytterbackar i synnerhet Nisse som inte ens borde vara med i truppen.
- Vi spelar med en anfallare på topp (Obolo) som dessutom har en fri roll.
- Vi försöker spela bollen som om vi vore Barcelona, men ovanstående två fel gör att vi blir totalt uddlösa och kommer inte till avslut.
- Vi har för lite publik på matcherna (14.400 mot Helsingborg är fan under all kritik).
-Vi har en tränare som byter för sent.
- Vi har Örlund i målet. Behövs ingen motivering.

Igår fick vi alltså se Saleh på vänsterkanten, som är för tunn för att utmana och för dålig på inlägg. Efter tio minuter hade hela Råsunda fattat att han var helt jävla oduglig och borde bytas ut, men det dröjde enda till slutet av andra innan Stahre bytte ut skiten.

Vi hade Obolo och Mutumba på "topp". Båda med en fri roll. Mutumba rörde sig lite överallt och Obolo fick slita för att hålla kvar bollen. Väl när Ivan hade tagit ner bollen gång på gång fanns så klart ingen där som kunde hjälpa honom. Värt att notera att AIK sitter alltså med tre stycken renodlade anfallare på bänken. Vad händer Stahre?

Försvarsmissarna vill jag inte ens gå in på, men det är tragiskt.

Trots att Henke försökte vinka till sig lite frisparkar lite här och var så var han outstanding. Fattar inte hur killen vinner varje nickduell när han är betydligt kortare än våra mittbackar.

Man hade förhoppningar att Örlund hade mognat i sitt spel under året i Norge. Inledningen i Äckelsvenskan hade innan gårdagen varit stabil. Igår slog det slint i huvet på honom. Han kan helt klart belastas för både 0-2 och 0-3 även om tvåan var en taktikmiss på en hörna (varför har vi inte en spelare ståendes på bortrestolpen?) och trean var en försvarsmiss där vi tappar boll och skåningarna bara rinner igenom. Dock bör Örlund vara mer på hugget och iaf försöka rädda bollarna. Såg ut som Dembo.

Givetvis var domar-trion under all kritik. Riktigt usla måste jag säga. Hade visserligen inte hjälpt oss, men det är tragiskt att Sverige har en sådan usel domarkår. Niva snackar om att alla storklubbar gynnas i Europa och får fördelaktiga domslut med sig. Varför är det inte så i Sverige?

Grymt jobb av de tappra personerna som tog sig till Råsunda och hejade på Gnaget trots att vi hade 0-3 i baken! Vi slutade aldrig att sjunga.



Lite skandal. El Clásico spelas 20.00 på lördag, hade velat se den matchen 22.00. Nu får man fixa lite ledigt från jobbet.

Frågetecken på Robben och Sneijder. Guti missar drabbningen. Heinze och Gago tränar i stort sätt för fullt. För blaugrana saknas skadade Marquez.

Skön intervju med Messi i Marca. På frågan "Vem/Vilka i Real skulle kunna peta någon ur Barcas startelva?". Argentinaren svarade givetvis ingen. Festkommitén anser att enbart Casillas är given och Ramos om vi flyttar in honom som mittback.



Off to work.

/Don Juan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0