When Saturday Comes

Två fokuspunkter idag, Sverige - pölseland och givetvis Tompas firande! Något som verkar förbigått de flesta är att fotboll och fylla hör ihop på ett mycket märkligt men bevisat sätt.

Under 2008 jämförde SCB (Statistiska CentralByrån) lagtillhörigheterna hos de som åkt fast för/blivit omhändertagna för alkoholrelaterade brott såsom fylleri och rattfylla. Jämförelsen gällde dag och tidpunkt för de olika supportrarna och huruvida deras promillehalt inverkade på sitt favoritlags prestation. Givetvis jämförde man bara med de dagar som lagen faktiskt spelade.

Resultatet var häpnadsväckande, generellt blev resultatet att en snittpromille av 1.9 eller högre hos dessa av varandra oberoende supportrar att 83% av fallen sammanföll med de dagar deras favoritlag vann.

Föll däremot promillen under 0.7 innebar det, framförallt för lag i storstäder, en förlust för deras favoritlag (cirka 78%).


FotbollochFylla tar givetvis lärdom av denna vetskap och därför räknar jag med totalfylla av två skäl, för att säkra sveriges seger och framtiden för vår svenska stolthet, och för att firandet av Tompa C ska spåra ur och bli riktigt gravt!


/Grodan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0