Något speciellt

Det är ju ingen Torpedo direkt, men nog fan är det godkänt att sitta på jobbet, musik på högsta volym, och smutta på en kall öl? Som ekwall säger - man kunde ju stått o grävt ett hål i asfalten någonstans vid sumpan.
Känns väl lite som att det är såhär livet borde vara. Avslappnat och lugnt. Tills dess passar man bara på o njuta.

Det värsta är väl egentligen att man sitter och drar in kosing för varje klunk öl man tar.


När vi är inne på det - Don Juan har vid flera tillfällen kommenterat den senaste tidens märkvärdiga alkoholbeteende rörande det att jag nuförtiden mest tar en öl eller två i min ensamhet. Som svar på det måste man säga att det är fan i mig den ultimata njutningen att ha den tiden att kunna dra en fet chill, kolla en film eller tv och sitta o läppja på en öl en vanlig kväll. Inte alla som har den möjligheten, bäst att passa på här med.


Under övriga punkter kan man ju bara fråga sig - vad gick fel? I dagens västerländska samhällen finns det en tydlig koppling mellan ett arbetes nödvändighet och dess status och betalning. Den kopplingen består generellt sett av att; Desto mer vitalt arbete - desto lägre lön och status.
Kommunalarbetare, sjuksyrror, brandmän, lokalvårdare, folk inom kommunaltrafiken, i princip alla med en anställning vid de yttersta funktionerna för de vitala samhällsstrukturerna, de har relativt låg status och låga löner.
Poliser har visserligen också låga löner men här måste sägas att de allra flesta poliser är också vansinnigt inkompetenta och borde, likt alla andra brottslingar, vara tvungna att betala för sina övergrepp.

Jag vill hävda att detta, för de flesta yrken, handlar om passionen att jobba med och för människor, och när det finns den passionen som grund behöver inte yrkena vara lika attraktivt belönade. Här man man då hävda att en person kan vara lika passionerad av att jobba som aktiemäklare som att jobba inom vården, men då bör man ha i åtanke att det är inte bara nivån av passion utan även typen av passion som spelar in i bilden. Är man vansinnigt passionerad för aktier är man troligtvis inte samma karaktär som en person med likvärdig passion för människovård t.ex.
Personer med sympatisk läggning är generellt sett även mer blåögda och godtrogna, det hör till stor del ihop. En mer egoistisk läggning lämnar bättre förutsättningar gällande lönemässiga förbättringar.
Detta går också helt i linje med det rent uppenbara i dagens samhälle, nämligen att ju större svin man är - desto större bondgård har man. Idag gynnas ingen teamplayer, om personen inte teamplayar för att själv slutligen ta hela kakan. Det enda teamplayet man får idag är en gangbang i arslet såfort man sträcker ut en hand, det kommer som ett brev på posten (dock ej svenska posten för de är fan i mig sopor (ang uppskattningen av de vitala samhällsdelarna)).


Vi avslutar med denna bolltrollare:



låten är Gotan Project - Santa Maria och det är långt ifrån Gotan Projects enda bra låt.

/Grodan


Kommentarer
Postat av: A

gillar detta!

2010-01-13 @ 12:28:20
Postat av: Grodan

Its good because its true

2010-01-13 @ 16:35:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0