Första profilen - Erik Niva

"Svar från Erik Niva:

Fotboll och fylla? Visst.
Maila".


Erik Niva är journalist på Aftonbladet. En otroligt kunnig kille som även har väldigt intressanta åsikter om det mesta både på och utanför fotbollsplanerna. 2008 släppte han en bok med namnet "den nya världsfotbollen" där han tar upp fotbollens utveckling de senaste åren, där pengarnas makt slagit igenom med en hejdundrande fart och kraft.
Kort och gott en intressant lirare. Festkommitén ser honom lite som journalistkårens Gandalf, då han vet mer än alla andra om allting, är bättre än alla andra, men samtidigt är väldigt ödmjuk och rätt tillbakagdragen.

Eftersom festkommitén saknar fantasi undrar vi därför om någon av er cirka 1000 dagliga läsare om ni har några tips på frågor? Intervjun publiceras i sin helhet så snart den är genomförd.

Några andra fotbollsjournalisters motsvarigheter i sagan om ringen-trilogin:

Patrick Ekwall - Sauron
Storhetsvansinne och en förmåga att korrumpera även de mest godhjärtade. Ni minns väl hur han tvingade på Robert Laul lila jeans och en tajt svart skjorta? Kårens värsting.

Olof Lundh - Nazgul
Sportjournalisten gone bad, som mutades till att skriva positivt om vissa spelare, negativt om andra. Fick kicken från expressen och hänger nu med Sauron (ekwall) på tv4. Chef för fotbollskanalen.se. I övrigt en skön kille med underbar blick.


Sauron och Nazgulen. Dimma?

Simon Bank - Bilbo
Rutinerad och berest och skriver alltid rätt långt. Uppväxt i en stad som liknar Fylke. En klassisk helylle-vetare som motvikt till mediahökarna på tv-sidan.

Anna brolin - Sam (han lilla hobbiten)
Hyfsat vilse och svårt att göra sig förstådd på sin tveksamma spanska, men hackar sig fram och levererar från stund till stund. Mer kamp än skicklighet, mer kuriosa än kärna.




Kunde varit vi



Verkar tyvärr som att man missade årets match ikväll på Anfield. Liverpool 4-4 Arsenal och fyra mål av Arsjavin. Otroligt vilken prestation! Känns som att Arsjavin kommer betyda mer och mer för Arsenal i framtiden. Viktigt kapital att ha för Arsenal som varje säsong hotas av spelarförluster. För nu kan väl ingen ha de pengar som krävs för att lösa Tsaren från hans kontrakt? Viktigt, Arsenal...

Har alltid smågillat det röda Londonlaget och då speciellt tränaren Arséne Wenger. Wenger är född i Strasbourg, beläget precis vid den franska gränsen mot Tyskland. Med all sannolikhet är det hans krigargener som gjort honom till den grinigaste gamla göbben i Premier League de senaste tio åren. Eftersom att de franska soldaterna under andra världskriget dog som flugor användes många unga pojkar som soldater. Med all sannolikhet är det detta arv som gett Wenger hans utsökta blick för talanger.

Alla övriga teorier kring Wengers kvalitéer är bara spekulationer och inget vi kommer ta upp här.

/Grodan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0