Hay que asco, huele a vasco!

Tung förlust i tisdags alltså. Igår var det dock andra bullar i spanska cupfinalen mellan två anrika lag! Barcelona mötte Athletic Bilbao på Mestalla i en mycket underhållande match som slutade med hela 4-1 till katalanerna.

Inramningen var fantastisk! Athletics fans var underbara. Som de sjöng. Trots 4-1 förlusten fortsatte de att köra på och hyllade sina spelare för att de gått så långt samt Barca för uppvisningen.

Dani Alves är svår att tycka om så länge man inte är culé för då går det inte att ogilla honom. Han har tappat lite på sina inlägg, men har fått in skärpan lite på sina frisparkar.

Yayas mål var ett mästerverk. Vilken karaktär han visar upp.

Eto'o borde ha gjort minst tre mål. Han har tappat stinget lite de senaste matcherna. Börjar bli på tiden han får tillbaka målkänslan. CL-finalen ligger och väntar runt hörnet.

Det märks att Bojan inte fått spela särskilt mycket i år. Han gör inte mycket rätt på planen. Han gjorde visserligen ett mål igår, men denna kille har så mycket mer i sig. Jag talar om en kille som under sina sju år i Barcas ungdomslag har ett målsnitt på 3,5 mål per match. Det är helt vansinnigt högt och det är inte direkt några amatörer han haft som motståndare. Ge han mer speltid!

För övrigt ett rätt roligt politiskt uttalande innan matchen från Laporta där han benämnde Baskien och Katalonien som egna länder.

Vill återigen hylla fansen från Baskien. Fotbollen är enorm i de nordliga regionerna i Spanien. Baskien är känt för att vara fotbollens huvudstad, iaf enligt spanjorerna själva. Mer kuriosa är att Athletic Bilbao enbart har baskier i sitt lag. De är förbjudet att värva andra spelare som inte är födda i baskien. Det finns en enorm historia bakom denna klubb som vunnit spanska cupen näst flest gånger (23) efter Barcelona. Svårt att ogilla en klubb som denna.



Tänk om svenska cupen vore lika prestigefyllt att vinna som den spanska. Tänk om finalen skulle spelas i ett fullsatt ullevi eller ett kokande Råsunda.

Istället får vi se usla lag som Mjällby och Syrianska slå ut Hammarby respektive Elfsborg. Den förstnämnda kanske inte var någon skräll, men ändå.

Även djurgården misslyckades att ta sig vidare.

/Don Juan

Kommentarer
Postat av: grodan

"I slutet av matchen bjöd Bilbaos baskiska supportrar på magnifik sång kombinerat med ett halsdukstifo. Kanske för att säga förlåt för flaskkastningen mot Dani Alves?"



/ Jonatan Fast på aftonbladet



Troligtvis var det INTE någon ursäkt haha. sparka Fast - anställ Don Juan!



2009-05-14 @ 11:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0