Matchgenomgång CLB

Årets tävling är nu utlyst bland festkommiténs medlemmar. Tävlingen går ut på att strukturera en grundläggande taktik (uppställning + spelidé).

Ikväll är det återigen bara Grodan som är ensam representant från FK, och han kommer ta med sig  all energi och revanschlust från förra veckans storsmäll (0-4) in i dagens match.

Förra veckans resultat var en stark varningsignal för hela laget. Dels var det katastrofal uppslutningt men frågan är om inte spelet var sämre? 0-4 trots en formstark Grodan i försvaret pekar på att så är fallet.

Vad var då anledningen till det dåliga spelet? Grodan diskuterar här CLBs problem över planen.

- Dåligt positionsspel. CLB spelar en 2-3-1 där kantmittfältarna ska jobba hem defensivt snarare än ligga offensivt. Detta möjliggör att mittbackar faller in i planen för att bilda köttmur medan kanterna blockeras av kantmittfältarna. Bollen kan sedan spelas ut mot den centrala mittfältaren i löpningar ut mot kanterna eller mot anfallaren som möter upp och håller boll.
Problemet ligger dock i att mittfältarnas positioner missuppfattas och kantmittfältarna spelar snarare som yttrar, som ligger alldeles för högt upp i banan. Detta gör våra defensiva kanter sårbara och riskerar att dra ut vårat försvar.
Innermittfältaren tenderar oftast att ligga antingen för högt (vilket gör att motståndarna har en fri tunnel mellan de utdragna mittbackarna) eller för lågt (vilket gör att alternativ på mitten fattas vid uppspel).

- Brist på anfallsstruktur. CLB saknar en spelmotor som dels vågar hålla i bollen, dels som kan spela bollen i trängda lägen. Innermittfältaren är en nyckel i offensiven och förra matchen saknades en sådan där. Vi hoppas att Don Juan eller Matty axlar den rollen i nästa match.
Utan rörlighet och alternativ i övrigt tenderar man att slå långt och slarvigt och det leder till defensiva problem.

- Tekniska hinder. att spela med en oteknisk anfallare i en 2-3-1 är dödsdömt då anfallare måste kunna ta emot och förvalta bollen väl tills övriga laget fyller upp framåt. Utan möjligheten att hålla upp bollen framåt tvingas ett lag spela med hela laget bakom bollen och det blir extremt svårt på en ojämn grusplan. Här litar vi till våra medlemmar i festkommitén till nästa match.


Om ganska exakt två timmar slås första sparken, och sen börjar matchen efter ytterligare en minut.

/Grodan

Kommentarer
Postat av: Eine Bög

Hellu såg att du kommenterat på gaybloggen (blä). Och tja. Självklart finns det gaykillar som gillar fotboll och gaykillar som inte gillar fotboll. Det är individuellt juh ^^. Fotboll och fylla minus fotboll gillar jag dock, hah.

2009-05-06 @ 17:13:12
Postat av: grodan

tveklöst den mest förrvirade kommentaren hittils. gayblogg?

2009-05-06 @ 17:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0