Hylla mästarna!

Vet inte vart jag ska börja, men det är bara att konstatera att det här är en seger för fotbollen. Av den finare skolan. Det känns så fruktansvärt skönt att ett lag som spelar så attraktivt går och vinner allt som går att vinna och på vilket sätt man gör det på (sett till hela säsongen). Jag minns för två år sedan då Real vann ligan på samma poäng som Barcelona. Det var det året Real vann de flesta matcherna i ligan med uddamålsvinster medan Barca öste in mål och hade när säsongen slutade gjort kanske 20-30 fler mål än sina antagonister. Trots det stod laget från huvudstaden som slutsegrare i och med att i La Liga så är det inbördesmöte som prioriteras.

Sedan Arsenal spelade sin attack-fotboll för några år sedan med Henry, Wiltord, Ljungberg, Pires, Bergkamp m.fl har jag gått och väntat på denna stund. Äntligen vinner ett lag som vågar spela rolig fotboll, ett lag som bjuder publiken på en sevärd show, ett lag som gör mål.

Jag vart till en början rätt konfunderad när jag såg att Messi tog en central plats i anfallet och Eto'o flyttades ut på kanten. Sedan vart jag minst sagt förbryllad över Messis insats. Han fullständigt dominerade, höll i bollen och skapade den där tryggheten Barcelona behövde för att kontrollera matchen.

Pep Guardiola, vilken hjälte. Debuterar med att vinna trippeln som inget spansk lag lyckats med tidigare.

Barcelona vann rättvist, det är ingen som kan säga något annat. Blir dock så frustrerad när äckel-ronaldo går ut efter matchen och säger att Chelsea borde ha varit deras motståndare i finalen. Usel förlorare killen är. Istället för att klaga på att Barcelona inte är värdiga vinnare borde han gjort något åt saken på planen. Inte ett rätt gjorde han.

Henry har nu vunnit allt som går att vinna (visserligen saknas VM för klubblag, men det är en jävla pissturnering).

Eto'os målgest var tydligen en hyllning till hans far. Såg mer ut som om det rörde sig om narkotika.

Pep snackar om att Messi borde få priset som världens bäste fotbollsspelare, men borde inte Xavi få det priset?

F.C.Barcelona 08-09, världens bästa lag genom tiderna? Jag vågar faktist säga det.



Nu är det dags för nästa höjdare! AIK-Hammarby. Dags för ett nytt skönt stockholmsderby. Tyvärr lär det för stundens usla vädret och de uteblivna segrarna för stockholmslagen inte dra dit någon storpublik.

Två skadedrabbade lag som möts. Ska bli intressant och se hur Bajen väljer att ställa upp.

/Don Juan

Kommentarer
Postat av: P.T.P.E

Underbart fotbollslag! Vilken jävla fotboll!

2009-05-29 @ 17:14:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0