Straffdrama

Fotbollskväll hos undertecknad. Råtrött efter gårdagen inledde jag med att sova mig igenom större delen utav matchen mellan Manchster United och West Bromwich från 1978. En riktigt underhållande match som innehöll många mål och bjöd på bra spel och ett högt tempo, men man märker dock hur pass mycket fotbollen har utvecklats genom åren.

Sedan -samtidigt som jag spelade FM och följde Robin Söderling- var det dags att kolla på fyra riktiga matcher i rad och inte så pjåkiga möten. För att vara vän av ordningen listar jag de i kronologisk ordning.

Manchester City - Hull 1-1
Ett ganska så oväntat resultat kan tyckas, men om man kollar Citys senaste form och hur matchbilden såg ut var det rättvist. Ganska så tråkig tillställning som kom igång i slutet när Hull fick straff och ordnade kvitteringen. Straffen var något tveksam, 50/50 situation. Annars kan man konstatera att Citys sista tredjedel är värdelös och rätt så fantasilös. Robinho har bra mycket kvar att lära sig om han vill tillhöra världstoppen, skulle han dock gå till Barca så skulle han få ut mer av sitt register. Även intressant att följa Tevez som har fått en spelfördelande roll och jag tyckte han behärskade rollen.

Sporting Gijon - Villarreal 1-0
Även i denna match hade straffarna betydelse och den där usla regeln att man ska ge rött kort + straff vid frilägeskapningar. Straffarna var fullt korrekta och Diego Lopez räddade båda med två bra räddningar. Dessvärre var han chanslös på returen på första straffen. Eguren gjorde bort sig totalt med sin fula armbåge, vilket var anledningen till andra straffen. Matchen då? Ganska så tråkig, men med ett par fina lägen åt båda hållen. Villarreal som på senare tid fått igång spelet har mycket kvar att jobba på, framförallt på bortaplan där de ännu inte vunnit. De är inte ens i närheten av de spel vi är vana att se de gula ubåtarna lira.

Valencia-Mallorca 1-1
Precis som i City-matchen så lyckades inte Valencia heller bevara sin ledning och fick en straff emot sig i slutskedet som gänget från Mallis utnyttjade till fullo. Straffen var korrekt, men Brunos agerande var pinsam. Valencia dominerade fullständigt och hade bud på fler mål, men stolpar, offsider och diverse annat stod ivägen.

Sevilla-Malaga 2-2
Luque som satt på bänken vart utvisad redan efter 10min. Undra vad han sa till domaren? Mer gnälligt skulle det bli, dock inga fler utvisningar. Sevillaspelarna var frustrerande matchen igenom eftersom att de inte lyckades förvalta de 10 000 lägen de hade i matchen. För Malaga funkade allt och efter första halvleken ledde man med hela 0-2. Sedan kom upphämtningen och Malaga hade ingenting att säga till om.

Två förlorade poäng för storlagen. Valencia och Sevilla hade en bra chans att få häng på både Barcelona och Real Madrid i och med att någon av lagen eller båda kommer att tappa poäng i morgon. Nu blir det sova och ladda för den stora dagen. Zlatan och Messi tränar nu tillsammans med resten av truppen. Ska be till de högre makterna innan jag går och lägger mig.

/Don Juan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0