Två skämt på en dag

Nu har tv6 kört en steven siegal-film varje dag i ungefär två veckor och gemensamt för alla de filmerna är att de får en Etta i betyg. Kör man inte lite väl hårt på sin nisch som b-filmskanal?



Ett annat stort skämt är Europavalet. Precis som med riksdagsvalet är det ett jävla spel för gallerierna där "politikerna" i sin jakt på personlig framgång häver ur sig exakt det folk vill höra. Det är samma jävla skit överallt oavsett om det är vänsterpartiet eller moderaterna, de politiska skillnaderna i dagens riksdag är så små att det blir jämförbart med stockholmslagens guldchanser i årets allsvenska.

Och varför är det så?

Det ska Grodan berätta.
Sitter man i riksdagen tjänar man över 50 000 kronor i månaden. Har man varit anställd vid riksdagen i minst 12 år har man en livslång pension som motsvarar den snittlön man haft under sin anställningstid. Göran Proppmätt drar följaktligen in drygt 100 000 i månaden för att han suttit och ljugit i 12 år.

Och var vill jag då komma med detta? Jo -  Tjänar man 50 000 i månaden kan man räkna sig själv som en höginkomsttagare, och det finns två saker som är eviga i den mänskliga fysiken - Egoismen och Girigheten. Det säger sig själv att en höginkomsttagare med trygg livssituation inte kan representera en låginkomsttagare med osäker anställning.
Det ser bra ut på papperet, men i ärlighetens namn får man väl ändå säga att det är ett jävla horsystem.

Samma sak gäller i LO. Om ni får gissa, tror ni Wanja Lundby-Wedin sitter och räknar budget varje månad? Nej, troligtvis skulle det ta för lång tid att räkna igenom det feta lönekontot hon har. Och detta är ledaren för sveriges överlägset största facksammanslutning, som lägger upp riktlinjer för hur facket ska fungera så bra som möjligt för att skydda och stärka ARBETARES rättigheter.
Förra året klubbades "ett nytt saltsjöbadsavtal" igenom där fackens möjligheter att göra sig hörda KRAFTIGT reducerades. Detta i tider av allt mer frekventa attacker på arbetsrätten och i globaliseringens guldålder. Helt ofattbart dvs.
Vem som föreslog dessa förändringar? Wanja Lundby-Wedin.

För att sammanfatta: Alla politiker kan dra åt helvete.

ikväll ska jag kröka

/Grodan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0